U19 kategória bejegyzései

Bosszantó vereség

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 2-1(1-1)
g: Mocsári Nikolett (20.), Kőrösi Anna (77.) ill. Kubitsch Eszter (21.)
piroslap: Nádudvari Anna (74.)

U19-es csapatunk a második tavaszi bajnoki találkozóját Szegeden játszotta a Szent Mihály együttese ellen.  Lányaink szerették volna, ha a szombati úgymond “visszavágó” mérkőzés máshogy alakul, mint az őszi meccs, amikor is nagy arányú labdabirtoklást produkált csapatunk, több helyzete is lányainknak volt, de akkor a szegedi együttes győzött. 

Sajnos ez most sem volt másként, hiába a magas (kb 80-20 százalékos)  labdabirtoklási arány, egyszerűen nem sikerült ellenfelünk kapujába találni. Pontosabban sikerült, de akkor már 1-0-ra vezetett a Szent Mihály, és az egyenlítés előtt, és után is rengeteg lehetőséget, helyzetet puskázott el a csapat. A szünetben 1-1 volt az állás, és bár a második félidőben még jobban akartak a lányok, továbbra sem sikerült gólt elérni. Nagy nyomást helyezett csapatunk ellenfelére, és körülbelül a 60. percben Kubitsch Eszter ugyan bevette a szegedi kaput, de a gólt nem adta meg a játékvezető, mert lest jelzett az asszisztens, ami egyébként gyakran előfordult a mérkőzés folyamán, és nem vagyunk benne biztosak, hogy Kubitsch Eszter gólját valóban lesállás előzte volna meg. ( és nem csak ennél éreztük ezt ) A mérkőzés vége előtt 25 perccel már tényleg mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk, nagyon szerettek volna győzni a lányok, és talán éppen ezért történt, hogy a 77. percben egy kontratámadást nem tudott levédekezni csapatunk, és ebből megszerezte a vezetést a szegedi együttes. (2-1)

Az sem segítette a véghajrában csapatunk dolgát, hogy a 74. percben Nádudvari Annát “beszédért” kiállították, tehát az utolsó 15 percben emberhátrányban kellett futballoznia a lányoknak, és még így is inkább a mieink támadtak, és irányították a játékot..

Nem először fordult elő csapatunkkal, hogy jobban játszott, mint ellenfele, mégsem sikerül győzni, pedig a játék képe alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy három pontot ajándékozott csapatunk -most éppen- a Szent Mihálynak, sőt még a döntetlen is inkább ellenfelünknek lett volna kellemes..
Sajnos csak magunkat ostorozhatjuk emiatt, hiszen ellenfelünk nyert, gratulálunk nekik, mert helyzetkihasználásban jobbak voltak csapatunknál, és ezzel meg is nyerték a találkozót. A lányoknak pedig jobban kell koncentrálni a gólhelyzeteknél, illetve lehetőségeknél,  és akkor nem lesz kérdés, hogy az ilyen találkozón ki tudja “hazavinni” a három pontot.

Most egy ideig nem lesz honlapunkon utánpótlás-mérkőzés beszámoló, a következő hetekben a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a mérkőzések, és az edzések is szünetelnek klubunknál.

Reméljük, hogy nem tart majd sokáig a kényszerszünet.

 

Győzelem a tavaszi nyitányon

15. forduló

Astra-Alef HFC – Soroksár SC 3-1 (1-0)
g: Csizi Fanni (34.), Skultéty Tamara (71.), Kubitsch Eszter (73.) ill. Csere Fabiána Anett (60.)

Napsütéses időben fogadta vasárnap U19-es csapatunk a kiemelt csoportban a Soroksár együttesét. A mérkőzés jól indult lányaink számára, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és irányította a játékot az első játékrészben, gyakorlatilag nem is igazán volt dolga kapusunknak, Török Noéminek. A magas százalékú labdabirtoklás ellenére nehezen jutottak el lányaink ellenfelünk kapujáig, és bár voltak helyzetek, és veszélyes szabadrúgások, sajnos a lehetőségekkel nem tudtak élni. A játék sem volt most olyan, mint ami az edzőmeccseken jellemző volt a csapatra, sok rossz döntést hoztak a lányok. Bár a vezető gólt végül egy szöglet után sikerült Csizi Fanninak megszerezni a 34. percben, továbbra sem lehetett megnyugodni, hiszen csak egygólos volt az előny. 

A második játékrész elején akadtak helyzetek mindkét oldalon, és a 60. percben egy szabadrúgás góllal egyenlített ellenfelünk. Csapatunk azonban a 71., és a 73. percben szerzett két gyors góllal eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A következő bajnoki mérkőzést a lányok március 14-én Szegeden játsszák majd.

Legyőztük a Győrt

 11. forduló

ETO FC Győr – Astra-Alef HFC 1-3 (0-2) jegyzőkönyv
g: Kránicz Viktória 69., ill. Kubitsch Eszter 20., Erdész Fanni 38., Skultéty Tamara 57.

U19-es csapatunk ma az ETO FC Győr vendége volt az ETO Parkban. A mérkőzés nagy részében csapatunk irányította a játékot, ellenfelünk inkább védekezett, és kontrajátékkal próbálkozott. Lányaink az ETO térfelén tartották a labdát, szinte minden támadásunkban benne volt a gólszerzés lehetősége. A 20. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést, Kubitsch Eszter szemfülességének köszönhetően talált a győri kapuba. A 38. percben egy szép támadás végén Erdész Fanni növelte tovább az előnyt, így kétgólos Astra vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.
A második félidő első húsz percében sem változott sokat a játék képe, több veszélyes támadást vezettek lányaink, amelyből egyet az 57. percben ismét sikerült értékesíteni, így már 3-0-ra vezetett csapatunk. A biztos vezetés tudatában kicsit visszavettek a lányok, ez nem bizonyult jó döntésnek, hiszen egy eladott labda után az ETO szépíteni tudott. Ezután, -bár a kapunk nem forgott veszélyben- kicsit magunkra húztuk ellenfelünket, így ebben a periódusban inkább a győriek birtokolták a labdát, lányaink viszont a megszerzett labdákkal gyors támadásokat tudtak vezetni, amelyekből akár tovább is növelhették volna a gólok számát. Több találat azonban már nem született, így maradt a kétgólos siker a végére.

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen 70 percig koncentráltan, jól futballoztak, több jó egyéni teljesítmény is akadt, erre lehet, és kell is a továbbiakban építeni!
Még két mérkőzés van hátra az U19 kiemelt csoport küzdelmeiből, december 3-án a DLA-DEAC csapatánál vendégeskednek a lányok, majd december 8-án szintén idegenben, a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

A gólok száma igen, a mérkőzés kimenetele nem volt kérdés

10.forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Astra-Alef HFC 0-2 (0-1) jegyzőkönyv
g: Léner Fanni (44.), Hári Kata (66.)

U19-es csapatunk szombaton Békéscsabán vendégeskedett a korosztályos bajnokság 10. fordulójában. A sereghajtó csabaiak védekezését nem volt könnyű feltörnie lányainknak, pedig szinte minden erőt a támadások szövésére tudott fordítani csapatunk, de ellenfelünk a támadójátékot szinte teljesen feladva, hősiesen védte kapuját. Ráadásul a lila-fehérek egyik legjobbja (ha nem a legjobbja) kapusuk Rajki Petra volt, aki remek védéseivel több góltól is megmentette csapatát. 90. perc alatt rengeteg lehetőség, helyzet adódott lányaink előtt, de ebből nagyon sok kimaradt, ráadásul az első, és a második játékrészben is elvett tőlünk 1-1 találatot a játékvezető. A vezetést még az első félidőben szerezték meg lányaink, mikor a 44. percben egy jogosan megítélt büntetőt Léner Fanni értékesített. A 66. percben Hári Kata állította be a meccs végeredményét, és bár több gól is volt a játékunkban, a helyzetek értékesítésével igencsak hadilábon álltak a lányok. Reméljük, hogy  a jövőben ezen sikerül javítani.

Csapatunk a következő mérkőzését november 24-én, az ETO ellen játssza. 

 

Ötgólos vereség a Fehérvártól

U19 kiemelt csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC – Mol Fehérvár FC 0-5 (0-2) jegyzőkönyv

U19-es csapatunk ma a Goldball Parkban fogadta a Mol Fehérvár együttesét a korosztályos bajnokság 9. fordulójában. Tudtuk, hogy nem vár könnyű csata a lányokra, ez így is történt, sajnos az öt stabil NBII-es játékossal megerősített ellenfelünk remek játékával csapatunk nem tudott mit kezdeni. Szinte az egész találkozón a fehérváriak birtokolták többet a labdát, folyamatosan nyomás alatt volt csapatunk védelme, és ezt a 26. percig tudták állni lányaink, ekkor szerezték meg a vezetést a vendégek. Bár többször is sikerült megállítani ellenfelünk támadását, rengeteget hibáztunk, sok ki nem kényszerített hiba csúszott a játékunkba, melyet Gajdóczi Tibor együttese könyörtelenül meg is büntetett. A szünetben 2-0-ra vezettek a vendégek, és bár a második játékrészben kicsit feljavult csapatunk, a játék képe nem igazán változott. Még három gólt szerzett ellenfelünk, és így 5-0-ra megnyerték a találkozót.
Nem játszottak ma jól a lányok, ennél azért több van bennük, de azt is biztosan mondhatjuk, hogyha mindig ezzel a kerettel játszana a Fehérvár az U19-es bajnokságban, akkor akár a dobogóig is eljuthatna.
Nekünk az a fontos, hogy tanuljunk a találkozóból, mert minden ellenféltől lehet, és kell is tanulni, és menni kell tovább.

Jövőhéten a Békéscsaba vendége lesz csapatunk.

 

Négy gólt lőttünk Kozármislenyben

U19 Kiemelt csoport 6. forduló

Magyar Labdarúgó Egylet – Astra-Alef HFC 0-4 (0-2) jegyzőkönyv
g: Skultéty Tamara (2), Hári Kata, Erdész Fanni

U19-es csapatunk kedden az MLE vendégeként lépett pályára Kozármislenyben. Az október végi nagy meleg nem igazán segítette a csapatok dolgát, ennek ellenére mindkét együttes nagy elánnal vetette bele magát a találkozóba. Mezőnyben az első játékrészben inkább lányaink játszottak fölényben, a második félidőben pedig inkább az MLE birtokolta többet a labdát, de lövésig, igazi helyzetig,csak csapatunk jutott el. Már az első találat előtt is többször kerültek helyzetbe támadóink, Kubitsch Eszter, Skultéty Tamara, és Erdész Fanni is kihagyott 1-1 ziccert. A mérkőzés 20. percében támadásaink góllá érettek, igaz némileg szerencsés találattal sikerült a vezetést megszerezni, Skultéty Tamara talált közelről az MLE kapujába. Hasonló szituációból növeltük kétgólosra előnyünket, szemfülességének köszönhetően ismét Skultéty Tamara volt eredményes. Az első félidőben több találat nem született, így 2-0-ás vendég vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. A 2-0-ás vezetés mindig hordoz magában veszélyeket, különösen akkor, ha a hátrányban lévő csapat küzd az egyenlítésért, ez most is így történt, nyomást helyezett csapatunkra a pécsi együttes, de a védelmünk biztos lábakon állt, továbbra sem jutott el nagy helyzetig ellenfelünk. Lányaink kontratámadásai viszont több veszélyt is hordoztak magukban, és a 61. percben egy ilyen szituációt követően szabadrúgáshoz jutott csapatunk. A labda mögé Hári Kata állt, és gyönyörű gólt lőtt (körülbelül 22 méterről) a jobb felső sarokba. A harmadik találat után ismét kiegyenlítettebbé vált a labdabirtoklás, több lehetősége is volt lányainknak, hogy növeljék előnyüket, és a 66. percben ez sikerült is. Erdész Fanni iramodott meg a bal oldalon, és nehéz szögből a rövid felső sarokba lőtte a labdát. (0-4). Nem sokáig örülhettünk azonban, hiszen két perccel később Erdész Fannit második sárga lapját követően a játékvezető kiállította. Ugyan emberhátrányba került csapatunk, de a mérkőzés eddigi képe alapján nem kellett tartania lányainknak attól, hogy bármiféle fordítás történhet, jól állta csapatunk a pécsi rohamokat, rengeteget dolgoztak a lányok, hogy ellenfelünk ne tudjon gólt szerezni. Azt mindenképpen meg kell említenünk, hogy ezúttal kapusunkkal, Török Noémivel nagy összhangban dolgoztak a mezőnyjátékosok, bár nagyot nem kellett védenie Nononak, de együtt kellett élnie a játékkal ahhoz, hogy ez így történjen, minden alkalommal jól lépett ki a kapujából, és szedte össze a védelem mögé ívelt, és passzolt labdákat. 

Nagy dicséret illeti a lányokat, mert betegségek, és kisebb sérülések is nehezítik a csapat dolgát, így ezen a mérkőzésen több poszton is változtatnunk kellett, valamint játékrendszert is kellett váltani, és még így is tökéletesen megoldotta mindenki a rábízott feladatot.

Csapatunk szombaton a Kelen SC-t fogadja a CSHC pályán.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Nem sikerült pontot szerezni hétvégén

Ezen a hétvégén minden U19-es csapatunk pályára lépett, de sajnos egyik mérkőzésen sem tudunk pontot szerezni.

Astra-Alef HFC – Puskás Akadémia 0-2 (0-1) jegyzőkönyv

A kiemelt csoportban szombaton fogadták lányaink a Puskás Akadémia együttesét. Ellenfelünknek ez az első szezonja a kiemelt bajnokságban, de már az előző fordulók eredményei is mutatták, hogy nem lesz könnyű dolga csapatunknak, hiszen a Puskás a negyedik fordulóban az ETO-t is legyőzte. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, az első játékrészben a vendégek irányították a játékot, bár nagy helyzetig nem igazán jutottak el. Négy perccel az első játékrész vége előtt körülbelül 20 méterről Dénes Csenge próbálkozott átlőni a védelmünket, és bár lövése első ránézésre nem tűnt erősnek, a kapufa segítségével mégis becsorgott a jobb alsó sarokba. A második félidőben is ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de a helyzetek tekintetében csapatunk állt jobban, hiszen két tiszta ziccert is sikerült kialakítani a Puskás kapuja előtt, ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Ráadásul az 56. percben egy olyan szituációból növelték előnyüket a vendégek, amikor már mindenki azt hitte vége a támadásnak. Egy sarokrúgás után az ötösön belül pattogott a labda, melyre kapusunk Török Noémi rávetődött, de valahogy még sikerült a vendégek játékosának Csaplár Daniellának  belepiszkálnia a játékszerbe, így az ismét a kapunkban kötött ki. 

Bár a helyzeteket nézve a második játékrész lehetett volna döntetlen is, a labdabirtoklás, és az első 45 perc alapján ellenfelünk jobbnak bizonyult, és megérdemelten vitte el a három pontot Csepelről.

Szent Mihály – Astra-Alef HFC 5-3 (5-1) jegyzőkönyv
g: Bali Cintia (18.), Dobák Szabina (58., 67.)

Vasárnap két mérkőzésen is pályára lépett csapatunk az U19-es bajnokságban. A dél-keleti találkozó kezdődött időben hamarabb, lányaink Székkutason léptek pályára a Szent Mihály együttese ellen. Sajnos a mérkőzés már az első játékrészben eldőlni látszott, hiszen négygólos előnyre tett szert a szegedi csapat. Pedig jól indult lányaink számára a meccs, hiszen a 18. percben Bali Cintia góljával még Abonyi Péter csapata vezetett. Három perccel később kiegyenlített a hazai csapat, sőt tíz minutummal később a vezetést is megszerezte, és a szünetig ötször vették be Dora Viktória kapuját. A második játékrészben nagyon igyekezett csapatunk kozmetikázni az eredményen, ez sikerült is, hiszen Dobák Szabina két találatával felzárkóztunk két gólra, de több találat már nem született, így 5-3-ra a szegedi együttes nyerte meg a mérkőzést.

Astra-Alef HFC – Nyergesújfalu SE 0-7 (0-2) jegyzőkönyv

A közép-keleti csoportban lányaink a Nyergesújfalu együttesét fogadták Csepelen. Ellenfelünk nagyon szép mérleggel büszkélkedhet, hiszen negy forduló alatt mindössze két pontot vesztettek, azt is a Dorog elleni mérkőzésen, ahol döntetlenre végződött a találkozó. Az eddigi tapasztalatok, és eredmények alapján talán mondhatjuk, hogy a közép-keleti csoport első helyéért komoly küzdelmet fog vívni egymással ez a két csapat, bár addig még rengeteg mérkőzést játszanak majd egymással a klubok. Lányaink az eddigi eredmények miatt talán kevesebb hittel vágtak neki a találkozónak, annál nagyobb meglepetést okoztak talán saját maguknak is -de ellenfelüknek biztosan-, hiszen nagyon jól tartották magukat a fizikailag is erősebb nyergesúfalui lányokkal szemben. Bár viszonylag hamar (5. perc) megszerezték a vezetést a vendégek, lányaink egy pillanatra sem adták fel, sőt szép támadásokat is sikerült vezetniük ellenfelük kapujára. A nagy küzdelem azt eredményezte, hogy az első játékrészben csak két gólt tudott szerezni a Nyergesújfalu csapata, de a második félidőben sajnos Katona Vandát nem tudták tartani védőink, négyszer vette be Gagyi Zsófia kapuját, a hetedik találatban pedig az előkészítő szerepét vállalta magára.
Lányaink minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyot küzdöttek, bár gólt még mindig nem sikerült szerezniük, de ilyen játékkal, talán a következő mérkőzésen megtörik majd a jég, és akár pontot is tudnak szerezni aktuális ellenfelük ellen.

 

Hajrá lányok!

 

Vereség Gyulán

U19 Dél-Keleti csoport 9. forduló (előrehozott mérkőzés)

Gyulai Amazonok – Astra.Alef HFC 7-1 (2-0)
g: Kovács Alexandra (75.)

U19-es csapatunk a Dél-Keleti csoportban a Gyulai Amazonoknál vendégeskedett csütörtökön. A mérkőzésen a gyulai együttes dominált, de a 39. percig még meccsben voltak lányaink. Ekkor azonban támadónk Novák Gabriella megsérült, és ezzel az egyik leggólerősebb csatárát vesztette el csapatunk. A szünetben kétgólos volt a gyulai lányok előnye, a második játékrészben azonban állandósultak a hazai rohamok, és lányaink ezt már nem bírták el. Az Amazonok ötször találtak még Vidéki Nikolett kapujába, aki egyébként a hét gól ellenére remekül védett. Becsületgólt azért sikerült szerezni, a 75. percben Kovács Alexandra szerezte meg második találatát a szezonban.
A végeredmény 7-1 lett ellenfelünknek, akikről továbbra is tartjuk azt, hogy a kiemelt bajnokságban is megállnák a helyüket.
A lányok a következő mérkőzésüket vasárnap a Szent Mihály együttese ellen játsszák.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Hajrá Astra!

 

Nem sikerül pontot szerezni

U19 Közép-Keleti csoport 8. forduló

Astra-Alef HFC – Palóc Farkasok 0-7 (0-2) jegyzőkönyv

U19-es csapatunk vasárnap a közép-keleti csoportban előrehozott mérkőzésen fogadta a Palóc Farkasok együttesét. Lányainknak nem sikerültek túl jól az eddigi találkozók, hiszen nem tudtak még pontot sem szerezni, ráadásul nagyobb arányú vereségekbe is belefutottak. Ez az összecsapás jobban alakult, mint az eddigiek, a félidőben csak 2-0-ra vezetett a balassagyarmati együttes, ráadásul volt sansza csapatunknak is a gólszerzésre. Sajnos az utolsó átadások rendre rosszul sikerültek, az egyéni megoldásoknál is több technikai hiba csúszott a játékba, így ellenfelünk védelme mindig tisztázni tudott. Ezzel szemben a második játékrész még öt találatot hozott a Farkasoknak, és így 7-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Nincs könnyű dolga a lányoknak ebben a szezonban, hiszen csapatunk a 2018-2019-es bajnoksághoz képest lényegesen átalakult. Több olyan játékos is található a keretben, akiknek ez az első nagypályás szezonjuk, valamint a rutinosabbak közül sem találja egyelőre senki sem a góllövő cipőjét…

Reméljük ez a rossz sorozat hamarosan megszakad, és csapatunknak hamarosan sikerül majd pontot szereznie, bár a következő, Nyergesújfalu elleni találkozó sem ígérkezik könnyű feladatnak..

 

Kétgólos győzelem a Soroksár ellen

U19 Kiemelt csoport 2. forduló
Soroksár SC – Astra-Alef HFC 0-2 (0-0)
g: Skultéty Tamara (54.), Kubitsch Eszter (64.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban vasárnap játszotta le a második fordulóból elhalasztott mérkőzését a Soroksár együttese ellen. Lányaink a mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel a mondhatni “KisFradi” ellen, és így több helyzetet is sikerült kialakítani ellenfelünk kapuja előtt. Ezek a helyzetek viszont rendre kimaradtak,  a félidő felénél pedig a hazai együttes “tudatosította”, hogy ők is a pályán vannak, két nagyot kellett fognia a kapuban Káli Zsuzsannának. Ezzel a két helyzettel ugyan ellenfelünk hosszú időre ellőtte a puskaporát, mert a második játékrészben szinte végig csapatunk birtokolta a labdát, és vezetett gyors támadásokat a soroksári kapura. A legveszélyesebb játékosunk ezen a mérkőzésen Skultéty Tamara volt, aki az 54. percben be is talált, majd a 64. minutumban a 16-oson belül ziccerben csak szabálytalanul tudták szerelni. A jogosan megítélt büntetőt Kubitsch Eszter értékesítette, így kétgólossá nőtt lányaink előnye.
Rengeteg helyzet, és lehetőség maradt ki még ezután is, nagyobb arányú győzelmet is arathattott volna csapatunk, ha kicsit jobban koncentrálnak a lányok a befejezéseknél. Ellenfelünk a lefújás előtt még lőtt egy kapufát, de az eredmény már nem változott.
Bár kimaradtak a helyzetek, a pozitívum az, hogy végre sok volt belőlük, azon kell dolgozni, hogy ezeket minél nagyobb arányban sikerüljön értékesíteni is.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első játékrész vége előtt Harsányi Alexandra, és Szűcs Petra összefejeltek egymással, melynek következtében a soroksári játékost le kellett cserélni. Jobbulást kívánunk neki!

Csapatunk a következő mérkőzését a Puskás Akadémia ellen játssza. 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

Szép volt lányok! Gratulálunk!