Simple Női Liga kategória bejegyzései

Nem sokon múlt a pontszerzés

7. forduló

MTK Hungária FC – Astra-Alef HFC-Üllő 3-2 (1-2)
⚽️ Legendás Lora (37.), Szemán-Tóth Barbara (67.), Melissa Cremer (90.) ill., Szakonyi Emese (15., 28.)

Felnőtt csapatunk vasárnap a Simple Női Liga 7. fordulójában az MTK együttesénél vendégeskedett a BKV Előre Stadionban. 

A mérkőzésen bátran, szervezetten kezdett csapatunk, és letámadta a kék-fehéreket. Labdabirtoklásban inkább az MTK dominált, de veszélyes helyzetekig nem tudott eljutni, sőt a védelem mögé kerülni sem sikerült nekik, ezért inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezeket Farkas Katalin könnyen hárította. Ezzel szemben lányaink bátran indultak el a labdaszerzések után, szebbnél szebb labdakihozatalokat is láthattak csapatunktól a kilátogató szurkolók, de egészen a 15. percig Szőcs Rékának sem akadt különösebb dolga. A 15. percben viszont Szakonyi Emese indult meg a pálya tengelyében, és jó 30 méternél úgy döntött, hogy megpróbálja kapura ívelni a labdát. A döntés jónak bizonyult, hiszen Szőcs Réka nem állt a kapuban, az ívelt labdát pedig már nem érhette el, így 1-0-ra vezetett csapatunk. Remek helyzetfelismerés, és pontos kivitelezés volt Szakonyi Emese részéről ez a találat, és bár ez sem volt “csúnya gól”, a második találatát talán még szebbnek mondhatjuk. A mérkőzés 28. percében Sipos Lilla indította csapatunk gyors támadóját, aki 18 méterről 1 pattanás után gyönyörű gólt akasztott Szőcs Réka kapujába. Ezzel a két szépségdíjas találattal 2-0-ra vezettek már lányaink az MTK ellen.

Az első félidő hátralévő 17 percében sem nagyon tudta csapatunkra erőltetni akaratát ellenfelünk, talán nem is volt teljesen benne a szépítő gól ebben a periódusban, de mégis sikerült nekik. A 37. percben egyetlen védelmi “kihagyást” büntetett is az MTK, így 2-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben ellenfelünk magasabb “sebességi fokozatba” kapcsolt, de védelmünk és Farkas Katalin eszén nagyon sokáig nem sikerült túljárni. A távoli lövések nem sikerültek jól az MTK részéről, az indításokat pedig az utolsó pillanatokban mindig sikerült tisztázni, így nagyon nagy helyzetet nem alakítottak ki a kék-fehérek. Jól védekeztek a lányok, nehéz volt rést találni a védelmükön. A 67. percben viszont egy sarokrúgást követően már nem tudott csapatunk tisztázni, és Szemán-Tóth Barbarának sikerült az egyenlítés. Ezután már nagyon beszorult csapatunk a saját kapuja elé, igyekeztek a lányok, hogy legalább egy pontot még el tudjanak vinni az MTK otthonából, de nem sikerült… A 90. percben egy beadás után Melissa Cremer tudott fejelni, és bár ezt még Farkas Katalin bravúrral védte, a kipattanónál már nem volt esélye, így az MTK otthon tartotta a három pontot.

Az MTK otthonában 3-2-es vereséget szenvedni nem szégyen, bár 0-2 után mégis bosszantó, hogy nem sikerült legalább egy pontot elcsenni ellenfelünktől.

Az első kör véget ért a bajnokságban, amelyet csapatunk a negyedik helyen zárt 13 ponttal, de ugyancsak 13 pontja van a DVTK-nak is, mely csak jobb gólkülönbségével előzi meg lányainkat.  A tabellát a 7. forduló után az MTK vezeti 18 ponttal, a Ferencváros 17 ponttal a második. Ötödik a Haladás-Viktória 9 ponttal, őket a Szent Mihály csapata követi 6 szerzett ponttal. A hetedik helyen a Kelen, a nyolcadik pozícióban pedig az ETO áll.

📅A válogatott szünet miatt most ismét egy hét pihenő következik a Simple Női Ligában, legközelebb november elsején lép pályára csapatunk a sereghajtó ETO FC Győr ellen.

Hajrá Astra!💪

Foto: MTK

További képek a mérkőzésről IDE kattintva érhetőek el!

A mérkőzés összefoglalója

Öt gólt lőttünk a Kelennek!⚽️

6. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Kelen SC 5-0 (3-0)

⚽️ Szakonyi Emese (10., 35.), Nádudvari Anna (17.), Sipos Lilla (90.,92.)

Jegyzőkönyv

Felnőtt csapatunk vasárnap Üllőn fogadta a sereghajtó és még pontot sem szerző Kelen SC együttesét a Simple Női Liga 6. fordulójában. A papírforma csapatunknak kedvezett tehát ezen a találkozón, és ennek megfelelően alakult a játék képe is. 

A mérkőzés elejétől kezdve csapatunk dominált, és ez nagyon gyorsan gólban is megmutatkozott, hiszen már a 10. percben vezettek lányaink Szakonyi Emese sarokrúgás után szerzett találatával. Hét perccel később kétgólosra nőtt az előny, Nádudvari Anna is beköszönt, aki első NBI-es gólját szerezte ezen a találkozón. A mérkőzés 35. percben Szakonyi Emese ismét betalált, így a szünetben 3-0-ra vezetett csapatunk, de ha kicsit pontosabbak a lányok, akkor ez akkor több is lehetett volna. A második játékrészben hiába alakítottak ki több helyzetet, és lehetőséget lányaink, egészen a 90. percig nem tudták Erős Evelin kapuját bevenni. A mérkőzés végét jelző sípszó előtt viszont kétszer is sikerült: Sipos Lilla is feliratkozott a góllövők közé, sőt két perc alatt szerzett két találatot, és ezzel 5-0-ra nyerte csapatunk a találkozót! 

A mérkőzés 77. percében pályára lépett U19-es csapatunk játékosa Fehér Anna is, akinek ez volt élete első NBI-es meccse.

A következő mérkőzése csapatunknak Magyar Kupa találkozó lesz, vasárnap a Soroksár SC vendégei lesznek a lányok.

A mérkőzés összefoglalója:

Hajrá Astra!

Győzelem a Szent Mihály ellen!

5. forduló

KÉSZ-ST.Mihály FC – Astra-Alef HFC-Üllő 0-1 (0-1)
g: Vicsek Nóra (41.)

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

 

 

Közel egy hónapos szünet után lépett pályára felnőtt csapatunk tegnap Makón a St. Mihály együttese ellen. 

A mérkőzés első félidejében csapatunk lépett fel támadóbban, ellenfelünk inkább védekezett. Több helyzet, és lehetőség is adódott lányaink előtt, de ezeket a 41. percig nem sikerült gólra váltani. A Szent Mihály együttesének inkább csak lehetőségekre futotta, de ezeket Farkas Katalin magabiztosan fogta. A 41. percben aztán egy gyors támadás végén Vicsek Nóra vette be a szegedi kaput, így a szünetben 1-0-ra vezetett csapatunk. 

A második 45 percben inkább mezőnyben folyt a játék, nem igazán alakított ki egyik csapat sem veszélyes támadásokat. Lehetőség persze akadt bőven csapatunk számára, több játékosunk is szerezhetett volna még gólt, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A 90. percben ellenfelünknek volt egy komolyabb helyzete, de ezt nem sikerült értékesíteni, így több találat már nem született, és csapatunk nyerte meg a találkozót. 

Lányaink öt forduló után 10 ponttal a negyedik helyről várják a folytatást, melyre vasárnap kerül sor Üllőn a Kelen SC együttese ellen.

Foto: Szent Mihály FC

Kétgólos vereség a DVTK ellen😔

4. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – DVTK 1-3 (1-2)

g: Szakonyi Emese (22.) ill., Biljana Bradic (12.), Vachter Fanni (30.), Bianca Sandu (78.)

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

 

Felnőtt csapatunk vasárnap a DVTK együttesét fogadta Üllőn. A cseppet sem mondhatni futball időben a diósgyőri együttes kezdett agilisabban, és a 12. percben meg is szerezték a vezetést Biljana Bradic emelésével.Csapatunk igyekezett egalizálni, ez a 22. percben egy szöglet után sikerült is, Szakonyi Emese fejelte első Astrás gólját Schildkraut Fruzsina kapujába. Nem sokáig örülhettünk azonban, mert 8 perccel később Vachter Fanni egy szép egyéni akció után újra előnyhöz juttatta a DVTK-t. Az első játékrészben több gól már nem született, így egygólos diósgyőri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőt csapatunk kezdte jobban, többet birtokolták lányaink a labdát, de helyzetig sajnos nem igazán jutottak el. Sipos Lilla sarokrúgásai viszont több ízben is veszélyt jelentettek a DVTK kapujára, de Schildkraut Fruzsinát többször már nem sikerült mattolni játékosainknak. Ezzel ellentétben a DVTK újabb találatot jegyezhetett, ugyanis a 78. percben büntetőhöz jutott ellenfelünk, melyet Bianca Sandu végezhetett el, és nem hibázott, így a DVTK 3-1-re nyert, megelőzve ezzel csapatunkat a tabellán is.

Most két hét szünet következik az “A” válogatott programja miatt. A “pihenő” után szeptember 27-én lép pályára újra csapatunk a Szent Mihály otthonában Makón.

A mérkőzés összefoglalója

Pontot szerzett csapatunk a bajnokesélyes Ferencvárostól!📣🎇

Simple Női Liga 3. forduló

FTC-Telekom – Astra-Alef HFC-Üllő 3-3 (2-1)

g: Vágó Fanny (39., 67.), Czellér Dorottya (45.) ill. Rácz Zsófia (16.), Sipos Lilla (73), Vicsek Nóra (85.)

Sárga lap: Marques Vanessa 65., ill. Erdész Fanni (63.), Nádudvari Anna 93.

 

FTC-Telekom: Barti Luca – Mosdóczi Evelin, Nagy Virág, Fenyvesi Evelin, Róth Rebeka, Pusztai Sára, Papp Luca (Marques Vanessa 46.), Nagy Viktória, Hasanbegovic Melisa, Vágó Fanny, Czellér Dorottya (Siklér Kinga 46.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas Katalin – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni (Vidovenyecz Anna 58.) – Rácz Zsófia, Erdész Fanni – Szakonyi Emese ( Nádudvari Anna 90.), Vicsek Nóra, Sipos Lilla – Gelb Mónika (Dikanová Dominika 67.)

Rangadóra gyűltek össze a szurkolók szombaton a Bihari úti Sportközpontban, ahol a házigazda FTC fogadta lányainkat a Simple Női Liga harmadik fordulójának mérkőzésén. Bár a Ferencváros számított a találkozó esélyesének, az első két fordulót mindkét csapat hat ponttal zárta, és a mérkőzésen történtek igazolták azt is, hogy dobogót megcélzó csapatunk bizony borsot törni igyekezett neves ellenfele orra alá. Nem is kellett csalódni a kilátogató szurkolóknak, hiszen sikerült meglepni a Fradit. Szakonyi Emese többször is helyzetbe került az első játékrész elején, de ezek sajnos még kimaradtak. A 16. percben azonban Rácz Zsófia talpra ugrasztotta szurkolóinkat, hiszen megszerezte csapatunk vezető gólját!  Ezután a Ferencváros magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, helyzeteket is kialakított, de Sipos Lilláék kontratámadásaiban benne volt előnyük megduplázása is. A 39. percben jött az egyenlítés, védőink nem tudták szerelni Vágó Fanny-t, aki egalizálta az eredményt. Már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlennel mennek szünetre a csapatok, amikor Czellér Dorottya távolról bevette Farkas Kata kapuját. A szünetben tehát 2-1-re vezetett az FTC.

A második félidőben a legnagyobb változás az égből jött, egy kiadós nyári zápor képében, ami jelentősen megnehezítette a játékosok dolgát. Talán a csúszósnak is nevezhető játéktérnek is köszönhető az a szabadrúgás, amelyből Vágó már kétgólosra növelte a Fradi előnyét a 67. percben. Még bő húsz perc hátra volt a találkozóból, és csapatunk nem adta fel a pontszerzés reményét.  Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Sipos Lilla a 73. percben bevette Barti Luca kapuját! Már csak egy gól hiányzott az egyenlítéshez, és ez meg is érkezett, a lefújás előtt 5 perccel Vicsek Nóra egalizált! 

Több találat már nem született, így csapatunk pontot rabolt a bajnokesélyes Ferencvárostól! 

Óriási eredmény ez csapatunk számára, hiszen nem sok együttes mondhatja el magáról, hogy pontot szerez a Ferencváros ellen, főleg a Bihari úton!

Folytatás jövő vasárnap 16:30-tól Üllőn a DVTK csapata ellen, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Hajrá Astra!💪🤜🤛

foto: FTC

Legyőztük a Haladás-Viktóriát!

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás Viktória 2-0 (1-0)

g: Sipos Lilla (11.), Gelb Mónika (65.)

sárga lap: Rozmis Gabriella (62.), Gelb Mónika (57.), Erdész Fanni (85.), Dikanová Dominika (42.) ill. Hajba Jázmin (58.), Harsányi Andrea (19.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni – Erdész Fanni, Rácz Zsófia – Dikanová Dominika (Vicsek Nóra 65.), Sipos Lilla, Szakonyi Emese ( Vidovenyecz Anna 68.) – Gelb Mónika ( Nádudvari Anna 88.)
Edző: Szász Ferenc

Haladás-Viktória: Bíró Barbara – Németh Zsófia (Kovács Virág 55.), Fördős Beatrix, Szil Tünde, Herczeg Andrea, Jánosi Ninetta, Horti Boglárka, Hajba Jázmin, Harsányi Andrea, Balogh Henrietta, Németh Adél (Németh Mirtill 84.)
Edző: Szabados György

A Simple Női Liga második fordulójában felnőtt csapatunk a Haladás-Viktória együttesét fogadta Üllőn. Klubunk kapcsolata Üllővel a nyáron megerősödött, így a kezdőrúgást Kissné Szabó Katalin polgármester asszony végezhette el. 

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, ellenfelünk letámadással próbálta megzavarni csapatunk labdakihozatalait, amely nagyrészt sikerült is, jó pár labdát tudtak szerezni a szombathelyi lányok csapatunk térfelén. A védelmünk azonban jól zárt,  Török Noéminek különösebb dolga nem akadt a kapuban. A vezető gólra 11 percet kellett várni, ekkor Sipos Lilla kapott egy hosszú indítást a bal oldalon, melyet a kapujából kiinduló Bíró Barbara fölött a hálóba emelt. Az első félidőben ezután inkább a mezőnyben folyt harc a pályán, egyik csapat sem mert nagyobb teret adni a másiknak, így akadtak ugyan lehetőségek mindkét együttes előtt, de ebben a félidőben gólhelyzetet már nem láthattak az egyébként szép számban kilátogató szurkolók.

A második játékrészt csapatunk kezdte aktívabban, mitöbb a 65. percben ismét Sipos Lilla villant: a bal oldalról kissé kiszorított helyzetből lőtt kapura, melyet Bíró Barbara még védeni tudott, de a labdát az éppen középen érkező Gelb Mónika elé ütötte, aki nem hibázott, így kétgólosra nőtt lányaink előnye.

A mérkőzésből 25 perc volt még hátra, de hiába igyekeztek a vendégek letámadással, vagy felívelésekkel helyzetbe kerülni, ez nem sikerült. Sőt, inkább csapatunk előtt adódott még lehetőség, de nem tudtak vele élni a lányok, így maradt a 2-0 a végére. 

Szász Ferenc csapata két forduló után 100%-os, hat ponttal a harmadik helyet foglalja el a tabellán. 

Jövő héten az ugyancsak 100%-os Ferencváros lesz az ellenfél, mely a két forduló alatt 15 gólt szerzett aktuális ellenfelei ellen, és ezzel vezeti a bajnokság tabelláját.

Kétgólos győzelem a nyitányon!

ETO FC Győr – Astra-Alef HFC-Üllő 2-4 (0-1)

g: Feketevízi Tímea (66.), Bódai Viktória (93.) ill. Sipos Lilla (40.), Dikanová Dominika (52.), Rácz Zsófia (62.), Vicsek Nóra (83.)

 

 

ETO FC Győr: Bokros Veronika – Fél Patrícia, Fleck Nikolett (Romanoczki Kármen 56’) Pacsuta Dóra, Fél Alexandra – Feketevízi Tímea, Öreg Cintia – Vida Boglárka, Ploner Szandra (Sali Rebeka 68’), Zsédely Réka  (Tillinger Dóra 68’) – Bódai Viktória

Edző: Kulcsár Zsolt

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni – Rácz Zsófia, Erdész Fanni (Németh Andrea 84.), Dikanová Dominika (Vicsek Nóra 56.), Gelb Mónika, Szakonyi Emese (Vidovenyecz Anna 73’), Sipos Lilla 

Edző: Szász Ferenc

Felnőtt csapatunk a Simple Női Liga 2020/2021-es idényének első fordulójában az ETO FC Győr otthonában vendégeskedett.

Lányainknak a vírushelyzet után viszonylag hosszú felkészülési időszakot tervezett csapatunk vezetőedzője Szász Ferenc. A programban az edzések mellett több edzőmérkőzés is szerepelt, melyeket többségben győzelemmel zárt a csapat, így bizakodva várhatták a lányok az ETO elleni találkozót.

A mérkőzés első 45 percére csapatunk szempontjából rányomta a bélyegét az, hogy régóta nem játszott tétmeccset a csapat. Több helyzet, illetve lehetőség is kimaradt, de öt perccel az első játékrész vége előtt sikerült megszerezni a vezetést Sipos Lilla találatával. A második félidőt jobban kezdte csapatunk, az 52. percben Dikanová Dominika, a 62. percben Rácz Zsófia (büntetőből) volt eredményes, így 28 perccel a vége előtt már eldőlni látszott a találkozó.  A 66. percben Feketevízi Tímea találata kétgólosra csökkentette csapatunk előnyét, de  a 83. percben Vicsek Nóra góljával visszaállt a háromgólos különbség. A győri csapat azonban a hosszabbításban ismét betalált, Bódai Viktória volt eredményes, így lányaink 4-2-re nyerték a találkozót.

Csapatunk kapusa a 17 éves Török Noémi ugyan nem először lépett pályára a női NBI-ben, de most először védett végig az első osztályban egy találkozót. Gratulálunk neki!

Lányaink a következő fordulóban (2020.08.23-án) a Kelent legyőző Haladás-Viktória együttesét fogadják majd Üllőn.

Foto: ETO FC Győr

Szakonyi Emese is felnőtt csapatunkat erősíti a 2020/2021-es szezonban!

A gólerős támadó Balatonfüreden kezdte pályafutását, ahonnan 2012-ben a Viktória FC csapatába igazolt. 14 évesen a felnőtt együttessel edzett, és a Viktória U17-es csapatának gólerős szélsője volt, majd az U17-es, és az U19-es utánpótlás válogatott húzóembere is lett. Egy évvel később bemutatkozott a felnőtt női NBI-es csapatban is mindössze 15 évesen. Emese nyolc évet töltött Szombathelyen, -közben a női felnőtt “A” válogatottba is meghívták-, és végig meghatározó játékosa volt a Haladás- Viktória együttesének.
A még mindig nagyon fiatal (22 éves) labdarúgó tehát hosszú évek után döntött a váltás mellett, és reméljük csapatunkkal is sok szép sikerben lesz majd része.😍Sok sikert kívánunk Emese!
Hajrá Astra!💪

A 109-szeres magyar válogatott Rácz Zsófia csapatunkban folytatja pályafutását!🤩

Rácz Zsófia pályafutása Győrben kezdődött, majd 2006-tól a Viktória FC NBI-es csapatában futballozott. Hat éven keresztül erősítette a szombathelyi együttest, ahol egy bajnoki címet, és három Magyar Kupa-elsőséget szerzett. 2012-ben a Viktóriából a 1. FC Lübarshoz szerződött, onnan pedig Duisburgba, Bundesliga I-be. Jelenlegi “utolsó” külföldi állomása Hollandia volt, ahol a PSV Vrouwen csapatában futballozott.
2018-ban újra Magyarországot választotta, visszatért a Haladás-Viktória együttesébe, ahol komoly erőssége volt csapatának.
Külön érdekesség, amit talán sokan nem tudnak, hogy a 2011/2012-es bajnoki szezonban néhány mérkőzésen az Astra futsal csapatában is viszontláthatták az Astra szimpatizánsok.
Szombathelyen már az edzői pályafutása is elkezdődött, a Király SE U7-es, és U15-ös csapataival dolgozott, az Astrában pedig a leány U16-os korosztály vezetőedzője lesz.💥

Sok sikert kívánunk csapatunkban!💪

Ismét edzenek a lányok

Bár a bajnokság NBI-es csapatunk számára befejeződött, az otthonra kiadott egyéni edzések mellett heti egy tréningen újra részt vesznek lányaink. A munka szigorú egészségügyi protokollnak megfelelően zajlik, mindenkinél mérünk lázat mielőtt belép az öltözőbe, valamint folyamatosan fertőtlenítünk edzések előtt, közben, és utána is. Az edzéseken is igyekszünk a kialakult helyzet előírásainak megfelelni, a gyakorlatok közben a megfelelő távolságot tartani a játékosok között. Többnyire felmérések zajlanak, de labdával is dolgoznak a lányok, és örülnek, hogy újra együtt lehet a társaság.

Az edzésről készítettünk egy rövid videót, amelyet az új youtube csatornánkon lehet megtekinteni, ahol a listázott videók között megtalálhatja mindenki az összes őszi mérkőzésünk összefoglalóját is.

Iratkozzatok fel, és ha a “csengőre” is rákattintotok, akkor később az újabb feltöltött videókról sem maradtok le!