Döntetlennel kezdtük a tavaszt!

U19-es csapatunk a kiemelt bajnokságban első tavaszi mérkőzését játszotta szombaton a Soroksár együttese ellen. Az őszi mérkőzéshez képest öt poszton is változás volt a kezdőcsapatban, és emellett hét hiányzónk is volt a keretben, amely eléggé megnehezítette csapatunk dolgát. Lányaink idegesen kezdték a mérkőzést, így az első játékrész első 20 perce teljesen a vendégeké volt. Ennek ellenére a 16. percben Kovács Alexandra szögletrúgása után, Szennai Tímea egy fejesgóllal megszerezte a vezetést csapatunknak. A gólt követően kicsit megnyugodtak a lányok, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, akadtak helyzetek, lehetőségek mindkét oldalon. A félidő utolsó tíz perce leginkább csapatunké volt, aminek meg is lett az eredménye: Léner Fanni a 38. percben tovább növelte az előnyt egy szabadrúgásból szerzett góllal.
A vezetés tudatában talán túlságosan is megnyugodtak a lányok, és bár a cél az előny tovább növelése volt, ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és az 55. percben Siklósi Petra révén egy szabadrúgás-találattal szépítettek, majd a 84. percben egalizáltak is:Borsos Liliána is bevette Hermann Antónia kapuját, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.
A mérkőzés képéhez hozzátartozik, hogy a soroksári csapat a második játékrészben akaratban mindenképp csapatunk fölé nőtt, és hiába volt az első félidő végén több olyan lehetősége lányainknak, mellyel megnyerhették volna a mérkőzést, a helyzetek, és a lehetőségek alapján, és ellenfelünk második félidőben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelt döntetlen született.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon nehéz dolgunk lesz tavasszal, hogy pótolni tudjuk azokat a játékosokat, akik a következő hónapokban nem állnak majd a csapat rendelkezésére. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben csak úgy tudunk majd előre lépni, ha minden játékosunk ki tudja hozni magából a maximumot egy-egy mérkőzés alkalmával, és ezt leginkább mentálisan értem. Erős ellenféllel találtuk szembe magunkat szombaton, akinél egyénileg ügyes játékosokat láttam, akik végig hittek abban, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. A meccs képe alapján nem gondolom azt, hogy két pontot veszítettünk, inkább azt mondom, hogy szereztünk egyet, és ez egy ilyen szintű csapat ellen jelenleg bravúrnak számít csapatomtól.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük