U19 kategória bejegyzései

Jó játékkal szereztünk három pontot Hatvanban!

U19 Kiemelt csoport 10. forduló

FC Hatvan – Astra HFC-Üllő 1-2 (0-0)
⚽ Kanyó Blanka (78.), Szennai Tímea (46.), Skultéty Tamara (84.)

U19-es csapatunk szombaton pótolta az ősszel elmaradt bajnoki mérkőzését az FC Hatvan ellen. Jól kezdtek a lányok, már a mérkőzés elejétől látszott a különbség a két csapat között. Csapatunk birtokolta többet a labdát, ellenfelünk gyakorlatilag át sem jött a félpályán, Török Noéminek nem igazán volt dolga, ellenben a másik oldalon lányaink futószalagon gyártották a helyzeteket, és lehetőségeket, amelyek sajnos rendre kimaradtak, így az első félidő után 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre a csapatok. 

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, és rögtön a 46. percben Szennai Tímea átlövés góljával a vezetést is sikerült megszerezni. Bár rengeteg helyzete volt csapatunknak ebben a játékrészben is, sajnos a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, és a 78. percben egy gyors kontrából ellenfelünk egyenlíteni tudott. Az utolsó tizenkét percben a lányok mindent beleadtak a győzelem megszerzése érdekében, és ez a törekvés meg is hozta gyümölcsét. A 84. percben Hári Kata szabadrúgása még levágódott a felső lécről, de pontosan Skultéty Tamara elé pattant, aki ezúttal már nem hibázott, így 2-1-re lányaink nyerték a találkozót.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:”Óriásit változott a játékunk a két héttel ezelőttihez képest, a lányok magabiztosan játszottak. A Kelen ellen nem tudtunk sokszor a kapu elé kerülni, ezúttal viszont rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Azt sajnálom, hogy nem sikerült több gólt szerezni, mert lehetőségeink bőven adódtak, de fontosabb számomra hogy mind egyénileg, mind pedig csapatszinten jól játszottak a lányok. A kapu előtt koncentráltabbnak kell majd lennünk, ezen kell leginkább javítanunk, hiszen nem lesz minden mérkőzésen ennyi lehetőségünk.”

Szép volt lányok!

Hajrá Astra!

Vereséggel kezdett az U19

U19 kiemelt 13. forduló

Kelen SC – Astra HFC-Üllő 2-0 (2-0)
g: Nyéki Mónika (2.), Nádudvari Anna (öngól 26.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma pótolta a Kelen SC elleni őszi elmaradt mérkőzést a Kelen pályán.

Csapatunk nem kezdett jól, hiszen már a 2. percben vezetett a Kelen együttese egy védelmi hibát követően. Ez kissé megzavarta lányainkat, így a mérkőzés ezen szakaszában a Kelen együttese játszott veszélyesebben. Mikor már sikerült a lányoknak kicsit magukra találni, egy szögletrúgás után Nádudvari Anna a saját kapujába bombázta a labdát, és ezzel már a 26. percben kialakult tulajdonképpen a mérkőzés végeredménye.

A második játékrészben hiába birtokolta többet csapatunk a labdát, és vívott nagy harcokat a labdáért, valamint több támadást is vezetett ellenfele kapujára, nem sikerült gólt szerezni. 

Vezetőedzőnk Korcsogh Orsolya értékelése a mérkőzésről: “A felkészülés során át kellett alakítani kicsit a csapatunkat, mert 1-2 játékosunk hosszabb betegséggel bajlódott, de a lejátszott edzőmérkőzéseken jól teljesítettek a lányok. A mai napon viszonylag hamar -bele kellett nyúlnom- a találkozóba, át kellett szervezni a csapatot, ami a jelenlegi helyzetünkben a problémánknak csak az egyik részét oldotta meg. A korai gól megfogta a lányokat, és az öngól sem segített ezen a helyzeten. Viszont a második játékrészben már rendeztük a sorokat, meg is változott a játék képe, de a Kelen nagyon masszívan védekezett, így kevés helyzetet tudtunk kialakítani, és azoknál is rossz döntéseket hoztunk. Annak azért örültem, hogy a lányok a második félidőben is hittek abban, hogy meg tudják fordítani a találkozót, és ezért mindent meg is tettek, de úgy éreztem, ha még lenne egy félidő akkor sem tudnánk gólt szerezni..Remélem a következő mérkőzésre sikerül visszahozni az őszi formánkat, és jobb teljesítményre leszünk képesek.”

Hajrá Astra!

Foto: Bak Ferenc

Nincs már veretlen csapat a kiemelt csoportban: legyőztük a Debrecent is!💪

U19 kiemelt csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – DLA 2-0 (2-0)
⚽️Nádudvari Anna (18.), Skultéty Tamara (45.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban szombaton  a DLA együttesét fogadta Csepelen. A debreceni együttes nem vesztett még mérkőzést a bajnokságban, és a Puskás FC-vel is 2-2-es döntetlent játszottak, így tudtuk, hogy nem vár lányainkra könnyű találkozó, különösen úgy, hogy három napon belül ez volt csapatunk második rangadója.

Rangadónak megfelelő volt a játék képe is abban az értelemben mindenképpen, hogy mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, és inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. Szó szerint harcoltak egymással a csapatok, és azért azt lehetett látni, hogy ellenfelünknél is több ügyes játékos van, ezért nem igazán lehetett volna megjósolni, hogy mi lesz a találkozó végeredménye. Az első játékrészben labdabirtoklásban inkább ellenfelünk dominált, lányainkon pedig eléggé érezhető volt a szerdai mérkőzés fáradtsága, így a koncentráció kicsit nehezebben ment, ennek következtében pedig elég sok rossz döntés született. Az akarati tényező azonban, – mint ahogy sok mérkőzésen – most sem volt kisebb mértékű, így többségben a mezőnyben folyt a játék a pályán.
A mérkőzés 18. percében szöglethez jutott csapatunk,  Nádudvari Anna pedig – aki egyébként a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa volt –  remekül érkezett a beadásra, és befejelte első gólját csapatunknak! 1-0
A találat után kicsit magasabb sebességi fokozatra kapcsolt ellenfelünk, Török Noémi bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy ne tudjanak egyenlíteni, de végül sikerült összehozniuk pár perccel később egy jogosan megítélt büntetőt. Török Noémi viszont ezt (is) nagy bravúrral hárította, és ez a védés egyébként egy nagyon fontos kulcspontja volt a találkozónak. A kihagyott büntető kicsit megtörte ellenfelünket, csapatunk pedig egyre többször jutott el a debreceni kapuig, és a lehetőségek közül végül a 45. percben Skultéty Tamarának sikerült egyet gólra váltani, így kétgólos előnnyel mehettek lányaink a szünetre.

A második játékrészben sokkal több lehetősége, sőt ziccere volt csapatunknak, mint a debreceni együttesnek. Továbbra is nagy küzdelem volt a pályán, de volt egy 20 perces időszak mikor lányainknak jobban ment a játék, és eldönthették volna a mérkőzés sorsát. Kubitsch Eszternek legalább ket óriási ziccere volt, de Harsányi Alexandra is 5 méterről gurított a kapu mellé ajtó-ablak helyzetben. Hári Katának is adódott lehetősége, aki egyébként nagyon aktív volt ezen a találkozón. 

Ellenfelünk nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, mert lányaink jól védekeztek, és Török Noémi is könnyedén húzta le az esetlegesen kapu irányába lőtt labdákat. A második félidőben nem született találat, csapatunk 2-0-ra megnyerte a találkozót, és továbbra is tartja pozícióját a dobogón.

📅Még két találkozó vár lányainkra az őszi szezonban, jövő héten vasárnap Hatvanban vendégeskednek a lányok, november végén pedig a Kelen SC együtteséhez látogatnak.

Ezek a találkozók sem lesznek könnyűek, és reméljük, hogy a lányok folytatják majd ezt a jó sorozatot!

Néhány játékosunk gondolatai a mérkőzésről:

Gyolcsos Gyöngyi: “Tudtuk, hogy egy nehéz meccs előtt állunk, hisz ellenfelünk szintén a tabella elején helyezkedik el. Úgy érzem, hogy nagyon egyben vagyunk csapatszinten és egyénileg is, illetve a pályán és azon kívül egyaránt. Az öltözőben és az edzéseken is nagyon jó hangulat van, természetesen utóbbin hatalmas munka is folyik. Ezt mutatják az eddig elért eredményeink. Óriási boldogság az egész csapat számára, amit eddig sikerült véghez vinnünk, amiért valóban rengeteget küzdöttünk és dolgoztunk. Mindenképpen szeretnénk ezt fokozni, a dobogón minél magasabb helyezést elérni. A szerdai Puskás FC elleni 4:0-s győzelmünk után magabiztosan érkeztünk meg erre a “rangadóra” is. Örülök, hogy sikerült itthon tartani ismét a három pontot.”

Brázovics Evelin: “Nem volt könnyű ellenfél a Debrecen, hajtottunk, küzdöttünk a győzelemért. Nehéz volt, mert már a második rangadónk volt a héten, és és kicsit fáradtabbnak éreztük magunkat, de ennek ellenére ismét sikerült a három pontot megszereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire kitartóan és alázatosan megyünk előre hétről hétre. Remélem ez a sikersorozat nem szakad meg.”

 

Nádudvari Anna: “Mindkét csapatnak nagyon fontos volt ez a mérkőzés, így izgatottan vártuk hogy elkezdődjön, és bizonyítani tudjuk, hogy ott a helyünk a dobogón. A DLA is érezte, hogy jó lenne az elejen gólt szerezniük, igy próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előtt. Kubitsch Eszti szöglete után sikerült gólt fejelnem, és ezzel szereztük meg a vezetést. Nagyon boldoggá tett ez a gól, és erőt adott a csapatnak a tovabbiakban. A második félidőben nagyot küzdöttünk, és ezzel sikerült itthon tartani a három pontot.”

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏

Négygólos győzelem a Puskás ellen!

U19 kiemelt csoport 12. forduló (előrhozott mérkőzés)

Astra-Alef HFC-Üllő – Puskás FC 4-0 (2-0)
⚽️Skultéty Tamara (31., 73.), Hári Kata (45.), Fejér Zsuzsanna (90.)

Tegnap előrehozott mérkőzésen fogadta U19-es csapatunk a kiemelt csoportban az addig veretlen (egy döntetlen a DLA ellen) Puskás FC együttesét Csepelen. 

Lányaink tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen aktuális ellenfelük komoly játékerőt képvisel, és minden tudásukra szükség lesz ahhoz, hogy egy szoros, jó mérkőzést tudjanak játszani egy olyan csapattal, akik mondhatni akadémiai lehetőségek között nevelik a játékosaikat.

Az első játékrész ennek megfelelően labdabirtoklásban Puskás fölényt hozott, bár az is igaz, hogy lányaink nem akartak túlságosan nagy területeket adni ellenfelüknek, így várható volt hogy a mérkőzés első szakaszában ez nem lesz másként. A lányok pontosan tudták mikor mit kell tenniük, és bár a Puskásnál volt többet a labda, sem helyzetük, sem lehetőségük nem volt arra, hogy gólt szerezzenek. (persze ez a csapat védekezésének is köszönhető)

Lányaink viszont helyenként okoztak azzal veszélyt, hogy jókor, jó időben támadták le ellenfelüket, így az Astra sokkal közelebb állt ahhoz, hogy gólt szerezzen, mint a felcsúti együttes. 

Ez a gól a 31. percben meg is született,  egy nagy egyéni hibát használt ki támadónk, Skultéty Tamara, és ziccerben nem hibázott, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A második találatunk előtt is Tami került volna helyzetbe, de a 16-os vonala előtt szabálytalankodtak vele szemben. A jogosan megítélt szabadrúgást Hári Kata szépen csavarta el a sorfal mellett, a kapusnak esélye sem volt, hogy védeni tudja! (2-0)

A második játékrészben még több lehetősége volt lányainknak a gólszerzésre, de a helyzetek sajnos kimaradtak, egészen a 73. percig, amikor tulajdonképpen Skultéty Tamara eldöntötte a mérkőzés sorsát. Támadónk egyedül lépett ki a félpályánál két védő között, majd ziccerben vezette a Puskás kapusára a labdát. A védő azonban utolérte, így vissza kellett vennie  a labdát, ami azt eredményezte, hogy még két védőt ki kellett cseleznie ahhoz, hogy lövőhelyzetbe kerüljön. Ez sikerült is neki, így a 73. percben már három góllal vezetett csapatunk. A “pontot az I-re” Fejér Zsuzsanna tette fel a 90. percben, amikor igazából már egy veszélytelen szituációban ellenfelünk kapusa el akarta rúgni a mélységbe bejátszott labdát, és ezzel támadónkat találta el, akinek a hátáról tulajdonképpen bepattant a felcsúti kapuba a labda. 4-0! 

A mérkőzés utolsó tíz percében kicsit jobban nyomott ellenfelünk, volt egy helyzetük is, melynél Török Noéminek kellett hárítania, de alapjába véve nem sikerült komolyabban veszélyeztetniuk. 

Bár csapatunk játszott már jobban, és szebben is ebben a bajnokságban, sokkal koncentráltabb és élesebb volt ellenfelénél, és így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

📅A lányoknak még egy rangadójuk lesz a héten, szombaton a szintén veretlen DLA együttese érkezik majd a Szentmiklósi útra.

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏💪

 

Kiharcolt három pont Fehérváron!💪🥳

U19 Kiemelt csoport 8. forduló

Fehérvár FC – Astra-Alef HFC-Üllő 1-2 (1-1)
⚽️ Földvári Fanni (38.) ill., Skultéty Tamara (22.), Kubitsch Eszter (85.)

Jegyzőkönyv

Vasárnap U19-es csapatunk a kiemelt csoportban a Fehérvár FC vendégeként lépett pályára. Nem volt könnyű dolga lányainknak, hiszen betegség miatt több hiányzó is volt, és egyéb nehézségek is adódtak, amelyek miatt csere nélkül kellett vállalni a mérkőzést.

Az első játékrészben többet birtokolta a labdát ellenfelünk, – akik NBII-ben meghatározó támadókkal kezdtek csapatunk ellen, így ez nem is volt meglepő. Földvári Fannit, és Pécsi Dórát is nehezen tudták tartani a lányok, de azért csapatunk is talált réseket ellenfele védelmén, és annak ellenére hogy bár többet volt a labda a fehérvári együttesnél, a kapuralövések arányában nem volt nagy különbség. Sőt, a vezetést és lányaink szerezték meg a 22. percben egy sarokrúgás után – Németh Noémi az első lövést még védeni tudta, de a kipattanót Skultéty Tamara közelről a hálóba vágta!⚽️

A vezető találat után sem változott a játék képe, a fehérvári együttesnél volt többet a játékszer, és nagy koncentráció kellett lányainktól, hogy állják ellenfelük rohamait. A 38. percben azonban elég volt egyetlen elcsúszás a védelemben és Földvári Fanni ⚽️ezt meg is büntette, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben változott a játék képe, sokkal kiegyenlítettebb lett a labdabirtoklás a két csapat között, kicsit talán át is ment a mérkőzés egy rohanós tempóba, hiszen mindkét csapat próbálta a vezető gólt megszerezni. Ellenfelünk nem igazán veszélyeztetett, – vagy ha igen messziről nem találta el a kaput –  csapatunknál pedig az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így lányaink sem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kialakítani. Az első igazi helyzetig a 75. percig kellett várni, mikor Skultéty Tamara indult meg egy félpályánál megszerzett labdával, de hiába vitte teljesen egyedül a kapusra, sajnos ziccerben a kapu mellé emelt. Ebben a periódusban több labdát is szereztek lányaink ellenfelük térfelén, és így több sarokrúgást, és szabadrúgást is elvégezhettek. Ebből Szennai Tímea fejese okozott vesztélyt egy sarokrúgás után, mely éppen hogy elkerülte a kaput.

A 85. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést! Már eddig sem volt veszélytelen, hogy támadóink próbáltak letámadni, labdát szerezni a fehérvári térfélen, és ez most nagyon közel sikerült a kapuhoz-egy hosszabban megtolt labdát Kubitsch Eszter csent el a fehérvári belső védőtől, és a 16-oson belülről okosan a bal alsó sarokba gurított!⚽️

Kicsit több, mint öt perc volt hátra a találkozóból (hosszabbítással együtt), nyilván ellenfelünk mindent megtett az egyenlítés érdekében, lányaink pedig igyekeztek ezt megakadályozni, sőt azért még néhány támadásra is futotta ezalatt az idő alatt. Körülbelül két perccel a vége előtt majdnem sikerült Pécsi Dórának “meglógnia” védőink szorításából, de Török Noémi remekül lépett ki az indításra, így a csatár elöl csúszva meg tudta szerezni a labdát. Érezhető volt, hogy ezzel ellőtte puskaporát a Fehérvár, és a játékvezető pár másodperccel később le is fújta a találkozót.

A lányok előtt le a kalappal, mert egy nagyon jó ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni, ami biztosan értékes három pont lehet, vagy lesz ha ellenfelünk is úgy akarja. Nagyot küzdöttek a csajok, és emellett amit tudtak meg is tettek a pályán, kihozták a maximumot ebből a nehéz helyzetből! 

📅A következő két találkozón erre a küzdeni tudásra biztosan szükségük is lesz, hiszen október 28-án a még 100%-os Puskás FC, október 31-én pedig a szintén még hibátlan Debreceni Labdarúgó Akadémia lesz az ellenfelük.📅

Szép volt lányok! Csak így tovább!👏

 

Háromgólos hátrányból fordított csapatunk!👏

U19 kiemelt csoport 7. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – KÉSZ-ST. Mihály FC 5-4 (2-4)
⚽️⚽️Skultéty Tamara,⚽️Nádudvari Anna I., ⚽️Kubitsch Eszter, ⚽️Szennai Tímea ill.,
Ramor Korinna (2), Mészáros Eszter, Kiss-Lantos Hanna

Tegnap délután 14.00 órától a Szent Mihály együttesét fogadta U19-es csapatunk a kiemelt csoportban. A mérkőzésre ezúttal a Goldball Parkban került sor, hiszen a cseppet sem futball időnek mondható körülmények nem tették lehetővé a meccs Csepelen történő lejátszását.  

A mérkőzés első 15 percében inkább ismerkedtek egymással a csapatok, és a megszerzett labdákból gyorsan próbáltak támadásokat vezetni, így mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A lehetőségből gólt a Szent Mihály ért el először, mikor a 16. percben Mészáros Eszter egy szögletrúgást követően senkitől sem zavartatva bevette csapatunk kapuját. Lányaink ekkor magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, de gólt ismét a Szent Mihály szerzett, Ramor Korinna jobb oldalról megindulva kicsit kiszorított helyzetben a hosszú sarokba emelt. Körülbelül öt perccel később szépített csapatunk – egy indítás után Skultéty Tamarát nem tudták szerelni a szegedi védők. (1-2)

Sajnos hiába próbált csapatunk egyenlíteni, a játékunk inkább kapkodóvá vált, ezáltal a védelem sem zárt jól, és gyorsan egymás után két találatot is szerzett a Szent Mihály együttese. (1-4) A szünet előtt ismét Skultéty Tamara  szerzett gólt, így az első 45 perc után kétgólos volt a szegedi előny. (2-4)

A félidőben rendeztük a sorokat és a lányok is érezték, hogy ez a mérkőzés még nincsen veszve, így a második 45 percben egy szinte teljesen más csapatot láthattak a – rossz idő ellenére is – kilátogató szurkolók. 

Csapatunk futószalagon gyártotta a helyzeteket, lehetőségeket, és a 65. percben Nádudvari Anna I., egy sarokrúgást követően meglőtte a harmadik gólunkat, majd szintén sarokrúgás után szerezte csapatunk az egyenlítő találatot is: Kubitsch Eszter tekerte be a szögletet ezúttal élesebben, amely így a kapu felé kanyarodott, és a Szent Mihály kapusa nem tudta hárítani azt. Nagyon közel voltak lányaink a vezetés megszerzéséhez, de csak nem akart megszületni a győztes találat. A lefújás előtt két perccel csapatunk szabadrúgást kapott körülbelül 25 méterre az ellenfél kapujától, az oldalvonal mellett. Sejteni lehetett, hogy ez lehet az utolsó esélyünk arra, hogy három pontot szerezzünk a találkozón. Ez valószínűleg Szennai Tímea fejében is megfogalmazódott, aki ezúttal remekül találta el a labdát, ami a jobb felső sarokban kötött ki, így lányaink megnyerték a találkozót!

Nagyot harcoltak a lányok a második játékrészben, és végre elkezdtek igazán játszani is, ami sokat segített abban, hogy sikerült 3-0-ra megnyerni a második félidőt. 1-4-ről hozták vissza a lányok a találkozót, ami nagyon nagy fegyvertény, és azért  sikerült, mert az utolsó percig hittek abban, hogy meg tudják fordítani! 

Köszönjük a Szent Mihálynak a segítséget a mérkőzés halasztásában, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

Vasárnap lányaink a Fehérvár FC csapatával mérkőznek meg a kiemelt bajnokság 8. fordulójában.

Szép volt lányok!!Gratulálunk!🤩💪👏

Döntetlen Győrben!

U19 Kiemelt csoport 6. forduló

ETO FC Győr – Astra-Alef HFC-Üllő 1-1 (1-0)
g:Süveges Hanna (34.) ill. Kirchner Anna (90.)

Jegyzőkönyv

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma Győrben vendégeskedett az ETO-nál. A zöld-fehér együttes az első öt fordulóban remekül szerepelt, hiszen csak a DLA együttesétől kaptak ki, a többi talákozójukat magabiztosan nyerték meg. Csapatunk a Budaörs csapatától vereséget szenvedett az elmúlt héten, ráadásul néhány poszton változtatni is kellett, ami cseppet sem könnyítette meg lányaink dolgát.

A mérkőzést az ETO kezdte jobban, többet birtokolták a labdát, és veszélyes támadásokat is vezettek csapatunk kapujára. Többször is Török Noéminek kellett bravúrral hárítania, vagy éppen akadt olyan is, hogy Szennai Tímeának kellett a gólvonal elől tisztáznia. Már éppen kezdett csapatunk “megérkezni”  a mérkőzésbe, amikor a 34. percben egy beívelés után megszerezte a vezetést az ETO. Bár harminc percet adtunk ellenfelünknek, és ezalatt eldönthették volna a találkozó sorsát, nem tették…a félidő utolsó 15 perce pedig csapatunké volt, és ha az előbb azt írtuk, hogy az ETO eldönthette volna a meccset, akkor ebben a 15 percben ha eldönteni a meccset nem is, de egyenlíteni biztosan tudtak volna lányaink, ha kicsit pontosabbak, sőt, akár vezethettek is volna.

A második játékrészben már változott a játék képe. Komoly mezőnyharc folyt a pályán, és igazából mindkét csapatban benne volt a veszély a gólszerzésre, de ezek leginkább lehetőségek voltak, melyek az utolsó passzok előtt rendre elhaltak. Lányaink talán egy kicsivel többet birtokolták a labdát mint ellenfelük, és míg csapatunk próbálta feltörni az ETO védelmét, a zöld-fehérek kontrákkal próbálkoztak. A közös az volt a két csapat játékában, hogy lövésig ebben a félidőben kevésbé jutott el mindkét együttes. 

A 73. percben csapatunk szerkezetet váltott, és a pontszerzés reményében átállt három védős játékra, plusz egy támadót előre küldve. Ez jó döntésnek bizonyult még akkor is, ha benne volt a rizikófaktor, de ezzel kicsit megosztottuk ellenfelünk védőinek a figyelmét. Ebből született az egyenlítő találat tulajdonképpen a 90. percben. A jobb oldalról beadott labdára középen többen is érkeztek, és bár az első lövés még kipattant egy védőről, de pontosan Kirchner Anna elé,  aki nem hibázott, és a kapu bal oldalába emelte a labdát!

A játékvezető pár perces hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, így a csapatok osztoztak a pontokon. 

Érdekes volt ez a találkozó, hiszen el kell ismerni, hogy első 30 percben az ETO-s lányok közelebb álltak a győzelemhez, de az első 45 perc vége, és a második félidő alapján már a döntetlen talán valóban igazságosabb eredménynek tűnik, mégpedig azért, mert lányaink egyetlen percre sem adták fel hogy gólt szerezzenek, és a második félidőben talán ezt jobban is akarták, mint ellenfelük.

Egy jó ellenfél ellen sikerült pontot szerezni idegenben, ami nagyon fontos, hiszen ebben a bajnokságban rengeteg jó csapat van, és úgy tűnik, hogy több esetben az éppen aznapi teljesítmény, vagy forma dönti el sok találkozó sorsát.

A következő fordulóban lányaink a Szent Mihály csapatát fogadják majd a Szentmiklósi úton.

Hajrá Astra!

A Haladás-Viktória ellen is győzött az U19🤩

U19 kiemelt csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Haladás-Viktória 3-0 (1-0)
g: Skultéty Tamara (17.), Kubitsch Eszter (51.,59.)
jegyzőkönyv

U19-es csapatunk csütörtökön délután előrehozott mérkőzésen fogadta a Haladás-Viktória együttesét a CSHC Sporttelepen. A lányok remekül kezdték az őszi szezont, a Vasas, a Veszprém, a Ferencváros, illetve az MTK legyőzése után 100%-os mérleggel várták a szintén jó erőkből álló szombathelyi lányokat. 

A mérkőzés jól indult csapatunk számára, hiszen a kezdősípszótól kezdve dominálni tudtak a lányok és több támadást is sikerült vezetni ellenfelünk kapujára. Az első gólra 17 percet kellett várni, ekkor Skultéty Tamara⚽️emelt körülbelül 16 méterről a szombathelyi kapuba. Bár több gól már nem született ebben a játékrészben, mindkét együttesnek lett volna lehetősége még a gólszerzésre, de vagy nem céloztak jól a lányok, vagy csapatunk esetében Török Noémi🥅 védett, aki továbbra is szerette volna megtartani 100%-os mérlegét a kapott gólokat tekintve, így nem is tudták bevenni kapuját sem az első félidőben, sem az egész mérkőzést tekintve. A második 45 perc tulajdonképpen úgy indult, ahogyan az első, de ebben a játékrészben mondhatni még jobban dominált csapatunk mint az elsőben, így több helyzet, illetve lehetőség is adódott lányaink előtt. Ebből Kubitsch Eszter⚽️ tudott kihasználni kettőt is az 51., illetve az 59. percben. Eszter nagyon okos gólokat szerzett, mindkétszer átemelte a kicsit kint álló kapus felett a labdát. 

Ismét győztek tehát U19-es lányaink a kiemelt csoportban, öt mérkőzést nyertek meg  a lányok kapott gól nélkül, mely dicséri mind a védekezést, mind pedig a kapuban Török Noémit, aki nagyon koncentráltan, és magabiztosan védi csapatunk kapuját az első forduló óta. Igaz ez a mezőnyjátékosokra is, akik igyekeznek 100%-ot nyújtani minden találkozón és a sikerekhez nagyban hozzájárul az is, hogy a lányoknak remek a hozzáállásuk, motiváltak, szinte minden edzésen részt vesz mindenki a csapatból. Reméljük, hogy ez csak a kezdet, és a lányok tudják majd folytatni ezt a remek szereplést, hiszen még nagyon sok jó csapat vár rájuk, ahogyan a Haladás-Viktória is egy erős játékosokból álló együttes volt, hiszen keretükből többen szerepet kaptak már az NBI-es felnőtt csapatban is. 

Jól menetel tehát a csapat, és hogy hogyan látják ezt a játékosok “belülről” azt Skultéty Tamarától, Kubitsch Esztertől, és csapatunk kapitányától, Szennai Tímeatól kérdeztük:

🎤Skultéty Tamara:Kicsit több mint egy éve jöttem az Astrába és a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon összetartó a csapat. Igaz többen jöttek és mentek, de szerintem nagyon rugalmasan kezeltük a változásokat, és folyamatosan csak erősödtünk és fejlődtünk, aminek az eredményét most a meccseken tapasztalhatjuk is. A legfontosabb eredmény amit véleményem szerint el tudtunk érni az előző szezon óta – ami most a Haladás-Viktoria meccsen is sikerült-, hogy nem vesszük át automatikusan a másik csapat játék tempóját és hozzáállását, sőt sok esetben mi dominálunk és adjuk meg a játék ritmusát. Hatalmas öröm mindannyiunk számára az elért eredmény, amiért valóban rengeteget küzdöttünk. Nem titkolt célunk, hogy alázatosan mégis magabiztosan továbbra is megőrizzük a dobogón a helyünket.”

🎤Kubitsch Eszter: “Mindig boldoggá tesz, ha góllal tudom segíteni a csapatomat, de ez a két gól most még többet jelentett számomra. Az utóbbi időben nem tudtam hozni azt a teljesítményt, amit várnék magamtól, viszont úgy érzem, hogy ez a két gól most erőt adott nekem. Nagyon büszke vagyok a csapatra,  mivel 5/5 nyert meccsel, és kapott gól nélkül állunk a dobogó élén. Mi nem olyan csapat vagyunk, akik elbízzák magukat, de mostmár egyértelműen a dobogó a cél számunkra, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek után is mindenki maximálisan oda fogja tenni magát az edzéseken, és a meccseken is egyaránt.”

🎤Szennai Tímea:Szerintem ezen a meccsen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Összeszedettek voltunk, és a mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült. A félidő után úgy mentünk ki az öltözőből, hogy ez a meccs rajtunk múlik és mi eldöntöttük, hogy nyerni fogunk, nem szeretnénk megszakítani a győzelmi sorozatunkat. Az előző mérkőzések is nagy meccsek voltak, és hatalmas boldogság, hogy minden eddigi meccset győztesen es kapott gól nélkül tudhatunk. Ez a csapatnak adott egy kis önbizalmat és lendületet a következő találkozókra.”

Bravó lányok! Gratulálunk!💪

A lányok a következő mérkőzésüket jövő héten csütörtökön játsszák majd a Budaörs együttese ellen!

😍ÓRIÁSI BRAVÚR A HÉTVÉGE ELSŐ NAPJÁN😍

U19 kiemelt csoport 4. forduló
MTK Hungária FC – Astra-Alef HFC-Üllő 0-1 (0-0)
⚽️ Sultéty Tamara (57.)
U19-es Kiemelt csapatunk a Tichy Lajos Sportcentrumba látogatott, ahol az MTK utánpótlás csapatával csaptak össze a lányok. Ellenfelünkről tudni kell, hogy csapatuk nyáron edzőváltáson esett át, és a Schumi Dorottya által dirigált MTK ellen az elmúlt öt évben egyik csapatunk sem tudott pontot szerezni. Az MTK keretében több olyan játékos is helyet kapott a mai találkozón, akik már a Simple Női Ligában is bemutatkoztak, és folyamatos játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között. A mérkőzés első félideje kiegyenlített mezőnyharcot hozott, voltak helyzetek itt is-ott is, de a kapuk érintetlenül maradtak. Csapatunk legnagyobb helyzete Skultéty Tamara nevéhez fűződik, aki azonban ekkor még nem tudta mattolni a Kék-fehérek kapusát. A másik oldalon Török Noémi is védett egy nagyot, de ezen kívül nem volt komolyabb dolga, sőt, az egész találkozón magabiztosan őrizte csapatunk kapuját.💪🥅
Az első játékrész tehát 0-0-ás döntetlennel zárult, a második játékrészben pedig hiába kapcsolt magasabb sebességi fokozatra az MTK, nem sikerült csapatunk védelmén átjutniuk. Lányaink önfeláldozóan küzdöttek minden labdáért, minden távoli lövésbe beleléptek, vagy belevetődtek, így a kék-fehérek gyakorlatilag csak szabadrúgásból tudták eltalálni csapatunk kapuját, de ezeket a próbálkozásokat Török Noémi könnyűszerrel hárította.
Az 57. percben megszerezte csapatunk a vezetést: egy indítást követően Skultéty Tamara iramodott meg az MTK védői között, akik nem tudták őt szerelni, a védők után pedig a kapust is kicselezte, és begurította vezető, -majd a végén kiderült, hogy az egyetlen és egyben győztes találatunkat!⚽️🤩
Nagyon sokat tettek a lányok ezért a győzelemért, és nem csak ezért, hiszen négy meccsből négyet nyertek kapott gól nélkül úgy, hogy a Ferencváros, és az MTK is benne volt ebben a sorozatban, ami óriási bravúrnak számít❗️ ✅Csapatunk jelenleg 12 ponttal áll a tabella élén!💯
Gratulálunk lányok! Csak így tovább!😍⚽️
📅Most egy kisebb szünet következik a bajnokságban, legközelebb csak szeptember 17-én lépnek pályára a lányok, hazai pályán a Haladás-Viktória ellen. 📅

Háromgólos győzelem a Fradi ellen!🤩💪

U19 Kiemelt csoport 3. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Ferencvárosi TC 3-0 (2-0)
g: Nádudvari Anna (20. büntetőből), Kubitsch Eszter (35., 55.)

U19-es csapatunk az első két fordulóban magabiztos győzelmet aratott a kiemelt csoport két újonca a Vasas, és a Veszprém csapatai ellen, az igazi “felmérő” viszont a harmadik fordulóban várta a lányokat, az évek óta bajnokesélyes Ferencváros együttesét fogadták ma a Szentmiklósi úton. Aktuális ellenfelünk a 2020/2021-es szezonban még nem lépett pályára, így mondhatni a sötétben tapogatóztunk a Fradi mostani erősségét illetően. 

A mérkőzés első perceitől kezdve csapatunk ragadta magához a játék irányítását, labdabirtoklásban messze felülmúlták ellenfelüket lányaink. Ennek megfelelően körülbelül tíz perc elteltével “megérkeztek” a helyzetek, és a lehetőségek is. A vezető találat előtt Godzsa Ivett, és Skultéty Tamara előtt is adódott nagy lehetőség a gólszerzésre de ezek még kimaradtak, majd a huszadik percben Skultéty Tamarát buktatták ziccerben a Ferencváros védői, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nádudvari Anna magabiztosan értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A gól után is nagy nyomás volt ellenfelünk védelmén, sorra jöttek a sarokrúgások, illetve átlövések a lányoktól, és nem is hiába. A mérkőzés 35. percében Kubitsch Eszter vállalkozott egy távoli lövésre, mely ugyan nem volt bombaerős, de így is befért a jobb alsó sarokba.

A második játékrészben sem változott igazán a játék képe, csapatunk támadott, a Ferencváros pedig a megszerzett labdákkal gyorsan próbált védőink mögé kerülni, de ez nem igazán sikerült. A Hári Kata (majd Nádudvari Anna), Szennai Tímea, Fehér Anna, és szintén Nádudvari Anna védő négyessel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. Ellenben az FTC védelem Kubitsch Esztert ma nem tudta tartani, több helyzet, lehetőség is indult tőle, valamint az 55. percben az egész zöld-fehér védelmet kicselezte, és meglőtte saját maga második, csapatunknak pedig a harmadik találatát.

A hátralévő 35 percben is akadtak lehetőségek lányaink előtt, de ezek már kimaradtak, így 3-0-ra legyőztük a Ferencvárost!

Fontos megemlíteni hogy kapusunknak, Török Noéminek a kapuját három mérkőzés óta nem tudják bevenni az épp aktuális ellenfelek. Az U19-es bajnokságban a három forduló alatt még érintetlen maradt Nono mögött a háló, valamint az elmúlt héten NBI-ben a Haladás-Viktória sem tudta bevenni kapuját!

Ami biztos, hogy ebben a bajnokságban könnyű mérkőzés nincsen, minden pontért keményen meg kell küzdeni, de a Ferencváros legyőzése mindig, minden esetben bravúrnak számít!

Lányaink következő mérkőzésére szeptember 5-én kerül sor, és újabb bajnokesélyes nagynevű klub lesz az ellenfél, az MTK otthonában lép majd pályára csapatunk.

Gratutálunk lányok! Csak így tovább!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!