Kota Gabit nem tudta tartani a Szekszárd!

Női futsal NBI 2.forduló

Astra HFC-Üllő – Szekszárdi FC 5-1 (3-1)
⚽️Urbán Anett (4.), Kota Gabriella (11.,13.,22.,37.) ill., Kágyi Árvácska Rebeka (15.)

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária- Urbán Anett, Kota Gabriella, Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Csolti Réka, Godvár Katalin, Krascsenics Petra, Dorner Dóra

Szekszárdi FC: Kerekes Brigitta – Kágyi Árvácska Rebeka, Lovász Viktória, Nagy-Cseke Vivien,  Patocskai Rita, Lipovszky Fanni, Dombi Kata, Schell Dorina

Felnőtt női futsal csapatunk lejátszotta második mérkőzését is a 2020/2021-es szezonban. Az ellenfél ezúttal a Szekszárd együttese volt, akik az első fordulót vereséggel kezdték az újonc budaörsi gárda ellen. Csapatunk keretében az első fordulóhoz képest egy változás történt, hosszú idő után Godvár Katalint is láthatták újra játszani a kilátogató szurkolók. A mérkőzés egészében csapatunk akarata érvényesült a pályán, sőt már a 4. percben vezettek is lányaink Urbán Anett góljával. A 11. percben Kota Gabriella is bevette a szekszárdi kaput, ráadásul két percre rá ismét eredményes volt, így már 3-0-ra vezetett csapatunk a 13. percben. A 15. minutumban Kágyi Árvácska Rebeka még kozmetikázni tudott az eredményen, így 3-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben sem változott a játék képe, több helyzet, és lehetőség is kimaradt csapatunk részéről (Ganczer Hajnalkának például több lövése is a kapufán csattant), de Kota Gabi ebben a félidőben is duplázni tudott (22., 37.) így csapatunk 5-1-re megnyerte a találkozót.

A következő mérkőzést is hazai pályán játssza csapatunk, október 03-án a Tolna együttese vendégeskedik majd Üllőn.

Döntetlen a rangadón!

Női futsal NBI.  1 forduló

TFSE – Astra HFC-Üllő 3-3 (1-1)
⚽️Kovács Szilvia (12.), Pádár Anita (31.,40.) ill. Varga Adél (10.), Csolti Réka (21.), Benkő Mónika (33. perc öngól)

TFSE: Ősz Csenge – Benkő Mónika, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Gruber Brigitta, Kovács Szilvia, Kiss Gabriella, Horváth Fruzsina, Králik Fanni, Janicsek Zsanett, Móczik Alexandra

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária – Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Urbán Anett, Kota Gabriella, Csolti Réka, Krascsenics Petra, Dorner Dóra, Egri Réka

Női felnőtt futsal csapatunk vasárnap kezdte meg a 2020/2021-es szezont. Ellenfelük a nyáron újabb játékosokkal megerősített TFSE együttese volt. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy igazi rangadó lesz a találkozó, sőt igazából miután hat csapat nevezett a bajnokságba, így nagyon sok találkozóra rá lehet majd “aggatni” a rangadó jelzőt. Nehéz mérkőzések várnak csapatunkra, és valszínűleg több esetben nüanszok döntenek majd a végeredményt illetően.

Ez történt tegnap a TFSE otthonában is. Az izgalmas, pörgős mérkőzésen először csapatunk szerzett vezetést Varga Adél ⚽️találatával a 10. percben. Két perc múlva egyenlített ellenfelünk, a Kelen SC-től igazolt Kovács Szilvia vette be Hargas Annamária kapuját. Bár az első játékrészben több gól már nem született, akadtak helyzetek, és lehetőségek mindkét oldalon, és csapatunk talán közelebb állt ahhoz, hogy újabb találatot szerezzen.

A második félidő képe ugyanolyan volt mint az első, nagyon igyekezett mindkét csapat eldönteni a mérkőzés sorsát. Erre először lányainknak lett nagyobb esélye, hiszen a 21. percben élete első NBI-es futsal mérkőzését játszó Csolti Réka⚽️ megszerezte a vezetést az Astrának, -ráadásul Rékának ez volt pályafutása 100. találata is egyben-! 

Mindkét csapatnak akadtak helyzetei 1-2-es állásnál is, de sajnos csapatunk nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, sőt a 31. percben Pádár Anita góljával ismét egyenlített a TF.  Két perccel később pedig ismét lányainknál volt az előny: Benkő Mónika⚽️ ért bele rosszul egy beadásba, és a saját kapujába továbbította a labdát. Hozzá kell tenni ehhez a találathoz azt is, hogy a gólban oroszlánrésze volt Varga Adélnak, hiszen ő lőtte be a kapu előterébe a labdát! Hét perc választotta el csapatunkat a három pont megszerzésétől, ráadásul Csolti Réka rosszul lépett bele egy lövésbe, ami elvitte a bokáját, így ebben a hét percben már nem számíthatott a játékára Dombó János. Nagyon igyekeztek a lányok, de az utolsó percben Pádár Anita “megmentette” a mérkőzést a TFSE-nek, és így 3-3-as döntetlennel végződött a találkozó.

A nyáron lényegesen átalakult csapatunk tehát egy pontot szerzett a rajton, jövő héten pedig az a szekszárdi együttes vár lányainkra, akik az első fordulóban 5-1-es vereséget szenvedtek az újonc Budaörs csapatától.

Hajrá Astra!🥳

Megszerezték első győzelmüket az U17-es fiúk!📣⚽️

Pest megye U17 fiú  II. osztály 3. forduló

Astra HFC-Üllő – Dunavarsányi TE 3-1 (3-1)
⚽️Alvári Botond (9.), Novák Tibor (31.), Tauzin László (33.) ill. Czikó Norbert (24.)
Jegyzőkönyv

A mai napon második hivatalos mérkőzését is lejátszotta nyáron alakult U17-es fiú csapatunk. Az ellenfél ezúttal a Dunavarsányi TE együttese volt, akik a már lejátszott két találkozójukon vereséget szenvedtek a Perbál SC-től, és a Pereg SE-től is, míg az Astrás fiúk eddig csak egy mérkőzésen léptek pályára, ahol hatalmas csatát vívtak ellenfelükkel, de végül nem sikerült pontot szerezniük. 

Fiaink dolgát nem könnyítette meg, hogy több sérültet is nélkülöznie kellett a csapatnak, vagy éppen kisebb sérüléssel bajlódott néhány játékos, – akik ennek ellenére vállalták a játékot -, és jól is tették, hiszen a mérkőzés nagy részében az Astra dominált. A 9. percben Alvári Botond⚽️ találatával szerzett vezetést csapatunk, melyet a dunavarsányi együttes a 24. percben Czikó Norbert góljával még ki tudott egyenlíteni.(1-1) Ezek után gólt már csak az Astra szerzett, sőt két perc alatt eldöntötték a fiúk a mérkőzés sorsát. A 31. percben Novák Tibor⚽️, a 33. minutumban pedig Tauzin László⚽️ volt eredményes. (3-1) Az első játékrészben több gól már nem született, sőt meglepetésre a végeredmény is ez maradt, hiszen hiába igyekeztek a srácok és alakítottak ki helyzeteket ellenfelük kapuja előtt, többször már nem sikerült bevenniük a dunavarsányi együttes kapuját.

Megvan tehát az első három pontja csapatunknak és reméljük, hogy még sok győzelemről számolhatunk be!

Szép volt fiúk, gratulálunk!👏

 

A Haladás-Viktória ellen is győzött az U19🤩

U19 kiemelt csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 3-0 (1-0)
g: Skultéty Tamara (17.), Kubitsch Eszter (51.,59.)
jegyzőkönyv

U19-es csapatunk csütörtökön délután előrehozott mérkőzésen fogadta a Haladás-Viktória együttesét a CSHC Sporttelepen. A lányok remekül kezdték az őszi szezont, a Vasas, a Veszprém, a Ferencváros, illetve az MTK legyőzése után 100%-os mérleggel várták a szintén jó erőkből álló szombathelyi lányokat. 

A mérkőzés jól indult csapatunk számára, hiszen a kezdősípszótól kezdve dominálni tudtak a lányok és több támadást is sikerült vezetni ellenfelünk kapujára. Az első gólra 17 percet kellett várni, ekkor Skultéty Tamara⚽️emelt körülbelül 16 méterről a szombathelyi kapuba. Bár több gól már nem született ebben a játékrészben, mindkét együttesnek lett volna lehetősége még a gólszerzésre, de vagy nem céloztak jól a lányok, vagy csapatunk esetében Török Noémi🥅 védett, aki továbbra is szerette volna megtartani 100%-os mérlegét a kapott gólokat tekintve, így nem is tudták bevenni kapuját sem az első félidőben, sem az egész mérkőzést tekintve. A második 45 perc tulajdonképpen úgy indult, ahogyan az első, de ebben a játékrészben mondhatni még jobban dominált csapatunk mint az elsőben, így több helyzet, illetve lehetőség is adódott lányaink előtt. Ebből Kubitsch Eszter⚽️ tudott kihasználni kettőt is az 51., illetve az 59. percben. Eszter nagyon okos gólokat szerzett, mindkétszer átemelte a kicsit kint álló kapus felett a labdát. 

Ismét győztek tehát U19-es lányaink a kiemelt csoportban, öt mérkőzést nyertek meg  a lányok kapott gól nélkül, mely dicséri mind a védekezést, mind pedig a kapuban Török Noémit, aki nagyon koncentráltan, és magabiztosan védi csapatunk kapuját az első forduló óta. Igaz ez a mezőnyjátékosokra is, akik igyekeznek 100%-ot nyújtani minden találkozón és a sikerekhez nagyban hozzájárul az is, hogy a lányoknak remek a hozzáállásuk, motiváltak, szinte minden edzésen részt vesz mindenki a csapatból. Reméljük, hogy ez csak a kezdet, és a lányok tudják majd folytatni ezt a remek szereplést, hiszen még nagyon sok jó csapat vár rájuk, ahogyan a Haladás-Viktória is egy erős játékosokból álló együttes volt, hiszen keretükből többen szerepet kaptak már az NBI-es felnőtt csapatban is. 

Jól menetel tehát a csapat, és hogy hogyan látják ezt a játékosok “belülről” azt Skultéty Tamarától, Kubitsch Esztertől, és csapatunk kapitányától, Szennai Tímeatól kérdeztük:

🎤Skultéty Tamara:Kicsit több mint egy éve jöttem az Astrába és a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon összetartó a csapat. Igaz többen jöttek és mentek, de szerintem nagyon rugalmasan kezeltük a változásokat, és folyamatosan csak erősödtünk és fejlődtünk, aminek az eredményét most a meccseken tapasztalhatjuk is. A legfontosabb eredmény amit véleményem szerint el tudtunk érni az előző szezon óta – ami most a Haladás-Viktoria meccsen is sikerült-, hogy nem vesszük át automatikusan a másik csapat játék tempóját és hozzáállását, sőt sok esetben mi dominálunk és adjuk meg a játék ritmusát. Hatalmas öröm mindannyiunk számára az elért eredmény, amiért valóban rengeteget küzdöttünk. Nem titkolt célunk, hogy alázatosan mégis magabiztosan továbbra is megőrizzük a dobogón a helyünket.”

🎤Kubitsch Eszter: “Mindig boldoggá tesz, ha góllal tudom segíteni a csapatomat, de ez a két gól most még többet jelentett számomra. Az utóbbi időben nem tudtam hozni azt a teljesítményt, amit várnék magamtól, viszont úgy érzem, hogy ez a két gól most erőt adott nekem. Nagyon büszke vagyok a csapatra,  mivel 5/5 nyert meccsel, és kapott gól nélkül állunk a dobogó élén. Mi nem olyan csapat vagyunk, akik elbízzák magukat, de mostmár egyértelműen a dobogó a cél számunkra, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek után is mindenki maximálisan oda fogja tenni magát az edzéseken, és a meccseken is egyaránt.”

🎤Szennai Tímea:Szerintem ezen a meccsen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Összeszedettek voltunk, és a mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült. A félidő után úgy mentünk ki az öltözőből, hogy ez a meccs rajtunk múlik és mi eldöntöttük, hogy nyerni fogunk, nem szeretnénk megszakítani a győzelmi sorozatunkat. Az előző mérkőzések is nagy meccsek voltak, és hatalmas boldogság, hogy minden eddigi meccset győztesen es kapott gól nélkül tudhatunk. Ez a csapatnak adott egy kis önbizalmat és lendületet a következő találkozókra.”

Bravó lányok! Gratulálunk!💪

A lányok a következő mérkőzésüket jövő héten csütörtökön játsszák majd a Budaörs együttese ellen!

Kétgólos vereség a DVTK ellen😔

4. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – DVTK 1-3 (1-2)

g: Szakonyi Emese (22.) ill., Biljana Bradic (12.), Vachter Fanni (30.), Bianca Sandu (78.)

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

 

Felnőtt csapatunk vasárnap a DVTK együttesét fogadta Üllőn. A cseppet sem mondhatni futball időben a diósgyőri együttes kezdett agilisabban, és a 12. percben meg is szerezték a vezetést Biljana Bradic emelésével.Csapatunk igyekezett egalizálni, ez a 22. percben egy szöglet után sikerült is, Szakonyi Emese fejelte első Astrás gólját Schildkraut Fruzsina kapujába. Nem sokáig örülhettünk azonban, mert 8 perccel később Vachter Fanni egy szép egyéni akció után újra előnyhöz juttatta a DVTK-t. Az első játékrészben több gól már nem született, így egygólos diósgyőri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőt csapatunk kezdte jobban, többet birtokolták lányaink a labdát, de helyzetig sajnos nem igazán jutottak el. Sipos Lilla sarokrúgásai viszont több ízben is veszélyt jelentettek a DVTK kapujára, de Schildkraut Fruzsinát többször már nem sikerült mattolni játékosainknak. Ezzel ellentétben a DVTK újabb találatot jegyezhetett, ugyanis a 78. percben büntetőhöz jutott ellenfelünk, melyet Bianca Sandu végezhetett el, és nem hibázott, így a DVTK 3-1-re nyert, megelőzve ezzel csapatunkat a tabellán is.

Most két hét szünet következik az “A” válogatott programja miatt. A “pihenő” után szeptember 27-én lép pályára újra csapatunk a Szent Mihály otthonában Makón.

A mérkőzés összefoglalója

😍ÓRIÁSI BRAVÚR A HÉTVÉGE ELSŐ NAPJÁN😍

U19 kiemelt csoport 4. forduló
MTK Hungária FC – Astra-Alef HFC-Üllő 0-1 (0-0)
⚽️ Sultéty Tamara (57.)
U19-es Kiemelt csapatunk a Tichy Lajos Sportcentrumba látogatott, ahol az MTK utánpótlás csapatával csaptak össze a lányok. Ellenfelünkről tudni kell, hogy csapatuk nyáron edzőváltáson esett át, és a Schumi Dorottya által dirigált MTK ellen az elmúlt öt évben egyik csapatunk sem tudott pontot szerezni. Az MTK keretében több olyan játékos is helyet kapott a mai találkozón, akik már a Simple Női Ligában is bemutatkoztak, és folyamatos játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között. A mérkőzés első félideje kiegyenlített mezőnyharcot hozott, voltak helyzetek itt is-ott is, de a kapuk érintetlenül maradtak. Csapatunk legnagyobb helyzete Skultéty Tamara nevéhez fűződik, aki azonban ekkor még nem tudta mattolni a Kék-fehérek kapusát. A másik oldalon Török Noémi is védett egy nagyot, de ezen kívül nem volt komolyabb dolga, sőt, az egész találkozón magabiztosan őrizte csapatunk kapuját.💪🥅
Az első játékrész tehát 0-0-ás döntetlennel zárult, a második játékrészben pedig hiába kapcsolt magasabb sebességi fokozatra az MTK, nem sikerült csapatunk védelmén átjutniuk. Lányaink önfeláldozóan küzdöttek minden labdáért, minden távoli lövésbe beleléptek, vagy belevetődtek, így a kék-fehérek gyakorlatilag csak szabadrúgásból tudták eltalálni csapatunk kapuját, de ezeket a próbálkozásokat Török Noémi könnyűszerrel hárította.
Az 57. percben megszerezte csapatunk a vezetést: egy indítást követően Skultéty Tamara iramodott meg az MTK védői között, akik nem tudták őt szerelni, a védők után pedig a kapust is kicselezte, és begurította vezető, -majd a végén kiderült, hogy az egyetlen és egyben győztes találatunkat!⚽️🤩
Nagyon sokat tettek a lányok ezért a győzelemért, és nem csak ezért, hiszen négy meccsből négyet nyertek kapott gól nélkül úgy, hogy a Ferencváros, és az MTK is benne volt ebben a sorozatban, ami óriási bravúrnak számít❗️ ✅Csapatunk jelenleg 12 ponttal áll a tabella élén!💯
Gratulálunk lányok! Csak így tovább!😍⚽️
📅Most egy kisebb szünet következik a bajnokságban, legközelebb csak szeptember 17-én lépnek pályára a lányok, hazai pályán a Haladás-Viktória ellen. 📅

Pontot szerzett csapatunk a bajnokesélyes Ferencvárostól!📣🎇

Simple Női Liga 3. forduló

FTC-Telekom – Astra-Alef HFC-Üllő 3-3 (2-1)

g: Vágó Fanny (39., 67.), Czellér Dorottya (45.) ill. Rácz Zsófia (16.), Sipos Lilla (73), Vicsek Nóra (85.)

Sárga lap: Marques Vanessa 65., ill. Erdész Fanni (63.), Nádudvari Anna 93.

 

FTC-Telekom: Barti Luca – Mosdóczi Evelin, Nagy Virág, Fenyvesi Evelin, Róth Rebeka, Pusztai Sára, Papp Luca (Marques Vanessa 46.), Nagy Viktória, Hasanbegovic Melisa, Vágó Fanny, Czellér Dorottya (Siklér Kinga 46.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas Katalin – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni (Vidovenyecz Anna 58.) – Rácz Zsófia, Erdész Fanni – Szakonyi Emese ( Nádudvari Anna 90.), Vicsek Nóra, Sipos Lilla – Gelb Mónika (Dikanová Dominika 67.)

Rangadóra gyűltek össze a szurkolók szombaton a Bihari úti Sportközpontban, ahol a házigazda FTC fogadta lányainkat a Simple Női Liga harmadik fordulójának mérkőzésén. Bár a Ferencváros számított a találkozó esélyesének, az első két fordulót mindkét csapat hat ponttal zárta, és a mérkőzésen történtek igazolták azt is, hogy dobogót megcélzó csapatunk bizony borsot törni igyekezett neves ellenfele orra alá. Nem is kellett csalódni a kilátogató szurkolóknak, hiszen sikerült meglepni a Fradit. Szakonyi Emese többször is helyzetbe került az első játékrész elején, de ezek sajnos még kimaradtak. A 16. percben azonban Rácz Zsófia talpra ugrasztotta szurkolóinkat, hiszen megszerezte csapatunk vezető gólját!  Ezután a Ferencváros magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, helyzeteket is kialakított, de Sipos Lilláék kontratámadásaiban benne volt előnyük megduplázása is. A 39. percben jött az egyenlítés, védőink nem tudták szerelni Vágó Fanny-t, aki egalizálta az eredményt. Már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlennel mennek szünetre a csapatok, amikor Czellér Dorottya távolról bevette Farkas Kata kapuját. A szünetben tehát 2-1-re vezetett az FTC.

A második félidőben a legnagyobb változás az égből jött, egy kiadós nyári zápor képében, ami jelentősen megnehezítette a játékosok dolgát. Talán a csúszósnak is nevezhető játéktérnek is köszönhető az a szabadrúgás, amelyből Vágó már kétgólosra növelte a Fradi előnyét a 67. percben. Még bő húsz perc hátra volt a találkozóból, és csapatunk nem adta fel a pontszerzés reményét.  Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Sipos Lilla a 73. percben bevette Barti Luca kapuját! Már csak egy gól hiányzott az egyenlítéshez, és ez meg is érkezett, a lefújás előtt 5 perccel Vicsek Nóra egalizált! 

Több találat már nem született, így csapatunk pontot rabolt a bajnokesélyes Ferencvárostól! 

Óriási eredmény ez csapatunk számára, hiszen nem sok együttes mondhatja el magáról, hogy pontot szerez a Ferencváros ellen, főleg a Bihari úton!

Folytatás jövő vasárnap 16:30-tól Üllőn a DVTK csapata ellen, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Hajrá Astra!💪🤜🤛

foto: FTC

Szuper kezdés U14-ben!🥳

U14 Dél-nyugati csoport 2. forduló

Astra HFC-Siklós – MLE 7-1  (5-1)
⚽️: Pálfi Fanni (4., 10., 21., 65.), Novák Alexandra (11.), Barna Gabriella (17.), Szilvás Kinga (63.) ill. Kiss Emma (16.)

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

U14-es csapatunk is megkezdte szombaton a 2020/2021-es bajnokságot, az MLE csapatát fogadták lányaink Siklóson a Mehring Lajos Sportcentrumban.

A mérkőzés elejétől kezdve lányaink irányították a játékot, sőt a meccsen négy találatot jegyző Pálfi Fanni, már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatunk számára. Belső védőnk nagyon jó formában volt a találkozón, a négy találatból kettőt félpályán túlról szerzett szabadrúgásból. A találkozó 11. percében már 3-0-ra vezetett csapatunk, Pálfi Fanni duplázott, és Novák Alexandra is bevette az MLE kapuját. A 16. percben szépített az MLE, Kiss Emma volt eredményes, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a vendég együttes. Nem is örülhettek sokáig, hiszen a 17. percben Barna Gabriella tovább növelte csapatunk előnyét, méghozzá egy szép egyéni akció után (Gagának ez volt az első gólja tétmérkőzésen csapatunkban). A 4-1-es vezetés tudatában sem álltak meg a lányok, a 21. percben ismét Pálfi Fanni volt eredményes.

A második félidőben sokáig nem született gól, bár a helyzetek, lehetőségek megvoltak, de nem sikerült betalálni ellenfelünk kapujába, egészen a 63. percig, amikor is gyorsan két gólt is lőttek a lányok. A 63. percben Szilvás Kinga, a 65. percben pedig ismét Pálfi Fanni volt a gólszerző, ezzel keretbe is foglalta a találkozót, hiszen ő szerezte csapatunk első, és utolsó találatát is a mérkőzésen.

Óriási gratuláció jár a lányoknak a 7-1-es győzelemért, főleg hogy játékoskeretünk többsége most ismerkedik az U14-es kiemelt bajnoksággal, eddig csak a Baranya megyei mérkőzéseken léptek pályára a lányok. 

Reméljük, hogy hasonló lesz a folytatás is!

Csapatunk következő mérkőzésére jövő héten szerdán kerül sor, Bólyban lépnek pályára a lányok a Pécsi Sport együttese ellen!

Szép volt lányok! Gratulálunk!🤩💪

Pontszerzés Tiszakécskén!

U16 HNP Dél-Keleti csoport 2. forduló

Tiszakécske VSE – Astra-Alef HFC-Üllő  1-1 (0-1)
g:Kiss Lilia Anna (78.) ill. Reibl Orsolya (42.)

A jegyzőkönyv IDE kattintva megtekinthető!

A 2020/2021-es szezonra teljesen átalakult U16-os csapatunk. Többen kiöregedtek ebből a korosztályból, a fiatalok felkerültek az U14-es csapatunkból, így vezetőedzőnknek, Rácz Zsófiának teljesen új csapatot kell felépítenie. A feladat nem könnyű, hiszen több lánynak is új még a nagypályás terület is, éppen ezért az első két nagypályás mérkőzésükön vereséget szenvedtek a lányok a jó erőkből álló Szolnok, és a szintén erős Debrecen ellen. A ¾-pályás bajnokság viszont jelenleg mondhatni “testhezállóbb” csapatunknak, ezt meg is mutatták a lányok Tiszakécskén. 

Tiszakécskére sem tudott még teljes kerettel utazni csapatunk, ennek ellenére leányaink irányították a mérkőzést, sőt Reibl Orsolya 42. percben szerzett találatával a vezetést is megszerezték. Több lehetősége is lett volna még lányainknak a gólszerzésre, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteket, még egy jogosan megítélt büntető is kimaradt, ellenfelünk pedig a mérkőzés utolsó perceiben egyenlíteni tudott, így tulajdonképpen két pontot otthagytak a lányok Tiszakécskén. Szomorkodni azonban nincs okunk, megvan az első pontja a csapatnak, és még rengeteg lehetőségük lesz a javításra!

A lányok szépen fejlődnek, még időre van szükség ahhoz, hogy a  megszokják egymást, a nagypályát, és rutint szerezzenek, de jó úton jár a csapat!

A következő megmérettetés jövő héten vasárnap a Pest megyei U15-ös bajnokságban vár a lányokra, a Gyáli BKSE együttesével mérkőznek majd meg.

Hajrá lányok!

Háromgólos győzelem a Fradi ellen!🤩💪

U19 Kiemelt csoport 3. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Ferencvárosi TC 3-0 (2-0)
g: Nádudvari Anna (20. büntetőből), Kubitsch Eszter (35., 55.)

U19-es csapatunk az első két fordulóban magabiztos győzelmet aratott a kiemelt csoport két újonca a Vasas, és a Veszprém csapatai ellen, az igazi “felmérő” viszont a harmadik fordulóban várta a lányokat, az évek óta bajnokesélyes Ferencváros együttesét fogadták ma a Szentmiklósi úton. Aktuális ellenfelünk a 2020/2021-es szezonban még nem lépett pályára, így mondhatni a sötétben tapogatóztunk a Fradi mostani erősségét illetően. 

A mérkőzés első perceitől kezdve csapatunk ragadta magához a játék irányítását, labdabirtoklásban messze felülmúlták ellenfelüket lányaink. Ennek megfelelően körülbelül tíz perc elteltével “megérkeztek” a helyzetek, és a lehetőségek is. A vezető találat előtt Godzsa Ivett, és Skultéty Tamara előtt is adódott nagy lehetőség a gólszerzésre de ezek még kimaradtak, majd a huszadik percben Skultéty Tamarát buktatták ziccerben a Ferencváros védői, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nádudvari Anna magabiztosan értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A gól után is nagy nyomás volt ellenfelünk védelmén, sorra jöttek a sarokrúgások, illetve átlövések a lányoktól, és nem is hiába. A mérkőzés 35. percében Kubitsch Eszter vállalkozott egy távoli lövésre, mely ugyan nem volt bombaerős, de így is befért a jobb alsó sarokba.

A második játékrészben sem változott igazán a játék képe, csapatunk támadott, a Ferencváros pedig a megszerzett labdákkal gyorsan próbált védőink mögé kerülni, de ez nem igazán sikerült. A Hári Kata (majd Nádudvari Anna), Szennai Tímea, Fehér Anna, és szintén Nádudvari Anna védő négyessel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. Ellenben az FTC védelem Kubitsch Esztert ma nem tudta tartani, több helyzet, lehetőség is indult tőle, valamint az 55. percben az egész zöld-fehér védelmet kicselezte, és meglőtte saját maga második, csapatunknak pedig a harmadik találatát.

A hátralévő 35 percben is akadtak lehetőségek lányaink előtt, de ezek már kimaradtak, így 3-0-ra legyőztük a Ferencvárost!

Fontos megemlíteni hogy kapusunknak, Török Noéminek a kapuját három mérkőzés óta nem tudják bevenni az épp aktuális ellenfelek. Az U19-es bajnokságban a három forduló alatt még érintetlen maradt Nono mögött a háló, valamint az elmúlt héten NBI-ben a Haladás-Viktória sem tudta bevenni kapuját!

Ami biztos, hogy ebben a bajnokságban könnyű mérkőzés nincsen, minden pontért keményen meg kell küzdeni, de a Ferencváros legyőzése mindig, minden esetben bravúrnak számít!

Lányaink következő mérkőzésére szeptember 5-én kerül sor, és újabb bajnokesélyes nagynevű klub lesz az ellenfél, az MTK otthonában lép majd pályára csapatunk.

Gratutálunk lányok! Csak így tovább!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

Labdarúgó és Futsal Csapat