Klubunk Elit Képzési Központ minősítést kapott az utánpótlásban!

Március 25-én jelent meg az a hivatalos értesítő, melyben elnökségi határozat született arról, hogy klubunk a Kiemelt Utánpótlás Központi státusz után 2021 nyarától az utánpótlásban Elit Képzési Központ minősítést kapott!

Természetesen eddig is voltak Elit Központok a női utánpótlásban, de ami miatt most különösen fontos ez a minősítés azt a következő bajnokságok versenykiírása meg is mutatja. Aki kicsit szemfülesebb észrevehette, hogy már felkerültek az MLSZ dokumentumtárába a 2021/2022-es bajnokságok versenykiírásai. A leány utánpótlásban a női akadémiák megjelenése miatt a bajnokságok rendszere átalakul egy kicsit. Országos U19, U17-es és U15-ös nagypályás bajnokság indul az akadémiák, – itt jön a lényeg – és az Elit Képzési Központok részére! A versenykiírásban szerepel, hogy ezekben a bajnokságokban csak a női akadémiák csapatai, és a négy Elit Képzési Központ státuszt kapó egyesület vehet részt, tehát nem úgy működik majd a rendszer, mint eddig, hogy lehet szabadon nevezni a kiemelt, és a nem kiemelt csoportokba.

Amelyik klub nem rendelkezik Akadémiával, vagy Elit Központi státusszal, az nem nevezhet ezekbe a bajnokságokba, nekik regionális bajnokságokra lehet leadni majd a nevezést, ahol a legmagasabb korosztály szintén az U19, de mellette megmarad az U16-os, illetve az U14-es bajnokság háromnegyed-pályán.

Ennek ismeretében megtiszteltetésnek, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy klubunk a következő szezonban ismét az elit bajnokságokban (U19, U17, U15) szerepelhet, az akadémiákkal egy bajnokságban, hiszen csakis a legjobbak között lehet a legtöbbet fejlődni, és hosszú távon akár a magyar női NBI-ben, akár külföldön is lehetőséget kapni a profi játékossá válásra!

Várjuk minden olyan játékos jelentkezését, akinek komoly céljai vannak, és szeretne a legjobbakkal versenyezni, fejlődni, esetleg bármelyik utánpótlás válogatott közelébe kerülni.   Úgy gondoljuk, hogy az NBI-es női bajnokságban szerepet kapó utánpótlás korú játékosokon kívül utánpótlás válogatottnak lenni szinte csak az országos bajnoki rendszerben játszók “kiváltsága” lehet majd, hiszen ezek lesznek a következő szezontól az ország legerősebb leány bajnokságai.

Akinek tehát komolyabb céjai vannak a labdarúgással, jelentkezzen utánpótlás edzőinknél a kiválasztó edzések egyeztetésére!

Jelentkezz bátran a kapcsolat/tobrozó menüpontnál megadott elérhetőségeken!

8-0 a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 10. forduló

Astra HFC-Kiskunfélegyháza – Tiszakécske VSE 8-0 (4-0)
g:Czinege Eszter (17., 45., 87., 89.), Kovács Alexandra (10., 56., 69.) Csenki Mária (27.)

Egymás után kétszer játszott a Tiszakécske ellen U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban, hiszen egy korábbra kiírt mérkőzést is pótolni kellett. Ezúttal Kiskunfélegyházán küzdöttek meg egymással a felek, viszont a mérkőzés képe továbbra sem változott, csapatunk irányította a találkozót, sőt szebbnél szebb gólokat szervezve fölényes győzelmet arattak a lányok. Már az első játékrész után 4-0-ra vezetett csapatunk, a második félidőben pedig sikerült ezt megduplázni, így 8-0-ra nyertek lányaink! 

Czinege Eszter ismét a góllövő cipőjét húzta a lábára, hiszen négy gólt is szerzett és ezzel vezeti a dél-keleti csoport góllövőlistáját 33 taláttal. Ezúttal Kovács Alexandra is elemében volt, ő mesterhármassal vette ki a részét a győzelemből, valamint Csenki Mária is betalált a tiszakécskei kapuba.

A lányok ezzel a győzelemmel nagyon közel kerültek a csoport második helyének megszerzéséhez, hiszen már 10 pont a különbség csapatunk, és a jelenleg bronzérmes pozícióban álló Szent Mihály együttese között.

Lányaink vasárnap a bajnoki címre törő Gyulai Amazonok vendégei lesznek.

 

Szép volt lányok, Hajrá Astra!

Győzelem, és Czinege Eszter mesterhármas a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 17. forduló

Tiszakécske VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 1-5 (1-0)
g: Illés Janka (31.) ill, Czinege Eszter (67., 70., 88.), Novák Gabriella (61.), Kovács Alexandra (84.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban szombaton játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Tiszakécske ellen. A papírforma ebben a csoportban elég sokszor érvényesül, így bízhattunk benne, hogy lányaink tovább növelik pontjaik számát, amellyel egyre közelebb kerülnek az ezüstérem megszerzéséhez.

Ellenfelünk viszont nem “feltett kézzel” érkezett a pályára, és a mérkőzés 31. percében Illés Janka góljával a vezetést is megszerezte, sőt az első játékrészt 1-0-ra meg is nyerte. 

A második félidőben viszont megrázta magát csapatunk. A 61. percben megtört a jég Novák Gabriella találatával sikerült egyenlíteni, hat perccel később pedig Czinege Eszter is megkezdte a gólgyártást, így már 2-1-re vezetett csapatunk. Az utolsó húsz percben is csak Astra találatoknak örülhettünk, Czinege Eszter duplázott (70., 88.), valamint Kovács Alexandra is bevette a tiszakécskei kaput a 84. percben, így lányaink 5-1-re megnyerték a találkozót. 

Csapatunk ezzel a győzelemmel hét pontra növelte a különbséget a jelenleg a tabella harmadik fokán álló Szent Mihály együttesével szemben. Jövő héten ismét két mérkőzést játszanak majd a lányok, hiszen szerdán a Tiszakécskével csapnak majd össze (halasztott mérkőzés pótlása), hétvégén pedig a bajnokaspiráns Gyulai Amazonok vendégei lesznek Gyulán.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Húsvéti győzelem!

16.forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 5-1 (1-1)
g: Szakonyi Emese (37.), Kós Petra (58.), Vidács Krisztina (67.), Vicsek Nóra (77.), Erdész Fanni (79.) ill., Herczeg Andrea (4.)

Csapatunk húsvét vasárnap fogadta a Haladás-Viktória együttesét Üllőn a Simple Női Liga 16. fordulójában. A mérkőzésen Szász Ferenc követte a “győztes csapaton ne változtass elvet” így a kezdőcsapat ugyanaz volt, mint a hétközi győztes kupameccsen a DVTK ellen: Farkas – Rozmis, Véninger, Csizi, Vidovenyecz – Vidács, Vicsek, Dikanová – Szakonyi, Kós, Sipos. Ennek ellenére nem indult jól számunkra a mérkőzés, hiszen a 4. percben a vendég Haladás-Viktória szerzett vezetést Herczeg Andrea találatával. Ezután a mérkőzés a góltól kicsit felpörgött, de leginkább a mezőnyben folyt a játék néhány lehetőséggel mindkét oldalon. Talán ebben a periódusban a Haladás együttese közelebb állt az újabb találathoz, mégis a 37. percben egy szögletrúgás után csapatunk tudott egyenlíteni, Szakonyi Emese fejelt a vendégek kapujába. Az első félidőben nem született több találat, 1-1-es döntetlennel vonalhattak szünetre a csapatok, és bár az első játékrészt talán pontozással ellenfelünk nyerte volna, csapatunk szimpatizánsainak nem volt miért izgulni. 

Ezt bizonyította a második félidő, ahol az 58.percben meg is szerezték lányaink a vezetést, Kós Petra szintén szögletrúgás után talált a hálóba, csak úgy, mint Vidács Krisztina aki a 67. percben fejjel vette be a Haladás kapuját, és ezzel már 3-1-re vezetett csapatunk. A játék képe teljesen megváltozott a második játékrészre, már szinte csak lányaink vezettek támadásokat, és alakítottak ki helyzeteket, lehetőségeket ellenfelük kapuja előtt. A 77. percben Vicsek Nóra növelte tovább csapatunk előnyét, majd két perccel később  Erdész Fanni tekert úgy 18 méterről gyönyörű gólt a hosszú felső sarokba, és ezzel már négy gólra nőtt a különbség. Akadtak még lehetőségek, amelyeknél csak egy kicsi hiányzott az újabb gólhoz, de több találat már nem született, így 5-1-re csapatunk nyerte meg a találkozót.

A következő mérkőzésre  az “A” válogatott programja miatt csak április 18-án kerül sor, amikor a Ferencváros együttesét fogadja csapatunk majd Üllőn.

Hajrá Astra!

Győzelem Dél-Keleten!

U19 Dél-keleti csoport 13. forduló

Ceglédi VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 2-3 (0-2)
g: Jakab Bianka (85.), Bíró Melitta (89.) ill., Kovács Alexandra (15.), Czinege Eszter (20., 75.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban Cegléden vendégszerepelt április elsején. Bár a hirtelen jött nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, lányaink irányították a mérkőzést, és már a  15. percben vezetést szereztek Kovács Alexandra találatával. Öt perccel később kétgólosra nőtt az előny, Czinege Eszter is betalált a ceglédi kapuba. A szünetben 2-0-ra vezetett csapatunk, és bár a második játékrészben sokáig nem született gól, nem forgott veszélyben csapatunk győzelme. Ráadásul a 75. percben Czinege Eszter ismét betalált, így már három góllal vezettek lányaink. Az utolsó 15 percben már csak a ceglédi együttes volt eredményes, fel is jöttek egygólós különbségre, de egyenlíteni már nem volt lehetőségük, így csapatunk 3-2-re megnyerte a találkozót.

Lányank jelenleg 41 ponttal a tabella  második helyéről várják a folytatást, melyre szombaton kerül majd sor a sereghajtó Tiszakécske együttese ellen.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Kupadöntőbe jutott csapatunk!👏🤩

Női Magyar Kupa elődöntő

DVTK – Astra-Alef HFC-Üllő 1-3 (1-1)
g: Nagy Melinda (35.) ill., Sipos Lilla (21., 62.), Szakonyi Emese (83.)

Klubunk 2012-ben jutott be először a női Magyar Kupa fináléjába, és ebben az esztendőben meg is nyerte az. A döntőt a Viktória-Trend Optika ellen játszotta Balatonfüreden csapatunk, ahol Szabó Boglárka, és Nagy Anett találatával 2-1-re sikerült győzni. Érdekesség, hogy a Viktória egyetlen találatát a télen csapatunktól Győrbe igazoló Rácz Zsófia szerezte, valamint az is, – és ez talán még fontosabb -, hogy a jelenlegi csapatunk keretéből egyetlen játékos volt tagja a 2012-es kupagyőztes csapatunknak, ő pedig nem más, mint Vidács Krisztina. Csatoltunk is egy összefoglalót erről a találkozóról, érdemes végignézni. 

Egy évvel később ismét sikerült elérni a döntőt, ahol az MTK együttesével mérkőzött csapatunk, de Pádár Anita két találatával 2-0-ás vereséget szenvedtek lányaink.

Ezután hét éven keresztül nem sikerült döntőbe jutni, érthető tehát, – most a sorsolásnak is köszönhetően, ami kedvezően alakult számunkra azzal, hogy elkerültük a Ferencvárost, és az MTK-t is – hogy mindent megtett csapatunk azért, hogy Diósgyőrben győzelmet arasson, és újra kupadöntőt játszhasson az Astra. 

Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, csapatunk jobban kezdett mint ellenfele, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mérkőzés 21. percében Sipos Lilla találatával sikerült a vezetést megszerezni. Bár az első játékrészben abszolút csapatunk dominált a mezőnyben, mégis egyenlíteni tudott a DVTK a 35. percben: Nagy Melinda talált Farkas Katalin kapujába. 

A második játékrész elején is csapatunk volt élesebb, és a 62. percben Szakonyi Emese beadása után Sipos Lilla fejese is utat talált Schildkraut Fruzsina kapujába, így ismét lányaink álltak továbbjutásra! 

A vezető találat után megváltozott a játék képe, a DVTK mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, és az előny visszaszerzésért, de csapatunk Farkas Katalin vezérletével állta a rohamokat, és egy kontra után tovább tudta növelni előnyét. A 83. percben a DVTK 16-osán belül kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Szakonyi Emese értékesített, így már 3-1-re vezettek lányaink, és mindössze hét perc válaszotta el őket a döntőtől. Nem volt könnyű hét perc, de sikerült megtartani a kétgólos előnyt, és így 2013 után újra kupadöntőt játszhat csapatunk, ahol majd a Ferencvárossal mérkőzik meg az első helyért!

A döntőre 2021. május 5-én kerül majd sor, helyszínről még nem tudunk, de azt igen, hogy televíziós közvetítés biztosan lesz!

A 2012-es kupadöntő kisfilmje

 

U19 Győzelem jó játékkal!👏🤩

U19 kiemelt csoport 19. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – ETO FC Győr 3-2 (2-1)
g: Skultéty Tamara (10., 74.), Nádudvari Anna (41.) ill., Fülöp Helga (29.), Bódai Viktória (69.)

U19-es csapatunk az ETO FC Győr korosztályos együttesét fogadta ma Csepelen. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, azon a találkozón inkább az ETO dominált, most viszont inkább csapatunk játszott kezdeményzőbben, de így is kiélezett csatát vívott egymással a két csapat, és ezt az eredmény alakulása is jól mutatja. 

Lányaink szereztek vezetést a mérkőzés 10. percében, amikor Kubitsch Eszter lövése után a kapusról kipattanó labdát Skultéty Tamara váltotta gólra. A találat után nagyon erősen nyomott csapatunk, de hiába a mezőnyfölény, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, és a 29. percben ez meg is bosszulta magát, mert Fülöp Helga góljával egyenlíteni tudott a győri együttes. A gól inkább lányainkat késztette nagyobb erőbedobásra, így még a szünet előtt a 41. percben a sokadik szögletrúgásból sikerült gólt szerezni, Nádudvari Anna fejelt a hálóba. 

A szünet után “erősített” az ETO,  Bódai Viktória is beállt, melynek az lett a következménye, hogy a győri kontrák veszélyesebbé váltak, és ami kimaradt csapatunk részéről, azt az ETO, pontosabban Bódai nem hibázta el, így a 69. percben ismét döntetlenre álltak a felek.

Lányaink azonban ma nyerni szerettek volna, így továbbra is gyártották a helyzeteket, lehetőségeket, amelyből a 74. percben Skultéty Tamarának sikerült gólt szereznie, így 3-2-re megint csapatunk vezetett. Néhány perccel később ismét Bódai villant, de Török Noémi nagyot védett, így ez a helyzet kimaradt. 

Több gól már nem született, csapatunk a kialakított helyzetek tekintetében többet tett a mérkőzésen a győzelemért, így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma az ETO ellen, jól játszott a csapat, egy erős ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végre sikerült “legyőznünk” Önmagunkat, és azt gondolom, hogy ez segített bennünket a mai győzelemhez. Remélem, hogy most már nem térünk le erről az útról, és minden mérkőzésen ilyen hozzáállással tudunk pályára lépni.”

Jövő héten a lányok a Szent Mihály együttese ellen lépnek majd pályára!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

 

Kétgólos győzelem Szekszárdon!🤩⚽👏

Női Futsal NBI 5.helyért 2. mérkőzés
g: Nagy-Cseke Vivien (28., 38.), Kágyi Árvácska (20.) ill. Csolti Réka (6.,7., 27.), Hargas Annamária (17.), Dorner Dóra (2.)
Női futsal csapatunk ma eldöntötte az ötödik hely sorsát, hiszen 5-3-ra nyert Szekszárdon az ötödik helyért folyó párharc második mérkőzésén.
Ezúttal nem volt szükség hosszabbításra sem, hiszen csapatunk már a mérkőzés 17. percében 4-0-ra vezetett Dorner Dóra, Csolti Réka (2), és Hargas Annamária góljaival. Az első játékrész vége előtt Kágyi Árvácska ugyan szépíteni tudott, de a második félidő első találatát is csapatunk szerezte, pontosabban Csolti Réka, aki így ezen a találkozón is mesterhármassal vette ki részét a győzelemből!
Bár a szekszárdiak még lőttek két gólt (Nagy-Cseke Vivien volt eredményes), csapatunk 5-3-ra nyert, és így az 5. helyezést szerezte meg a 2020/2021-es Női futsal bajnokságban.
A bajnokság ugyan véget ért csapatunk számára, de még lesz lehetőség a lányoknak szurkolni, hiszen még vár csapatunkra a Futsal Magyar Kupa négyes döntője, melyre várhatóan május elején kerül majd sor!
Hajrá Astra!🤗💪

Bronzérmes U17-es lány futsal csapatunk!🤩

Ezzel a hétvégével lezárultak az U17-es futsal bajnokság küzdelmei. Csapatunk utolsó mérkőzése a Budaörs ellen elmaradt, mert ellenfelünk betegség miatt nem tudott pályára lépni, így lányaink bezsebelték a három pontot, és ezzel három ponttal megelőzték a Tolna együttesét, akikkel végig fej-fej mellett haladtak a bronzéremért való küzdelemben.

Csapatunkból Czinege Eszter lett a házi gólkirálynő 28 találattal, rajta kívül Czinege Enikő (8), Csenki Mária (4), Kádár Kíra (3), és Gál Tímea (1) osztozott még az összesen 50 szerzett találaton.

Ez a bronzérem azért is értékes, mert szinte teljes új csapattal vágott neki Abonyi Péter együttese ennek a bajnokságnak, és voltak olyan lányok, akik még csak ebben a szezonban ismerkedtek meg ezzel a sportággal.

Reméljük, hogy ez a siker motiválja majd őket a továbbiakban is!

Bronzérmes csapatunk névsora: Milóczki Lilla, Czinege Eszter, Czinege Enikő, Szénási Viktória, Gál Tímea, Csenki Mária, Szabó Hajnalka, Hajagos Vivien, Besze Boglárka, Kádár Kíra, Petróczi Tímea 

edző: Abonyi Péter

Szép volt lányok! Gratulálunk!👏

A Ferencvárost is legyőzte csapatunk!

U19 kiemelt csoport 16. forduló

Ferencvárosi TC – Astra HFC-Üllő 0-4 (0-1)
g: Csizi Fanni (33.), Skultéty Tamara (72.), Godzsa Ivett (74.), Fehér Anna (77.)

Az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában csütörtökön játszotta le a két együttes a bajnokság 16. fordulójára kiírt találkozót a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az őszi 3-0-ás találkozó után, és a tabellán elfoglalt helyezést is nézve csapatunk volt a találkozó esélyese, és igazából a két csapat közötti különbség, már a kezdő sípszó után látszódott, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és próbálta feltörni ellenfele masszív védekezését.
Több lehetősége is akadt lányainknak a gólszerzésre az első félidőben, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült sok veszélyes helyzetet kidolgozni a Fradi kapuja előtt, ami pedig sikerült, az is kimaradt. Egészen a 33. percig, amikor egy szögletrúgás után Csizi Fanni vette be 16 méterről a zöld-fehérek kapuját.
A Ferencváros továbbra is kontrákkal próbált építkezni, és hiába vezetett csapatunk egy góllal, sok támadásvezetést elkapkodtak a lányok, nem igazán volt meg az összhang a játékban. 

A második játékrészben már lendületesebb volt csapatunk támadásban, több tiszta helyzet is adódott az FTC kapuja előtt, ebből a 72. percben Skultéty Tamara megszerezte csapatunk második gólját, és ezzel tulajdonképpen mondhatni csapatunk számára áttört egy gátat. Felszabadultabbá vált a játékunk, illetve a Ferencváros ellenállása is megszűnni látszott, így az utolsó 18 percben már csak a gólok mennyisége volt kérdéses. A 74. percben Godzsa Ivett, -aki egyébként színt is vitt csapatunk játékába a második félidőben- meglőtte első U19-es gólját, a 77. percben pedig Fehér Anna eresztett el egy hatalmas löketet -úgy 25 méterről-, nem is tudta a Fradi kapusa hárítani, így már 4-0-ra vezettek lányaink. Az utolsó 13 percben is volt bőven lehetőség növelni az előnyt, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni, így maradt a négygólos győzelem lányaink javára.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Egy olyan nagy klub ellen, mint a Ferencváros mindig öröm győzni, és gratulálok is a lányoknak, de helyén kell kezelnünk ezt a sikert. Még mindig van min javítanunk, ma például nagyon pontatlanul játszottunk, és jövő héten az MTK ellen ennél sokkal többet kell majd tennünk, ha szeretnénk megismételni az őszi sikert.”

Képgaléria Jánosi Zsolt jóvoltából! Köszönjük!

Labdarúgó és Futsal Csapat