Vereség a Ferencvárostól!

Simple Női Liga 10. forduló

FTC-Telekom – Astra-Alef HFC-Üllő 4-0 (2-0)
g: Melisa Hasanbegovic (9., 34.), Tiffany  Cameron (75.), Vágó Fanni (85.)

Felnőtt csapatunk a Simple Ligában szombaton pótolta a Ferencváros Bajnokok Ligája szereplése miatt halasztott FTC elleni találkozóját. 

A mérkőzésen a vírushelyzet miatt továbbra sem állt Szász Ferenc rendelkezésére minden játékos, és ugyanezen okok miatt a csapat sem volt még 100%-os állapotban.

A találkozón a Ferencváros birtokolta a labdát, de lányaink fegyelmezett védekezésének köszönhetően sok helyzetet nem tudtak kialakítani Török Noémi, és Farkas Katalin kapuja előtt sem. Az első játékrészben szerzett két Fradi gól szöglet után született, és mindkétszer Melisa Hasanbegovic volt eredményes. A második félidőben szintén két gólt lőtt a Fradi, mindkétszer szélről beadott támadás végén mattolták Farkas Katalint. Először a 75. percben egy balról érkező beadás után Tiffany Cameron talált a hálóba, majd Czellér Dorottya jobb oldali beadását követően Vágó Fanni volt eredményes (85.).

Több találat már nem született, az FTC-Telekom 4-0-ra nyert, de szégyenkezni nincs oka csapatunknak, hiszen mindent megtettek a lányok, megnehezítették a Ferencváros dolgát, ráadásul ezúttal több U19-es játékosnak is lehetőséget tudott adni Szász Ferenc a bizonyításra.

Csapatunk nehéz féléven van túl, de még így is magabiztosan őrzi helyét a tabella negyedik pozíciójában nyolc pont előnnyel az 5. helyezett Szent Mihály előtt. 

A Simple Női Liga tavaszi rajtja 2021. március 13-14-i hétvége lesz, csapatunk a Kelen SC ellen kezd majd idegenben.

Hajrá Astra!

A mérkőzés összefoglalója

Foto: Sas Gábor

A Krascsenicsek párharcából Csilla került ki győztesen

Női Futsal NBI 9. forduló

Astra HFC-Üllő – DEAC 1-4 (0-1)
g: Kota Gabriella (36. büntetőből) ill., Nagy Anikó (13.), Üveges Katalin (24.), Horváth Viktória (30.), Fülöp Diána (36.)

Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta ebben az évben felnőtt női futsal csapatunk. A csúcsrangadót a DEAC ellen Üllőn rendezték, a Futsal Hungary jóvoltából pedig minden szurkoló láthatta a két élen álló együttes csatáját. 

A találkozón sokáig nem született találat, pedig helyzetek akadtak bőven mindkét oldalon. Úgy tűnt, hogy a debreceni együttes inkább kontra támadásokból próbált építkezni, azonban csapatunk is igyekezett kihasználni ellenfele gyors kontrák utáni lassabb visszarendeződését, így nagyobb ziccereket is ki tudott alakítani Torma Lilla kapuja előtt. Csolti Réka, és Ganczer Hajnalka is ajtó-ablak helyzetben hibázott, és ez a 13. percben meg is bosszulta magát, amikor Krascsenics Csilla lövése Nagy Anikó elé pattant, neki pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba találni, így megszerezte a vezetést a DEAC együttese. Az első játékrészben több találat már nem született, pedig mindkét együttesnek lett volna még lehetősége a gólszerzésre.

A második játékrészben csapatunk birtokolta többet a labdát, de Krascsenics Csilláék védekezését nagyon nehéz volt feltörni, ráadásul a 24. percben a DEAC előnye kétgólosra nőtt, amikor Üveges Katalinnak is sikerült bevenni Hargas Annamária kapuját. Mivel csapatunk kétgólos hátrányban a debreceniek térfelén próbált labdát szerezni, rengeteg olyan támadást sikerült kontrából vezetnie ellenfelünknek, melyet akár góllal is befejezhetett volna, de szerencsére legtöbbször az utolsó pillanatokban sikerült tisztázni, és életben tartani a reményt legalább a pontszerzésre. Ehhez viszont szükség lett volna gólokra, melyek csak nem akartak megszületni, a DEAC pedig szemmel láthatóan élvezte a futsalt, így a harmadik góljuk – el kell ismerni – elég parádésra sikeredett…Horváth Viktória szerezte a találatot a mérkőzés harmincadik percében, de Üveges Katalin játszotta ismét a főszerepet, hiszen ő adta a remek gólpasszt, és hozta kihagyhatatlan helyzetbe játékostársát. Egyre kevesebb idő, és lehetőség volt csapatunknak a felzárkózásra, de azért még reménykedésre adott okot, hogy a Dorner Dóra elleni szabálytalanság következtében megítélt büntetőt Kota Gabriella értékesíteni tudta a 36. percben, így ismét csak kétgólos volt a DEAC előnye, és még volt hátra négy perc, ami futsalban lehet akár hat is. Sajnos a reményünk hamar elszállt, hiszen néhány másodperccel később Fülöp Diána is gólt ért el, így visszaállt a háromgólos különbség, melyen már nem sikerült kozmetikázni, így 4-1-re a DEAC csapata nyerte a rangadót, és ezzel a győzelemmel a tabellán is átvette a vezetést.

Az élen tehát a DEAC karácsonyhozhat, de csak egy pont az előnye csapatunk előtt, míg a harmadik helyre a Tolna lépett fel a mai Budaörs elleni győzelmével. A bajnokság a január 23-24-i hétvégén folytatódik, ekkor csapatunk a Budaörs vendégeként lép majd pályára.

Lányaink azonban még nem mehetnek téli pihenőre, hiszen van még hátra jövő héten  hétvégén egy Magyar Kupa találkozó, melynek a pontos időpontját még nem tudjuk, az ellenfelet viszont már igen. Ma dőlt el, hogy csapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában a Viadukt SE Biatorbággyal küzd majd meg a Final Fourba jutásért. A továbbjutás két mérkőzésen dől majd el.

Hajrá Astra!

A teljes mékőzés felvétele

Egy pontot szereztünk Tolnán!

Női futsal NBI 8. forduló

Tolna-Mözs-Astra HFC-Üllő 2-2 (2-2)
⚽Nagy Noémi (3.), Ferencz Flóra (10.) ill., Varga Adél (5.), Kota Gabriella (8.)

Felnőtt női futsal csapatunk nem a legjobb előjelekkel indult neki a Tolna elleni találkozónak, hiszen hetek óta sok volt a beteg, és a sérült játékos, és ez a mérkőzésre való felkészülést nagy mértékben nehezítette, már csak azért is, mert volt olyan játékos is, aki csak a találkozó előtt egy nappal jelezte, hogy tudja vállalni a játékot. 

A mérkőzés végeredménye gyakorlatilag 10 perc alatt eldőlt, – bár ezt nem igazán lehetett sejteni az első 10 perc után – hiszen mindkét csapat ellőtte puskaporát ebben az időszakban. A Tolna szerzett vezetést Nagy Noémi találatával a 3. percben, majd erre az 5. percben érkezett a válasz, Varga Adél talált Deczki Vanda kapujába büntetőből. A második Astra találatra sem kellett sokáig várni, egy egyéni akció után Kota Gabriella lőtte ki a hosszú sarkot úgy 5 méterről. Kota Gabit egyébként nem igazán tudta megállítani ellenfelünk, a büntetőnél is őt rántották le, illetve szinte minden veszélyes Astra támadásban benne volt.

A vezetés azonban nem tartott sokáig, hiszen a mérkőzés 10. percében Ferencz Flóra kapott egy jó labdát kissé talán kisodródva már az alapvonal közelében, de mivel szabadon lőhetett, így sikerült bevennie Hargas Annamária kapuját. 

Bár több gól már nem született a találkozón, a mérkőzésnek korántsem volt vége. A látottak alapján csapatunknak minden erejére szüksége volt a második félidőben, hogy ne kapjon több gólt, hiszen a második játékrészben inkább a tolnai együttes dominált. Játékosaink azonban állták a rohamokat, összeszedték minden erejüket, hogy legalább egy pontot sikerüljön elhozni Tolnáról, amely egyébként is sokszor bravúr, hiszen a Tolna hazai pályán mindig erős. Ez a bravúr a sok nehézség ellenére most sikerült a lányoknak, megtartották az első félidőben elért 2-2-es döntetlent, így továbbra is két pont előnnyel vezetik a bajnokságot a DEAC előtt.

📆Ebben az évben még két találkozó vár lányainkra, jövő héten vasárnap fogadják a bajnokaspiráns DEAC együttesét, december 19-20-i hétvégén pedig egy Magyar Kupa fordulót is játszik csapatunk még az ünnepek előtt.📆

 

Csapatunk megerősítette helyét a tabella élén!

Női Futsal NBI 7. forduló

Szekszárdi FC – Astra HFC-Üllő 2-6 (2-2)
⚽️:Nagy-Cseke Vivien (11.), Kágyi Árvácska (19.) ill., Krascsenics Petra (10.,35.), Ganczer Hajnalka (19., 22., 37.), Dorner Dóra (24.)

Női felnőtt futsal csapatunk szombaton a Szekszárdi  FC csapatának vendégeként lépett pályára a női futsal bajnokság 7. fordulójában. Az első körben 5-1-re tudott győzni csapatunk Üllőn, tehát a papírforma lányainknak kedvezett ezen a találkozón.

Nagy elánnal kezdte mindkét együttes a mérkőzést, és a 10. percben Krascsenics Petra találatával a vezetést is sikerült megszerezni. Az előny nem tartott azonban sokáig, hiszen egy perccel később egyenlített a szekszárdi együttes, Nagy-Cseke Vivien lőtt 6 méterről Hargas Annamária kapujába. A gólváltást követően mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, és lehetőségek (csapatunknál több ziccer is), de a 19. percig ezeket sem sikerült gólra váltani. A 19. percben azonban újabb gólváltásnak lehettek szemtanúi a TV8 élő adását követő szurkolók, először Ganczer Hajnalka egy szögletvariáció után szerzett szép gólt, majd a középkezdést követően 1-2 passz után Kágyi Árvácska maradt üresen és nem hibázott, így újra döntetlen állt az eredményjelző táblán. Az eredmény a pihenőig már nem változott, így 2-2-es döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben inkább csapatunk dominált, és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket a szekszárdi kapu előtt. A vezető találatot már a második félidő második percében jegyezhettük, mikor ismét egy sarokrúgást követően talált Ganczer Hajni a szekszárdi kapuba. A vezető találat után már inkább az történt a pályán amit lányaink akartak, a 24. percben Dorner Dóra is gólt szerzett egy szép egyéni akció után, majd a 35. percben Krascsenics Petra növelte négygólosra az előnyt. A végeredményt pedig a 37. percben Ganczer Hajnalka állította be, aki így egy mesterhármassal vette ki a részét a 6-2-es Astra győzelemből.

📆Csapatunk ezzel a győzelemmel megszilárdította helyét a tabella első helyén, hiszen a DEAC vereséget szenvedett az újonc Budaörs ellen, így négy pont előnnyel várhatják a lányok a Tolna elleni találkozót, melyre december 6-án kerül majd sor Tolnán.

Szép volt lányok!🙌 Hajrá Astra!💪

A teljes mérkőzés felvétele

Kiharcolt három pont Szombathelyen!

Simple Női Liga 9. forduló

Haladás-Viktória – Astra-Alef HFC-Üllő 1-2 (0-1)
⚽️ Herczeg Andrea (80. büntető) ill., Szakonyi Emese (34.), Erdész Fanni (66.)

 

Felnőtt csapatunk szombaton a Haladás-Viktória vendégeként lépett pályára a Simple Női Liga 9. fordulójában. Mindkét együttesben voltak bőven hiányzók a vírushelyzet miatt, így csapatunk is csak 11 játékossal tudott elutazni a találkozóra és eddig soha nem látott felállásban lépett pályára.

Bár nyomás alatt játszottak lányaink az egész mérkőzésen, és az első játékrész elején inkább a Haladásnak voltak helyzetei (sőt ziccere is, de Török Noémi hárítani tudott) mégis csapatunk szerezte meg a vezetést a mérkőzés 34. percében, amikor Szakonyi Emesének sikerült egy átlövéssel a szombathelyi kapuba találnia. Ebben a játékrészben még Dikanová Dominikának is volt egy emelése, de a felső lécet találta el, és veszélyes szabadrúgást is lőtt csapatunk, de Rácz Zsófi lövését védte a Viktória kapusa.

Az első játékrészben több gól már nem született, így egygólos Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben szó szerint kiküzdötte csapatunk a győzelmet, és ez még akkor is így volt, mikor a 66. percben Erdész Fanni egy egyéni akció után úgy 35 méterről gyönyörű gólt szerzett, így kétgólosra nőtt az előny. Nagyon értékes találat volt ez, hiszen ellenfelünk nagy nyomást helyezett lányainkra, harcoltak küzdöttek a lányok a szép játékra nem feltétlenül alkalmas sportpálya talaján. A sokszor szükséges önfeláldozó játék meg is hozta az eredményét, hiszen a lefújás előtt 10 perccel megadott büntetőn kívül – amit Herczeg Andrea értékesíteni tudott -, többször már nem sikerült Török Noémi kapujába találni, így 2-1-re csapatunk nyerte a nehéz helyzetben lévő csapatok küzdelmét, és ezzel nagyon fontos három pontot szerzett.

📆Csapatunk Ferencváros elleni találkozóját ellenfelünk -Bajnokok Ligája szereplés miatt- kérésére halasztottunk, így majd jövő héten a DVTK ellen lépnek újra pályára a lányok.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!💪

📸: Vas népe

📸 Galéria: VAS NÉPE 

🎥A mérkőzés összefoglalója:

Kota Gabi tripla, de vereség a rangadón!

Női Futsal NBI 6. forduló 

Astra HFC-Üllő – TFSE 3-6 (3-1) 
⚽️ Kota Gabriella (3., 11.,(büntető) 11., ) ill.,
Gruber Brigitta (10.), Folk Zsuzsanna (24., 39.), Tell Zsófia (25.), Kovács Szilvia (31.), Kiss Gabriella (37.)

A második kör is elkezdődött a női futsal NBI-ben ezen a hétvégén. Az első körben 3-3-as döntetlent játszott a TF-el Dombó János együttese, és az első játékrészben úgy tűnt, hogy most sikerülhet megszerezni a három pontot. Csapatunk nagy iramban kezdett, letámadta ellenfelét, és több helyzetet és lehetőséget is kidolgozott a TFSE kapuja előtt. Lányaink domináltak, a TF csapatának inkább lehetőségekre futotta. Ennek megfelelően a 3.percben Kota Gabriella egy szép góllal megszerezte a vezetést csapatunk számára. A 10. percben a semmiből Gruber Brigitta révén egyenített a TF, majd a 11. percben egy jogosan megítélt büntetőt értékesített ismét Kota Gabi, így megint egygólos volt az előny. Sőt, egy gyors labdaszerzés, és támadás után még ebben a percben ismét betalált Kota Gabriella, így már két góllal vezetett csapatunk. Az első félidőben több gól nem született, pedig a helyzetei, lehetőségei megvoltak csapatunknak, és ez (utólag) meg is bosszulta magát a második húsz percben.

A második játékrész eleje úgy folytatódott mint az első, de nem sikerült lányainknak gólt szerezni, viszont ellenfelünknek Pádár Anita két villanása révén a 24. és a 25. percben igen… Ezzel öt perc alatt kiegyenlítette a mérkőzést a TFSE.  Feljavult a TF játéka, lányaink nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, teljesen megfordult tehát a mérkőzése képe a TF javára. A 31. percben egy kapu előtt keresztbelőtt labdára jó ütemben érkezett Kovács Szilvia, és becsúszva megszerezte a vezetést ellenfelünknek. Bár futsalban egygólos vezetésnél kilenc perccel a vége előtt még nem igazán lehet győzelmet elkönyvelni egy rangadón, és csapatunk nem is adta fel a “harcot”, de az egyetemisták már nem engedték ki a mérkőzést a kezükből. A 37. percben ismét villant Pádár Anita egy gólpasszal, a 39. percben pedig Folk Zsuzsanna csent el egy labdát, és lőtte a hatodik, egyben utolsó találatot a mérkőzésen. 

Két ellentétes félidő után a TFSE kétgólos hátrányból fordított, és 6-3-ra nyert. Talán az első játékrészben kihagyott helyzetek, és a második félidőben a hosszabb kispad (a vírushelyzet, sérülés, és egyéb elfoglaltság is nehezítette csapatunk helyzetét) volt az, amely meghatározta a mérkőzés sorsát. Na meg persze az is, hogy Kota Gabi, aki ezen a mérkőzésen a hátán vitte a csapatot, a meccs hajrájában bokasérülést szenvedett, és már nem tudott visszatérni a pályára.

A 6. forduló után csapatunk továbbra is vezeti a bajnokság tabelláját, hiszen a bajnokaspiráns DEAC is vereséget szenvedett Tolnán.

🎥A teljes mérkőzés

📆A lányok a jövő héten Magyar Kupa találkozón lépnek pályára Pakson, az Atomerőmű SE együttese ellen.

Hajrá Astra!

Győzelemmel zárta az őszt nagypályán az U16🤩👏

U16 Keleti csoport 2. forduló (halasztott mérkőzés)

Astra-Alef HFC-Üllő – Békéscsaba 1912 Előre 4-2 (1-1)
⚽️Godzsa Ivett (5.), Bajza Kata (56., 65., 78.) ill., Böör Enikő (37.), Erdei Rubin (80.)

Tegnap a Békéscsabával játszotta le utolsó őszi nagypályás mérkőzését U16-os csapatunk Üllőn. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy csapatunkon múlt, hogy a találkozó megrendezésre kerüljön, mert a békéscsabai együttes “otthon” felejtette🤷‍♀️ a mérkőzés szerelését. Vezetőedzőnknek Rácz Zsófiának sikerült csapatunk komplett váltófelszerelését biztosítani az ellenfél számára, így lejátszásra került a találkozó. ✅

A második fordulóból elhalasztott mérkőzésen bár ellenfelünk birtokolta többet a labdát, a vezetést csapatunk szerezte meg Godzsa Ivett találatával az 5. percben.⚽️A vezető gól után sokáig nem született találat, inkább mezőnyben folyt a játék néhány lehetőséggel, de csapatunk bátran játszott, és tartotta magát a mérkőzés előtt megbeszéltekhez. Néhány ügyes labdakihozatalt is sikerült a lányoknak véghez vinni,  de az első játékrész vége előtt ellenfelünk egy szabadrúgásból kiegyenlített, így 1-1-es döntetlennel vonalhattak szünetre a csapatok.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és bár több helyzet, és lehetőség is adódott mindkét oldalon, Bajza Kata ⚽️⚽️⚽️mesterhármasával  a 78. percben már 4-1-re vezetett csapatunk. A 80. percben ellenfelünk még egyszer betalált, így 4-2-re nyerték lányaink a mérkőzést.

Az őszi szezonból ellenfeleinknek még több mérkőzés hátravan,  így az, hogy a tabellán hol telel majd a csapat, még nem dőlt el, de talán most nem is ez a legfontosabb. A lányokon mérkőzésről mérkőzésre látszott a fejlődés, előrelépés, és ha így fejlődnek tovább, akkor tavasszal sok győzelemnek örülhetünk majd.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!💪👏

Tíz gólt lőttünk az ETO-nak🤩👏

Simple Női Liga 8. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – ETO FC Győr 10-0 (4-0)

⚽️ Vicsek Nóra (3), Szakonyi Emese (2), Sipos Lilla, Nádudvari Anna I., Erdész Fanni ill., Rubliková Orsolya (öngól), Fleck Nikolett (öngól)

 

 

Vasárnap kora délután felnőtt csapatunk az ETO FC Győr együttesét fogadta Üllőn a Simple Női Liga 8. fordulójának záró találkozóján. Csapatunkból még mindig hiányzott Gelb Mónika, és Vidovenyecz Anna, de ezúttal az utánpótlásból öt játékos is “meghívót” kapott erre a mérkőzésre, így 17-es kerettel vágtak neki lányaink az összecsapásnak.
Az egész mérkőzésen csapatunk játszott fölényben, ellenfelünk az első játékrészben szinte át sem lépte a félpálya vonalát. Ennek ellenére annyira sok nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, viszont lehetőségeket annál inkább. Szinte minden támadásban benne volt a gól lehetősége, mely nem sokat váratott magára, már a 4. percben sikerült Nádudvari Annának bevenni Bokros Veronika kapuját. A második találat a 10. percben született, Szakonyi Emese volt eredményes. Ezután húsz percig nem sikerült a győri kapuba találni, pedig a lehetőségek akkor is megvoltak, hiszen szépen járatták a lányok a labdát az ETO kapuja előtt, de az utolsó passzok nem mindig sikerültek jól. A 31. percben Sipos Lilla végezhetett el egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, Rubliková pedig rosszul ért bele a beívelt labdába, így öngólt vétett. A negyedik találatot Erdész Fanni jegyezte, aki a 43. percben úgy 25 méterről lőtt nagy gólt a győri kapuba, így 4-0-ás Astra vezetéssel zárult az első negyvenöt perc.

A második játékrészben sem változott a játék képe, jól játszott csapatunk, és ez gólokban is megmutatkozott. Érdekes, hogy a második félidőben szerzett 6 gólon kívül talán 2-3 nagyobb helyzete volt még lányainknak, így mondhatjuk, hogy ezen a mérkőzésen szinte az összes nagyobb helyzetet sikerült gólra váltani.  Ebben nagy része volt Vicsek Nórának is, aki mesterhármast szerzett a második félidőben, rajta kívül pedig Szakonyi Emese szerzett ismét paradés találatot, és Sipos Lilla is betalált a győri kapuba. Ha már Sipos Lilla, akkor annyit meg kell jegyeznünk mindenképpen, hogy bár Lilla csak egy gólt szerzett a találkozón legalább négy találatban még “benne volt”, például a két öngólnál ő ívelte a labdát középre, és ezen kívül gyönyörű gólpasszokat is adott. 

Nyilván egy tíz gólos győzelemnél a gólszerzők tudnak leginkább kitűnni, és a csapat érdeme a nagyarányú győzelem, de a gólszerzőkön kívül még Rozmis Gabriella, és Véninger Tünde játékát mindenképpen ki kell emelni, mert remek teljesítményt nyújtottak a találkozón.

A mérkőzésen pályára léptek az U19-es fiatalok is, Török Noémi, Fehér Anna, és Nádudvari Anna II. 45 percet, Kubitsch Eszter pedig 15 percet kapott Szász Ferenctől a bizonyításra.

📅Csapatunk a következő fordulóban a Haladás-Viktória vendége lesz Szombathelyen. A mérkőzés november 07-én kerül majd megrendezésre a Király Sportlétesítményben. 

Hajrá Astra!

Nincs már veretlen csapat a kiemelt csoportban: legyőztük a Debrecent is!💪

U19 kiemelt csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – DLA 2-0 (2-0)
⚽️Nádudvari Anna (18.), Skultéty Tamara (45.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban szombaton  a DLA együttesét fogadta Csepelen. A debreceni együttes nem vesztett még mérkőzést a bajnokságban, és a Puskás FC-vel is 2-2-es döntetlent játszottak, így tudtuk, hogy nem vár lányainkra könnyű találkozó, különösen úgy, hogy három napon belül ez volt csapatunk második rangadója.

Rangadónak megfelelő volt a játék képe is abban az értelemben mindenképpen, hogy mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, és inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. Szó szerint harcoltak egymással a csapatok, és azért azt lehetett látni, hogy ellenfelünknél is több ügyes játékos van, ezért nem igazán lehetett volna megjósolni, hogy mi lesz a találkozó végeredménye. Az első játékrészben labdabirtoklásban inkább ellenfelünk dominált, lányainkon pedig eléggé érezhető volt a szerdai mérkőzés fáradtsága, így a koncentráció kicsit nehezebben ment, ennek következtében pedig elég sok rossz döntés született. Az akarati tényező azonban, – mint ahogy sok mérkőzésen – most sem volt kisebb mértékű, így többségben a mezőnyben folyt a játék a pályán.
A mérkőzés 18. percében szöglethez jutott csapatunk,  Nádudvari Anna pedig – aki egyébként a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa volt –  remekül érkezett a beadásra, és befejelte első gólját csapatunknak! 1-0
A találat után kicsit magasabb sebességi fokozatra kapcsolt ellenfelünk, Török Noémi bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy ne tudjanak egyenlíteni, de végül sikerült összehozniuk pár perccel később egy jogosan megítélt büntetőt. Török Noémi viszont ezt (is) nagy bravúrral hárította, és ez a védés egyébként egy nagyon fontos kulcspontja volt a találkozónak. A kihagyott büntető kicsit megtörte ellenfelünket, csapatunk pedig egyre többször jutott el a debreceni kapuig, és a lehetőségek közül végül a 45. percben Skultéty Tamarának sikerült egyet gólra váltani, így kétgólos előnnyel mehettek lányaink a szünetre.

A második játékrészben sokkal több lehetősége, sőt ziccere volt csapatunknak, mint a debreceni együttesnek. Továbbra is nagy küzdelem volt a pályán, de volt egy 20 perces időszak mikor lányainknak jobban ment a játék, és eldönthették volna a mérkőzés sorsát. Kubitsch Eszternek legalább ket óriási ziccere volt, de Harsányi Alexandra is 5 méterről gurított a kapu mellé ajtó-ablak helyzetben. Hári Katának is adódott lehetősége, aki egyébként nagyon aktív volt ezen a találkozón. 

Ellenfelünk nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, mert lányaink jól védekeztek, és Török Noémi is könnyedén húzta le az esetlegesen kapu irányába lőtt labdákat. A második félidőben nem született találat, csapatunk 2-0-ra megnyerte a találkozót, és továbbra is tartja pozícióját a dobogón.

📅Még két találkozó vár lányainkra az őszi szezonban, jövő héten vasárnap Hatvanban vendégeskednek a lányok, november végén pedig a Kelen SC együtteséhez látogatnak.

Ezek a találkozók sem lesznek könnyűek, és reméljük, hogy a lányok folytatják majd ezt a jó sorozatot!

Néhány játékosunk gondolatai a mérkőzésről:

Gyolcsos Gyöngyi: “Tudtuk, hogy egy nehéz meccs előtt állunk, hisz ellenfelünk szintén a tabella elején helyezkedik el. Úgy érzem, hogy nagyon egyben vagyunk csapatszinten és egyénileg is, illetve a pályán és azon kívül egyaránt. Az öltözőben és az edzéseken is nagyon jó hangulat van, természetesen utóbbin hatalmas munka is folyik. Ezt mutatják az eddig elért eredményeink. Óriási boldogság az egész csapat számára, amit eddig sikerült véghez vinnünk, amiért valóban rengeteget küzdöttünk és dolgoztunk. Mindenképpen szeretnénk ezt fokozni, a dobogón minél magasabb helyezést elérni. A szerdai Puskás FC elleni 4:0-s győzelmünk után magabiztosan érkeztünk meg erre a “rangadóra” is. Örülök, hogy sikerült itthon tartani ismét a három pontot.”

Brázovics Evelin: “Nem volt könnyű ellenfél a Debrecen, hajtottunk, küzdöttünk a győzelemért. Nehéz volt, mert már a második rangadónk volt a héten, és és kicsit fáradtabbnak éreztük magunkat, de ennek ellenére ismét sikerült a három pontot megszereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire kitartóan és alázatosan megyünk előre hétről hétre. Remélem ez a sikersorozat nem szakad meg.”

 

Nádudvari Anna: “Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés, így izgatottan vártuk hogy elkezdődjön, és bizonyítani tudjuk, hogy ott a helyünk a dobogón. A DLA is érezte, hogy jó lenne az elejen gólt szerezniük, igy próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előtt. Kubitsch Eszti szöglete után sikerült gólt fejelnem, és ezzel szereztük meg a vezetést. Nagyon boldoggá tett ez a gól, és erőt adott a csapatnak a tovabbiakban. A második félidőben nagyot küzdöttünk, és ezzel sikerült itthon tartani a három pontot.”

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏

Négygólos győzelem a Puskás ellen!

U19 kiemelt csoport 12. forduló (előrhozott mérkőzés)

Astra-Alef HFC-Üllő – Puskás FC 4-0 (2-0)
⚽️Skultéty Tamara (31., 73.), Hári Kata (45.), Fejér Zsuzsanna (90.)

Tegnap előrehozott mérkőzésen fogadta U19-es csapatunk a kiemelt csoportban az addig veretlen (egy döntetlen a DLA ellen) Puskás FC együttesét Csepelen. 

Lányaink tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen aktuális ellenfelük komoly játékerőt képvisel, és minden tudásukra szükség lesz ahhoz, hogy egy szoros, jó mérkőzést tudjanak játszani egy olyan csapattal, akik mondhatni akadémiai lehetőségek között nevelik a játékosaikat.

Az első játékrész ennek megfelelően labdabirtoklásban Puskás fölényt hozott, bár az is igaz, hogy lányaink nem akartak túlságosan nagy területeket adni ellenfelüknek, így várható volt hogy a mérkőzés első szakaszában ez nem lesz másként. A lányok pontosan tudták mikor mit kell tenniük, és bár a Puskásnál volt többet a labda, sem helyzetük, sem lehetőségük nem volt arra, hogy gólt szerezzenek. (persze ez a csapat védekezésének is köszönhető)

Lányaink viszont helyenként okoztak azzal veszélyt, hogy jókor, jó időben támadták le ellenfelüket, így az Astra sokkal közelebb állt ahhoz, hogy gólt szerezzen, mint a felcsúti együttes. 

Ez a gól a 31. percben meg is született,  egy nagy egyéni hibát használt ki támadónk, Skultéty Tamara, és ziccerben nem hibázott, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A második találatunk előtt is Tami került volna helyzetbe, de a 16-os vonala előtt szabálytalankodtak vele szemben. A jogosan megítélt szabadrúgást Hári Kata szépen csavarta el a sorfal mellett, a kapusnak esélye sem volt, hogy védeni tudja! (2-0)

A második játékrészben még több lehetősége volt lányainknak a gólszerzésre, de a helyzetek sajnos kimaradtak, egészen a 73. percig, amikor tulajdonképpen Skultéty Tamara eldöntötte a mérkőzés sorsát. Támadónk egyedül lépett ki a félpályánál két védő között, majd ziccerben vezette a Puskás kapusára a labdát. A védő azonban utolérte, így vissza kellett vennie  a labdát, ami azt eredményezte, hogy még két védőt ki kellett cseleznie ahhoz, hogy lövőhelyzetbe kerüljön. Ez sikerült is neki, így a 73. percben már három góllal vezetett csapatunk. A “pontot az I-re” Fejér Zsuzsanna tette fel a 90. percben, amikor igazából már egy veszélytelen szituációban ellenfelünk kapusa el akarta rúgni a mélységbe bejátszott labdát, és ezzel támadónkat találta el, akinek a hátáról tulajdonképpen bepattant a felcsúti kapuba a labda. 4-0! 

A mérkőzés utolsó tíz percében kicsit jobban nyomott ellenfelünk, volt egy helyzetük is, melynél Török Noéminek kellett hárítania, de alapjába véve nem sikerült komolyabban veszélyeztetniuk. 

Bár csapatunk játszott már jobban, és szebben is ebben a bajnokságban, sokkal koncentráltabb és élesebb volt ellenfelénél, és így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

📅A lányoknak még egy rangadójuk lesz a héten, szombaton a szintén veretlen DLA együttese érkezik majd a Szentmiklósi útra.

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏💪

 

Labdarúgó és Futsal Csapat