U14 kategória bejegyzései

Három utánpótlás csapatunknak véget ért a szezon!

Az U14-es, az U16-os, és az U19-es lányok ( a dél-keleti csoportban) befejezték a 2020/2021-es bajnokságot.

A 2020/2021-es szezonban szinte minden kiírt leány bajnokságban elindultak csapataink. Legkisebbjeink Budapesten, Kiskunfélegyházán és Siklóson a Bozsik tornákon pallérozódtak volna, de ebben a szezonban a Bozsik tornák az év nagy részében felfüggesztésre kerültek, így csak néhány fordulót tudnak lejátszani csapataink.

A legfiatalabb versenyző korosztályunk az U14-es háromnegyed-pályás bajnokságban szerepelt, pontosabban annak dél-nyugati csoportjában. Csapatunk nagy részét Siklósi Alközpontunk adta, és tulajdonképpen ez volt az első olyan éve a lányoknak, ahol a Bozsik tornákon, és a megyei rendezésű bajnokságon kívül országos szinten mérhették össze erejüket az ellenfelekkel. Azt se mondhatnánk, hogy könnyű csoportba kerültek a lányok, hiszen a Ferencváros, és az MTK mellett, a náluk már mondhatni rutinosabb Budapest Honvéddal, Szekszárddal, Paksi SE-vel, vagy a PMFC Sportoldával kellett megmérkőzniük. Sajnos a szezonra alaposan rányomta a bélyegét a víruhelyzet, nem mindig tudott minden játékos pályára lépni, és ez azért az eredményességen is meglátszott. A lányok a 8. helyen végeztek, de azért olyan bravúrok is belefértek a szezonba mint a Kaposvár legyőzése idegenben, vagy a Budapest Honvéd elleni 2-2-es döntetlen. A csoport győztese még nem dőlt el, de amennyiben az MTK legyőzi a Honvédot, akkor az MTK a bajnok (jobb gólkülönbségével), a Ferencváros lesz az ezüstérmes, a PMFC-Sportolda pedig a bronzérmet vihette haza.

U16-os csapatunk két fronton is megmérettette magát országos szinten, hiszen az U16-os nagypályás bajnokságban (keleti csoport), és az U16-os háromnegyed-pályás (dél-keleti csoport) kiírásban is indultak lányaink. Az őszi mérkőzéseken még Rácz Zsófia irányította a csapatot, tavasszal pedig Király Bianka, és  Sipos Lilla vezetésével készültek a lányok. Ebben a bajnokságban sem volt könnyű dolga az edzőknek a vírushelyzet miatt, például a csapat egyik legjobb góllövőjét, Bajza Katát is nélkülözni kellett gyakorlatilag egész szezonban, illetve tavasszal kapusát, Kinka Petrát is elvesztette a csapat a Covid miatt, így több meccsen egy mezőnyjátékosnak kellett védenie. Reibl Orsi, – bár remekül megoldotta a kapus posztot is -, de mivel neki kellett védenie, így ő a mezőnyből hiányzott, és nem is volt könnyű őt pótolni. Tavasszal több játékos is kiesett időlegesen a csapatból a vírus miatt, így szinte egyik találkozón sem tudott csapatunk ugyanabban a felállásban pályára lépni. A csapat a 9. helyen zárt, a csoportot a Gyulai Amazonok nyerte meg 54 ponttal  a 45 pontos DLA, és a 40 pontot szerző Szolnok Fanatic SE előtt. A házi gólkirálynőnk Barna Gabriella lett 8 góllal, őt követi 7-7 góllal Godzsa Ivett, és Nagy Barbara.

Az U16-os háromnegyed-pályás bajnokság nagyon hosszúra nyúlt, hiszen már februárban bajnokikat játszottak a lányok, és május 21-én a Monor elleni mérkőzéssel zárták a szezont, ahol 1-0-ra győzni tudtak. Csapatunk az 5. helyen végzett 23 ponttal, hét győzelem, két döntetlen, 9 vereség a mérleg. A legtöbb gólt Godzsa Ivett szerezte (7), mögötte a tavasszal igazolt Kovács Melissza végzett 4 találattal. A csoport bajnoka  a Szent Mihály lett 51 ponttal, a második helyen az FC Hatvan együttese végzett, a bronzérmet pedig a Tiszakécske lányai nyerték meg.

A legidősebb utánpótlás korosztályunkban az U19-ben három csapattal is nevezett klubunk. A budapesti részleg a kiemelt U19-ben, a Kiskunfélegyházi Alközpontunk a dél-keleti csoportban, Siklósi Alközpontunk pedig a közép-nyugati csoportban versenyzett. A dél-keleti csoportban háromszor játszottak a csapatok egymás ellen, hiszen nyolc csapatot sorsoltak a csoportba. Az ellenfelek közül igazából csak a csoport bajnokát, a Gyulai Amazonokat nem sikerült egyszer sem legyőzni Abonyi Péter tanítványainak, így már néhány fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy lányaink a dobogó második fokán zárják majd a szezont. A lányok 21 fordulóból 14 mérkőzésen győztesen hagyták el a játékteret, és 88 gólt szereztek. A házi gólkirálynőnk, és nem csak a házi, hanem a dél-keleti csoport gólkirálynője is csapatunk játékosa, Czinege Eszter lett 41 találattal, de Kovács Alexandra nevét is érdemes megemlíteni, mert ő sem keveset, összesen 25 gólt lőtt az ellenfelek kapujába. A dél-keleti csoport bajnoka tehát a Gyulai Amazonok csapata lett, a bronzérmet pedig a Szolnoki MÁV együttese szerezte meg.

Ezüstérmes csapatunk névsora: Czinege Eszter, Kovács Alexandra, Novák Gabriella, Vidéki Orsolya, Pallagi Vivien, Molnár Kleopátra, Kádár Kíra, Vámos Viktória, Gál Tímea, Csenki Mária, Pöszmet Eszter, Rojik Boglárka, Papp Nikoletta, Hajagos Vivien, Baksa Lili, Rózsa Alexandra, Károly Annabella, Szabó Hajnalka, Krizsán Lilla

Ezen a héten a kiemelt U19-ben, és a közép-nyugati csoportban is befejezik a bajnokságot a lányok.

Szép volt lányok! 👏

Hajrá Astra!

Szuper kezdés U14-ben!🥳

U14 Dél-nyugati csoport 2. forduló

Astra HFC-Siklós – MLE 7-1  (5-1)
⚽️: Pálfi Fanni (4., 10., 21., 65.), Novák Alexandra (11.), Barna Gabriella (17.), Szilvás Kinga (63.) ill. Kiss Emma (16.)

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

U14-es csapatunk is megkezdte szombaton a 2020/2021-es bajnokságot, az MLE csapatát fogadták lányaink Siklóson a Mehring Lajos Sportcentrumban.

A mérkőzés elejétől kezdve lányaink irányították a játékot, sőt a meccsen négy találatot jegyző Pálfi Fanni, már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatunk számára. Belső védőnk nagyon jó formában volt a találkozón, a négy találatból kettőt félpályán túlról szerzett szabadrúgásból. A találkozó 11. percében már 3-0-ra vezetett csapatunk, Pálfi Fanni duplázott, és Novák Alexandra is bevette az MLE kapuját. A 16. percben szépített az MLE, Kiss Emma volt eredményes, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a vendég együttes. Nem is örülhettek sokáig, hiszen a 17. percben Barna Gabriella tovább növelte csapatunk előnyét, méghozzá egy szép egyéni akció után (Gagának ez volt az első gólja tétmérkőzésen csapatunkban). A 4-1-es vezetés tudatában sem álltak meg a lányok, a 21. percben ismét Pálfi Fanni volt eredményes.

A második félidőben sokáig nem született gól, bár a helyzetek, lehetőségek megvoltak, de nem sikerült betalálni ellenfelünk kapujába, egészen a 63. percig, amikor is gyorsan két gólt is lőttek a lányok. A 63. percben Szilvás Kinga, a 65. percben pedig ismét Pálfi Fanni volt a gólszerző, ezzel keretbe is foglalta a találkozót, hiszen ő szerezte csapatunk első, és utolsó találatát is a mérkőzésen.

Óriási gratuláció jár a lányoknak a 7-1-es győzelemért, főleg hogy játékoskeretünk többsége most ismerkedik az U14-es kiemelt bajnoksággal, eddig csak a Baranya megyei mérkőzéseken léptek pályára a lányok. 

Reméljük, hogy hasonló lesz a folytatás is!

Csapatunk következő mérkőzésére jövő héten szerdán kerül sor, Bólyban lépnek pályára a lányok a Pécsi Sport együttese ellen!

Szép volt lányok! Gratulálunk!🤩💪

Bíztató játék a Szent Mihály ellen

U14 Dél-Kelet 5. forduló

Astra-Alef HFC – Szent Mihály 1-6 (0-3)
g: Döbröczöni Zoé (67.)

U14-es csapatunk kedden játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Szent Mihály ellen. Lányaink jól kezdtek, több helyzetet is sikerült kialakítani ellenfelünk kapuja előtt, de ezeket sajnos nem tudták értékesíteni. A futballban pedig a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és ez most sem történt másként: a 26. percben ellenfelünk szerzett vezetést, két perccel később pedig kétgólosra növelte előnyét. Ez kicsit megtörte a lányokat, a szegedieket pedig még bátrabb játékra sarkallta, így a félidőben már 3-0-ra vezetett a Szent Mihály együttese. A szünetben sikerült kicsit motiválttá tenni a lányokat, jobban is küzdöttek, harcoltak a második játékrészben, de ebben a 35 percben már ellenfelünk irányította a játékot, és még háromszor sikerült bevenniük Gréts Dalma kapuját. Becsületgólt azért sikerült szerezni,  Döbröczöni Zoé a 67. percben talált ellenfelünk kapujába. 

A végeredmény 6-1 lett a Szent Mihálynak, de az első félidei játékra már lehet építeni, és mindenképpen dicséret illeti a lányokat, hiszen nagyot küzdöttek az életkorból adódóan kicsit rutinosabb ellenfelük ellen. 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Hajrá Lányok!

Vereség az MTK csapatától

U14 Dél-Keleti csoport 3. forduló

Astra-Alef HFC – MTK Hungária FC 0-11 (0-6)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Purczeld Zsuzsanna, Bajza Kata, Nagy Barbara, Halász Anna, Barna Gabriella, Kovács Rebeka, Perczel Szonja, Bagdi Doroti, Döbröczöni Zoé, Farkas Vivien, Wolf Petra, Kapcsos Lilla

U14-es csapatunk szombaton az MTK korosztályos együttesét fogadta a CSHC pályán. Nem volt könnyű dolga lányainknak, hiszen a tavalyi bajnokságot a csoportjában megnyerte az MTK együttese, így Tóth Judit tanítványai számítottak a találkozó esélyesének. Ez be is bizonyosodott a mérkőzésen, már a harmadik percben vezetést szereztek a kék-fehérek, és végig ők irányították a játékot. Sajnos a vége sok lett, de U14-es lányaink még nagyon az út elején járnak ebben a korosztályban, idő kell még, hogy ilyen csapatok ellen jobb mérkőzést tudjunk játszani, de több önbizalommal, kicsit bátrabb játékkal talán “szorosabb” eredmény is születhetett volna.

Csapatunk a következő mérkőzését kedden játssza, a Szent Mihály együttese érkezik majd Csepelre.

Az első félidő jól sikerült

Pest megye U14 vegyes bajnokság 1. forduló

Astra HFC – Dunavarsányi TE 0-12

Astra HFC: Puskás Levente –  Jurászik Tifani, Sóri Dominik, Lovász Márton, Bellon Petra, Binder Péter, Hábel Barna, Kapcsos Lilla, Lovász Bence, Wolf Petra, Keresztes-Nagy Cynthia, Barna Gabriella

U14-es csapatunk ma megkezdte a szezont a Pest megyei bajnokságban. Az ellenfél a jóval rutinosabb Dunavarsány együttese volt. Ez a bajnokság a kiírás szerint vegyes, vagyis fiúk, és lányok is játszhatnak az adott korosztályon belül, de a vendégeknél csak fiúk léptek pályára. Csapatunkban fiúk, és lányok is játszottak, sőt tulajdonképpen a lejátszott mérkőzéseket tekintve lányaink előrébb járnak már, mint a nálunk pályára lépő srácok, hiszen őket a nyári, illetve a folyamatosan zajló toborzások által sikerült keretünkbe integrálni. Ehhez képest remekül tartotta magát csapatunk az első játékrészben, helyzeteket is sikerült kialakítani, de ezeket sajnos nem tudtuk gólra váltani. A szünetben 3-0-ra vezetett a dunavarsányi együttes, viszont a második félidőben elfáradt csapatunk, a vendégek többször is átjutottak a védelmünkön, és összesen kilenc találatot jegyezhettek még az első félidőben szerzett három mellé. A vége így 12-0 lett ellenfelünk javára, de az első félidei játék biztató volt, sokat fejlődtek a srácok, és a lányok már egy hónap után is, és ha ilyen ütemben haladnak, akkor hamarosan megszületik majd az első gól, és vele együtt győzelmeknek is biztosan örülhetünk majd.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Szép volt lányok, és fiúk!

Hajrá Astra!

Vereség a rajton

Astra-Alef HFC – Puskás Akadémia FC 1-13
G: Jurászik Tifani (65.)

Csapatunk kerete: Kapcsos Lilla – Halász Anna, Perczel Szonja, Bagdi Doroti, Bellon Petra- Barna Gabriella, Kovács Rebeka, Döbröczöni Zoé, Bajza Kata, Jurászik Tifani

U14-es csapatunk szerdán hazai pályán kezdte meg a bajnokságot a Puskás Akadémia együttese ellen. Lányainknak nem volt egyszerű dolga, hiszen ellenfelük több játékosa már ebben a korosztályban is rutinosabbnak számít a mieinknél, akik közül tavaly többen még csak a Bozsik tornákon vettek részt. A mérkőzést első perctől kezdve a felcsúti csapat irányította, lányaink igyekezték felvenni a harcot a fizikailag is erősebb ellenfelükkel szemben, kevés sikerrel, hiszen az első 35 perc után már 8-0-ra vezetett a Puskás Akadémia. A második játékrész jobban sikerült, mint az első, sőt gólt is lőttünk, a 2008-as születésű Jurászik Tifani talált ellenfelünk kapujába.
A végeredmény 13-1 lett, de a lányoknak nincs okok szomorkodásra, hiszen a kisebbeknek még bele kell rázódni ebbe a bajnokságba, a nagyobbaknak pedig hozzá kell szokniuk, hogy nekik kell segíteni, húzni a fiatalabbakat magukkal, így később sikereknek is örülhetünk majd.

 

Hajrá lányok!

 

A mérkőzés jegyzőkönyve megtekinthető ITT!

Döntetlen az utolsó fordulóban

U14 Közép csoport 18. forduló

Kelen SC – Astra-Alef HFC 1-1 (0-0)
g: Bajza Kata (45.)

Vancsik Zsolt beszámolója a mérkőzésről:

“ A bajnokság bronzérmese ellen léptünk pályára, akitől ősszel otthon 5-1-re kikaptunk. Sajnos elég foghíjasan, egy cserével kellett játszanunk, de a kezdeti álmosság után felvettük a kesztyűt, és keményen beleálltunk a meccsbe. A lányok hősiesen, egymásért küzdve harcoltak a most még jobb technikai tudással rendelkező, igazi passzolós focit játszó ellenfél ellen, és szinte megbénították őket. Jellemző a meccs képére, hogy a meddő mezőnyfölényen kívül a Kelennek igazi helyzete, ziccere nem volt. Távoli lövésekkel próbálkoztak ugyan, de akkor viszont a parádés formába lendült Kinka Petra hárított. Külön köszönet kapusedzőjének, komoly munkát tettek bele, hogy egész szezonban remek formát mutasson. Sajnos a második félidőre már kezdtünk fáradni, ekkor egy megingást kihasznált ellenfelünk, és megszerezte a vezetést, amit hamar -egy jogosan megítélt büntetőből- egalizáltunk. A végén nyerhetünk volna, ha a veszélyes kontráink egyikét gólra váltjuk.
Nagyon gratulálok a lányoknak, ma kirakták a szívüket a pályára!”

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka Petra – Bajza Kata – Nagy Barbara – Halász Anna – Gáspár Viktória – Bagdi Doroti – Reibl Orsolya – Godzsa Ivett – Döbröczöni Zoé – Sajgó Laura

Ezzel a mérkőzéssel véget ért lányaink számára a 2018/2019-es szezon. Csapatunk a negyedik helyen végzett az MTK, a Ferencváros, és a Kelen SC mögött.

Győzött a bajnokesélyes

U14 Közép csoport 15. forduló

Astra-Alef HFC – MTK Hungária FC 0-5

U14-es csapatunk szerdán az MTK csapatát fogadta a CSHC pályán. Ellenfelünk komoly mérleggel büszkélkedhet, hiszen a tíz lejátszott mérkőzéséből kilencet megnyert, és csak egyszer szenvedett vereséget, ezért nehéz mérkőzés várt lányainkra. A találkozón csapatunk célja az volt, hogy az eddig gyakorolt elemeket bátran alkalmazzák a lányok még az MTK ellen is, és ezt a második játékrészben sikerült is megvalósítani. Az első félidőben hamar megszerezte a vezetést az MTK, és a játékész végén már 3-0-ra vezetett. A lányok nem estek kétségbe, sőt a második félidőre egyre jobban felvették a bajnokesélyes ritmusát, és helyzeteket is ki tudtak alakítani a kék-fehérek kapuja előtt. Sajnos ezeket nem sikerült értékesíteni, ellenfelünk viszont még kétszer betalált, így 5-0-ra meg is nyerte a mérkőzést.
Lányaink mindent megtettek a jó eredmény érdekében, a második játékrészben bátrabban is játszottak, így egy szépítő találatot mindenképpen megérdemeltek volna. Az őszi egymás elleni mérkőzésen is hasonló eredmény született, de a játékunk teljesen más volt ezen a tegnapi meccsen, ami bizonyítja, hogy sokat fejlődtek a lányok, és ez a legnagyobb eredmény számunkra.
U14-es csapatunkra már csak egy mérkőzés vár, május 25-én a Kelen ellen játsszák majd ebben a korosztályban az utolsó bajnoki mérkőzésüket a lányok.

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka Petra – Bajza Kata – Halász Anna – Sajgó Laura – Perczel Szonja – Bagdi Doroti – Reibl Orsolya – Godzsa Ivett – Döbröczöni Zoé – Nagy Barbara – Gáspár Viktória – Körmös Petra

Kiszakadt a gólzsák!

U15-ös csapatunk szombaton a Pest megyei bajnokságban Piliscsabán lépett pályára, vasárnap pedig U14-es lányaink a Kocsis Sándor Sportközpontban a Soroksár vendégei voltak. Kicsit döcögősen indult a szezon mindkét csapatunknak, a tavaszi meccseken eddig nehezen születtek meg a gólok, ezen a hétvégén viszont minden sikerült a lányoknak, a sok munka meghozta végre a várva várt eredményt. Szombaton 18, vasárnap pedig 17 gólt “termeltek” ellenfeleik kapujába a lányok.

Piliscsaba SE – Astra HFC 0-18

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka-Petra- Bagdi Doroti – Bajza Kata – Gáspár Viktória – Körmös Petra – Sajgó Laura – Godzsa Ivett – Döbröczöni Zoé – Sánta Alexandra – Nagy Barbara – Deme Petra

Csapatunk már a 4. percben megszerezte a vezetést Godzsa Ivett találatával, és ezután gyakorlatilag nem volt olyan támadása lányainknak, amely nem hordozott volna veszélyt magában. Futószalagon gyártotta csapatunk a helyzeteket, és a gólokat is. Az első játékrész végén már 9-0-ra vezetettek lányaink, a második játékrészben pedig megduplázták az első félidőben szerzett találatok számát, így 18-0-ás Astra sikerrel végződött a találkozó.
Bajza Kata egymaga nyolcszor talált a piliscsabai kapuba, de nem akart nagyon lemaradni tőle Döbröczöni Zoé sem, aki ötször mattolta a hazaiak kapusát. Godzsa Ivett klasszikus mesterhármast szerzett, valamint Nagy Barbara, és Deme Petra is növelte saját, és csapatunk góljainak számát.

Ezzel a győzelemmel a lányok 21 ponttal a második helyet foglalják el a bajnokság tabelláján a 24 pontos Airnergy FC mögött.

Soroksár SC – Astra-Alef HFC 0-17

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka Petra – Bajza Kata – Halász Anna – Sajgó Laura – Bagdi Doroti – Reibl Orsolya – Körmös Petra – Godzsa Ivett – Döbröczöni Zoé – Nagy Barbara-Gáspár Viktória

A lányok annyira belejöttek szombaton a góllövésbe, hogy vasárnap az FTC pályán a Soroksár csapata ellen gyakorlatilag ugyanott folytatták, ahol szombaton abbahagyták. Annyi volt csak a különbség, hogy míg szombaton öten osztoztak a gólokon, addig vasárnap három mezőnyjátékosunk, illetve a kapusunk Kinka Petra kivételével mindenkinek sikerült ellenfelünk kapujába találni.
Bajza Kata ötször, Godzsa Ivett négyszer, Döbröczöni Zoé háromszor, Nagy Barbara kétszer vette be ellenfelünk kapuját, illetve Sajgó Laura, Körmös Petra, és Halász Anna lövése is utat talált a soroksári kapuba, így 17-0-ás Astra győzelemnek örülhettünk ismét.
Az U14-es bajnokság tabelláján az MTK, a Kelen SC, illetve a Ferencváros mögött a 4. helyen áll csapatunk 11 ponttal, ami remek eredmény annak tükrében, hogy lányaink többsége még csak 1-2 éve kezdett futballozni.

Nagy nagy gratuláció lányok, csak így tovább!!!

Vereség a Ferencvárostól

Ma délután került sor Csepelen U14-es lányaink mérkőzésére a Ferencváros ellen. Már a mérkőzés elejétől kezdve rohamozni kezdte kapunkat ellenfelünk, de a lányok jól védekeztek, és a labdaszerzések után gyors támadásvezetésekből csapatunknak is volt helyzete, lehetősége az FTC kapuja előtt. Ezeket sajnos nem sikerült kihasználni, és bár mindent elmond a mérkőzésről, hogy a mezőny legjobbja kapusunk, Kinka Petra volt, egészen a 19. percig nem született találat. Ekkor azonban megszületett az első Ferencvárosi gól, és nem sokkal később a második is. Sajnos az első játékrész utolsó másodpercében is gólt ért el ellenfelünk, így háromgólos zöld-fehér vezetéssel mehettek szünetre a csapatok. A második játékrészben nagyon igyekeztek a lányok, hogy sikerüljön gólt szerezni, de már nem igazán tudtak veszélyes támadást vezetni ellenfelünk kapujára, ellenben a Fradi kétszer is eredményes volt, így 5-0-ra a Ferencváros nyerte a mérkőzést.
Kicsit bátortalanok voltak a lányok neves ellenfelükkel szemben, de rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban, reméljük, hogy ezt a következő mérkőzésen, a Soroksár ellen meg is mutatják majd!

Hajrá lányok!

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka Petra – Halász Anna – Perczel Szonja – Bagdi Doroti – Reibl Orsolya – Körmös Petra – Gáspár Viktória – Bajza Kata – Nagy Barbara – Sajgó Laura – Godzsa Ivett – Döbröczöni Zoé