Futsal NBI kategória bejegyzései

Csapatunk megerősítette helyét a tabella élén!

Női Futsal NBI 7. forduló

Szekszárdi FC – Astra HFC-Üllő 2-6 (2-2)
⚽️:Nagy-Cseke Vivien (11.), Kágyi Árvácska (19.) ill., Krascsenics Petra (10.,35.), Ganczer Hajnalka (19., 22., 37.), Dorner Dóra (24.)

Női felnőtt futsal csapatunk szombaton a Szekszárdi  FC csapatának vendégeként lépett pályára a női futsal bajnokság 7. fordulójában. Az első körben 5-1-re tudott győzni csapatunk Üllőn, tehát a papírforma lányainknak kedvezett ezen a találkozón.

Nagy elánnal kezdte mindkét együttes a mérkőzést, és a 10. percben Krascsenics Petra találatával a vezetést is sikerült megszerezni. Az előny nem tartott azonban sokáig, hiszen egy perccel később egyenlített a szekszárdi együttes, Nagy-Cseke Vivien lőtt 6 méterről Hargas Annamária kapujába. A gólváltást követően mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, és lehetőségek (csapatunknál több ziccer is), de a 19. percig ezeket sem sikerült gólra váltani. A 19. percben azonban újabb gólváltásnak lehettek szemtanúi a TV8 élő adását követő szurkolók, először Ganczer Hajnalka egy szögletvariáció után szerzett szép gólt, majd a középkezdést követően 1-2 passz után Kágyi Árvácska maradt üresen és nem hibázott, így újra döntetlen állt az eredményjelző táblán. Az eredmény a pihenőig már nem változott, így 2-2-es döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben inkább csapatunk dominált, és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket a szekszárdi kapu előtt. A vezető találatot már a második félidő második percében jegyezhettük, mikor ismét egy sarokrúgást követően talált Ganczer Hajni a szekszárdi kapuba. A vezető találat után már inkább az történt a pályán amit lányaink akartak, a 24. percben Dorner Dóra is gólt szerzett egy szép egyéni akció után, majd a 35. percben Krascsenics Petra növelte négygólosra az előnyt. A végeredményt pedig a 37. percben Ganczer Hajnalka állította be, aki így egy mesterhármassal vette ki a részét a 6-2-es Astra győzelemből.

📆Csapatunk ezzel a győzelemmel megszilárdította helyét a tabella első helyén, hiszen a DEAC vereséget szenvedett az újonc Budaörs ellen, így négy pont előnnyel várhatják a lányok a Tolna elleni találkozót, melyre december 6-án kerül majd sor Tolnán.

Szép volt lányok!🙌 Hajrá Astra!💪

A teljes mérkőzés felvétele

Ismét győztek a futsalos lányok!💪

Női futsal NBI 5. forduló

Astra HFC-Üllő – Budaörs Futsal 3-1 (1-0)
⚽️:Krascsenics Petra (4., 36.), Urbán Anett (25.) ill., Megyeri Boglárka (31.)

A női futsal bajnokság 5. fordulójában csapatunk az újonc Budaörs együttesét fogadta Üllőn vasárnap este. A papírforma lányainknak kedvezett, hiszen a TFSE-vel vívott döntetlenen kívül az összes mérkőzésen győztesen hagyták el Dombó János lányai a játékteret, míg a budaörsi csapat három vereség mellett mindössze kétszer tudott nyerni. 

Jól indult a találkozó csapatunk számára, hiszen már a 4. percben megszületett a vezető találat, Krascsenics Petra vette be Terdik Tamara kapuját. Sajnos a második gólra elég sokat kellett várni, hiszen hiába voltak meg a helyzetek, azok rendre kimaradtak, így az első játékrészben több találat már nem született. 

A második játékrész 25. percében aztán végre “megérkezett”a második gól, Urbán Anett talált a budaörsi kapuba, és bár a 31. percben Megyeri Boglárka még gólokban szorossá tudta tenni a találkozót, a 36. percben Krascsenics Petra ismét eredményes volt, így csapatunk 3-1-re megnyerte a mérkőzést és továbbra is tartja vezető helyét a bajnokság tabelláján!

📅A következő fordulóban ismét rangadó következik, Üllőn fogadják majd lányaink november 8-án a TFSE együttesét. Ezen a hétvégén (november 8.) pedig elkezdődik az U17-es futsal bajnokságban is a szezon, utánpótlás csapatunk szintén a TFSE ellen kezdi meg a 2020/2021-es bajnokságot.📅

Csapatunk átvette a vezetést a tabellán!🥇👏

Női futsal NBI 4. forduló

DEAC – Astra HFC-Üllő 2-5 (1-3)
⚽️ Krascsenics Csilla (⚽️⚽️), ill. Kota Gabriella (⚽️⚽️⚽️⚽️), Urbán Anett⚽️

Jegyzőkönyv

Felnőtt női futsalosainkra vasárnap rangadó várt, hiszen a listavezető DEAC együttesével mérkőzött meg csapatunk. 

A találkozót a mérkőzés elejétől kezdve csapatunk irányította, és a fölény már a 3. percben gólt eredményezett, Kota Gabriella vette be a DEAC kapuját.  Krascsenics Csillának a 11. percben még sikerült egalizálnia, ezután pedig már egészen a mérkőzés végéig csak az Astra szerzett gólt.  A szünetig még kettőt: a 17. percben Urbán Anett, a 18. percben pedig ismét Kota Gabi volt eredményes.

A második játékrészben is csapatunk dominált, rengeteg lehetőség és helyzet maradt ki főleg azért is, mert a DEAC kapusa, Torma Lilla remekül védett. Nagyobb is lehetett volna tehát a különbség a két csapat között, ha ezeket a helyzeteket sikerül értékesíteni. Kota Gabi viszont nem bízta a véletlenre, a 22. percben háromgólosra növelte az előnyt, majd a 29. percben meglőtte önmaga negyedik, csapatának pedig az ötödik találatát, így már biztosan eldöntve a mérkőzés sorsát. A 37. percben Krascsenics Csilla még tudott kozmetikázni az eredményen, így 5-2-re nyerték lányaink a találkozót és átvették a vezetést a bajnokság tabelláján.

📅Csapatunk a következő fordulóban (október 25-én) a Budaörs csapatát fogadja majd Üllőn.

Hajrá Astra!

Kota Gabit nem tudta tartani a Szekszárd!

Női futsal NBI 2.forduló

Astra HFC-Üllő – Szekszárdi FC 5-1 (3-1)
⚽️Urbán Anett (4.), Kota Gabriella (11.,13.,22.,37.) ill., Kágyi Árvácska Rebeka (15.)

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária- Urbán Anett, Kota Gabriella, Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Csolti Réka, Godvár Katalin, Krascsenics Petra, Dorner Dóra

Szekszárdi FC: Kerekes Brigitta – Kágyi Árvácska Rebeka, Lovász Viktória, Nagy-Cseke Vivien,  Patocskai Rita, Lipovszky Fanni, Dombi Kata, Schell Dorina

Felnőtt női futsal csapatunk lejátszotta második mérkőzését is a 2020/2021-es szezonban. Az ellenfél ezúttal a Szekszárd együttese volt, akik az első fordulót vereséggel kezdték az újonc budaörsi gárda ellen. Csapatunk keretében az első fordulóhoz képest egy változás történt, hosszú idő után Godvár Katalint is láthatták újra játszani a kilátogató szurkolók. A mérkőzés egészében csapatunk akarata érvényesült a pályán, sőt már a 4. percben vezettek is lányaink Urbán Anett góljával. A 11. percben Kota Gabriella is bevette a szekszárdi kaput, ráadásul két percre rá ismét eredményes volt, így már 3-0-ra vezetett csapatunk a 13. percben. A 15. minutumban Kágyi Árvácska Rebeka még kozmetikázni tudott az eredményen, így 3-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben sem változott a játék képe, több helyzet, és lehetőség is kimaradt csapatunk részéről (Ganczer Hajnalkának például több lövése is a kapufán csattant), de Kota Gabi ebben a félidőben is duplázni tudott (22., 37.) így csapatunk 5-1-re megnyerte a találkozót.

A következő mérkőzést is hazai pályán játssza csapatunk, október 03-án a Tolna együttese vendégeskedik majd Üllőn.

Döntetlen a rangadón!

Női futsal NBI.  1 forduló

TFSE – Astra HFC-Üllő 3-3 (1-1)
⚽️Kovács Szilvia (12.), Pádár Anita (31.,40.) ill. Varga Adél (10.), Csolti Réka (21.), Benkő Mónika (33. perc öngól)

TFSE: Ősz Csenge – Benkő Mónika, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Gruber Brigitta, Kovács Szilvia, Kiss Gabriella, Horváth Fruzsina, Králik Fanni, Janicsek Zsanett, Móczik Alexandra

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária – Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Urbán Anett, Kota Gabriella, Csolti Réka, Krascsenics Petra, Dorner Dóra, Egri Réka

Női felnőtt futsal csapatunk vasárnap kezdte meg a 2020/2021-es szezont. Ellenfelük a nyáron újabb játékosokkal megerősített TFSE együttese volt. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy igazi rangadó lesz a találkozó, sőt igazából miután hat csapat nevezett a bajnokságba, így nagyon sok találkozóra rá lehet majd “aggatni” a rangadó jelzőt. Nehéz mérkőzések várnak csapatunkra, és valszínűleg több esetben nüanszok döntenek majd a végeredményt illetően.

Ez történt tegnap a TFSE otthonában is. Az izgalmas, pörgős mérkőzésen először csapatunk szerzett vezetést Varga Adél ⚽️találatával a 10. percben. Két perc múlva egyenlített ellenfelünk, a Kelen SC-től igazolt Kovács Szilvia vette be Hargas Annamária kapuját. Bár az első játékrészben több gól már nem született, akadtak helyzetek, és lehetőségek mindkét oldalon, és csapatunk talán közelebb állt ahhoz, hogy újabb találatot szerezzen.

A második félidő képe ugyanolyan volt mint az első, nagyon igyekezett mindkét csapat eldönteni a mérkőzés sorsát. Erre először lányainknak lett nagyobb esélye, hiszen a 21. percben élete első NBI-es futsal mérkőzését játszó Csolti Réka⚽️ megszerezte a vezetést az Astrának, -ráadásul Rékának ez volt pályafutása 100. találata is egyben-! 

Mindkét csapatnak akadtak helyzetei 1-2-es állásnál is, de sajnos csapatunk nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, sőt a 31. percben Pádár Anita góljával ismét egyenlített a TF.  Két perccel később pedig ismét lányainknál volt az előny: Benkő Mónika⚽️ ért bele rosszul egy beadásba, és a saját kapujába továbbította a labdát. Hozzá kell tenni ehhez a találathoz azt is, hogy a gólban oroszlánrésze volt Varga Adélnak, hiszen ő lőtte be a kapu előterébe a labdát! Hét perc választotta el csapatunkat a három pont megszerzésétől, ráadásul Csolti Réka rosszul lépett bele egy lövésbe, ami elvitte a bokáját, így ebben a hét percben már nem számíthatott a játékára Dombó János. Nagyon igyekeztek a lányok, de az utolsó percben Pádár Anita “megmentette” a mérkőzést a TFSE-nek, és így 3-3-as döntetlennel végződött a találkozó.

A nyáron lényegesen átalakult csapatunk tehát egy pontot szerzett a rajton, jövő héten pedig az a szekszárdi együttes vár lányainkra, akik az első fordulóban 5-1-es vereséget szenvedtek az újonc Budaörs csapatától.

Hajrá Astra!🥳

Egri Réka is csapatunknál kezdi a futsalt!⚽️

Egri Réka 15 évesen a Gödi SE-ben kezdett futballozni, majd 2018-tól az MTK U19-es csapatának hálóőre lett.🥅
Pályafutása alatt néhány alkalommal az MTK felnőtt NBI-es csapatának keretébe is bekerült, iilletve az utánpótlás válogatott kerettagság sem maradt ki labdarúgó pályafutásából. 🇭🇺
A 2018/2019-es szezon után felhagyott az aktív labdarúgással, de most újra talált motivációt, méghozzá a futsalban, ezen belül csapatunkban, és reméljük, hogy az Astrában bővítheti majd az eddig megszerzett érmei számát!🥇

Sok sikert kívánunk Rékának a futsal pályafutásához!💪

Válogatott centert igazolt csapatunk!⚽

Futsal csapatunk szurkolói számára örömhírrel szolgálhatunk, hiszen az Olaszországból hazatérő, felnőtt futsal válogatott center Kota Gabriella az Astra színeiben folytatja pályafutását!🎉
Kota Gabi még csak 22 éves, de pályafutása egészen hosszúra nyúlik vissza. Mint ahogyan sokan mások is, labdarúgással kezdte, 2011-ben 13 évesen igazolt a Debreceni Női Labdarúgó Sportegyesületbe. Egy évvel később a Nyírség NSC-ben folytatta pályafutását, majd 2013-ban kezdett megismerkedni a futsallal. Ekkor igazolt ugyanis az MVFC Berettyóújfalu csapatába. Itt 15 évesen a felnőtt NBII-es csapatban futsalozott, és 20 mérkőzésen 15 gólt szerzett.
2015-ben csapatot váltott, a DEAC együtteséhez igazolt, ahol nem csak az NBI-es futsal csapatban játszott, hanem a női felnőtt nagypályás NBII-es keret tagja is volt. A 2016-os évben igazolt a Hajdúböszörmény NBI-es futsal csapatába, illetve megyei szinten a Tarpa SC-ben folytatta párhuzamosan a labdarúgást is, melynek itt még mindig nem volt teljesen vége, hiszen egy évvel később a budapesti Airnergy FC csapatához igazolt NBII-be. Itt már körvonalazódhatott, hogy a futsal válik elsődlegessé a pályafutásában. Három évig meghatározó játékosa, mondhatni gólfelelőse volt a HTE együttesének, és bajnoki címet is nyert csapatával.
2019 szeptemberében igazolt Olaszországba az A.S.D. VIS FONDI együttesébe, ahol a Covid járvány miatt számára is hamar véget ért a 2019/2020-as évad.
A 2020/2021-es szezont már az Astrában kezdi meg, és reméljük, hogy sok góllal fog hozzájárulni NBI-es csapatunk sikereihez!
Hajrá Gabi!Hajrá Astra!🏆💪

Hétvégén elkezdődik a futsal bajnokság

Szombaton megkezdi szereplését a 2019/2020-as szezonban felnőtt női futsal csapatunk. Az új szabály miatt -melynek értelmében a Jet-Sol Ligában nem játszhat olyan játékos, akinek más sportágban kiváltott versenyengedélye van- keretünk a nyáron tulajdonképpen teljesen átalakult, például az előző szezon játékoskeretéből csak Godvár Katalin, és Nagy Anett futsalozik majd. Szekszárdról három játékos is érkezett csapatunkba: Hargas Annamária, Beke Adrienn, és Ganczer Hajnalka. Klubunkat választotta Szennai Adrienn, és Mátyás Noémi (Rubeola FC Csömör), valamint a HTE játékosa Mogyorósi Zsuzsanna is. A tolnai “ikon” Varga Adél, valamint Urbán Anett is Astrás mezt húz majd, illetve sorainkban tudhatjuk az egykori hajdúböszörményi “gólgyárost”, Vígh Renátát is.
A rajton mindjárt az egyik legnehezebb ellenféllel kerülnek szembe Dombó János lányai, hiszen a TFSE kerete is kicserélődött a nyáron. Információink szerint olyan nagyágyúkat vonultat majd fel aktuális ellenfelünk, mint például Halászi Kinga, Pádár Anita, és Bokor Adrienn. Izgalmas mérkőzésre számíthat tehát az, aki szombaton kilátogat majd Üllőre.
A korosztályos U17-es csapatok mérkőzése egy másik időpontban kerül megrendezésre.

Női Futsal NBI 1. forduló
Astra Kiskunfélegyházi Bulls FC – TFSE
2019.09.07.   18.00 Üllő, Városi Sportcsarnok

Hajrá Astra!

Csapatunk ezüstérmes

5. mérkőzés

Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls FC – Hajdúböszörményi TE 2-4(1-2)
g: Szabó Boglárka (16.), Krascsenics Csilla (38.), ill., Benkő Mónika (5.), Pádár Anita (16., 35., 37.)

A női futsal NBI-ben ötödik mérkőzésre került sor a három nyert meccsig tartó döntőben. A csapatok már régóta ismerik egymást, évek óta “harcol” egymással a két együttes, a magyar kupa és a bajnoki címekért. A Kiskunfélegyházán rendezett találkozón nem csak a csapatok, hanem a két együttes szurkolótábora is kitett magáért, hiszen remek hangulatot varázsoltak a KÉSZ Arénába. A kezdő sípszót követően bár Dombó János lányai birtokolták többet a labdát, mégis a HTE szerzett vezetést az 5. percben: Benkő Mónika egyéni akciót követően talált Farkas Katalin kapujába. A mérkőzés képe ezután sem változott, Astra labdabirtoklás, HTE védekezés, illetve kontrák, melyek egyébként nagy veszélyt hordoztak magukban. A 16. percben megtört a jég, Szabó Boglárka találatával egyenlíteni tudott csapatunk, de szinte a középkezdés után azonnal visszavette a vezetést a Hajdúböszörmény, Pádár Anita szerzett gólt. Nagy csata folyt a pályán, ellenfelünk nem riadt vissza még a néhol kemény, vagy éppen durvább “belépőktől” sem, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy három perccel az első félidő vége előtt össze is szedték a kisbüntetőhöz szükséges hatodik faultot. A kisbüntetőhöz Sipos Lilla állt oda, ám rosszul találta el a labdát, így lövése elkerülte a kaput. Maradt tehát az egygólos HTE vezetés egészen az első játékrész végéig.
A második játékrészre szinte teljesen beszorult Quirikó Vivien együttese a saját térfelére, volt, hogy hét méteren védekezett ellenfelünk, és minden energiáját mozgósítva hősiesen állta az Astra támadásokat. Lányainknak bár volt helyzete, de rendkívül nehezen tudták feltörni ezt a védelmet, sőt az életveszélyes kontrákra is figyelniük kellett, melyeknél Farkas Katalin védései tartották életben a reményeket. Egészen a 35. percig nem született gól a második játékrészben, de ekkor ismét villant Pádár Anita, és kétgólosra növelte ellenfelünk előnyét. Igaz, addig tart a mérkőzés, amíg a dudaszó elhangzik, és még volt hátra 5 perc, -mely futsalban akár tíz is lehet-, de ez a találat mégis érezhetően többek reményeit szertefoszlatta a hazai oldalon. Aki éppen a pályán volt küzdött becsülettel, de két perccel később végleg eldőlt az aranyérem sorsa: ismét kontra, ismét Pádár Anita, 4-1 oda…Ugyan a 38. percben Krascsenics Csilla még tudott szépíteni az eredményen, de többre már nem futotta, 4-2-re nyert a HTE, és megvédte bajnoki címét.

Lányaink tehát ezüstérmet szereztek a 2018/2019-es szezonban, de egészen a döntő második mérkőzéséig bízhattunk abban, hogy talán idén csapatunk nyakába kerül az aranyérem. A bajnokság alapszakasza során is jobb teljesítményt nyújtott csapatunk, mint ellenfele, sőt a magyar kupa győzelem után sem volt kétséges, hogy jelenleg az Astra az ország legjobb futsal csapata. Szárnyaltak ugyanis a lányok ebben az időszakban, de a döntő második mérkőzése után, mely HTE győzelemmel végződött, már sejteni lehetett, hogy akár öt mérkőzést is játszani kell ahhoz, hogy eldőljön a bajnoki cím sorsa. Érdekes statisztikai adat, hogy a döntő négy mérkőzéséből -az elsőt kivéve- mindig az az együttes hagyta el győztesen a pályát, aki az első találatot szerezte az adott mérkőzés során, és mivel mindkét csapat keretét felkészült, remek játékosok alkotják, talán a hit volt az, mely ezeken a mérkőzéseken győzelemre tudta vezetni a csapatokat. Jó példa erre a negyedik mérkőzés, melyre Hajdúböszörményben került sor, -összesítésben 2-1-es HTE előnnyel-, ahol Rozmis Gabriella találatával vezetett csapatunk, és nyert is, pedig nem sokszor sikerült eddig a HTE otthonában győzni. Az ötödik mérkőzés után is az a csapat emelhette a magasba a bajnoki trófeát, aki először vezetett, és így talán jobban el is hitte, hogy győzhet..

A teljes mérkőzés felvétele

Foto: Félegyházi Közlöny

Az ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről

4. mérkőzés

Hajdúböszörményi TE – Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls FC 1-3 (0-1)
g: Folk Zsuzsanna (32.) ill., Rozmis Gabriella (8.), Sipos Lilla (36.), Gelb Mónika (39.)

Felnőtt csapatunknak sikerült az a bravúr, hogy idegenben le tudta győzni a HTE csapatát a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén, így ismét döntetlen az összesített állás, és az ötödik mérkőzés fog dönteni a bajnoki cím sorsáról. Dombó János lányai nagyon jól játszottak ezen a találkozón, és megérdemelten győztek.

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Farkas Katalin – Krascsenics Csilla – Gál Tímea – Sipos Lilla – Szabó Boglárka – Rozmis Gabriella – Krascsenics Petra – Nagy Anett – Nagypál Fatima – Kiss Patrícia – Véninger Tünde – Dikanová Dominika – Gelb Mónika

Az ötödik mérkőzés 2019. június 16-án kerül megrendezésre 18.00 órás kezdéssel Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában.