U19 kategória bejegyzései

U19 Negyedik hely a kiemelt csoportban

Egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy három leány utánpótlás csapatunknak már véget ért a 2020/2021-es szezon. A múlt héten befejezte a bajnokságot további két U19-es csapatunk is.

A közép-nyugati csoportba került U19-es csapatunknak nem volt könnyű dolga, hiszen talán mondhatjuk, hogy a három U19-es csapatunk közül a második legnehezebb csoportba kerültek a lányok. A csoportból a Szekszárdi UFC együttese kiemelkedett a mezőnyből, velük talán csak az ezüstérmes pozícióban végzett Paksi SE tudta felvenni a versenyt, de ők is csak egyszer tudták elvenni a három pontot a szekszárdi lányoktól. Az első három helyezett tehát nem is volt kérdés a csoportban (a 3.a Pécsi Sport csapata lett), de a többi csapat is erős játékerőt képviselt. Talán ebben a bajnokságban halasztott a legtöbbet csapatunk a vírushelyzet miatt, és többször sérülés is nehezítette a lányok dolgát. U16-os csapatunk játékosai is ebben a csoportban ismerkedtek leginkább az eggyel magasabb utánpótlás korosztállyal.A lányok a 8. helyen zárták a bajnokságot.

A kiemelt csoportban az ősz rendkívül jól sikerült a lányok számára. Gyakorlatilag egy vereséggel és egy döntetlennel hozták az őszi mérkőzéseket, úgy hogy az összes bajnokaspiráns ellen győzni tudtak! Tudtuk, hogy egy ilyen őszi mérleget nehéz lesz tavasszal megismételni, nagyon magasra tették a lécet a lányok, mondhatni a maximumot hozták ki az őszi szezonból. Télen és tavasszal ez nem sikerült ennyire jól, a vírus helyzet, és sérülés miatt játékost is vesztett csapatunk, és gyakorlatilag 13 játékossal kellett nekivágni a tavaszi hosszú menetelésnek. A helyzetet az sem segítette, hogy több mérkőzést halasztottak ellenfeleink, és aztán csapatunk is erre kényszerült a vírus miatt, így májusra felhalmozódtak a találkozók. Úgy alakult, hogy heti három, nagy többségben heti két mérkőzést játszottak le a lányok folyamatosan -májusban összesen kilenc találkozóra került sor-.. Bár ebben a periódusban jól pörögtek a lányok, és még jól is játszottak, de a helyzetek értékesítésével sok probléma akadt, és így több olyan mérkőzést vesztettek el, melyet tavasszal meg tudtak nyerni. Ősszel minden sikerült, tavasszal még  keményebben meg kell küzdeni minden pontért, és hiába játszottunk tavasszal sokkal jobban szinte minden mérkőzésen, ez eredményességben nem mutatkozott meg, pedig a helyzetek kialakításával nem volt probléma… Ezzel csapatunk magát hozta nehéz helyzetbe hiszen szépen lassan el kellett engedni a lányoknak a bajnoki cím gondolatát, és négy mérkőzéssel a vége előtt már azt is tudta csapatunk, hogy már csak a bronzérem az, amire lehet esély. A négy mérkőzés egyáltalán nem ígérkezett könnyű találkozónak, hiszen a Kelentől télen vereséget szenvedett a csapat, és bár a Haladás -Viktórát legyőzte, de most idegenbe kellett utazni ráadásul egy nappal a Kelen elleni mérkőzés után.(sem csapatunknak, sem ellenfelünknek nem volt más opciója, de játszani akartunk..) Ezután pedig a már ezüstérmes DLA, és végül a Szent Mihály együttese várt a lányokra.

A Kelen, és a Haladás ellen végül 1 pontot sikerült szerezni..nem szoktunk a játékvezetéssel foglalkozni, sőt, inkább csak azt említjük meg cikkjeinkben, ha nagyon jó játékvezetéssel találkozunk, és bár a Kelen ellen a döntetlen reálisnak mondható eredmény volt azon a napon, -még akkor is, ha egy gólunkat nem adták meg, és a mérkőzés végén két 100%-os ziccert hibáztunk el, vagy védett Böröcz Bettina -kinek hogy tetszik-,Szombathelyen úgy éreztük kivettek három pontot a lányok zsebéből..Itt már érlelődött a fejekben a gondolat, hogy ha jól játszunk, jobban akarunk, mint az ellenfél, és végre gólokat is szerzünk, de nem adják meg akkor mégis mit kéne még tennünk?

Menni kellett tovább, és bár csak néhány százaléknyi esély volt a bronzéremre, a lányok továbbra sem adták fel a harcot.. Debrecenbe edző nélkül kellett elutazni a csapatnak, és elképesztő nagyot harcoltak a lányok a három pontért, amit végül Hári Kata szabadrúgásból szerzett találatával meg is szereztek. Annak ellenére is nagyon küzdött a csapat, hogy már lehetett sejteni, – mivel számunkra kedvezőtlen eredmény született az ETO Puskás elleni találkozóján (3-1-re nyertek a győriek), -hogy valószínűleg nem lesz már esély a bronzéremre. Az utolsó, Szent-Mihály elleni mérkőzésre az éremszerzés szempontjából már tulajdonképpen tét nélkül érkezett a csapat, de azért mégis volt motiváció, hiszen több játékosunknak ez volt az utolsó mérkőzése az U19-es csapatban (felnőttek a lányok). Őket, valamint ezt a szezont is méltón akarták búcsúztatni a lányok. Győzött a csapat 7-0-ra, és mivel a Puskás Akadémia az MTK elleni találkozóját már nem engedte ki a kezéből, így a lányok a negyedik helyen zárták a szezon 54 ponttal ugyanúgy, ahogy az ETO is 54 ponttal lett harmadik, de a jobb gólkülönbség miatt az övék lett a bronzérem.

Nem mondjuk, hogy nem fáj, hiszen 1 pontocska, ami tulajdonképpen egyetlen egy gólon múlt bármelyik olyan találkozón, ahol nem sikerült pontot szerezni. Legalább négy ilyen mérkőzésünk volt, és bizony ennyin múlik egy érem sorsa. A sok kihagyott helyzetért mondhatni nagy árat fizetett a csapat, de a körülmények is mind-mind lányaink ellen játszottak, pedig az első öt helyen végzett csapat egymás elleni tabellája felettébb érdekes eredményt mutat. Egymás elleni pontok alapján a Puskásnak 16 pontja van, az Astrának is 16 pontja van, a DLA 10 pontos, az ETO 10 pontos, az MTK pedig 6 pontos…Az összpontszámot nézve pedig a Puskás, a DLA, és az MTK ellen nem állt ki a Haladás-Viktória csapata tavasszal, mely mérkőzést minden csapat megkapott három pontottal játék nélkül.. A bajnokságot a Puskás FC nyerte meg 65 ponttal, A DLA lett a második 60 ponttal. A kiemelt U19-es bajnokság góllövő listáján támadónk, Skultéty Tamara a harmadik helyen zárt 23 találattal, a legtöbb gólt a DLA csatára Urbán Viktória szerezte (35).

Egyelőre még nem vígasztal senkit sem az a tudat, hogy ebben a szezonban nagyon nagyot lépett előre a csapat, elképesztőt nyújtottak a lányok májusban szinte minden mérkőzésen, és inkább az számít igazán, hogy mennyit fejlődtünk csapatként, és egyénenként is. Talán majd a sors egyszer valahol visszaadja ezt az elvesztett érmet..

Győztünk Debrecenben

U19 Kiemelt csoport 22. forduló

DLA – Astra-Alef HFC 0-1 (0-1)
g: Hári Kata(16.)

A kiemelt U19-es csapatunk számára is véget ér lassan a szezon. Az utolsó előtti mérkőzésre a lányok a már ezüstérmes DLA otthonába utaztak.

A legutóbbi mérkőzéseken hiába játszott jól a csapat ez eredményességben nem mutatkozott meg, hiszen több alkalommal is pontot, pontokat hagytunk ott ellenfeleinknél a rengeteg kihagyott helyzetnek köszönhetően. A kérdés az volt, hogy ennek tudatában, hogy bár a meccseken többségén nagyon motivált volt a csapat, mégsem tudtak pontot szerezni a lányok, hogyan tudják magukat felszívni egy erős ellenfél ellen. Nehézség is akadt bőven természetesen, hogy ne lehessünk nyugodtak, csapatunk kapitánya Szennai Tímea sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, ahogy Fejér Zsuzsanna sem, akinek a Haladás-Viktória ellen -az utólagos vizsgálatok igazolták a legrosszabbat-, elszakadt a keresztszalagja, így hosszú kihagyás vár majd rá. A harmadik nehézség az volt, hogy edzőnk Korcsogh Orsolya sem tudott elutazni a találkozóra, és mivel a felnőtt csapatunk a bronzéremért küzdött aznap a DVTK-val, így edző nélkül utazott a csapat Debrecenbe. Pontosabban megbízott edzővel, hiszen csapatkapitányunk, Szennai Tímea vállalta, hogy vezeti a csapatot aznap.

A lányok túllépve a nehézségeken, csere nélkül, óriási elánnal győzni tudtak 1-0-ra Hári Kata szabadrúgásból szerzett találatával, ami óriási fegyvertény, hiszen évek óta nem sikerült elhozni pontot Debrecenből.

Szennai Tímea: “Talán elsőre kicsit megijedtem a feladattól, de mivel pontosan tudtam, hogy mit kell végrehajtania a csapatnak, így azért mondhatni sikerült hamar alkalmazkodnom ehhez a helyzethez. Büszke vagyok a lányokra, hogy ennyi nehézség mellett is motiváltan mentek nekl a mérkőzésnek, és mindent beleadtak ebbe a találkozóba. Bár a gólnál a szerencse is mellénk állt, de mostanában mondhatni amúgy is elhagyott bennünket, úgyhogy kijárt már nekünk egy kis szerencse is, és ez plusz lendületet adott a csapatnak. Az volt a cél, hogy összeszedetten és tudatosan játszunk, meg persze a győzelem, de nem csak azért, hogy megmaradjon az éremszerzés esélye, hanem az edzőnk miatt, és magunk miatt is.  Csere nélkül mentünk, így azért nehéz volt, volt időszak amikor át kellett lendülnünk a holtponton, de ezt is megcsináltuk, így sikerült győzni!”

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “ Sajnos nem tudtam elutazni a csapattal erre a találkozóra, de biztos voltam benne, hogy Timi meg fogja oldani, és mindent meg fognak tenni a lányok a győzelemért. Rengeteg mérkőzést játszottunk már, taktikailag fel vannak készítve a lányok, és bár a Debrecen ellen más játékrendszerben léptünk pályára a feladatok nem változtak. Nem aggódtam amiatt, hogy valaki ne tudná, hogy mi a feladata, ismerem a lányokat tudtam, hogy ezzel nem lesz gond. Az egész szezonban nyújtott teljesítményükért büszke vagyok rájuk, akármi is lesz a vége, és köszönöm a sorsnak, hogy ilyen csapatom van, akik önállóan is képesek megoldani ilyen helyzeteket. Krascsenics Csillának is köszönöm, hogy segített a csapatnak Debrecenben amiben kellett.”

Három utánpótlás csapatunknak véget ért a szezon!

Az U14-es, az U16-os, és az U19-es lányok ( a dél-keleti csoportban) befejezték a 2020/2021-es bajnokságot.

A 2020/2021-es szezonban szinte minden kiírt leány bajnokságban elindultak csapataink. Legkisebbjeink Budapesten, Kiskunfélegyházán és Siklóson a Bozsik tornákon pallérozódtak volna, de ebben a szezonban a Bozsik tornák az év nagy részében felfüggesztésre kerültek, így csak néhány fordulót tudnak lejátszani csapataink.

A legfiatalabb versenyző korosztályunk az U14-es háromnegyed-pályás bajnokságban szerepelt, pontosabban annak dél-nyugati csoportjában. Csapatunk nagy részét Siklósi Alközpontunk adta, és tulajdonképpen ez volt az első olyan éve a lányoknak, ahol a Bozsik tornákon, és a megyei rendezésű bajnokságon kívül országos szinten mérhették össze erejüket az ellenfelekkel. Azt se mondhatnánk, hogy könnyű csoportba kerültek a lányok, hiszen a Ferencváros, és az MTK mellett, a náluk már mondhatni rutinosabb Budapest Honvéddal, Szekszárddal, Paksi SE-vel, vagy a PMFC Sportoldával kellett megmérkőzniük. Sajnos a szezonra alaposan rányomta a bélyegét a víruhelyzet, nem mindig tudott minden játékos pályára lépni, és ez azért az eredményességen is meglátszott. A lányok a 8. helyen végeztek, de azért olyan bravúrok is belefértek a szezonba mint a Kaposvár legyőzése idegenben, vagy a Budapest Honvéd elleni 2-2-es döntetlen. A csoport győztese még nem dőlt el, de amennyiben az MTK legyőzi a Honvédot, akkor az MTK a bajnok (jobb gólkülönbségével), a Ferencváros lesz az ezüstérmes, a PMFC-Sportolda pedig a bronzérmet vihette haza.

U16-os csapatunk két fronton is megmérettette magát országos szinten, hiszen az U16-os nagypályás bajnokságban (keleti csoport), és az U16-os háromnegyed-pályás (dél-keleti csoport) kiírásban is indultak lányaink. Az őszi mérkőzéseken még Rácz Zsófia irányította a csapatot, tavasszal pedig Király Bianka, és  Sipos Lilla vezetésével készültek a lányok. Ebben a bajnokságban sem volt könnyű dolga az edzőknek a vírushelyzet miatt, például a csapat egyik legjobb góllövőjét, Bajza Katát is nélkülözni kellett gyakorlatilag egész szezonban, illetve tavasszal kapusát, Kinka Petrát is elvesztette a csapat a Covid miatt, így több meccsen egy mezőnyjátékosnak kellett védenie. Reibl Orsi, – bár remekül megoldotta a kapus posztot is -, de mivel neki kellett védenie, így ő a mezőnyből hiányzott, és nem is volt könnyű őt pótolni. Tavasszal több játékos is kiesett időlegesen a csapatból a vírus miatt, így szinte egyik találkozón sem tudott csapatunk ugyanabban a felállásban pályára lépni. A csapat a 9. helyen zárt, a csoportot a Gyulai Amazonok nyerte meg 54 ponttal  a 45 pontos DLA, és a 40 pontot szerző Szolnok Fanatic SE előtt. A házi gólkirálynőnk Barna Gabriella lett 8 góllal, őt követi 7-7 góllal Godzsa Ivett, és Nagy Barbara.

Az U16-os háromnegyed-pályás bajnokság nagyon hosszúra nyúlt, hiszen már februárban bajnokikat játszottak a lányok, és május 21-én a Monor elleni mérkőzéssel zárták a szezont, ahol 1-0-ra győzni tudtak. Csapatunk az 5. helyen végzett 23 ponttal, hét győzelem, két döntetlen, 9 vereség a mérleg. A legtöbb gólt Godzsa Ivett szerezte (7), mögötte a tavasszal igazolt Kovács Melissza végzett 4 találattal. A csoport bajnoka  a Szent Mihály lett 51 ponttal, a második helyen az FC Hatvan együttese végzett, a bronzérmet pedig a Tiszakécske lányai nyerték meg.

A legidősebb utánpótlás korosztályunkban az U19-ben három csapattal is nevezett klubunk. A budapesti részleg a kiemelt U19-ben, a Kiskunfélegyházi Alközpontunk a dél-keleti csoportban, Siklósi Alközpontunk pedig a közép-nyugati csoportban versenyzett. A dél-keleti csoportban háromszor játszottak a csapatok egymás ellen, hiszen nyolc csapatot sorsoltak a csoportba. Az ellenfelek közül igazából csak a csoport bajnokát, a Gyulai Amazonokat nem sikerült egyszer sem legyőzni Abonyi Péter tanítványainak, így már néhány fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy lányaink a dobogó második fokán zárják majd a szezont. A lányok 21 fordulóból 14 mérkőzésen győztesen hagyták el a játékteret, és 88 gólt szereztek. A házi gólkirálynőnk, és nem csak a házi, hanem a dél-keleti csoport gólkirálynője is csapatunk játékosa, Czinege Eszter lett 41 találattal, de Kovács Alexandra nevét is érdemes megemlíteni, mert ő sem keveset, összesen 25 gólt lőtt az ellenfelek kapujába. A dél-keleti csoport bajnoka tehát a Gyulai Amazonok csapata lett, a bronzérmet pedig a Szolnoki MÁV együttese szerezte meg.

Ezüstérmes csapatunk névsora: Czinege Eszter, Kovács Alexandra, Novák Gabriella, Vidéki Orsolya, Pallagi Vivien, Molnár Kleopátra, Kádár Kíra, Vámos Viktória, Gál Tímea, Csenki Mária, Pöszmet Eszter, Rojik Boglárka, Papp Nikoletta, Hajagos Vivien, Baksa Lili, Rózsa Alexandra, Károly Annabella, Szabó Hajnalka, Krizsán Lilla

Ezen a héten a kiemelt U19-ben, és a közép-nyugati csoportban is befejezik a bajnokságot a lányok.

Szép volt lányok! 👏

Hajrá Astra!

Kettőből egy a dupla meccsen

U19 kiemelt csoport

14. forduló

Vasas Akadémia – Astra-Alef HFC-Üllő 0-5 (0-3)
g: Szennai Tímea (2), Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara

21. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Fehérvár FC 1-2 (0-1)
g: Skultéty Tamara (56.), ill. Szabó Bernadett (28. büntetőből), Földvári Fanni (68.)

U19-es csapatunk nincsen könnyű helyzetben a kiemelt csoportban, hiszen a szabályok értelmében május 30-ig le kell játszania minden bajnoki mérkőzését a 2020/2021-es szezonban. A halasztott mérkőzések miatt, amelyekből egyébként nem minden esetben csapatunk kért halasztást, feltorlódtak a találkozók, így többször is egymás utáni napon kell játszania a lányoknak.

Így volt ezen a héten is, hiszen szerdán a Vasas Akadémia ellen, csütörtökön pedig a Fehérvár FC ellen léptek pályára a lányok. 

Az agilisan játszó Vasas ellen nem volt könnyű dolga csapatunknak, de Skultéty Tamara korai gólja (5. perc) sokat segített abban, hogy bár fokozatosan, de átvette csapatunk a mérkőzés irányítását, és így több helyzetet, és lehetőséget tudott kialakítani ellenfele kapuja előtt. A 12. percben Szennai Tímea növelte az előnyt kétgólosra, miután egy szöglet utáni kavarodásból sikerült betalálnia, majd még a szünet előtt Kubitsch Eszter tekert szép gólt 16 méterről a bal felső sarokba, így 3-0-ás vezetéssel vonulhattak szünetre a lányok.

A második játékrészben is fölényben játszott csapatunk, és a sok lehetőség közül kettőt még sikerült értékesíteni. Kubitsch Eszter, és Szennai Tímea is meglőtte második gólját, így csapatunk 5-0-ra megnyerte a találkozót.

A csütörtöki mérkőzés előtt mindent megtettünk a megfelelő regeneráció érdekében, nagyon fegyelmezettek voltak a lányok, és masszőrünk, Orosz Zsófia is igyekezett csodát tenni csapatunkkal a találkozó előtt. Ez tulajdonképpen valamilyen szinten sikerült is, hiszen egy kissé tompább első félidő után (ahol egy jogosan megítélt 11-es góllal 1-0-ra vezetett ellenfelünk), egészen elképesztő második félidőt produkáltak a lányok egy komoly játékerőt képviselő Fehérvár ellen. Végig csapatunk birtokolta a labdát, rengeteg párharcot nyertek a lányok, egyáltalán nem volt kétséges az, hogy lányaink jobban akarják ezt a mérkőzést megnyerni, mint ellenfelük. Az 56. percben sikerült is egyenlíteni Skultéty Tamara góljával, és ezután is gyakorlatilag folyamatos védekezésre kényszerítették ellenfelüket a lányok, rengeteg lehetőség adódott, de egyszerűen nem sikerült a fehérvári kapuba találni. A 68. percben persze jött ami ilyenkor jönni szokott, ellenfelünk egy kontrájánál védőink egy lesgyanús helyzetben megálltak, a játékvezető viszont továbbengedte az akciót, és Földvári Fanni újra vezetéshez juttatta a fehérvári együttest. A mérkőzésnek még messze nem volt vége, és bár a gól után végképp “sátrat vert” tulajdonképpen a Fehérvár 16-osa előtt csapatunk, a lányok körbelőtték a kaput, valamint a kapus kezébe emelgették az adódó lehetőségeket.

Sajnos a “ha” futball mérkőzésen nem játszik, de mégis úgy gondoljuk, hogy nem érdemelt csapatunk ezen a napon vereséget, mert két nap alatt 180 percet játszva mindkét mérkőzést irányítva,  – úgy hogy Török Noéminek egyébként, mint Micimackónak a mérkőzés nagy részében “semmi dolga nem akadt”, – legalább egy döntetlent megérdemeltek volna a lányok. 

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “Annyit tudok mondani, hogy le a kalappal a lányok előtt, hogy ezt a két napot ilyen magas szinten végig tudták csinálni. Minden csapatnak nehéz most, hogy sok mérkőzés feltorlódott, nekünk sem könnyű ezt megoldani, de vannak még céljaink, amelyeket el szeretnénk érni. Bár a Fehérvár ellen vereséget szenvedtünk, de az én szememben győztünk -még akkor is ha ezért nem adnak három pontot –  hiszen egy erős ellenfél ellen sikerült támadólag fellépnünk, birtokolni a labdát, és rengeteg helyzetet, lehetőséget kialakítani, amelyre az őszi egymás elleni mérkőzésen nem volt példa. A tabellán elfoglalt helyezések nem minden csapatnál mutatják a valóságot, ebben a bajnokságban minden csapat erős valamiben, és egyes találkozókon az is dönthet, hogy aznap kinek van több szerencséje, vagy melyik csapat van éppen jobb passzban. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk ezen a mérkőzésen, de ha eredményesek akarunk lenni pontosabbnak, és higgadtabbnak kell lenni az ellenfél kapuja előtt, hogy több helyzetet tudjunk értékesíteni a jövőben. Én büszke vagyok a lányokra, mert minden szempontból nagy fejlődésen ment keresztül a csapat, bár ezt most jelenleg még nehezen fogadják el, hiszen nem sikerült begyűjteni a három pontot. Nem vagyunk könnyű helyzetben de menni kell tovább, és ha ugyanilyen elánnal tudunk pályára lépni minden mérkőzésen, és javítjuk amit kell, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül a kitűzött célunkat elérni.”

A lányok vasárnap a Puskás Akadémia ellen lépnek pályára!

Ötgólos győzelemmel folytatták a lányok!

U19 kiemelt csoport 23. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – FC Hatvan  5-0 (4-0)
g: Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara, Nádudvari Anna II., Szennai Tímea

A mai napon U19-es csapatunk mondhatni újra kezdte a szezont, hiszen egy hónap kényszerpihenő után léptek ismét pályára a lányok. Ezúttal az FC Hatvan csapata volt az ellenfél, akik bár hét ponttal az utolsó helyen állnak a kiemelt csoportban, harcos, és ügyes játékosokból állnak, így egyáltalán nem volt csapatunknak könnyű dolga. 

Mindkét játékrészben csapatunk irányította a játékot, de igazán az első 45 percben voltak elemükben a lányok. A négy gól az ellenfélnek volt leginkább kedvező ebben a periódusban, hiszen sokkal több találatot is szerezhettek volna lányaink, ha kicsit pontosabbak. Nagy fölényben játszott csapatunk, sokat lőttek kapura a lányok távolról is, a gólok pedig szemre is tetszetősek voltak.  A 7. percben Skultéty Tamara jobb oldali beadására Kubitsch Eszter érkezett jól és a kapu jobb oldalába fejelt. (1-0) Egy perccel később hasonló támadást vezettek lányaink, ezúttal a bal oldalról Nádudvari Anna tálalt Skultéty Tamara elé, aki remekül érkezett a rövidre és nem is hibázott. A 19. percben ismét Kubitsch Eszter volt eredményes, szintén Skultéty Tamara jobb oldali beadását követően, ezúttal lábbal sikerült gólt szereznie. A mérkőzés 35. percében egy szögletrúgást követően a 16-oson belül Nádudvari Anna helyezkedett jól és készített le lövésre Szennai Tímeának, aki 16 méterről a kapu bal oldalába helyezett és ezzel már 4-0-ra vezetett csapatunk.

A második félidőben talán a négy gólos vezetés tudatában kicsit visszavett csapatunk a tempóból, ezért a Hatvannak is akadtak lehetőségei, igaz komoly az csak egy, de kapusunk Reibl Orsolya remekül tisztázott Katona Flóra ziccer helyzeténél. Az 56. percben ismét fejesgóllal növelte előnyét csapatunk, Nádudvari Anna érkezett jól egy beadásra, melyet még előtte Skultéty Tamara próbált kapura fejelni, de pont Nádudvari felé érkezett a fejes, és végül az ő fejéről jutott a hálóba. Lehetőségeink akadtak ugyan a második játékrészben is, sőt néhány perccel a mérkőzés vége előtt még Kubitsch Eszter lőtt egy zúgó kapufát is, melyet már szinte mindenki bent látott, de a kapufa külső éléről kifelé pattant a labda.

Összességében elmondható, hogy az első félidei nagy iramot diktáló remek játék volt az, mellyel ezt a mérkőzést sikerült ilyen nagy arányban megnyerni, erre lehet építeni majd a következő találkozókon. 

Jövő héten a Budaörs vendégei lesznek a lányok, akiknek az őszi vereségért nyilván szeretnének visszavágni, reméljük sikerül is, de ahhoz az egész mérkőzésen a mai első félidei játékunkra lesz szükség!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

8-0 a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 10. forduló

Astra HFC-Kiskunfélegyháza – Tiszakécske VSE 8-0 (4-0)
g:Czinege Eszter (17., 45., 87., 89.), Kovács Alexandra (10., 56., 69.) Csenki Mária (27.)

Egymás után kétszer játszott a Tiszakécske ellen U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban, hiszen egy korábbra kiírt mérkőzést is pótolni kellett. Ezúttal Kiskunfélegyházán küzdöttek meg egymással a felek, viszont a mérkőzés képe továbbra sem változott, csapatunk irányította a találkozót, sőt szebbnél szebb gólokat szervezve fölényes győzelmet arattak a lányok. Már az első játékrész után 4-0-ra vezetett csapatunk, a második félidőben pedig sikerült ezt megduplázni, így 8-0-ra nyertek lányaink! 

Czinege Eszter ismét a góllövő cipőjét húzta a lábára, hiszen négy gólt is szerzett és ezzel vezeti a dél-keleti csoport góllövőlistáját 33 taláttal. Ezúttal Kovács Alexandra is elemében volt, ő mesterhármassal vette ki a részét a győzelemből, valamint Csenki Mária is betalált a tiszakécskei kapuba.

A lányok ezzel a győzelemmel nagyon közel kerültek a csoport második helyének megszerzéséhez, hiszen már 10 pont a különbség csapatunk, és a jelenleg bronzérmes pozícióban álló Szent Mihály együttese között.

Lányaink vasárnap a bajnoki címre törő Gyulai Amazonok vendégei lesznek.

 

Szép volt lányok, Hajrá Astra!

Győzelem, és Czinege Eszter mesterhármas a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 17. forduló

Tiszakécske VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 1-5 (1-0)
g: Illés Janka (31.) ill, Czinege Eszter (67., 70., 88.), Novák Gabriella (61.), Kovács Alexandra (84.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban szombaton játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Tiszakécske ellen. A papírforma ebben a csoportban elég sokszor érvényesül, így bízhattunk benne, hogy lányaink tovább növelik pontjaik számát, amellyel egyre közelebb kerülnek az ezüstérem megszerzéséhez.

Ellenfelünk viszont nem “feltett kézzel” érkezett a pályára, és a mérkőzés 31. percében Illés Janka góljával a vezetést is megszerezte, sőt az első játékrészt 1-0-ra meg is nyerte. 

A második félidőben viszont megrázta magát csapatunk. A 61. percben megtört a jég Novák Gabriella találatával sikerült egyenlíteni, hat perccel később pedig Czinege Eszter is megkezdte a gólgyártást, így már 2-1-re vezetett csapatunk. Az utolsó húsz percben is csak Astra találatoknak örülhettünk, Czinege Eszter duplázott (70., 88.), valamint Kovács Alexandra is bevette a tiszakécskei kaput a 84. percben, így lányaink 5-1-re megnyerték a találkozót. 

Csapatunk ezzel a győzelemmel hét pontra növelte a különbséget a jelenleg a tabella harmadik fokán álló Szent Mihály együttesével szemben. Jövő héten ismét két mérkőzést játszanak majd a lányok, hiszen szerdán a Tiszakécskével csapnak majd össze (halasztott mérkőzés pótlása), hétvégén pedig a bajnokaspiráns Gyulai Amazonok vendégei lesznek Gyulán.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Győzelem Dél-Keleten!

U19 Dél-keleti csoport 13. forduló

Ceglédi VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 2-3 (0-2)
g: Jakab Bianka (85.), Bíró Melitta (89.) ill., Kovács Alexandra (15.), Czinege Eszter (20., 75.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban Cegléden vendégszerepelt április elsején. Bár a hirtelen jött nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, lányaink irányították a mérkőzést, és már a  15. percben vezetést szereztek Kovács Alexandra találatával. Öt perccel később kétgólosra nőtt az előny, Czinege Eszter is betalált a ceglédi kapuba. A szünetben 2-0-ra vezetett csapatunk, és bár a második játékrészben sokáig nem született gól, nem forgott veszélyben csapatunk győzelme. Ráadásul a 75. percben Czinege Eszter ismét betalált, így már három góllal vezettek lányaink. Az utolsó 15 percben már csak a ceglédi együttes volt eredményes, fel is jöttek egygólós különbségre, de egyenlíteni már nem volt lehetőségük, így csapatunk 3-2-re megnyerte a találkozót.

Lányank jelenleg 41 ponttal a tabella  második helyéről várják a folytatást, melyre szombaton kerül majd sor a sereghajtó Tiszakécske együttese ellen.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

U19 Győzelem jó játékkal!👏🤩

U19 kiemelt csoport 19. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – ETO FC Győr 3-2 (2-1)
g: Skultéty Tamara (10., 74.), Nádudvari Anna (41.) ill., Fülöp Helga (29.), Bódai Viktória (69.)

U19-es csapatunk az ETO FC Győr korosztályos együttesét fogadta ma Csepelen. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, azon a találkozón inkább az ETO dominált, most viszont inkább csapatunk játszott kezdeményzőbben, de így is kiélezett csatát vívott egymással a két csapat, és ezt az eredmény alakulása is jól mutatja. 

Lányaink szereztek vezetést a mérkőzés 10. percében, amikor Kubitsch Eszter lövése után a kapusról kipattanó labdát Skultéty Tamara váltotta gólra. A találat után nagyon erősen nyomott csapatunk, de hiába a mezőnyfölény, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, és a 29. percben ez meg is bosszulta magát, mert Fülöp Helga góljával egyenlíteni tudott a győri együttes. A gól inkább lányainkat késztette nagyobb erőbedobásra, így még a szünet előtt a 41. percben a sokadik szögletrúgásból sikerült gólt szerezni, Nádudvari Anna fejelt a hálóba. 

A szünet után “erősített” az ETO,  Bódai Viktória is beállt, melynek az lett a következménye, hogy a győri kontrák veszélyesebbé váltak, és ami kimaradt csapatunk részéről, azt az ETO, pontosabban Bódai nem hibázta el, így a 69. percben ismét döntetlenre álltak a felek.

Lányaink azonban ma nyerni szerettek volna, így továbbra is gyártották a helyzeteket, lehetőségeket, amelyből a 74. percben Skultéty Tamarának sikerült gólt szereznie, így 3-2-re megint csapatunk vezetett. Néhány perccel később ismét Bódai villant, de Török Noémi nagyot védett, így ez a helyzet kimaradt. 

Több gól már nem született, csapatunk a kialakított helyzetek tekintetében többet tett a mérkőzésen a győzelemért, így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma az ETO ellen, jól játszott a csapat, egy erős ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végre sikerült “legyőznünk” Önmagunkat, és azt gondolom, hogy ez segített bennünket a mai győzelemhez. Remélem, hogy most már nem térünk le erről az útról, és minden mérkőzésen ilyen hozzáállással tudunk pályára lépni.”

Jövő héten a lányok a Szent Mihály együttese ellen lépnek majd pályára!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

 

A Ferencvárost is legyőzte csapatunk!

U19 kiemelt csoport 16. forduló

Ferencvárosi TC – Astra HFC-Üllő 0-4 (0-1)
g: Csizi Fanni (33.), Skultéty Tamara (72.), Godzsa Ivett (74.), Fehér Anna (77.)

Az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában csütörtökön játszotta le a két együttes a bajnokság 16. fordulójára kiírt találkozót a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az őszi 3-0-ás találkozó után, és a tabellán elfoglalt helyezést is nézve csapatunk volt a találkozó esélyese, és igazából a két csapat közötti különbség, már a kezdő sípszó után látszódott, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és próbálta feltörni ellenfele masszív védekezését.
Több lehetősége is akadt lányainknak a gólszerzésre az első félidőben, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült sok veszélyes helyzetet kidolgozni a Fradi kapuja előtt, ami pedig sikerült, az is kimaradt. Egészen a 33. percig, amikor egy szögletrúgás után Csizi Fanni vette be 16 méterről a zöld-fehérek kapuját.
A Ferencváros továbbra is kontrákkal próbált építkezni, és hiába vezetett csapatunk egy góllal, sok támadásvezetést elkapkodtak a lányok, nem igazán volt meg az összhang a játékban. 

A második játékrészben már lendületesebb volt csapatunk támadásban, több tiszta helyzet is adódott az FTC kapuja előtt, ebből a 72. percben Skultéty Tamara megszerezte csapatunk második gólját, és ezzel tulajdonképpen mondhatni csapatunk számára áttört egy gátat. Felszabadultabbá vált a játékunk, illetve a Ferencváros ellenállása is megszűnni látszott, így az utolsó 18 percben már csak a gólok mennyisége volt kérdéses. A 74. percben Godzsa Ivett, -aki egyébként színt is vitt csapatunk játékába a második félidőben- meglőtte első U19-es gólját, a 77. percben pedig Fehér Anna eresztett el egy hatalmas löketet -úgy 25 méterről-, nem is tudta a Fradi kapusa hárítani, így már 4-0-ra vezettek lányaink. Az utolsó 13 percben is volt bőven lehetőség növelni az előnyt, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni, így maradt a négygólos győzelem lányaink javára.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Egy olyan nagy klub ellen, mint a Ferencváros mindig öröm győzni, és gratulálok is a lányoknak, de helyén kell kezelnünk ezt a sikert. Még mindig van min javítanunk, ma például nagyon pontatlanul játszottunk, és jövő héten az MTK ellen ennél sokkal többet kell majd tennünk, ha szeretnénk megismételni az őszi sikert.”

Képgaléria Jánosi Zsolt jóvoltából! Köszönjük!