Simple Női Liga kategória bejegyzései

Szakonyi Emese is felnőtt csapatunkat erősíti a 2020/2021-es szezonban!

A gólerős támadó Balatonfüreden kezdte pályafutását, ahonnan 2012-ben a Viktória FC csapatába igazolt. 14 évesen a felnőtt együttessel edzett, és a Viktória U17-es csapatának gólerős szélsője volt, majd az U17-es, és az U19-es utánpótlás válogatott húzóembere is lett. Egy évvel később bemutatkozott a felnőtt női NBI-es csapatban is mindössze 15 évesen. Emese nyolc évet töltött Szombathelyen, -közben a női felnőtt “A” válogatottba is meghívták-, és végig meghatározó játékosa volt a Haladás- Viktória együttesének.
A még mindig nagyon fiatal (22 éves) labdarúgó tehát hosszú évek után döntött a váltás mellett, és reméljük csapatunkkal is sok szép sikerben lesz majd része.😍Sok sikert kívánunk Emese!
Hajrá Astra!💪

A 109-szeres magyar válogatott Rácz Zsófia csapatunkban folytatja pályafutását!🤩

Rácz Zsófia pályafutása Győrben kezdődött, majd 2006-tól a Viktória FC NBI-es csapatában futballozott. Hat éven keresztül erősítette a szombathelyi együttest, ahol egy bajnoki címet, és három Magyar Kupa-elsőséget szerzett. 2012-ben a Viktóriából a 1. FC Lübarshoz szerződött, onnan pedig Duisburgba, Bundesliga I-be. Jelenlegi “utolsó” külföldi állomása Hollandia volt, ahol a PSV Vrouwen csapatában futballozott.
2018-ban újra Magyarországot választotta, visszatért a Haladás-Viktória együttesébe, ahol komoly erőssége volt csapatának.
Külön érdekesség, amit talán sokan nem tudnak, hogy a 2011/2012-es bajnoki szezonban néhány mérkőzésen az Astra futsal csapatában is viszontláthatták az Astra szimpatizánsok.
Szombathelyen már az edzői pályafutása is elkezdődött, a Király SE U7-es, és U15-ös csapataival dolgozott, az Astrában pedig a leány U16-os korosztály vezetőedzője lesz.💥

Sok sikert kívánunk csapatunkban!💪

Ismét edzenek a lányok

Bár a bajnokság NBI-es csapatunk számára befejeződött, az otthonra kiadott egyéni edzések mellett heti egy tréningen újra részt vesznek lányaink. A munka szigorú egészségügyi protokollnak megfelelően zajlik, mindenkinél mérünk lázat mielőtt belép az öltözőbe, valamint folyamatosan fertőtlenítünk edzések előtt, közben, és utána is. Az edzéseken is igyekszünk a kialakult helyzet előírásainak megfelelni, a gyakorlatok közben a megfelelő távolságot tartani a játékosok között. Többnyire felmérések zajlanak, de labdával is dolgoznak a lányok, és örülnek, hogy újra együtt lehet a társaság.

Az edzésről készítettünk egy rövid videót, amelyet az új youtube csatornánkon lehet megtekinteni, ahol a listázott videók között megtalálhatja mindenki az összes őszi mérkőzésünk összefoglalóját is.

Iratkozzatok fel, és ha a “csengőre” is rákattintotok, akkor később az újabb feltöltött videókról sem maradtok le!

 

Győzelem vezéráldozattal!

Simple Női Liga 13. forduló
Astra-Alef HFC – ST. Mihály Szeged-FITSPORT 3-1
g: Sipos Lilla (15.), Krascsenics Petra (17.) Gelb Mónika (88.) ill. Szil Tünde (31.)

NBI-es csapatunk ma a Szent Mihály együttese ellen lépett pályára Üllőn, a Simple Női Liga tavaszi nyitányán. Fontos volt lányaink számára ez a találkozó, hiszen a negyedik helyen szeretné zárni csapatunk az alapszakaszt, és az első lépcsőfok ehhez a mai meccs három pontjának megszerzése volt.
A mérkőzés jól alakult csapatunk számára, hiszen a 17. percben már 2-0-ra is vezettek lányaink: a 15. percben Sipos Lilla, a 17. minutumban pedig Krascsenics Petra talált a szegedi kapuba.
A 31. percben szabadrúgásból szépített a Szent Mihály, Szil Tünde vette be Farkas Katalin kapuját. Kapusunk -miközben a szabadrúgást próbálta hárítani – nekiesett a kapufának, és sérülése olyan súlyosnak tűnt, hogy le is kellett cserélni. Mivel cserekapus nem állt rendelkezésre, ezért Csizi Fanninak kellett a 38. percben beállni a kapuba, aki egyébként megoldotta a rábízott feladatot, olyannyira, hogy gólt sem kapott. Farkas Katalint kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a vállában elszakadt az egyik szalag, így műtét vár majd rá.
2-1-es hazai vezetéssel fordultak tehát a csapatok, de hiába volt csak egy gólt a két csapat között, a második játékrészben lányaink nem igazán engedtek teret ellenfelüknek. Többet birtokolta csapatunk a játékszert, több helyzetet is alakítottak ki a lányok, sőt a 88. percben Gelb Mónika találatával kétgólossá nőtt az előny.
Több gól azonban már nem született, így csapatunk 3-1-re megnyerte a találkozót, és elindult az úton a negyedik hely megszerzése felé.

Szép volt lányok! Gratulálunk!
Farkas Katának pedig kitartást, és gyors felépülést kívánunk!

Jól sikerült a kupamérkőzés előtti főpróba!

FC Nitra (szlovák) – Astra-Alef HFC 2-6

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Farkas Katalin – Rozmis Gabriella, Véninger Tünde, Király Bianka(Csizi Fanni 46.), Vidovenyecz Anna – Dikanová Dominika, Erdész Fanni, Vidács Krisztina- Gelb Mónika, Fábián Dóra (Kubitsch Eszter 60.), Sipos Lilla

NBI-es felnőtt csapatunk tegnap Szlovákiában zárta a téli edzőmérkőzések sorát. Ezúttal az FC Nitra együttese volt az ellenfél, és ezen a találkozón lehetősége volt csapatunknak a támadásvezetéseket, és a befejezéseket gyakorolni, hiszen szinte az egész mérkőzésen lányaink birtokolták többet a labdát. A Nitra együttesének így inkább kontratámadásokra futotta, bár ezekből kétszer betaláltak, csapatunk viszont hatszor rezegtette meg ellenfele hálóját. Erdész Fanni, és Sipos Lilla kétszer, Dikanová Dominika, és Gelb Mónika pedig egyszer volt eredményes.
Csapatunknak tehát jól sikerült a felkészülés, jó formában vannak a lányok, és bizakodva várják a jövő heti kupacsatát az ETO ellen, melyre szombaton Győrben kerül majd sor 14.00 órától.

Nagyító alatt az NBI-es csapat őszi szezonja

Tizenegy év után felnőtt csapatunk életében a 2019/2020-as szezon elején nagy változás következett be, hiszen Dombó János helyét a kispadon Nahóczky Attila vette át. Az ismerkedés a csapattal gördülékenyen, és viszonylag gyorsan ment, több nemzetközi felkészülési mérkőzés is igazolta, hogy jó úton haladnak lányaink. Az új játékosok, Erdész Fanni, Fábián Dóra, Káli Zsuzsanna , illetve az ötödik műtétje után felépült  Király Bianka is hamar beilleszkedett csapatunkba, kíváncsian várta tehát mindenki az őszi rajtot, ahol a DVTK volt az első ellenfél.
A sorsolás mondhatni nem igazán volt kedvező NBI-es csapatunk számára, hiszen rögtön az előző bajnokság bronzérmesével kellett összecsapni, majd a Haladás-Viktória érkezett Üllőre, a harmadik meccsen pedig az ezüstérmes MTK vendége volt csapatunk. Bár a játék nem működött rosszul, sajnos mindhárom mérkőzés vereséggel végződött. (DVTK-Astra 2-0, Astra-Haladás Viktória 0-3, MTK-Astra 5-0)
A 4. fordulóban a Kelen SC legyőzésével (Astra-Kelen 3-0) aztán megtört a jég, bár egy Ferencváros elleni vereség (FTC-Astra 3-0) még becsúszott az 5. fordulóban, de mindenképpen a Kelen meccs volt az, ahol elkezdődött egy jó széria. A 6.(Szent Mihály-Astra 0-1), 7.(Astra-ETO 1-0), és a 8. fordulóban is győzött csapatunk, ráadásul a 8. fordulóban a DVTK-t sikerült 2-1-re legyőzni, ami mindenképpen bravúrnak számított. A 9. fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak lányaink a Viktóriával, ráadásul Szombathelyen,  igaz csak az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni, de a játék képe alapján egy győzelem is benne lehetett volna a találkozóban. Szombathelyről pontot elhozni egyik csapatnak sem egyszerű, a Ferencváros is hagyott korábban pontot a Király Sportlétesítményben, így tehát ez az egy pont is sikernek számított. Az utolsó három őszi találkozón az MTK, a Ferencváros, és a Kelen SC várt csapatunkra, ment a számolgatás, szerettek volna a lányok meglepetést okozni, (amely egyébként a Ferencváros ellen majdnem sikerült is), végül a három mérkőzésből három pontot sikerült szerezni (Kelen SC-Astra 1-4).

A 12. forduló után csapatunk 16 ponttal az 5. helyről várja a tavaszi folytatást, amely nagyon is kedvező a továbbiakat illetően, hiszen csak két pontra vannak lányaink a negyedik helyezett Haladás-Viktóriától. Kis érdekesség, hogy a tavalyi pontvadászat őszi szezonjának végén a tabella sorrendje pontosan ugyanígy alakult, de a megszerzett pontok tekintetében teljesen máshogy nézett ki. Tavaly a Ferencváros már itt lényeges előnyre tett szert Az MTK együttesével szemben (8 pont), illetve a harmadik pozícióban álló DVTK-tól is “meglépett” 14 ponttal. Most mindhárom együttes 28 pontos, és jelentős az előnyük (10 pont) a negyedik helyezett Haladással szemben, akikkel ahogy tavaly is, most is van esélye csapatunknak megmérkőzni a negyedik helyért. Tavaly 1 pont volt a különbség a csapatok között, most kettő, de ez egyáltalán nem behozhatatlan hátrány

Ha kicsit statisztikaira vesszük az irányt az őszi szezonról, akkor elmondhatjuk, hogy míg tavaly féltávnál 18 pontot ért el a csapat (17 rúgott, és 18 kapott góllal), most 16 pontnál járnak a lányok, tizennégyszer találtak az ellenfelek kapujába, és 23 gólt kaptak. 16 játékos lépett pályára NBI-es csapatunkban, és egyre több fiatal játékos kerül a felnőtt keret közelébe, hiszen U19-es játékosaink Lipkovics Gréta, Kubitsch Eszter, is többször volt kerettag az őszi fordulókban. A házi góllövőlistánkat Dikanová Dominika vezeti 6 találattal, ami azért is érdekes, mert a 2013/2014-es bajnoki szezontól nézve Dolly sosem volt ilyen eredményes egyik nagypályás szezonban sem, és még csak féltávnál vagyunk. Egyébként az Instat elemzések alapján is Dikanová “Dolly” Dominika volt csapatunk legjobbja ősszel. 

Sipos Lilla 4 gólos, rajta kívül pedig Gelb Mónika (2), Krascsenics Petra (1), és Vidovenyecz Anna (1) szerzett még gólt.

Sipos Lilla, Véninger Tünde, és Dikanová Dominika mindegyik Jet-Sol Liga találkozót végigjátszotta.

A Magyar Kupáról még nem esett szó, pedig lányaink, már a legjobb nyolc között várják a folytatást. A négy közé jutásért majd az ETO lesz az ellenfél, és úgy gondoljuk, hogy 2020-ban nagy esélye van csapatunknak a legjobb négybe kerülnie!

Honlapunk értékelése után következzen vezetőedzőnk, Nahóczky Attila értékelése:

“A nyáron elkezdett munkát sajnos sérülések, és egyéb problémák nehezítették,ami miatt a bajnokság első fele nem úgy sikerült,ahogy szerettük volna,ráadásul az első 4 mérkőzésünk a tavaly előttünk végzett csapatok ellen volt, és ebből három idegenben. Viszont innentől kezdve jöttek a győzelmek, és a bajnokság végére olyan pozícióba kerültünk, ami bizakodásra adhat okot a tavaszi folytatásra.”

A lányok jelenleg a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, bár az évet majd csak hétfőn zárja le csapatunk. Az edzések január elején kezdődnek, és az első megmérettetésre már január 11-12-én sor kerül, hiszen csapatunk a Jet-Sol teremtorna résztvevőjeként Szigetszentmiklóson lép majd pályára.

 

Meglepetést is okozhattunk volna…

12.forduló

Astra-Alef HFC – FTC-Telekom 1-2 (0-1)
g: Dikanová Dominika (76.), Mosdóczi Evelin (36. büntető), Vágó Fanni (73.)

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga 12. fordulójában a Ferencváros csapatát fogadta Üllőn. Ellenfelünk játszott inkább győzelmi kényszerben, hiszen a bajnoki döntőért jelenleg három csapat is versenyben van, és az MTK, illetve a DVTK is behúzta saját találkozóját, így az FTC-nek győznie kellett, hogy a hármas holtverseny továbbra is megmaradjon az élen. Csapatunk sem feltett kézzel ment a pályára, a lányok szerettek volna pontot szerezni, bár a mérkőzés nagy részében a Ferencváros birtokolta többet a labdát, csapatunknak is sikerült több helyzetet kialakítani a zöld-fehérek kapuja előtt. A szünet előtt egy véleményes büntetővel szerzett vezetést a Fradi, majd egészen a 73. percig gólcsend volt a mérkőzésen. Ekkor azonban Vágó Fanni bevette -az egyébként remekül védő- Káli Zsuzsanna kapuját, és ezzel kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A 76. percben Dikanová Dominikának sikerült gólt szereznie, és a találat után csapatunk mindent egy lapra feltéve támadott.  Az utolsó 15 percben lányaink birtokolták többet a labdát, és még egy döntetlen is benne volt a levegőben. Sajnos benne is maradt, hiszen nem sikerült gólt szerezni, a Ferencváros 2-1-re nyert, de nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy csapatunk döntetlent érjen el a bajnokesélyes ellen.

A mérkőzés összefoglalója…később

 

 

Magabiztos győzelem a Kelen ellen

11.forduló

Kelen SC – Astra-Alef HFC 1-4 (1-1) jegyzőkönyv
g: Kókány Regina (36.) ill., Sipos Lilla (7., 50), Gelb Mónika (56.), Dikanová Dominika (77.)

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga 11. fordulójában a Kelen SC vendége volt Csepelen, a Csepel Stadionban. A papírforma csapatunknak kedvezett, hiszen a sereghajtó keleneseknek mindössze egy győzelme, és egy döntetlenje volt eddig a bajnokság során.
Bár a kötelező győzelmek mindig nehezebbek, lányaink ez alkalommal hamar biztosították a kilátogató szurkolókat arról, hogy nem igazán lehet kérdéses a találkozó kimenetele. A mérkőzésen 90%-ban csapatunk birtokolta a labdát, ellenfelünk védekezett, és kontrákkal próbálkozott. Már a 3. percben Gelb Mónika előtt adódott ziccer, ami kimaradt, de a 7. percben Sipos Lilla megszerezte a vezetést csapatunknak. Az első játékrészben még rengeteg helyzet, és lehetőség maradt kihasználatlanul, például Krascsenics Petrának is volt 100%-os helyzete, kapufája, és Dikanová Dominika lövése is alig kerülte el Erős Evelin kapuját. A kihagyott lehetőségek azonban megbosszulták magukat, és a 36. percben Kókány Regina egy szép szabadrúgás góllal egyenlített, és ez a döntetlen állás maradt a szünetre is.
Szerencsére a második játékrészben még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak lányaink, nem engedtek több teret ellenfelüknek. Az 50. percben Sipos Lilla ismét gólt ért el, majd az 56. percben Gelb Mónika talált a Kelen SC kapujába. A gólok mellett sok lehetősége volt még csapatunknak, de vagy Erős Evelin védett, vagy a kapufa mentette meg a Kelent az újabb góltól. A 77. percben aztán már semmi sem segített, hiszen Dikanová Dominika belőtte csapatunk negyedik találatát, így 4-1-re lányaink nyerték a hatpontos találkozót.

Ezzel a győzelemmel Nahóczky Attila csapata szépen leszakította magáról üldözőit a tabellán, hiszen 16 ponttal az 5. helyen állnak a lányok úgy, hogy hét ponttal elléptek a hatodik helyezett ETO FC Győrtől, valamint 11 ponttal a Szent Mihálytól, és 12 ponttal a jelenleg kieső helyen álló Kelen SC-től.

A mérkőzés összefoglalója..később..

Nem sikerült megnehezíteni az MTK dolgát

10.forduló

Asra-Alef HFC – MTK Hungária FC 0-4 (0-2) jegyzőkönyv
g: Demeter Réka (18.), Nagy Ágnes (42., 52.), Németh Loretta (63.)

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga 10. fordulójában vasárnap fogadta Üllőn az MTK együttesét. A heti felkészülés sem ment könnyen a sérülések miatt, de a mérkőzés napján nem várt nehézségekkel is meg kellett küzdeni a lányoknak. Az egyik ilyen volt például az is, hogy Erdész Fanni betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, néhány játékosunk pedig kisebb sérüléssel játszott, emiatt nem mindenki volt 100%-os állapotban, és ez is nehezítette Nahóczky Attila vezetőedző dolgát.
A mérkőzést a bet365 online oldala élőben közvetítette, és aki látott már ilyen közvetítést az tudja, hogy bár a játékosokat pontosan nem lehet látni, de a labdabirtoklást, a kapuralövést, pontrúgásokat jól mutatja az oldal, így a néző reális képet kap az adott találkozóról.
A mérkőzés 90 perce alatt a kék-fehérek birtokolták többet a labdát, több helyzetet, illetve lehetőséget alakítottak ki Farkas Katalin kapuja előtt, igaz, ennek nagy részét nem tudták értékesíteni. Azért az első játékrészben sajnos kétszer mégis sikerült betalálniuk, Demeter Réka (18.), és Nagy Ágnes (42.) volt eredményes.
A második játékrészt kicsit jobban kezdte csapatunk, kontrából sikerült veszélyeztetni is, de ez nem volt elég, hiszen lövésig nem igazán tudtak eljutni lányaink. Ellenben az MTK további két találatot jegyezhetett: az 52. percben ismét Nagy Ágnes szerzett gólt, a 63. percben pedig Németh Loretta is a kapunkba talált, így az MTK 4-0-ra megnyerte a találkozót.
Sajnos nem tudták lányaink megnehezíteni a többszörös bajnok dolgát, de a hátralévő mérkőzéseken még lehet javítani, sőt pontokat szerezni. A következő fordulóban ugyanis az újonc Kelen SC vendége lesz csapatunk, akiket már a negyedik fordulóban 3-0-ra sikerült legyőzni úgy, hogy sokkal több gólt is lőhettek volna a lányok. Igaz azonban az is, hogy szombati ellenfelünk kezd “beleerősödni” az NBI-es bajnokságba, és a negyedik forduló óta bravúrt is sikerült bemutatnia a Haladás-Viktória elleni 1-0-ás győzelemmel, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy nem vár könnyű találkozó csapatunkra, de reméljük sikerül begyűjteni a három pontot!

A mérkőzés összefoglalója:

 

Dikanová Dominika volt a találkozó hőse

 9. forduló

Haladás-Viktória FC – Astra-Alef HFC 2-2 (2-0) jegyzőkönyv

g: Dikanová Dominika (65.,91.)

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga 9. fordulójában Szombathelyen vendégeskedett a Haladás-Viktória együttesénél. Az első játékrészben inkább ellenfelünk dominált, ráadásul a szünetre kétgólos szombathelyi előnnyel vonalhattak a csapatok. A második játékrészben viszont megváltozott a játék képe, lányaink átvették a mérkőzés irányítását, ami gólokban is megmutatkozott. A találkozó hőse egyértelműen a két bombagólt szerző Dikanová Dominika volt, aki a második találatát a lefújás előtti percben szerezte, így egy pontot sikerült elhozni Szombathelyről.

 

A mérkőzés összefoglalója