U19 kategória bejegyzései

Kettőből egy a dupla meccsen

U19 kiemelt csoport

14. forduló

Vasas Akadémia – Astra-Alef HFC-Üllő 0-5 (0-3)
g: Szennai Tímea (2), Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara

21. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – Fehérvár FC 1-2 (0-1)
g: Skultéty Tamara (56.), ill. Szabó Bernadett (28. büntetőből), Földvári Fanni (68.)

U19-es csapatunk nincsen könnyű helyzetben a kiemelt csoportban, hiszen a szabályok értelmében május 30-ig le kell játszania minden bajnoki mérkőzését a 2020/2021-es szezonban. A halasztott mérkőzések miatt, amelyekből egyébként nem minden esetben csapatunk kért halasztást, feltorlódtak a találkozók, így többször is egymás utáni napon kell játszania a lányoknak.

Így volt ezen a héten is, hiszen szerdán a Vasas Akadémia ellen, csütörtökön pedig a Fehérvár FC ellen léptek pályára a lányok. 

Az agilisan játszó Vasas ellen nem volt könnyű dolga csapatunknak, de Skultéty Tamara korai gólja (5. perc) sokat segített abban, hogy bár fokozatosan, de átvette csapatunk a mérkőzés irányítását, és így több helyzetet, és lehetőséget tudott kialakítani ellenfele kapuja előtt. A 12. percben Szennai Tímea növelte az előnyt kétgólosra, miután egy szöglet utáni kavarodásból sikerült betalálnia, majd még a szünet előtt Kubitsch Eszter tekert szép gólt 16 méterről a bal felső sarokba, így 3-0-ás vezetéssel vonulhattak szünetre a lányok.

A második játékrészben is fölényben játszott csapatunk, és a sok lehetőség közül kettőt még sikerült értékesíteni. Kubitsch Eszter, és Szennai Tímea is meglőtte második gólját, így csapatunk 5-0-ra megnyerte a találkozót.

A csütörtöki mérkőzés előtt mindent megtettünk a megfelelő regeneráció érdekében, nagyon fegyelmezettek voltak a lányok, és masszőrünk, Orosz Zsófia is igyekezett csodát tenni csapatunkkal a találkozó előtt. Ez tulajdonképpen valamilyen szinten sikerült is, hiszen egy kissé tompább első félidő után (ahol egy jogosan megítélt 11-es góllal 1-0-ra vezetett ellenfelünk), egészen elképesztő második félidőt produkáltak a lányok egy komoly játékerőt képviselő Fehérvár ellen. Végig csapatunk birtokolta a labdát, rengeteg párharcot nyertek a lányok, egyáltalán nem volt kétséges az, hogy lányaink jobban akarják ezt a mérkőzést megnyerni, mint ellenfelük. Az 56. percben sikerült is egyenlíteni Skultéty Tamara góljával, és ezután is gyakorlatilag folyamatos védekezésre kényszerítették ellenfelüket a lányok, rengeteg lehetőség adódott, de egyszerűen nem sikerült a fehérvári kapuba találni. A 68. percben persze jött ami ilyenkor jönni szokott, ellenfelünk egy kontrájánál védőink egy lesgyanús helyzetben megálltak, a játékvezető viszont továbbengedte az akciót, és Földvári Fanni újra vezetéshez juttatta a fehérvári együttest. A mérkőzésnek még messze nem volt vége, és bár a gól után végképp “sátrat vert” tulajdonképpen a Fehérvár 16-osa előtt csapatunk, a lányok körbelőtték a kaput, valamint a kapus kezébe emelgették az adódó lehetőségeket.

Sajnos a “ha” futball mérkőzésen nem játszik, de mégis úgy gondoljuk, hogy nem érdemelt csapatunk ezen a napon vereséget, mert két nap alatt 180 percet játszva mindkét mérkőzést irányítva,  – úgy hogy Török Noéminek egyébként, mint Micimackónak a mérkőzés nagy részében “semmi dolga nem akadt”, – legalább egy döntetlent megérdemeltek volna a lányok. 

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “Annyit tudok mondani, hogy le a kalappal a lányok előtt, hogy ezt a két napot ilyen magas szinten végig tudták csinálni. Minden csapatnak nehéz most, hogy sok mérkőzés feltorlódott, nekünk sem könnyű ezt megoldani, de vannak még céljaink, amelyeket el szeretnénk érni. Bár a Fehérvár ellen vereséget szenvedtünk, de az én szememben győztünk -még akkor is ha ezért nem adnak három pontot –  hiszen egy erős ellenfél ellen sikerült támadólag fellépnünk, birtokolni a labdát, és rengeteg helyzetet, lehetőséget kialakítani, amelyre az őszi egymás elleni mérkőzésen nem volt példa. A tabellán elfoglalt helyezések nem minden csapatnál mutatják a valóságot, ebben a bajnokságban minden csapat erős valamiben, és egyes találkozókon az is dönthet, hogy aznap kinek van több szerencséje, vagy melyik csapat van éppen jobb passzban. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk ezen a mérkőzésen, de ha eredményesek akarunk lenni pontosabbnak, és higgadtabbnak kell lenni az ellenfél kapuja előtt, hogy több helyzetet tudjunk értékesíteni a jövőben. Én büszke vagyok a lányokra, mert minden szempontból nagy fejlődésen ment keresztül a csapat, bár ezt most jelenleg még nehezen fogadják el, hiszen nem sikerült begyűjteni a három pontot. Nem vagyunk könnyű helyzetben de menni kell tovább, és ha ugyanilyen elánnal tudunk pályára lépni minden mérkőzésen, és javítjuk amit kell, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül a kitűzött célunkat elérni.”

A lányok vasárnap a Puskás Akadémia ellen lépnek pályára!

Ötgólos győzelemmel folytatták a lányok!

U19 kiemelt csoport 23. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – FC Hatvan  5-0 (4-0)
g: Kubitsch Eszter (2), Skultéty Tamara, Nádudvari Anna II., Szennai Tímea

A mai napon U19-es csapatunk mondhatni újra kezdte a szezont, hiszen egy hónap kényszerpihenő után léptek ismét pályára a lányok. Ezúttal az FC Hatvan csapata volt az ellenfél, akik bár hét ponttal az utolsó helyen állnak a kiemelt csoportban, harcos, és ügyes játékosokból állnak, így egyáltalán nem volt csapatunknak könnyű dolga. 

Mindkét játékrészben csapatunk irányította a játékot, de igazán az első 45 percben voltak elemükben a lányok. A négy gól az ellenfélnek volt leginkább kedvező ebben a periódusban, hiszen sokkal több találatot is szerezhettek volna lányaink, ha kicsit pontosabbak. Nagy fölényben játszott csapatunk, sokat lőttek kapura a lányok távolról is, a gólok pedig szemre is tetszetősek voltak.  A 7. percben Skultéty Tamara jobb oldali beadására Kubitsch Eszter érkezett jól és a kapu jobb oldalába fejelt. (1-0) Egy perccel később hasonló támadást vezettek lányaink, ezúttal a bal oldalról Nádudvari Anna tálalt Skultéty Tamara elé, aki remekül érkezett a rövidre és nem is hibázott. A 19. percben ismét Kubitsch Eszter volt eredményes, szintén Skultéty Tamara jobb oldali beadását követően, ezúttal lábbal sikerült gólt szereznie. A mérkőzés 35. percében egy szögletrúgást követően a 16-oson belül Nádudvari Anna helyezkedett jól és készített le lövésre Szennai Tímeának, aki 16 méterről a kapu bal oldalába helyezett és ezzel már 4-0-ra vezetett csapatunk.

A második félidőben talán a négy gólos vezetés tudatában kicsit visszavett csapatunk a tempóból, ezért a Hatvannak is akadtak lehetőségei, igaz komoly az csak egy, de kapusunk Reibl Orsolya remekül tisztázott Katona Flóra ziccer helyzeténél. Az 56. percben ismét fejesgóllal növelte előnyét csapatunk, Nádudvari Anna érkezett jól egy beadásra, melyet még előtte Skultéty Tamara próbált kapura fejelni, de pont Nádudvari felé érkezett a fejes, és végül az ő fejéről jutott a hálóba. Lehetőségeink akadtak ugyan a második játékrészben is, sőt néhány perccel a mérkőzés vége előtt még Kubitsch Eszter lőtt egy zúgó kapufát is, melyet már szinte mindenki bent látott, de a kapufa külső éléről kifelé pattant a labda.

Összességében elmondható, hogy az első félidei nagy iramot diktáló remek játék volt az, mellyel ezt a mérkőzést sikerült ilyen nagy arányban megnyerni, erre lehet építeni majd a következő találkozókon. 

Jövő héten a Budaörs vendégei lesznek a lányok, akiknek az őszi vereségért nyilván szeretnének visszavágni, reméljük sikerül is, de ahhoz az egész mérkőzésen a mai első félidei játékunkra lesz szükség!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

8-0 a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 10. forduló

Astra HFC-Kiskunfélegyháza – Tiszakécske VSE 8-0 (4-0)
g:Czinege Eszter (17., 45., 87., 89.), Kovács Alexandra (10., 56., 69.) Csenki Mária (27.)

Egymás után kétszer játszott a Tiszakécske ellen U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban, hiszen egy korábbra kiírt mérkőzést is pótolni kellett. Ezúttal Kiskunfélegyházán küzdöttek meg egymással a felek, viszont a mérkőzés képe továbbra sem változott, csapatunk irányította a találkozót, sőt szebbnél szebb gólokat szervezve fölényes győzelmet arattak a lányok. Már az első játékrész után 4-0-ra vezetett csapatunk, a második félidőben pedig sikerült ezt megduplázni, így 8-0-ra nyertek lányaink! 

Czinege Eszter ismét a góllövő cipőjét húzta a lábára, hiszen négy gólt is szerzett és ezzel vezeti a dél-keleti csoport góllövőlistáját 33 taláttal. Ezúttal Kovács Alexandra is elemében volt, ő mesterhármassal vette ki a részét a győzelemből, valamint Csenki Mária is betalált a tiszakécskei kapuba.

A lányok ezzel a győzelemmel nagyon közel kerültek a csoport második helyének megszerzéséhez, hiszen már 10 pont a különbség csapatunk, és a jelenleg bronzérmes pozícióban álló Szent Mihály együttese között.

Lányaink vasárnap a bajnoki címre törő Gyulai Amazonok vendégei lesznek.

 

Szép volt lányok, Hajrá Astra!

Győzelem, és Czinege Eszter mesterhármas a Tiszakécske ellen!

U19 Dél-Keleti csoport 17. forduló

Tiszakécske VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 1-5 (1-0)
g: Illés Janka (31.) ill, Czinege Eszter (67., 70., 88.), Novák Gabriella (61.), Kovács Alexandra (84.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban szombaton játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Tiszakécske ellen. A papírforma ebben a csoportban elég sokszor érvényesül, így bízhattunk benne, hogy lányaink tovább növelik pontjaik számát, amellyel egyre közelebb kerülnek az ezüstérem megszerzéséhez.

Ellenfelünk viszont nem “feltett kézzel” érkezett a pályára, és a mérkőzés 31. percében Illés Janka góljával a vezetést is megszerezte, sőt az első játékrészt 1-0-ra meg is nyerte. 

A második félidőben viszont megrázta magát csapatunk. A 61. percben megtört a jég Novák Gabriella találatával sikerült egyenlíteni, hat perccel később pedig Czinege Eszter is megkezdte a gólgyártást, így már 2-1-re vezetett csapatunk. Az utolsó húsz percben is csak Astra találatoknak örülhettünk, Czinege Eszter duplázott (70., 88.), valamint Kovács Alexandra is bevette a tiszakécskei kaput a 84. percben, így lányaink 5-1-re megnyerték a találkozót. 

Csapatunk ezzel a győzelemmel hét pontra növelte a különbséget a jelenleg a tabella harmadik fokán álló Szent Mihály együttesével szemben. Jövő héten ismét két mérkőzést játszanak majd a lányok, hiszen szerdán a Tiszakécskével csapnak majd össze (halasztott mérkőzés pótlása), hétvégén pedig a bajnokaspiráns Gyulai Amazonok vendégei lesznek Gyulán.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Győzelem Dél-Keleten!

U19 Dél-keleti csoport 13. forduló

Ceglédi VSE – Astra HFC-Kiskunfélegyháza 2-3 (0-2)
g: Jakab Bianka (85.), Bíró Melitta (89.) ill., Kovács Alexandra (15.), Czinege Eszter (20., 75.)

U19-es csapatunk a dél-keleti csoportban Cegléden vendégszerepelt április elsején. Bár a hirtelen jött nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, lányaink irányították a mérkőzést, és már a  15. percben vezetést szereztek Kovács Alexandra találatával. Öt perccel később kétgólosra nőtt az előny, Czinege Eszter is betalált a ceglédi kapuba. A szünetben 2-0-ra vezetett csapatunk, és bár a második játékrészben sokáig nem született gól, nem forgott veszélyben csapatunk győzelme. Ráadásul a 75. percben Czinege Eszter ismét betalált, így már három góllal vezettek lányaink. Az utolsó 15 percben már csak a ceglédi együttes volt eredményes, fel is jöttek egygólós különbségre, de egyenlíteni már nem volt lehetőségük, így csapatunk 3-2-re megnyerte a találkozót.

Lányank jelenleg 41 ponttal a tabella  második helyéről várják a folytatást, melyre szombaton kerül majd sor a sereghajtó Tiszakécske együttese ellen.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

U19 Győzelem jó játékkal!👏🤩

U19 kiemelt csoport 19. forduló

Astra-Alef HFC-Üllő – ETO FC Győr 3-2 (2-1)
g: Skultéty Tamara (10., 74.), Nádudvari Anna (41.) ill., Fülöp Helga (29.), Bódai Viktória (69.)

U19-es csapatunk az ETO FC Győr korosztályos együttesét fogadta ma Csepelen. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, azon a találkozón inkább az ETO dominált, most viszont inkább csapatunk játszott kezdeményzőbben, de így is kiélezett csatát vívott egymással a két csapat, és ezt az eredmény alakulása is jól mutatja. 

Lányaink szereztek vezetést a mérkőzés 10. percében, amikor Kubitsch Eszter lövése után a kapusról kipattanó labdát Skultéty Tamara váltotta gólra. A találat után nagyon erősen nyomott csapatunk, de hiába a mezőnyfölény, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, és a 29. percben ez meg is bosszulta magát, mert Fülöp Helga góljával egyenlíteni tudott a győri együttes. A gól inkább lányainkat késztette nagyobb erőbedobásra, így még a szünet előtt a 41. percben a sokadik szögletrúgásból sikerült gólt szerezni, Nádudvari Anna fejelt a hálóba. 

A szünet után “erősített” az ETO,  Bódai Viktória is beállt, melynek az lett a következménye, hogy a győri kontrák veszélyesebbé váltak, és ami kimaradt csapatunk részéről, azt az ETO, pontosabban Bódai nem hibázta el, így a 69. percben ismét döntetlenre álltak a felek.

Lányaink azonban ma nyerni szerettek volna, így továbbra is gyártották a helyzeteket, lehetőségeket, amelyből a 74. percben Skultéty Tamarának sikerült gólt szereznie, így 3-2-re megint csapatunk vezetett. Néhány perccel később ismét Bódai villant, de Török Noémi nagyot védett, így ez a helyzet kimaradt. 

Több gól már nem született, csapatunk a kialakított helyzetek tekintetében többet tett a mérkőzésen a győzelemért, így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma az ETO ellen, jól játszott a csapat, egy erős ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végre sikerült “legyőznünk” Önmagunkat, és azt gondolom, hogy ez segített bennünket a mai győzelemhez. Remélem, hogy most már nem térünk le erről az útról, és minden mérkőzésen ilyen hozzáállással tudunk pályára lépni.”

Jövő héten a lányok a Szent Mihály együttese ellen lépnek majd pályára!

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

 

A Ferencvárost is legyőzte csapatunk!

U19 kiemelt csoport 16. forduló

Ferencvárosi TC – Astra HFC-Üllő 0-4 (0-1)
g: Csizi Fanni (33.), Skultéty Tamara (72.), Godzsa Ivett (74.), Fehér Anna (77.)

Az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában csütörtökön játszotta le a két együttes a bajnokság 16. fordulójára kiírt találkozót a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az őszi 3-0-ás találkozó után, és a tabellán elfoglalt helyezést is nézve csapatunk volt a találkozó esélyese, és igazából a két csapat közötti különbség, már a kezdő sípszó után látszódott, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és próbálta feltörni ellenfele masszív védekezését.
Több lehetősége is akadt lányainknak a gólszerzésre az első félidőben, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült sok veszélyes helyzetet kidolgozni a Fradi kapuja előtt, ami pedig sikerült, az is kimaradt. Egészen a 33. percig, amikor egy szögletrúgás után Csizi Fanni vette be 16 méterről a zöld-fehérek kapuját.
A Ferencváros továbbra is kontrákkal próbált építkezni, és hiába vezetett csapatunk egy góllal, sok támadásvezetést elkapkodtak a lányok, nem igazán volt meg az összhang a játékban. 

A második játékrészben már lendületesebb volt csapatunk támadásban, több tiszta helyzet is adódott az FTC kapuja előtt, ebből a 72. percben Skultéty Tamara megszerezte csapatunk második gólját, és ezzel tulajdonképpen mondhatni csapatunk számára áttört egy gátat. Felszabadultabbá vált a játékunk, illetve a Ferencváros ellenállása is megszűnni látszott, így az utolsó 18 percben már csak a gólok mennyisége volt kérdéses. A 74. percben Godzsa Ivett, -aki egyébként színt is vitt csapatunk játékába a második félidőben- meglőtte első U19-es gólját, a 77. percben pedig Fehér Anna eresztett el egy hatalmas löketet -úgy 25 méterről-, nem is tudta a Fradi kapusa hárítani, így már 4-0-ra vezettek lányaink. Az utolsó 13 percben is volt bőven lehetőség növelni az előnyt, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni, így maradt a négygólos győzelem lányaink javára.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Egy olyan nagy klub ellen, mint a Ferencváros mindig öröm győzni, és gratulálok is a lányoknak, de helyén kell kezelnünk ezt a sikert. Még mindig van min javítanunk, ma például nagyon pontatlanul játszottunk, és jövő héten az MTK ellen ennél sokkal többet kell majd tennünk, ha szeretnénk megismételni az őszi sikert.”

Képgaléria Jánosi Zsolt jóvoltából! Köszönjük!

Öt gól a Veszprémnek!

U19 kiemelt csoport 15. forduló

Astra HFC-Üllő – Veszprém FC USE 5-0 (1-0)
⚽Kubitsch Eszter (28., 87.), Hári Kata (65.), Szennai Tímea (67.),  Harsányi Alexandra (85.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma a Veszprém együttesét fogadta Pasaréten. A mérkőzés képe nagyon hasonlított a múlt heti Hatvan elleni találkozóra, tehát csapatunk birtokolta többet a labdát, és alakított ki helyzeteket ellenfele kapuja előtt. Csak úgy, mint a Hatvan ellen a helyzetek továbbra is kimaradtak, és a mai napon nem is pörögtek annyira jól a lányok, így a csapatjáték is elég döcögősen működött, és bár veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani ellenfelünk, de akadt néhány lehetősége a gólszerzésre. A hazai gólra egészen a 28. percig kellett várni: Skultéty Tamara harcosságának köszönhetően került a labda Kubitsch Eszter elé, aki megszerezte a vezető találatot. Az egygólos előny meg is maradt a szünetig.

A szünetben rendeztük a sorokat, a második félidőben kicsit koncentráltabb lett a csapat, és ennek meg is lett az eredménye. Négy gólt sikerült még szerezni, illetve Török Noéminek már annyi dolga sem akadt, mint az első játékrészben. A második találatot a 65. percben Hári Kata szerezte büntetőből (Skultéty Tamarát távolították el a veszprémi védők szabálytalanul a labda elől), két perccel később pedig egy szögletrúgást követően hárman is érkeztek csapatunkból Hári Kata beadasára, melyet végül Szennai Tímeának sikerült a kapuba juttatni. A 85. percben Fejér Zsuzsi tett egy remek labdát a jobb oldalon Harsányi Alexandra elé, aki egy átvétel után a hosszú sarokba lőtt, a 87. percben pedig Kubitsch Eszter tört be a 16-oson belülre és szintén a hosszú sarokba helyezett.

Korcsogh Orsolya vezetőedző: “ A mai napon nem tudott minden játékosom igazán felpörögni erre a találkozóra, és így nem is nyújtotta mindenki azt, amit igazán tud. Ennek ellenére a helyzeteink megvoltak már az első félidőben is, de sajnos most sem tudtuk őket gólra váltani. A második félidőben feljavult a csapat, néhány kiemelkedő egyéni teljesítményünk is volt, mely hozzásegített bennünket az ötgólos győzelemhez.”

Csapatunk a következő meccsét jövő héten csütörtökön a Ferencváros ellen játssza.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Jó játékkal szereztünk három pontot Hatvanban!

U19 Kiemelt csoport 10. forduló

FC Hatvan – Astra HFC-Üllő 1-2 (0-0)
⚽ Kanyó Blanka (78.), Szennai Tímea (46.), Skultéty Tamara (84.)

U19-es csapatunk szombaton pótolta az ősszel elmaradt bajnoki mérkőzését az FC Hatvan ellen. Jól kezdtek a lányok, már a mérkőzés elejétől látszott a különbség a két csapat között. Csapatunk birtokolta többet a labdát, ellenfelünk gyakorlatilag át sem jött a félpályán, Török Noéminek nem igazán volt dolga, ellenben a másik oldalon lányaink futószalagon gyártották a helyzeteket, és lehetőségeket, amelyek sajnos rendre kimaradtak, így az első félidő után 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre a csapatok. 

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, és rögtön a 46. percben Szennai Tímea átlövés góljával a vezetést is sikerült megszerezni. Bár rengeteg helyzete volt csapatunknak ebben a játékrészben is, sajnos a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, és a 78. percben egy gyors kontrából ellenfelünk egyenlíteni tudott. Az utolsó tizenkét percben a lányok mindent beleadtak a győzelem megszerzése érdekében, és ez a törekvés meg is hozta gyümölcsét. A 84. percben Hári Kata szabadrúgása még levágódott a felső lécről, de pontosan Skultéty Tamara elé pattant, aki ezúttal már nem hibázott, így 2-1-re lányaink nyerték a találkozót.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:”Óriásit változott a játékunk a két héttel ezelőttihez képest, a lányok magabiztosan játszottak. A Kelen ellen nem tudtunk sokszor a kapu elé kerülni, ezúttal viszont rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Azt sajnálom, hogy nem sikerült több gólt szerezni, mert lehetőségeink bőven adódtak, de fontosabb számomra hogy mind egyénileg, mind pedig csapatszinten jól játszottak a lányok. A kapu előtt koncentráltabbnak kell majd lennünk, ezen kell leginkább javítanunk, hiszen nem lesz minden mérkőzésen ennyi lehetőségünk.”

Szép volt lányok!

Hajrá Astra!

Vereséggel kezdett az U19

U19 kiemelt 13. forduló

Kelen SC – Astra HFC-Üllő 2-0 (2-0)
g: Nyéki Mónika (2.), Nádudvari Anna (öngól 26.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban ma pótolta a Kelen SC elleni őszi elmaradt mérkőzést a Kelen pályán.

Csapatunk nem kezdett jól, hiszen már a 2. percben vezetett a Kelen együttese egy védelmi hibát követően. Ez kissé megzavarta lányainkat, így a mérkőzés ezen szakaszában a Kelen együttese játszott veszélyesebben. Mikor már sikerült a lányoknak kicsit magukra találni, egy szögletrúgás után Nádudvari Anna a saját kapujába bombázta a labdát, és ezzel már a 26. percben kialakult tulajdonképpen a mérkőzés végeredménye.

A második játékrészben hiába birtokolta többet csapatunk a labdát, és vívott nagy harcokat a labdáért, valamint több támadást is vezetett ellenfele kapujára, nem sikerült gólt szerezni. 

Vezetőedzőnk Korcsogh Orsolya értékelése a mérkőzésről: “A felkészülés során át kellett alakítani kicsit a csapatunkat, mert 1-2 játékosunk hosszabb betegséggel bajlódott, de a lejátszott edzőmérkőzéseken jól teljesítettek a lányok. A mai napon viszonylag hamar -bele kellett nyúlnom- a találkozóba, át kellett szervezni a csapatot, ami a jelenlegi helyzetünkben a problémánknak csak az egyik részét oldotta meg. A korai gól megfogta a lányokat, és az öngól sem segített ezen a helyzeten. Viszont a második játékrészben már rendeztük a sorokat, meg is változott a játék képe, de a Kelen nagyon masszívan védekezett, így kevés helyzetet tudtunk kialakítani, és azoknál is rossz döntéseket hoztunk. Annak azért örültem, hogy a lányok a második félidőben is hittek abban, hogy meg tudják fordítani a találkozót, és ezért mindent meg is tettek, de úgy éreztem, ha még lenne egy félidő akkor sem tudnánk gólt szerezni..Remélem a következő mérkőzésre sikerül visszahozni az őszi formánkat, és jobb teljesítményre leszünk képesek.”

Hajrá Astra!

Foto: Bak Ferenc