Futsal NBI kategória bejegyzései

Egri Réka is csapatunknál kezdi a futsalt!⚽️

Egri Réka 15 évesen a Gödi SE-ben kezdett futballozni, majd 2018-tól az MTK U19-es csapatának hálóőre lett.🥅
Pályafutása alatt néhány alkalommal az MTK felnőtt NBI-es csapatának keretébe is bekerült, iilletve az utánpótlás válogatott kerettagság sem maradt ki labdarúgó pályafutásából. 🇭🇺
A 2018/2019-es szezon után felhagyott az aktív labdarúgással, de most újra talált motivációt, méghozzá a futsalban, ezen belül csapatunkban, és reméljük, hogy az Astrában bővítheti majd az eddig megszerzett érmei számát!🥇

Sok sikert kívánunk Rékának a futsal pályafutásához!💪

Válogatott centert igazolt csapatunk!⚽

Futsal csapatunk szurkolói számára örömhírrel szolgálhatunk, hiszen az Olaszországból hazatérő, felnőtt futsal válogatott center Kota Gabriella az Astra színeiben folytatja pályafutását!🎉
Kota Gabi még csak 22 éves, de pályafutása egészen hosszúra nyúlik vissza. Mint ahogyan sokan mások is, labdarúgással kezdte, 2011-ben 13 évesen igazolt a Debreceni Női Labdarúgó Sportegyesületbe. Egy évvel később a Nyírség NSC-ben folytatta pályafutását, majd 2013-ban kezdett megismerkedni a futsallal. Ekkor igazolt ugyanis az MVFC Berettyóújfalu csapatába. Itt 15 évesen a felnőtt NBII-es csapatban futsalozott, és 20 mérkőzésen 15 gólt szerzett.
2015-ben csapatot váltott, a DEAC együtteséhez igazolt, ahol nem csak az NBI-es futsal csapatban játszott, hanem a női felnőtt nagypályás NBII-es keret tagja is volt. A 2016-os évben igazolt a Hajdúböszörmény NBI-es futsal csapatába, illetve megyei szinten a Tarpa SC-ben folytatta párhuzamosan a labdarúgást is, melynek itt még mindig nem volt teljesen vége, hiszen egy évvel később a budapesti Airnergy FC csapatához igazolt NBII-be. Itt már körvonalazódhatott, hogy a futsal válik elsődlegessé a pályafutásában. Három évig meghatározó játékosa, mondhatni gólfelelőse volt a HTE együttesének, és bajnoki címet is nyert csapatával.
2019 szeptemberében igazolt Olaszországba az A.S.D. VIS FONDI együttesébe, ahol a Covid járvány miatt számára is hamar véget ért a 2019/2020-as évad.
A 2020/2021-es szezont már az Astrában kezdi meg, és reméljük, hogy sok góllal fog hozzájárulni NBI-es csapatunk sikereihez!
Hajrá Gabi!Hajrá Astra!🏆💪

Hétvégén elkezdődik a futsal bajnokság

Szombaton megkezdi szereplését a 2019/2020-as szezonban felnőtt női futsal csapatunk. Az új szabály miatt -melynek értelmében a Jet-Sol Ligában nem játszhat olyan játékos, akinek más sportágban kiváltott versenyengedélye van- keretünk a nyáron tulajdonképpen teljesen átalakult, például az előző szezon játékoskeretéből csak Godvár Katalin, és Nagy Anett futsalozik majd. Szekszárdról három játékos is érkezett csapatunkba: Hargas Annamária, Beke Adrienn, és Ganczer Hajnalka. Klubunkat választotta Szennai Adrienn, és Mátyás Noémi (Rubeola FC Csömör), valamint a HTE játékosa Mogyorósi Zsuzsanna is. A tolnai “ikon” Varga Adél, valamint Urbán Anett is Astrás mezt húz majd, illetve sorainkban tudhatjuk az egykori hajdúböszörményi “gólgyárost”, Vígh Renátát is.
A rajton mindjárt az egyik legnehezebb ellenféllel kerülnek szembe Dombó János lányai, hiszen a TFSE kerete is kicserélődött a nyáron. Információink szerint olyan nagyágyúkat vonultat majd fel aktuális ellenfelünk, mint például Halászi Kinga, Pádár Anita, és Bokor Adrienn. Izgalmas mérkőzésre számíthat tehát az, aki szombaton kilátogat majd Üllőre.
A korosztályos U17-es csapatok mérkőzése egy másik időpontban kerül megrendezésre.

Női Futsal NBI 1. forduló
Astra Kiskunfélegyházi Bulls FC – TFSE
2019.09.07.   18.00 Üllő, Városi Sportcsarnok

Hajrá Astra!

Csapatunk ezüstérmes

5. mérkőzés

Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls FC – Hajdúböszörményi TE 2-4(1-2)
g: Szabó Boglárka (16.), Krascsenics Csilla (38.), ill., Benkő Mónika (5.), Pádár Anita (16., 35., 37.)

A női futsal NBI-ben ötödik mérkőzésre került sor a három nyert meccsig tartó döntőben. A csapatok már régóta ismerik egymást, évek óta “harcol” egymással a két együttes, a magyar kupa és a bajnoki címekért. A Kiskunfélegyházán rendezett találkozón nem csak a csapatok, hanem a két együttes szurkolótábora is kitett magáért, hiszen remek hangulatot varázsoltak a KÉSZ Arénába. A kezdő sípszót követően bár Dombó János lányai birtokolták többet a labdát, mégis a HTE szerzett vezetést az 5. percben: Benkő Mónika egyéni akciót követően talált Farkas Katalin kapujába. A mérkőzés képe ezután sem változott, Astra labdabirtoklás, HTE védekezés, illetve kontrák, melyek egyébként nagy veszélyt hordoztak magukban. A 16. percben megtört a jég, Szabó Boglárka találatával egyenlíteni tudott csapatunk, de szinte a középkezdés után azonnal visszavette a vezetést a Hajdúböszörmény, Pádár Anita szerzett gólt. Nagy csata folyt a pályán, ellenfelünk nem riadt vissza még a néhol kemény, vagy éppen durvább “belépőktől” sem, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy három perccel az első félidő vége előtt össze is szedték a kisbüntetőhöz szükséges hatodik faultot. A kisbüntetőhöz Sipos Lilla állt oda, ám rosszul találta el a labdát, így lövése elkerülte a kaput. Maradt tehát az egygólos HTE vezetés egészen az első játékrész végéig.
A második játékrészre szinte teljesen beszorult Quirikó Vivien együttese a saját térfelére, volt, hogy hét méteren védekezett ellenfelünk, és minden energiáját mozgósítva hősiesen állta az Astra támadásokat. Lányainknak bár volt helyzete, de rendkívül nehezen tudták feltörni ezt a védelmet, sőt az életveszélyes kontrákra is figyelniük kellett, melyeknél Farkas Katalin védései tartották életben a reményeket. Egészen a 35. percig nem született gól a második játékrészben, de ekkor ismét villant Pádár Anita, és kétgólosra növelte ellenfelünk előnyét. Igaz, addig tart a mérkőzés, amíg a dudaszó elhangzik, és még volt hátra 5 perc, -mely futsalban akár tíz is lehet-, de ez a találat mégis érezhetően többek reményeit szertefoszlatta a hazai oldalon. Aki éppen a pályán volt küzdött becsülettel, de két perccel később végleg eldőlt az aranyérem sorsa: ismét kontra, ismét Pádár Anita, 4-1 oda…Ugyan a 38. percben Krascsenics Csilla még tudott szépíteni az eredményen, de többre már nem futotta, 4-2-re nyert a HTE, és megvédte bajnoki címét.

Lányaink tehát ezüstérmet szereztek a 2018/2019-es szezonban, de egészen a döntő második mérkőzéséig bízhattunk abban, hogy talán idén csapatunk nyakába kerül az aranyérem. A bajnokság alapszakasza során is jobb teljesítményt nyújtott csapatunk, mint ellenfele, sőt a magyar kupa győzelem után sem volt kétséges, hogy jelenleg az Astra az ország legjobb futsal csapata. Szárnyaltak ugyanis a lányok ebben az időszakban, de a döntő második mérkőzése után, mely HTE győzelemmel végződött, már sejteni lehetett, hogy akár öt mérkőzést is játszani kell ahhoz, hogy eldőljön a bajnoki cím sorsa. Érdekes statisztikai adat, hogy a döntő négy mérkőzéséből -az elsőt kivéve- mindig az az együttes hagyta el győztesen a pályát, aki az első találatot szerezte az adott mérkőzés során, és mivel mindkét csapat keretét felkészült, remek játékosok alkotják, talán a hit volt az, mely ezeken a mérkőzéseken győzelemre tudta vezetni a csapatokat. Jó példa erre a negyedik mérkőzés, melyre Hajdúböszörményben került sor, -összesítésben 2-1-es HTE előnnyel-, ahol Rozmis Gabriella találatával vezetett csapatunk, és nyert is, pedig nem sokszor sikerült eddig a HTE otthonában győzni. Az ötödik mérkőzés után is az a csapat emelhette a magasba a bajnoki trófeát, aki először vezetett, és így talán jobban el is hitte, hogy győzhet..

A teljes mérkőzés felvétele

Foto: Félegyházi Közlöny

Az ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről

4. mérkőzés

Hajdúböszörményi TE – Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls FC 1-3 (0-1)
g: Folk Zsuzsanna (32.) ill., Rozmis Gabriella (8.), Sipos Lilla (36.), Gelb Mónika (39.)

Felnőtt csapatunknak sikerült az a bravúr, hogy idegenben le tudta győzni a HTE csapatát a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén, így ismét döntetlen az összesített állás, és az ötödik mérkőzés fog dönteni a bajnoki cím sorsáról. Dombó János lányai nagyon jól játszottak ezen a találkozón, és megérdemelten győztek.

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Farkas Katalin – Krascsenics Csilla – Gál Tímea – Sipos Lilla – Szabó Boglárka – Rozmis Gabriella – Krascsenics Petra – Nagy Anett – Nagypál Fatima – Kiss Patrícia – Véninger Tünde – Dikanová Dominika – Gelb Mónika

Az ötödik mérkőzés 2019. június 16-án kerül megrendezésre 18.00 órás kezdéssel Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában.

Előnyben a HTE

Futsal NBI bajnoki döntő 3. mérkőzés

Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls FC – Hajdúböszörményi TE 1-2 (0-1)
g: Sipos Lilla (24.) ill., Tell Zsófia (14.), Folk Zsuzsanna (25.)

Vasárnap Kiskunfélegyházán került sor a futsal bajnoki döntő harmadik mérkőzésére. Az előző két találkozón csapatunk, és ellenfelünk is 1-1 győzelmet szerzett hazai pályán, így most lányainkon volt a sor, hogy a Kész Arénában előnyt szerezzenek a negyedik mérkőzésre, melyre a HTE otthonában kerül majd sor. Bár bíztatóan kezdett csapatunk, hiszen a mérkőzés Astra fölénnyel kezdődött, mégis a Hajdúböszörmény szerzett vezetést a 14. percben. Egy szabadrúgás variációt követően Tell Zsófia talált Farkas Katalin kapujába. Lett volna még lehetőség a szünet előtt az egyenlítésre, de a helyzetek rendre kimaradtak.
A második játékrészben magasabb sebességi fokozaton kezdett csapatunk és ennek meg is lett az eredménye, Sipos Lilla a 24. percben egyenlített. Sajnos nem sokáig volt döntetlen az állás, a 25. percben Folk Zsuzsanna ismét vezetéshez jutatta a HTE-t, és ez a 2-1 lett a mérkőzés végeredménye is.

Ez a győzelem előnyhöz juttatta ellenfelünket a három nyert mérkőzésig tartó párharcban, sőt az, hogy a negyedik mérkőzés Hajdúböszörményben lesz, nem csapatunknak kedvez. Bíztató azonban, hogy ezen a mérkőzésen is lányaink játszottak fölényben, de a helyzetek sajnos kimaradtak, ezen kell javítani a következő mérkőzésen. Nyert már csapatunk a HTE otthonában bajnoki mérkőzésen, reméljük ez szombaton újra sikerül majd.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

 

foto: Félegyházi Közlöny

 

Egalizált a HTE

Futsal NBI BAJNOKI DÖNTŐ 2. mérkőzés

Hajdúböszörményi TE – Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC 6-3 (4-2)
g: Folk Zsuzsanna (3), Pádár Anita (3) ill., Krascsenics Petra (2), Sipos Lilla

Felnőtt csapatunk vasárnap játszotta a bajnoki döntő második mérkőzését Hajdúböszörményben. Az első mérkőzésen lányaink nyertek szoros mérkőzésen 3-2-re, most viszont a HTE bizonyult jobbnak és győzött 6-3-ra. Ezzel a három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1-1, folytatás június 02-án Kiskunfélegyházán.

A mérkőzés összefoglalója

Foto: Kovács Gábor

 

Csapatunknál az előny!

Női futsal NBI Döntő 1. mérkőzés

Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC – Hajdúböszörményi TE 3-2 (1-1)
g: Sipos Lilla (büntetőből), Krascsenics Petra, Nagy Anett ill., Bokor Adrienn, Benkő Mónika

Felnőtt csapatunk a női futsal NBI-ben lejátszotta a döntő első mérkőzését a HTE ellen. A fordulatokban gazdag mérkőzés a semleges nézők számára igazi csemege volt, a csapatok szurkolóiknak viszont a pulzusuk valószínűleg az egekben járhatott, nem beszélve a vezetőedzőkéről… Rengeteg kihagyott helyzet, és lehetőség jellemezte az egész mérkőzést mindkét oldalon. A 3. percben a HTE szerzett vezetést Bokor Adrienn találatával, majd fordítottak lányaink Sipos Lilla, és Krascsenics Petra góljaival. A 30. percben ismét egál volt az állás, Benkő Mónika talált Farkas Katalin kapujába. A mérkőzés vége előtt két perccel, mikor már talán többen azon gondolkoztak, hogy hosszabbítás következik-e döntetlennél vagy büntetők, Nagy Anett eldöntötte a mérkőzés sorsát, így 3-2-re csapatunk nyerte az első összecsapást, és a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 1-0-ás előnyre tett szert.
A folytatás május 26-án lesz Hajdúböszörményben, a harmadik mérkőzésre pedig június másodikán kerül sor Kiskunfélegyházán.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

A Félegyházi Közlöny cikke ITT olvasható (nyilatkozattal)

A Futsal Hungary cikkét ITT lehet megnézni (edzői nyilatkozattal)

 

foto: Félegyházi Közlöny

 

CSAPATUNK DÖNTŐS!

NŐI FUTSAL NBI ELŐDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS
Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC – WSH-Palmfood Tolna-Mözs 2-1 (2-0)
g: Nagy Anett (3.’), Dikanová Dominika (10.’)

Felnőtt csapatunk szombat este játszotta a női futsal-bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzését a Tolna együttese ellen. A második összecsapás fölényes (8-1) Astra győzelmet hozott, ráadásul idegenben, éppen ezért minden lányainkért szorító szurkoló joggal bizakodott, hogy a harmadik mérkőzésen talán nem kell majd izgulnia. Erre egyébként az első találkozó is okot adhatott, hiszen azon is fölényben játszott csapatunk, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni. Ennek megfelelően Astra fölénnyel kezdődött a találkozó, sőt Nagy Anett már a harmadik percben bevette Deczki Vanda kapuját. Csapatunk folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, és bár a tolnai együttes is veszélyeztetett, ezeket a Farkas Katalint helyettesítő Záhonyi Alexandra magabiztosan védte, vagy éppen már a kapuralövés előtt egy-egy védő tisztázott. A 10. percben ismét Nagy Anett villant egyet, ezúttal Dikanová Dominikát hozta helyzetbe, aki nem hibázott és így már 2-0-ra vezettek lányaink. Az első játékrész utolsó 10 perce nagy izgalmakat nem hozott, leginkább egy-egy hazai lehetőség, helyzet hozhatta lázba a közönséget, akik további Astra gólokért szurkoltak.
A második játékrész első felében sem történt ez másként, bár a kihagyott helyzetek kicsit felhozták a tolnai együttest, akiknek többször is sikerült veszélyes helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt. Négy perccel a vége előtt, amikor már talán minden szurkoló elkönyvelte magában, hogy itt már nem látunk gólt, Varga Adél szépített, és ez a gól izgalmassá tette a mérkőzés végét. Hosszúra nyúlt az utolsó négy perc, talán volt az tíz is, de csapatunk tartotta a labdát, nem adott lehetőséget ellenfelének újabb találatra, így lányaink 2-1-re megnyerték a mérkőzést, és bejutottak a 2018/2019-es női NBI-es futsal-bajnokság döntőjébe.

A döntőben a tavalyi bajnok HTE lesz az ellenfél, és reméljük, hogy ezúttal Dombó János csapata kerül ki győztesen az egymás elleni párharcból, mely jövőhét hétvégén már elkezdődik, és három nyert mérkőzésig tart majd.

A mérkőzése jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Fölényes győzelem Tolnán!

Női Futsal NBI elődöntő 2. mérkőzés

WHS-Palmfood Tolna-Mözs – Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC 1-8
g: Bajcsy Krisztina Mária (15′) ill., Sipos Lilla (8′), Rozmis Gabriella (13′), Szabó Boglárka (14′), Kiss Patrícia (29′, 38′), Nagy Anett (30′), Gelb Mónika (36′), Krascsenics Petra (36′)

Felnőtt csapatunk vasárnap játszotta az NBI-es futsal bajnoki elődöntő második mérkőzését a WSH-Palmfood Tolna-Mözs csapata ellen. Az első egymás elleni mérkőzésen a Tolna csapata győzött, így 1-0-ra vezetett a két nyert mérkőzésig tartó párharcban. A második találkozón bejött, ami az elsőn nem, a helyzetek most góllá értek, és így lányaink fölényes győzelmet arattak.
A másik ágon a Szekszárd együttese idegenben győzni tudott a HTE ellen, így harmadik mérkőzések döntenek a döntő párosításáról.