U19 kategória bejegyzései

A Haladás-Viktória ellen is győzött az U19🤩

U19 kiemelt csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 3-0 (1-0)
g: Skultéty Tamara (17.), Kubitsch Eszter (51.,59.)
jegyzőkönyv

U19-es csapatunk csütörtökön délután előrehozott mérkőzésen fogadta a Haladás-Viktória együttesét a CSHC Sporttelepen. A lányok remekül kezdték az őszi szezont, a Vasas, a Veszprém, a Ferencváros, illetve az MTK legyőzése után 100%-os mérleggel várták a szintén jó erőkből álló szombathelyi lányokat. 

A mérkőzés jól indult csapatunk számára, hiszen a kezdősípszótól kezdve dominálni tudtak a lányok és több támadást is sikerült vezetni ellenfelünk kapujára. Az első gólra 17 percet kellett várni, ekkor Skultéty Tamara⚽️emelt körülbelül 16 méterről a szombathelyi kapuba. Bár több gól már nem született ebben a játékrészben, mindkét együttesnek lett volna lehetősége még a gólszerzésre, de vagy nem céloztak jól a lányok, vagy csapatunk esetében Török Noémi🥅 védett, aki továbbra is szerette volna megtartani 100%-os mérlegét a kapott gólokat tekintve, így nem is tudták bevenni kapuját sem az első félidőben, sem az egész mérkőzést tekintve. A második 45 perc tulajdonképpen úgy indult, ahogyan az első, de ebben a játékrészben mondhatni még jobban dominált csapatunk mint az elsőben, így több helyzet, illetve lehetőség is adódott lányaink előtt. Ebből Kubitsch Eszter⚽️ tudott kihasználni kettőt is az 51., illetve az 59. percben. Eszter nagyon okos gólokat szerzett, mindkétszer átemelte a kicsit kint álló kapus felett a labdát. 

Ismét győztek tehát U19-es lányaink a kiemelt csoportban, öt mérkőzést nyertek meg  a lányok kapott gól nélkül, mely dicséri mind a védekezést, mind pedig a kapuban Török Noémit, aki nagyon koncentráltan, és magabiztosan védi csapatunk kapuját az első forduló óta. Igaz ez a mezőnyjátékosokra is, akik igyekeznek 100%-ot nyújtani minden találkozón és a sikerekhez nagyban hozzájárul az is, hogy a lányoknak remek a hozzáállásuk, motiváltak, szinte minden edzésen részt vesz mindenki a csapatból. Reméljük, hogy ez csak a kezdet, és a lányok tudják majd folytatni ezt a remek szereplést, hiszen még nagyon sok jó csapat vár rájuk, ahogyan a Haladás-Viktória is egy erős játékosokból álló együttes volt, hiszen keretükből többen szerepet kaptak már az NBI-es felnőtt csapatban is. 

Jól menetel tehát a csapat, és hogy hogyan látják ezt a játékosok “belülről” azt Skultéty Tamarától, Kubitsch Esztertől, és csapatunk kapitányától, Szennai Tímeatól kérdeztük:

🎤Skultéty Tamara:Kicsit több mint egy éve jöttem az Astrába és a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon összetartó a csapat. Igaz többen jöttek és mentek, de szerintem nagyon rugalmasan kezeltük a változásokat, és folyamatosan csak erősödtünk és fejlődtünk, aminek az eredményét most a meccseken tapasztalhatjuk is. A legfontosabb eredmény amit véleményem szerint el tudtunk érni az előző szezon óta – ami most a Haladás-Viktoria meccsen is sikerült-, hogy nem vesszük át automatikusan a másik csapat játék tempóját és hozzáállását, sőt sok esetben mi dominálunk és adjuk meg a játék ritmusát. Hatalmas öröm mindannyiunk számára az elért eredmény, amiért valóban rengeteget küzdöttünk. Nem titkolt célunk, hogy alázatosan mégis magabiztosan továbbra is megőrizzük a dobogón a helyünket.”

🎤Kubitsch Eszter: “Mindig boldoggá tesz, ha góllal tudom segíteni a csapatomat, de ez a két gól most még többet jelentett számomra. Az utóbbi időben nem tudtam hozni azt a teljesítményt, amit várnék magamtól, viszont úgy érzem, hogy ez a két gól most erőt adott nekem. Nagyon büszke vagyok a csapatra,  mivel 5/5 nyert meccsel, és kapott gól nélkül állunk a dobogó élén. Mi nem olyan csapat vagyunk, akik elbízzák magukat, de mostmár egyértelműen a dobogó a cél számunkra, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek után is mindenki maximálisan oda fogja tenni magát az edzéseken, és a meccseken is egyaránt.”

🎤Szennai Tímea:Szerintem ezen a meccsen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Összeszedettek voltunk, és a mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült. A félidő után úgy mentünk ki az öltözőből, hogy ez a meccs rajtunk múlik és mi eldöntöttük, hogy nyerni fogunk, nem szeretnénk megszakítani a győzelmi sorozatunkat. Az előző mérkőzések is nagy meccsek voltak, és hatalmas boldogság, hogy minden eddigi meccset győztesen es kapott gól nélkül tudhatunk. Ez a csapatnak adott egy kis önbizalmat és lendületet a következő találkozókra.”

Bravó lányok! Gratulálunk!💪

A lányok a következő mérkőzésüket jövő héten csütörtökön játsszák majd a Budaörs együttese ellen!

😍ÓRIÁSI BRAVÚR A HÉTVÉGE ELSŐ NAPJÁN😍

U19 kiemelt csoport 4. forduló
MTK Hungária FC – Astra-Alef HFC-Üllő 0-1 (0-0)
⚽️ Sultéty Tamara (57.)
U19-es Kiemelt csapatunk a Tichy Lajos Sportcentrumba látogatott, ahol az MTK utánpótlás csapatával csaptak össze a lányok. Ellenfelünkről tudni kell, hogy csapatuk nyáron edzőváltáson esett át, és a Schumi Dorottya által dirigált MTK ellen az elmúlt öt évben egyik csapatunk sem tudott pontot szerezni. Az MTK keretében több olyan játékos is helyet kapott a mai találkozón, akik már a Simple Női Ligában is bemutatkoztak, és folyamatos játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között. A mérkőzés első félideje kiegyenlített mezőnyharcot hozott, voltak helyzetek itt is-ott is, de a kapuk érintetlenül maradtak. Csapatunk legnagyobb helyzete Skultéty Tamara nevéhez fűződik, aki azonban ekkor még nem tudta mattolni a Kék-fehérek kapusát. A másik oldalon Török Noémi is védett egy nagyot, de ezen kívül nem volt komolyabb dolga, sőt, az egész találkozón magabiztosan őrizte csapatunk kapuját.💪🥅
Az első játékrész tehát 0-0-ás döntetlennel zárult, a második játékrészben pedig hiába kapcsolt magasabb sebességi fokozatra az MTK, nem sikerült csapatunk védelmén átjutniuk. Lányaink önfeláldozóan küzdöttek minden labdáért, minden távoli lövésbe beleléptek, vagy belevetődtek, így a kék-fehérek gyakorlatilag csak szabadrúgásból tudták eltalálni csapatunk kapuját, de ezeket a próbálkozásokat Török Noémi könnyűszerrel hárította.
Az 57. percben megszerezte csapatunk a vezetést: egy indítást követően Skultéty Tamara iramodott meg az MTK védői között, akik nem tudták őt szerelni, a védők után pedig a kapust is kicselezte, és begurította vezető, -majd a végén kiderült, hogy az egyetlen és egyben győztes találatunkat!⚽️🤩
Nagyon sokat tettek a lányok ezért a győzelemért, és nem csak ezért, hiszen négy meccsből négyet nyertek kapott gól nélkül úgy, hogy a Ferencváros, és az MTK is benne volt ebben a sorozatban, ami óriási bravúrnak számít❗️ ✅Csapatunk jelenleg 12 ponttal áll a tabella élén!💯
Gratulálunk lányok! Csak így tovább!😍⚽️
📅Most egy kisebb szünet következik a bajnokságban, legközelebb csak szeptember 17-én lépnek pályára a lányok, hazai pályán a Haladás-Viktória ellen. 📅

Háromgólos győzelem a Fradi ellen!🤩💪

U19 Kiemelt csoport 3. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Ferencvárosi TC 3-0 (2-0)
g: Nádudvari Anna (20. büntetőből), Kubitsch Eszter (35., 55.)

U19-es csapatunk az első két fordulóban magabiztos győzelmet aratott a kiemelt csoport két újonca a Vasas, és a Veszprém csapatai ellen, az igazi “felmérő” viszont a harmadik fordulóban várta a lányokat, az évek óta bajnokesélyes Ferencváros együttesét fogadták ma a Szentmiklósi úton. Aktuális ellenfelünk a 2020/2021-es szezonban még nem lépett pályára, így mondhatni a sötétben tapogatóztunk a Fradi mostani erősségét illetően. 

A mérkőzés első perceitől kezdve csapatunk ragadta magához a játék irányítását, labdabirtoklásban messze felülmúlták ellenfelüket lányaink. Ennek megfelelően körülbelül tíz perc elteltével “megérkeztek” a helyzetek, és a lehetőségek is. A vezető találat előtt Godzsa Ivett, és Skultéty Tamara előtt is adódott nagy lehetőség a gólszerzésre de ezek még kimaradtak, majd a huszadik percben Skultéty Tamarát buktatták ziccerben a Ferencváros védői, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nádudvari Anna magabiztosan értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A gól után is nagy nyomás volt ellenfelünk védelmén, sorra jöttek a sarokrúgások, illetve átlövések a lányoktól, és nem is hiába. A mérkőzés 35. percében Kubitsch Eszter vállalkozott egy távoli lövésre, mely ugyan nem volt bombaerős, de így is befért a jobb alsó sarokba.

A második játékrészben sem változott igazán a játék képe, csapatunk támadott, a Ferencváros pedig a megszerzett labdákkal gyorsan próbált védőink mögé kerülni, de ez nem igazán sikerült. A Hári Kata (majd Nádudvari Anna), Szennai Tímea, Fehér Anna, és szintén Nádudvari Anna védő négyessel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. Ellenben az FTC védelem Kubitsch Esztert ma nem tudta tartani, több helyzet, lehetőség is indult tőle, valamint az 55. percben az egész zöld-fehér védelmet kicselezte, és meglőtte saját maga második, csapatunknak pedig a harmadik találatát.

A hátralévő 35 percben is akadtak lehetőségek lányaink előtt, de ezek már kimaradtak, így 3-0-ra legyőztük a Ferencvárost!

Fontos megemlíteni hogy kapusunknak, Török Noéminek a kapuját három mérkőzés óta nem tudják bevenni az épp aktuális ellenfelek. Az U19-es bajnokságban a három forduló alatt még érintetlen maradt Nono mögött a háló, valamint az elmúlt héten NBI-ben a Haladás-Viktória sem tudta bevenni kapuját!

Ami biztos, hogy ebben a bajnokságban könnyű mérkőzés nincsen, minden pontért keményen meg kell küzdeni, de a Ferencváros legyőzése mindig, minden esetben bravúrnak számít!

Lányaink következő mérkőzésére szeptember 5-én kerül sor, és újabb bajnokesélyes nagynevű klub lesz az ellenfél, az MTK otthonában lép majd pályára csapatunk.

Gratutálunk lányok! Csak így tovább!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

Győzelem vezéráldozatokkal…

U19 Kiemelt csoport 2. forduló

        0-2   

⚽️: Skultéty Tamara (20., 64.)
Sárga lap: Rugovics Boglárka(51.), ill. Gyolcsos Gyöngyi (53.)
Piros Lap: Harsányi Alexandra (78.)

Veszprém FC USE: Kovács Mónika (Mecséri Anna 66.)-Csikó Noémi (Papp Csenge 56.), Rugovics Boglárka, Andrónyi Réka (Szelényi Nikolett 70.), Hered Petra, Pálmai Eszter, Rogácsi Eszter, Csizmadia Zsófia, Nagy Eszter (Horváth Mercédesz 66.), Fogl Adrienn, Rugovics Flóra
Edző: Donát Máté

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Harsányi Alexandra, Szennai Tímea, Fehér Anna, Nádudvari Anna – Király Zsófia (30. Nádudvari Anna), Gyolcsos Gyöngyi, Hári Kata – Kubitsch Eszter (Deme Petra 65.), Godzsa Ivett ( Kirchner Anna 46.), Skultéty Tamara
Edző: Korcsogh Orsolya

A helyiek legkedvesebb szájhagyománya szerint a város Géza fejedelem, majd fia, I. István király és felesége Gizella kedvenc tartózkodási helye volt az ezredik év környékén, és az első királyi pár idején élte fénykorát. Ez a város Veszprém, ahogy a történelem könyvek írják, a királynék városa. U19-es csapatunk itt mérkőzött meg az USE csapata vendégeként. A hazaiak először indultak a kiemelt bajnokságban, tették ezt annak ismeretében, hogy az előző csonka szezonban 100 %-os teljesítménnyel vezették az Észak-Nyugati csoportot, míg a mieink állandó résztvevők a kiemeltek között. A találkozó ennek szellemében cseppet sem volt barátságosnak nevezhető, már az első percekben módosulhatott volna az eredmény, de zúgó kapufa itt, kihagyott helyzetek ott, a hálók nem rezdültek a szépszámú közönség előtt. A huszadik percben Godzsa Ivett labdájával Skultéty Tamara lépett ki a védők között, majd a jobb alsó sarokba gurította vezető gólunkat. Ez felpaprikázta mind a szurkolókat, mind a hazai csapatot, több kemény, esetenként durva belépővel igyekeztek megakadályozni a szemre is tetszetős játékunkat, szokták volt mondani, a küzdelem dominált… Egy ilyen belépő következtében Király Zsófi megsérült, a társaknak kellett levinni őt a pályáról. Vezettünk a szünetben, de biztos volt, hogy kell még egy találatot szerezni, a helyzetek, lehetőségek közül legalább egyet ki kell használni. Erre egészen a 64. percig kellett várni, amikor egy szögletet követően Tami megszerezte maga, és csapata második találatát. Lányaink mezőfölényben futballoztak, de a szerencsével hadilábon álltuk, igaz a hazai támadásokban nem volt benne a gól. Az összecsapást rengeteg kisebb-nagyobb szabálytalanság tarkította, félő volt, hogy vagy újabb sérülés történik, vagy a piros lap is előkerül. Sajnos az utóbbi be is következett, második gólunk után szűk negyedórával Harsányi Alexandrának mutatta fel a játékvezető.

Az eredmény már nem változott, Veszprém FC USE-Astra-Alef HFC-Üllő 0-2. Lányaink két forduló után két győzelemmel állnak, de a neheze most következik, hiszen jövő szombaton reggel kilenckor a FTC csapata látogat a Szentmiklósi útra.

Király Zsófinak jobbulást kívánunk!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!💪🥳

Hatgólos győzelem a Vasas Akadémia ellen!

U19 Kiemelt csoport 1. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Vasas Akadémia 6-0 (3-0)
g: Király Zsófia (11., 29.), Hári Kata (14., 85.), Deme Petra 75., Skultéty Tamara (90.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Török Noémi – Harsányi Alexandra, Szennai Tímea, Fehér Anna, Nádudvari Anna (Deme Petra 55.) – Király Zsófia, Gyolcsos Gyöngyi (Fejér Zsuzsanna 79.), Hári Kata – Godzsa Ivett (Brázovics Evelin 45.), Kubitsch Eszter, Skultéty Tamara
Edző: Korcsogh Orsolya

Vasas Akadémia: Szabó Anett – Kriskó Lili (Juhász Júlia 71.), Rabatin Zsófia, Hegedűs Klaudia, Berliner Klaudia, Kardos Dóra (Molnár Dorina 62.), Major Fanni (Patonay Katalin 89.), Virág Anna (Lévay Jella 89.), Hlavacska Mária (Biros Kamilla 66.), Kiss Evelin, Balogh Katalin (Rabb Liliána 62.)
Edző: Sütő Krisztián

Az elmúlt hétvégén az U19-es bajnokság kiemelt csoportjának küzdelmei is megkezdődtek. Csapatunk a kiemelt csoportban újonc Vasas együttesét fogadta Csepelen. 

A mérkőzés esélyeseként lányaink birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket ellenfelük kapuja előtt. A gólra a 11. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Király Zsófia talált a Vasas kapujába, majd 14 perccel később Hári Kata lőtt 16 méterről a bal felső sarokba. A 29. percben ismét Király Zsófi villant egy sarokrúgást követően, ezúttal fejjel vette be ellenfelünk kapuját. Bár az első játékrészben három gólt sikerült szerezni, ennél több találat is születhetett volna, ha az utolsó passzoknál, illetve ziccer helyzetben koncetráltabbak a játékosok.

A második játékrészben sem változott a játék képe, ebben a 45 percben is rengeteg lehetősége volt játékosainknak a gólszerzésre, de a legtöbb esetben nem hoztak jó döntést a lányok. Három gólt végül sikerült szerezni, a 75. percben Deme Petra, a 85. percben Hári Kata, a 90. percben pedig Skultéty Tamara volt eredményes.

A 6-0-ás győzelem szép kezdés a csapattól, különösen pozitív az, hogy rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, de a pontos befejezéseket még gyakorolni kell a lányoknak.

A bajnokság második fordulójában Veszprémbe utaznak a lányok, ahol a szintén kiemelt csoportban újonc Veszprém FC csapatával mérkőznek meg. Ellenfelünk a Budaörs ellen 2-2-es döntetlennel kezdte a 2020/2021-es szezont.

Bosszantó vereség

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 2-1(1-1)
g: Mocsári Nikolett (20.), Kőrösi Anna (77.) ill. Kubitsch Eszter (21.)
piroslap: Nádudvari Anna (74.)

U19-es csapatunk a második tavaszi bajnoki találkozóját Szegeden játszotta a Szent Mihály együttese ellen.  Lányaink szerették volna, ha a szombati úgymond “visszavágó” mérkőzés máshogy alakul, mint az őszi meccs, amikor is nagy arányú labdabirtoklást produkált csapatunk, több helyzete is lányainknak volt, de akkor a szegedi együttes győzött. 

Sajnos ez most sem volt másként, hiába a magas (kb 80-20 százalékos)  labdabirtoklási arány, egyszerűen nem sikerült ellenfelünk kapujába találni. Pontosabban sikerült, de akkor már 1-0-ra vezetett a Szent Mihály, és az egyenlítés előtt, és után is rengeteg lehetőséget, helyzetet puskázott el a csapat. A szünetben 1-1 volt az állás, és bár a második félidőben még jobban akartak a lányok, továbbra sem sikerült gólt elérni. Nagy nyomást helyezett csapatunk ellenfelére, és körülbelül a 60. percben Kubitsch Eszter ugyan bevette a szegedi kaput, de a gólt nem adta meg a játékvezető, mert lest jelzett az asszisztens, ami egyébként gyakran előfordult a mérkőzés folyamán, és nem vagyunk benne biztosak, hogy Kubitsch Eszter gólját valóban lesállás előzte volna meg. ( és nem csak ennél éreztük ezt ) A mérkőzés vége előtt 25 perccel már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk, nagyon szerettek volna győzni a lányok, és talán éppen ezért történt, hogy a 77. percben egy kontratámadást nem tudott levédekezni csapatunk, és ebből megszerezte a vezetést a szegedi együttes. (2-1)

Az sem segítette a véghajrában csapatunk dolgát, hogy a 74. percben Nádudvari Annát “beszédért” kiállították, tehát az utolsó 15 percben emberhátrányban kellett futballoznia a lányoknak, és még így is inkább a mieink támadtak, és irányították a játékot..

Nem először fordult elő csapatunkkal, hogy jobban játszott, mint ellenfele, mégsem sikerül győzni, pedig a játék képe alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy három pontot ajándékozott csapatunk -most éppen- a Szent Mihálynak, sőt még a döntetlen is inkább ellenfelünknek lett volna kellemes..
Sajnos csak magunkat ostorozhatjuk emiatt, hiszen ellenfelünk nyert, gratulálunk nekik, mert helyzetkihasználásban jobbak voltak csapatunknál, és ezzel meg is nyerték a találkozót. A lányoknak pedig jobban kell koncentrálni a gólhelyzeteknél, illetve lehetőségeknél,  és akkor nem lesz kérdés, hogy az ilyen találkozón ki tudja “hazavinni” a három pontot.

Most egy ideig nem lesz honlapunkon utánpótlás-mérkőzés beszámoló, a következő hetekben a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a mérkőzések, és az edzések is szünetelnek klubunknál.

Reméljük, hogy nem tart majd sokáig a kényszerszünet.

 

Győzelem a tavaszi nyitányon

15. forduló

Astra-Alef HFC – Soroksár SC 3-1 (1-0)
g: Csizi Fanni (34.), Skultéty Tamara (71.), Kubitsch Eszter (73.) ill. Csere Fabiána Anett (60.)

Napsütéses időben fogadta vasárnap U19-es csapatunk a kiemelt csoportban a Soroksár együttesét. A mérkőzés jól indult lányaink számára, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és irányította a játékot az első játékrészben, gyakorlatilag nem is igazán volt dolga kapusunknak, Török Noéminek. A magas százalékú labdabirtoklás ellenére nehezen jutottak el lányaink ellenfelünk kapujáig, és bár voltak helyzetek, és veszélyes szabadrúgások, sajnos a lehetőségekkel nem tudtak élni. A játék sem volt most olyan, mint ami az edzőmeccseken jellemző volt a csapatra, sok rossz döntést hoztak a lányok. Bár a vezető gólt végül egy szöglet után sikerült Csizi Fanninak megszerezni a 34. percben, továbbra sem lehetett megnyugodni, hiszen csak egygólos volt az előny. 

A második játékrész elején akadtak helyzetek mindkét oldalon, és a 60. percben egy szabadrúgás góllal egyenlített ellenfelünk. Csapatunk azonban a 71., és a 73. percben szerzett két gyors góllal eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A következő bajnoki mérkőzést a lányok március 14-én Szegeden játsszák majd.

Legyőztük a Győrt

 11. forduló

ETO FC Győr – Astra-Alef HFC 1-3 (0-2) jegyzőkönyv
g: Kránicz Viktória 69., ill. Kubitsch Eszter 20., Erdész Fanni 38., Skultéty Tamara 57.

U19-es csapatunk ma az ETO FC Győr vendége volt az ETO Parkban. A mérkőzés nagy részében csapatunk irányította a játékot, ellenfelünk inkább védekezett, és kontrajátékkal próbálkozott. Lányaink az ETO térfelén tartották a labdát, szinte minden támadásunkban benne volt a gólszerzés lehetősége. A 20. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést, Kubitsch Eszter szemfülességének köszönhetően talált a győri kapuba. A 38. percben egy szép támadás végén Erdész Fanni növelte tovább az előnyt, így kétgólos Astra vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.
A második félidő első húsz percében sem változott sokat a játék képe, több veszélyes támadást vezettek lányaink, amelyből egyet az 57. percben ismét sikerült értékesíteni, így már 3-0-ra vezetett csapatunk. A biztos vezetés tudatában kicsit visszavettek a lányok, ez nem bizonyult jó döntésnek, hiszen egy eladott labda után az ETO szépíteni tudott. Ezután, -bár a kapunk nem forgott veszélyben- kicsit magunkra húztuk ellenfelünket, így ebben a periódusban inkább a győriek birtokolták a labdát, lányaink viszont a megszerzett labdákkal gyors támadásokat tudtak vezetni, amelyekből akár tovább is növelhették volna a gólok számát. Több találat azonban már nem született, így maradt a kétgólos siker a végére.

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen 70 percig koncentráltan, jól futballoztak, több jó egyéni teljesítmény is akadt, erre lehet, és kell is a továbbiakban építeni!
Még két mérkőzés van hátra az U19 kiemelt csoport küzdelmeiből, december 3-án a DLA-DEAC csapatánál vendégeskednek a lányok, majd december 8-án szintén idegenben, a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

A gólok száma igen, a mérkőzés kimenetele nem volt kérdés

10.forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Astra-Alef HFC 0-2 (0-1) jegyzőkönyv
g: Léner Fanni (44.), Hári Kata (66.)

U19-es csapatunk szombaton Békéscsabán vendégeskedett a korosztályos bajnokság 10. fordulójában. A sereghajtó csabaiak védekezését nem volt könnyű feltörnie lányainknak, pedig szinte minden erőt a támadások szövésére tudott fordítani csapatunk, de ellenfelünk a támadójátékot szinte teljesen feladva, hősiesen védte kapuját. Ráadásul a lila-fehérek egyik legjobbja (ha nem a legjobbja) kapusuk Rajki Petra volt, aki remek védéseivel több góltól is megmentette csapatát. 90. perc alatt rengeteg lehetőség, helyzet adódott lányaink előtt, de ebből nagyon sok kimaradt, ráadásul az első, és a második játékrészben is elvett tőlünk 1-1 találatot a játékvezető. A vezetést még az első félidőben szerezték meg lányaink, mikor a 44. percben egy jogosan megítélt büntetőt Léner Fanni értékesített. A 66. percben Hári Kata állította be a meccs végeredményét, és bár több gól is volt a játékunkban, a helyzetek értékesítésével igencsak hadilábon álltak a lányok. Reméljük, hogy  a jövőben ezen sikerül javítani.

Csapatunk a következő mérkőzését november 24-én, az ETO ellen játssza. 

 

Ötgólos vereség a Fehérvártól

U19 kiemelt csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC – Mol Fehérvár FC 0-5 (0-2) jegyzőkönyv

U19-es csapatunk ma a Goldball Parkban fogadta a Mol Fehérvár együttesét a korosztályos bajnokság 9. fordulójában. Tudtuk, hogy nem vár könnyű csata a lányokra, ez így is történt, sajnos az öt stabil NBII-es játékossal megerősített ellenfelünk remek játékával csapatunk nem tudott mit kezdeni. Szinte az egész találkozón a fehérváriak birtokolták többet a labdát, folyamatosan nyomás alatt volt csapatunk védelme, és ezt a 26. percig tudták állni lányaink, ekkor szerezték meg a vezetést a vendégek. Bár többször is sikerült megállítani ellenfelünk támadását, rengeteget hibáztunk, sok ki nem kényszerített hiba csúszott a játékunkba, melyet Gajdóczi Tibor együttese könyörtelenül meg is büntetett. A szünetben 2-0-ra vezettek a vendégek, és bár a második játékrészben kicsit feljavult csapatunk, a játék képe nem igazán változott. Még három gólt szerzett ellenfelünk, és így 5-0-ra megnyerték a találkozót.
Nem játszottak ma jól a lányok, ennél azért több van bennük, de azt is biztosan mondhatjuk, hogyha mindig ezzel a kerettel játszana a Fehérvár az U19-es bajnokságban, akkor akár a dobogóig is eljuthatna.
Nekünk az a fontos, hogy tanuljunk a találkozóból, mert minden ellenféltől lehet, és kell is tanulni, és menni kell tovább.

Jövőhéten a Békéscsaba vendége lesz csapatunk.