Egri Réka is csapatunknál kezdi a futsalt!⚽️

Egri Réka 15 évesen a Gödi SE-ben kezdett futballozni, majd 2018-tól az MTK U19-es csapatának hálóőre lett.🥅
Pályafutása alatt néhány alkalommal az MTK felnőtt NBI-es csapatának keretébe is bekerült, iilletve az utánpótlás válogatott kerettagság sem maradt ki labdarúgó pályafutásából. 🇭🇺
A 2018/2019-es szezon után felhagyott az aktív labdarúgással, de most újra talált motivációt, méghozzá a futsalban, ezen belül csapatunkban, és reméljük, hogy az Astrában bővítheti majd az eddig megszerzett érmei számát!🥇

Sok sikert kívánunk Rékának a futsal pályafutásához!💪

Az MTK NBI-es csapatától igazoltunk!📣

Csolti Réka nagypályáról futsalra vált, és az első igazi futsal szezonját az Astra felnőtt NBI-es csapatában kezdi meg!🤩

Réka a Csakacselben kezdte pályafutását, de igazolt labdarúgóvá 2013-ban, 12 évesen vált, amikor a Budapest Honvéd csapata leigazolta. Már akkor kitűnt tehetségével az idősebbek között, és egy évvel később már nem csak az U15-ös, hanem az U17-es csapatban is pályára lépett, sőt meghatározó játékossá vált. Az U15-ös csoportmérkőzéseken 40 találkozóból 32 gólt szerzett, U17-ben pedig a harmadik mérkőzésén már sikerült kapuba találnia.
Tehetségére az MTK is felfigyelt, és a 2015/2016-os szezont már a kék-fehérek U17-es csapatában kezdte meg. Több bajnoki címet szerzett utánpótlás szinten, illetve a felnőttek között is bajnok lett az MTK-val. Emellett pedig először az U17-es, majd az U19-es korosztályos válogatott alapembere is volt.🇭🇺🎉
Réka számára nem ismeretlen a futsal hiszen a 2015/2016-os szezonban utánpótlásban futsalozott már az Astrában, azóta viszont csak nagypályán játszott az MTK színeiben.

Most úgy döntött, hogy felhagy a labdarúgással, és a 2020/2021-es szezont az Astra futsal csapatában kezdi meg. Reméljük, hogy futsalban is hasonló sikerek várnak rá, mint az eddigi években nagypályán!

Sok sikert Réka!💪🏻
Hajrá Astra!😍

Válogatott centert igazolt csapatunk!⚽

Futsal csapatunk szurkolói számára örömhírrel szolgálhatunk, hiszen az Olaszországból hazatérő, felnőtt futsal válogatott center Kota Gabriella az Astra színeiben folytatja pályafutását!🎉
Kota Gabi még csak 22 éves, de pályafutása egészen hosszúra nyúlik vissza. Mint ahogyan sokan mások is, labdarúgással kezdte, 2011-ben 13 évesen igazolt a Debreceni Női Labdarúgó Sportegyesületbe. Egy évvel később a Nyírség NSC-ben folytatta pályafutását, majd 2013-ban kezdett megismerkedni a futsallal. Ekkor igazolt ugyanis az MVFC Berettyóújfalu csapatába. Itt 15 évesen a felnőtt NBII-es csapatban futsalozott, és 20 mérkőzésen 15 gólt szerzett.
2015-ben csapatot váltott, a DEAC együtteséhez igazolt, ahol nem csak az NBI-es futsal csapatban játszott, hanem a női felnőtt nagypályás NBII-es keret tagja is volt. A 2016-os évben igazolt a Hajdúböszörmény NBI-es futsal csapatába, illetve megyei szinten a Tarpa SC-ben folytatta párhuzamosan a labdarúgást is, melynek itt még mindig nem volt teljesen vége, hiszen egy évvel később a budapesti Airnergy FC csapatához igazolt NBII-be. Itt már körvonalazódhatott, hogy a futsal válik elsődlegessé a pályafutásában. Három évig meghatározó játékosa, mondhatni gólfelelőse volt a HTE együttesének, és bajnoki címet is nyert csapatával.
2019 szeptemberében igazolt Olaszországba az A.S.D. VIS FONDI együttesébe, ahol a Covid járvány miatt számára is hamar véget ért a 2019/2020-as évad.
A 2020/2021-es szezont már az Astrában kezdi meg, és reméljük, hogy sok góllal fog hozzájárulni NBI-es csapatunk sikereihez!
Hajrá Gabi!Hajrá Astra!🏆💪

Szakonyi Emese is felnőtt csapatunkat erősíti a 2020/2021-es szezonban!

A gólerős támadó Balatonfüreden kezdte pályafutását, ahonnan 2012-ben a Viktória FC csapatába igazolt. 14 évesen a felnőtt együttessel edzett, és a Viktória U17-es csapatának gólerős szélsője volt, majd az U17-es, és az U19-es utánpótlás válogatott húzóembere is lett. Egy évvel később bemutatkozott a felnőtt női NBI-es csapatban is mindössze 15 évesen. Emese nyolc évet töltött Szombathelyen, -közben a női felnőtt “A” válogatottba is meghívták-, és végig meghatározó játékosa volt a Haladás- Viktória együttesének.
A még mindig nagyon fiatal (22 éves) labdarúgó tehát hosszú évek után döntött a váltás mellett, és reméljük csapatunkkal is sok szép sikerben lesz majd része.😍

Sok sikert kívánunk Emese!
Hajrá Astra!💪

A 109-szeres magyar válogatott Rácz Zsófia csapatunkban folytatja pályafutását!🤩

Rácz Zsófia pályafutása Győrben kezdődött, majd 2006-tól a Viktória FC NBI-es csapatában futballozott. Hat éven keresztül erősítette a szombathelyi együttest, ahol egy bajnoki címet, és három Magyar Kupa-elsőséget szerzett. 2012-ben a Viktóriából a 1. FC Lübarshoz szerződött, onnan pedig Duisburgba, Bundesliga I-be. Jelenlegi “utolsó” külföldi állomása Hollandia volt, ahol a PSV Vrouwen csapatában futballozott.
2018-ban újra Magyarországot választotta, visszatért a Haladás-Viktória együttesébe, ahol komoly erőssége volt csapatának.
Külön érdekesség, amit talán sokan nem tudnak, hogy a 2011/2012-es bajnoki szezonban néhány mérkőzésen az Astra futsal csapatában is viszontláthatták az Astra szimpatizánsok.
Szombathelyen már az edzői pályafutása is elkezdődött, a Király SE U7-es, és U15-ös csapataival dolgozott, az Astrában pedig a leány U16-os korosztály vezetőedzője lesz.💥

Sok sikert kívánunk csapatunkban!💪

Ismét edzenek a lányok

Bár a bajnokság NBI-es csapatunk számára befejeződött, az otthonra kiadott egyéni edzések mellett heti egy tréningen újra részt vesznek lányaink. A munka szigorú egészségügyi protokollnak megfelelően zajlik, mindenkinél mérünk lázat mielőtt belép az öltözőbe, valamint folyamatosan fertőtlenítünk edzések előtt, közben, és utána is. Az edzéseken is igyekszünk a kialakult helyzet előírásainak megfelelni, a gyakorlatok közben a megfelelő távolságot tartani a játékosok között. Többnyire felmérések zajlanak, de labdával is dolgoznak a lányok, és örülnek, hogy újra együtt lehet a társaság.

Az edzésről készítettünk egy rövid videót, amelyet az új youtube csatornánkon lehet megtekinteni, ahol a listázott videók között megtalálhatja mindenki az összes őszi mérkőzésünk összefoglalóját is.

Iratkozzatok fel, és ha a “csengőre” is rákattintotok, akkor később az újabb feltöltött videókról sem maradtok le!

 

Győzelem vezéráldozattal!

Simple Női Liga 13. forduló
Astra-Alef HFC – ST. Mihály Szeged-FITSPORT 3-1
g: Sipos Lilla (15.), Krascsenics Petra (17.) Gelb Mónika (88.) ill. Szil Tünde (31.)

NBI-es csapatunk ma a Szent Mihály együttese ellen lépett pályára Üllőn, a Simple Női Liga tavaszi nyitányán. Fontos volt lányaink számára ez a találkozó, hiszen a negyedik helyen szeretné zárni csapatunk az alapszakaszt, és az első lépcsőfok ehhez a mai meccs három pontjának megszerzése volt.
A mérkőzés jól alakult csapatunk számára, hiszen a 17. percben már 2-0-ra is vezettek lányaink: a 15. percben Sipos Lilla, a 17. minutumban pedig Krascsenics Petra talált a szegedi kapuba.
A 31. percben szabadrúgásból szépített a Szent Mihály, Szil Tünde vette be Farkas Katalin kapuját. Kapusunk -miközben a szabadrúgást próbálta hárítani – nekiesett a kapufának, és sérülése olyan súlyosnak tűnt, hogy le is kellett cserélni. Mivel cserekapus nem állt rendelkezésre, ezért Csizi Fanninak kellett a 38. percben beállni a kapuba, aki egyébként megoldotta a rábízott feladatot, olyannyira, hogy gólt sem kapott. Farkas Katalint kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a vállában elszakadt az egyik szalag, így műtét vár majd rá.
2-1-es hazai vezetéssel fordultak tehát a csapatok, de hiába volt csak egy gólt a két csapat között, a második játékrészben lányaink nem igazán engedtek teret ellenfelüknek. Többet birtokolta csapatunk a játékszert, több helyzetet is alakítottak ki a lányok, sőt a 88. percben Gelb Mónika találatával kétgólossá nőtt az előny.
Több gól azonban már nem született, így csapatunk 3-1-re megnyerte a találkozót, és elindult az úton a negyedik hely megszerzése felé.

Szép volt lányok! Gratulálunk!
Farkas Katának pedig kitartást, és gyors felépülést kívánunk!

Bosszantó vereség

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 2-1(1-1)
g: Mocsári Nikolett (20.), Kőrösi Anna (77.) ill. Kubitsch Eszter (21.)
piroslap: Nádudvari Anna (74.)

U19-es csapatunk a második tavaszi bajnoki találkozóját Szegeden játszotta a Szent Mihály együttese ellen.  Lányaink szerették volna, ha a szombati úgymond “visszavágó” mérkőzés máshogy alakul, mint az őszi meccs, amikor is nagy arányú labdabirtoklást produkált csapatunk, több helyzete is lányainknak volt, de akkor a szegedi együttes győzött. 

Sajnos ez most sem volt másként, hiába a magas (kb 80-20 százalékos)  labdabirtoklási arány, egyszerűen nem sikerült ellenfelünk kapujába találni. Pontosabban sikerült, de akkor már 1-0-ra vezetett a Szent Mihály, és az egyenlítés előtt, és után is rengeteg lehetőséget, helyzetet puskázott el a csapat. A szünetben 1-1 volt az állás, és bár a második félidőben még jobban akartak a lányok, továbbra sem sikerült gólt elérni. Nagy nyomást helyezett csapatunk ellenfelére, és körülbelül a 60. percben Kubitsch Eszter ugyan bevette a szegedi kaput, de a gólt nem adta meg a játékvezető, mert lest jelzett az asszisztens, ami egyébként gyakran előfordult a mérkőzés folyamán, és nem vagyunk benne biztosak, hogy Kubitsch Eszter gólját valóban lesállás előzte volna meg. ( és nem csak ennél éreztük ezt ) A mérkőzés vége előtt 25 perccel már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk, nagyon szerettek volna győzni a lányok, és talán éppen ezért történt, hogy a 77. percben egy kontratámadást nem tudott levédekezni csapatunk, és ebből megszerezte a vezetést a szegedi együttes. (2-1)

Az sem segítette a véghajrában csapatunk dolgát, hogy a 74. percben Nádudvari Annát “beszédért” kiállították, tehát az utolsó 15 percben emberhátrányban kellett futballoznia a lányoknak, és még így is inkább a mieink támadtak, és irányították a játékot..

Nem először fordult elő csapatunkkal, hogy jobban játszott, mint ellenfele, mégsem sikerül győzni, pedig a játék képe alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy három pontot ajándékozott csapatunk -most éppen- a Szent Mihálynak, sőt még a döntetlen is inkább ellenfelünknek lett volna kellemes..
Sajnos csak magunkat ostorozhatjuk emiatt, hiszen ellenfelünk nyert, gratulálunk nekik, mert helyzetkihasználásban jobbak voltak csapatunknál, és ezzel meg is nyerték a találkozót. A lányoknak pedig jobban kell koncentrálni a gólhelyzeteknél, illetve lehetőségeknél,  és akkor nem lesz kérdés, hogy az ilyen találkozón ki tudja “hazavinni” a három pontot.

Most egy ideig nem lesz honlapunkon utánpótlás-mérkőzés beszámoló, a következő hetekben a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a mérkőzések, és az edzések is szünetelnek klubunknál.

Reméljük, hogy nem tart majd sokáig a kényszerszünet.

 

!KÖZLEMÉNY!

Határozatlan ideig nem lesznek utánpótlás edzések klubunkban!

Tegnap ismét döntött Magyarország Kormánya, hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények a koronavírus megfékezése érdekében. A döntés nyilván minden utánpótlás játékosunkat érinti, főleg, hogy az iskolák mellett a budapesti középiskolai kollégiumok is bezárnak. Március 16-tól azonban az utánpótlás-labdarúgásban is megáll egy időre az élet. A Magyar Labdarúgó Szövetség ma kiadott egy közleményt, amely szerint hétfőtől leáll az összes utánpótlás-bajnokság, visszavonásig nem rendeznek meg egyetlen mérkőzést sem. (A felnőtt bajnokságokkal még nem tudjuk mi a terv.)
A közlemény kiadása után döntött klubunk is. Az egészség megőrzése érdekében határozatlan időre minden alközpontjában felfüggeszti az utánpótlás-edzéseket, így Budapesten, Kiskunfélegyházán, illetve Siklóson sem tartunk foglalkozásokat.

Köszönjük a megértést!

Mindenki vigyázzon magára, és reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

Zártkapus mérkőzések, és zártkapus edzések

Ahogy az már több helyen olvasható a kormány szerdán bejelentette, hogy minden olyan rendezvényt melynek száma beltéren eléri a 100 főt, illetve kültéren az 500 főt, azt be kell tiltani. A Magyar Labdarúgó Szövetség erre reagálva szintén meghozta döntését, határozatlan időre felfüggesztette a Bozsik tornák megrendezését, illetve minden mérkőzésre zárt kapukat rendelt el. Természetesen a pálya-tulajdonosok is reagáltak a hírre, így csapataink edzés helyszínein is korlátozások léptek életbe a mai naptól. Mindkét sporttelepen (Goldball Park, illetve Csepel CSHC ) zárt kapus edzéseket vezettek be. 

Fontos hangsúlyozni, hogy ez mit is jelent tulajdonképpen:

  • A mérkőzéseken csak a hazai, illetve vendég csapat stábja, és játékosai tartózkodhatnak. Mindkét csapat 25-25 főt delegálhat a találkozókra, szülők, rokonok, ismerősök, barátok NEM látogathatják a mérkőzéseket a rendelet visszavonásáig. 
  • Ugyanez igaz az edzésekre is, mindkét sporttelepre TILOS belépni a hozzátartozóknak, a gyermeket a kapuig kísérhetik, és ott is várhatják meg.
  • A Goldball Parkban beléptető rendszer alapján működik majd a bejutás, melyhez listát kell leadni a kapuban, és csak azok a játékosok, edzők léphetnek be a sporttelepre, akik neve a listán szerepel
  • mindkét sporttelepen odafigyelnek majd a higiéniára, többször fertőtlenítik majd az öltözőket, és arra is figyelnek, hogy a játékosok csak annyi ideig tartózkodjanak a közös helyiségekbe, amennyi feltétlenül szükséges az edzések előtt, illetve az edzések után.

 

Szeretnék megkérni azokat a játékosainkat, illetve felhívni a szülők figyelmét, hogy akik az utóbbi időben bármikor bármeddig tartózkodtak külföldön, legalább két hétig ne látogassák az edzéseket, mérkőzéseket.

 

A járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében kérjük, hogy mindenki működjön együtt, és tartsa be a fenti szabályokat!

 

Köszönjünk!

A Bozsik tornákról bővebben ITT, a zárt kapus találkozókról pedig EZEN a linken lehet olvasni.

Labdarúgó és Futsal Csapat