U16 kategória bejegyzései

Izgalmas mérkőzésen, magabiztos győzelmet aratott U16- os leány csapatunk!

U16 HNP Dél-keleti csoport 11. forduló

Astra HFC-Üllő – Soroksár SC 4-1 (2-1)
⚽:Godzsa Ivett(2) ,Nagy Barbara ,Purczeld Zsuzsanna

Február 19-én, pénteken U16-os csapatunk a Soroksár ellen pótolta ősszel elmaradt találkozóját. A mérkőzésen csapatunk dominált, sok helyzetet sikerült kialakítania ellenfele kapuja előtt. Ebből végül négyet sikerült értékesíteni, a Soroksár  pedig csak egyszer talált be szabadrúgásból, így lányaink 4-1-re nyerték a találkozót.

Sipos Lilla véleménye a mérkőzésről

“Örülök, hogy a támadó játékunk élesebb volt ma és a helyzeteinkből négy gólt szereztünk! Ha abból a szempontból nézem a meccset hogy mennyi helyzetünk volt és abból mennyit váltottunk gólra, akkor lehet hiányérzetem de természetesen a lányoknak fontos a győzelmet megélni. Mindenki teljesítménye tetszett, egyénenként látom hogy kinek miben, és hova kell fejlődni, ezért örülök hogy sok mérkőzésünk lesz. Számomra nagy öröm hogy a csapat az edzéseken jól teljesít mert ez megmutatkozik a pályán és az egyéni teljesítményeken. Bízom benne hogy meccsről meccsre többet tudunk építkezni a csapatrészek együttműködéséből!

Gratulálok az ellenfél csapatának is a mai teljesítményhez!”

Szép volt lányok, gratulálunk!

Hajrá Astra!

 

Egy pontot szereztünk Jászberényben!

U16 3/4-pálya 1. fordulóból halasztott mérkőzés

Jászberényi FC  – Astra HFC-Üllő 0-0  

U16-os csapatunk vasárnap pótolta az ősszel elmaradt  Jászberény elleni találkozóját, melyen gól nélküli döntetlent ért el. Mindkét együttesnek akadtak a mérkőzésen lehetőségei és helyzetei, de ezek kimaradtak, így igazságos eredmény született.

Sipos Lilla véleménye a mérkőzésről: “Reálisnak érzem a döntetlent, mert az ellenfélnek és nekünk is voltak helyzeteink, melyek kimaradtak. A mérkőzést jól kezdtünk, de az első félidő végére kicsit szétestek a lányok, viszont a szünetben sikerült rendezni a sorokat, és a második félidőben már olyan játékot mutatott a csapat, amelynek nagyon örültem. Stabilak voltunk védekezésben, és támadásban is láthattam olyan elemeket, amelyeket edzéseken már gyakoroltunk. Mindenki kivette a részét a mérkőzésből, hozzátette amit tudott. Sok időnk van még fejlődni, rengeteg mérkőzés vár ránk, de nagyon örülök minden játékos teljesítményének amit ma nyújtott a pályán.”

A lányok jövő héten ismét elmaradt mérkőzést pótolnak, a Gödöllő együttese ellen lépnek majd pályára.

 

Szép volt lányok!Hajrá Astra!

Győzelemmel zárta az őszt nagypályán az U16🤩👏

U16 Keleti csoport 2. forduló (halasztott mérkőzés)

Astra-Alef HFC-Üllő – Békéscsaba 1912 Előre 4-2 (1-1)
⚽️Godzsa Ivett (5.), Bajza Kata (56., 65., 78.) ill., Böör Enikő (37.), Erdei Rubin (80.)

Tegnap a Békéscsabával játszotta le utolsó őszi nagypályás mérkőzését U16-os csapatunk Üllőn. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy csapatunkon múlt, hogy a találkozó megrendezésre kerüljön, mert a békéscsabai együttes “otthon” felejtette🤷‍♀️ a mérkőzés szerelését. Vezetőedzőnknek Rácz Zsófiának sikerült csapatunk komplett váltófelszerelését biztosítani az ellenfél számára, így lejátszásra került a találkozó. ✅

A második fordulóból elhalasztott mérkőzésen bár ellenfelünk birtokolta többet a labdát, a vezetést csapatunk szerezte meg Godzsa Ivett találatával az 5. percben.⚽️A vezető gól után sokáig nem született találat, inkább mezőnyben folyt a játék néhány lehetőséggel, de csapatunk bátran játszott, és tartotta magát a mérkőzés előtt megbeszéltekhez. Néhány ügyes labdakihozatalt is sikerült a lányoknak véghez vinni,  de az első játékrész vége előtt ellenfelünk egy szabadrúgásból kiegyenlített, így 1-1-es döntetlennel vonalhattak szünetre a csapatok.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és bár több helyzet, és lehetőség is adódott mindkét oldalon, Bajza Kata ⚽️⚽️⚽️mesterhármasával  a 78. percben már 4-1-re vezetett csapatunk. A 80. percben ellenfelünk még egyszer betalált, így 4-2-re nyerték lányaink a mérkőzést.

Az őszi szezonból ellenfeleinknek még több mérkőzés hátravan,  így az, hogy a tabellán hol telel majd a csapat, még nem dőlt el, de talán most nem is ez a legfontosabb. A lányokon mérkőzésről mérkőzésre látszott a fejlődés, előrelépés, és ha így fejlődnek tovább, akkor tavasszal sok győzelemnek örülhetünk majd.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!💪👏

26 gólt szereztünk az U16-os meccsen🤩

U16 NP Keleti csoport 9. forduló

Astra HFC-Üllő – Debreceni EAC 26-1 (13-0)
⚽️Barna Gabriella (8), Reibl Orsolya (6), Godzsa Ivett (4), Nagy Barbara (4), Kovács Rebeka (2), Gáspár Viktória, Purczeld Zsuzsanna

U16-os lányaink ma nagypályán a keleti csoportban a DEAC együttesét fogadták Üllőn. Aktuális ellenfelünkről elöljáróban annyit tudtunk, hogy nem sok mérkőzést játszottak le eddig nagypályán, és azokon is többnyire nagyarányú vereséget szenvedtek, így bizakodóan vágtak neki lányaink a találkozónak. 

A mérkőzés elejétől kezdve látszott, hogy nagy különbség van játékerőt illetően a két együttes között (csapatunk javára), és ez a második perctől kezdve gólokban is megmutatkozott. Igazából futószalagon gyártották lányok a helyzeteket, lehetőségeket, és ezeket többnyire értékesíteni is sikerült nekik. Reibl Orsolya tehát már a második percben feliratkozott a gólszerzők hosszú listájára és ezután gyakorlatilag  2-3 percenként potyogtak a gólok a debreceni kapuba. A félidőben már 13-0-ra vezettek lányaink, a második játékrészben pedig szintén nem adták 13 gólnál alább. 

A találatok hosszabb leírásától ezúttal most eltekintenénk, de a gólszerzőket mindenképp érdemes megemlíteni, hiszen nagyon sokan megérdemelték már az eddig elvégzett munkájuk alapján, hogy eredményesek lehessenek. Barna Gabriella a mezőny legfiatalabb tagjaként 8 gólt szerzett, Reibl Orsolya hatszor talált a DEAC kapujába, Godzsa Ivett, és Nagy Barbara négyszer volt eredményes, Kovács Rebeka kétszer, Gáspár Viktória és Purczeld Zsuzsanna pedig egyszer vette be  a debreceni kaput. 

Az 55. percben ugyan ellenfelünk lőtt egy becsület gólt, de még ez is belefért ilyen gólzáporos győzelem mellett. 

Gratulálunk a lányoknak, reméljük ebből a győzelemből erőt tudnak meríteni a folytatáshoz, melyre már csütörtökön sor kerül,  amikor is Kazincbarcikán lép  majd pályára csapatunk. 

Szép volt lányok! Csak így tovább!💪👏🥳

 

Fejben kell jobbnak lenni!

U16 NP keleti csoport 8. forduló

Kecskeméti LC KTE SI – Astra-Alef HFC-Üllő 2-1 (0-0)
⚽️Rácz Anna (44.,48.) ill., Nagy Barbara Emma (57.)

U16-os csapatunk a nagypályás bajnokság keleti csoportjában vasárnap játszotta aktuális bajnoki mérkőzését a Kecskemét ellen. 

A lányok nagyon bátortalanul kezdték a találkozót, emiatt nem nagyon sikerült eljutni ellenfelünk kapujáig, de a kecskeméti lányoknak sem sikerült bevenni Kinka Petra kapuját, így 0-0-ás döntetlennel fordultak a csapatok.

A szünetben rendeztük a sorokat, és a második játékrészben már sokkal bátrabban és jobban játszottak a lányok, sokat passzoltak, sikerült helyzeteket is kialakítani a kecskeméti kapu előtt. Ennek ellenére ellenfelünk szerezte meg a vezetést, sőt négy perccel később ismét sikerült betalálniuk, így a 48. percben már 2-0-ra vezetett a hazai együttes. Csapatunk igyekezett javítani, ez az 57. percben sikerült is, Nagy Barbara szerzett gólt. Talán ha kicsit nagyobb tűzzel, akarattal játszanak a lányok, akkor akár egyenlíteni is tudott volna csapatunk, de ez sajnos nem sikerült, így 2-1-es vereséget szenvedtek.

Az eredményeken már látszik, hogy nyár óta szépen összeállt a csapat, sokat fejlődtek a lányok, de még azt el kell hinniük, hogy tudnak nyerni, amit mindenkinek saját magában kell rendeznie, és akkor talán hamarosan már sikerül pontot, pontokat szerezni nagypályán is.

📅Az U16-os lányok az őszi szünetben két találkozót is játszanak, kedden a DEAC együttesét fogadják Üllőn, csütörtökön pedig a Kazincbarcika csapatával mérkőznek meg. November harmadikán pedig az utolsó őszi bajnoki mérkőzésre kerül sor, a Békéscsaba együttese érkezik majd Üllőre.📅

“A legfontosabb amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá”

Hajrá lányok!Hajrá Astra!⚽️💪

Egygólos vereség Gyulán😞

U16 NP Keleti-csoport 7. forduló

Gyulai Amazonok – Astra HFC-Üllő 1-0 (0-0)
⚽️ Turbucz Anna (44.)

Jegyzőkönyv

U16-os csapatunk  kedden játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Gyulai Amazonok együttese ellen. A gyulai együttes egy nagyon erős, masszív csapat, és az eddigi találkozóikon minden alkalommal győztesen hagyták el a játékteret. Nem ígérkezett tehát könnyűnek a mérkőzés lányaink számára, ráadásul még az időjárás is nehezítette mindkét csapat dolgát.

Az első perctől kezdve az Amazonok birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket és lehetőségeket Kinka Petra kapuja előtt. Petra azonban nagyon jó védett, sok gyulai lehetőség, helyzet után rendre kapusunk volt a végállomás. A mezőnyjátékosok is megtették, amit tudtak, keményen védekeztek, és így az első játékrészben nem is született találat. A második félidőben sem változott a játék képe, csapatunk igyekezett megszűrni a gyulai rohamokat, és így a támadásra már kevesebb energiájuk maradt lányainknak. A 44. percben megszerezte a vezetést ellenfelünk Turbucz Anna találatával. A mérkőzés hajrájában egy-két ígéretes támadást is tudtak vezetni lányaink, amelyből az egyiken Reibl Orsolyának majdnem sikerült egy távoli lövéssel egyenlítenie.

Több találat már nem született, így ellenfelünk 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A lányoknak nem lehet okuk a szomorkodásra, hiszen remekül helyt álltak egy mondhatni rutinosabb csapat ellen, valamint meccsről meccsre egyre jobban játszanak, és ez az eredményeken is megmutatkozik. Nyáron ez a csapat gyakorlatilag elölről kezdte az építkezést, és voltak olyan játékosok, akik még csak ebben a szezonban léptek először pályára. Ehhez képest ezen a mérkőzésen már csak egy gólt kaptak egy erős csapattól, és utólag már talán kicsit bosszantó is, hogy nem sikerült legalább egy döntetlent kiharcolni. 

Nagyon jó úton járnak tehát a lányok, és biztosak vagyunk benne, hogy nemsokára ez már pontszerzésben is megmutatkozik!

📅Csapatunknak még négy mérkőzése van hátra az őszi szezonból, és ebből kettőt az őszi szünetben játszanak  le a lányok. Október 25-én Kecskeméten vendégszerepel  a csapat, két nappal később pedig a DEAC együttesét fogadja majd Üllőn.📅

Hajrá Lányok!!!👏💪

Ismét győztünk ¾-pályán!😍

Szolnoki MÁV UP FC – Astra HFC-Üllő 0-1 (0-1)
⚽️ Reibl Orsolya (20.)

Csapatunk összeállítása a mérkőzésen: Kinka Petra – Godzsa Ivett, Barna Gabriella, Reibl Orsolya, Kapcsos Lilla, Bellon Petra, Gáspár Viktória, Bagdi Doroti, Kovács Rebeka, Adamov Dorottya

Az U16-os ¾-pályás bajnokság 6. fordulójában a Szolnoki MÁV együttesénél vendégeskedett csapatunk. Az előző találkozón – a Monoron ellen – is remekül játszottak már a lányok, és reméltük, hogy ezúttal sem lesz másként. Az első félidőben ez folytatódott is, jól és bátran játszott csapatunk, sok szép passzt, valamint sok támadásvezetést láthattak lányainktól a kilátogató szurkolók. Bár több lehetőségünk is akadt a hazai kapu előtt, csak a 20. percben sikerült gólt szerezni, Reibl Orsolya⚽️ talált a szolnoki kapuba. Ekkor még nem gondolta senki, hogy ez lesz a találkozó egyetlen találata. A második játékrészben kicsit fáradtabban futballoztak a lányok, de a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, teljesen megérdemelten nyerte meg csapatunk a mérkőzést!

A következő találkozót jövő héten szombaton játssza majd csapatunk, a Gödöllő együttese érkezik majd Üllőre.

Szép volt lányok! Gratulálunk! Csak így tovább!👏

 

Győzelem a Monor ellen!🥳

U16 ¾-pálya 5.forduló

Monori SE – Astra-Alef HFC-Üllő 2-4 (1-2)
⚽️Gergely-Szép Csenge (2.), Szőllősi Natália(81.) ill., Bajza Kata (9.,48.), Godzsa Ivett (25., 77.)

Jegyzőkönyv

U16-os csapatunk ¾-pályán pénteken a Monor együttesével csapott össze Monoron.
A mérkőzés nem kezdődött túl jól csapatunk számára, hiszen a második percben már vezetett ellenfelünk Gergely-Szép Csenge találatával. A gól után viszont összekapták magukat a lányok, és a 9. percben Bajza Kata találatával egyenlített csapatunk, sőt a 25. percben Godzsa Ivett góljával a vezetést is megszerezte. A mérkőzés ezen szakaszában már csapatunk dominált, és a második játékrészben sem volt ez másként. A lányok sok helyzetet dolgoztak ki, ezekből kettőt sikerült is értékesíteni. Bajza Kata és Godzsa Ivett is duplázni tudott, előbbi a 48., utóbbi pedig a 77. percben növelte előnyünket, és már 4-1-re is vezettek a lányok. A Monor csapatának is voltak lehetőségei, helyzetei, de Baranyai Brigitta ezeket védeni tudta, és csak a 81. percben tudott még kozmetikázni az eredményen a monori együttes, amikor Szőllősi Natáliának sikerült bevennie kapunkat.

A lányok megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, a fejlődés már eredményekben is megmutatkozik, sőt több edzésen gyakorolt elemet is viszont látott már a csapattól Rácz Zsófia vezetőedző. 

Reméljük a folytatás is hasonló lesz!

Szép volt lányok, gratulálunk!👏

Pontszerzés Tiszakécskén!

U16 HNP Dél-Keleti csoport 2. forduló

Tiszakécske VSE – Astra-Alef HFC-Üllő  1-1 (0-1)
g:Kiss Lilia Anna (78.) ill. Reibl Orsolya (42.)

A jegyzőkönyv IDE kattintva megtekinthető!

A 2020/2021-es szezonra teljesen átalakult U16-os csapatunk. Többen kiöregedtek ebből a korosztályból, a fiatalok felkerültek az U14-es csapatunkból, így vezetőedzőnknek, Rácz Zsófiának teljesen új csapatot kell felépítenie. A feladat nem könnyű, hiszen több lánynak is új még a nagypályás terület is, éppen ezért az első két nagypályás mérkőzésükön vereséget szenvedtek a lányok a jó erőkből álló Szolnok, és a szintén erős Debrecen ellen. A ¾-pályás bajnokság viszont jelenleg mondhatni “testhezállóbb” csapatunknak, ezt meg is mutatták a lányok Tiszakécskén. 

Tiszakécskére sem tudott még teljes kerettel utazni csapatunk, ennek ellenére leányaink irányították a mérkőzést, sőt Reibl Orsolya 42. percben szerzett találatával a vezetést is megszerezték. Több lehetősége is lett volna még lányainknak a gólszerzésre, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteket, még egy jogosan megítélt büntető is kimaradt, ellenfelünk pedig a mérkőzés utolsó perceiben egyenlíteni tudott, így tulajdonképpen két pontot otthagytak a lányok Tiszakécskén. Szomorkodni azonban nincs okunk, megvan az első pontja a csapatnak, és még rengeteg lehetőségük lesz a javításra!

A lányok szépen fejlődnek, még időre van szükség ahhoz, hogy a  megszokják egymást, a nagypályát, és rutint szerezzenek, de jó úton jár a csapat!

A következő megmérettetés jövő héten vasárnap a Pest megyei U15-ös bajnokságban vár a lányokra, a Gyáli BKSE együttesével mérkőznek majd meg.

Hajrá lányok!

Vereség az utolsó fordulóban

11.forduló

Astra-Alef HFC – Airnergy FC 2-7 (0-4) jegyzőkönyv
g: Godzsa Ivett (41.), Cser Alexandra (47. öngól)

U16-os csapatunk vasárnap a keleti csoport első helyén álló Airnergy-BMTE csapatát fogadta a Goldball Parkban. Ellenfelünk szép mérleget tudhat magáénak, hiszen eddig csak egyetlen vereséget szenvedett el, így a papírforma mindenképpen nekik kedvezett. Sajnos ez végül reálisnak is bizonyult, hiszen az Airnergy a félidőben már 4-0-ra vezetett, és hiába próbálkoztak a lányok, nem tudták megállítani ellenfelünk gyors támadásait. Ráadásul még kényszerű cserére is sor került az első játékrész vége előtt, Döbröczöni Zoé kapott több rúgást a térdére, és nem tudta folytatni a játékot. A második félidőben bár sikerült szépíteni, nem nagyon változott a játék képe, különösen Pavlovics Misell játékára nem találtak lányaink ellenszert, aki még két gólt szerzett (az első félidőben lőtt egy mellé), valamint még egyszer sikerült betalálni ellenfelünknek, így 7-2-re megnyerték a találkozót.
Az első helyen telelő Airnergy csapata megérdemelten vitte el a három pontot, de  lányaink is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen sokan ebben a szezonban kezdték csak a nagypályát, és a második körben több olyan győzelmet is sikerült aratni, ami az első mérkőzéseken még nem sikerült. Az Airnergy csapata ellen is sikerült “faragni” a különbségen, hiszen az első találkozón még nem tudtak lányaink gólt szerezni, most igen. Nagyon sokat dolgoztak a lányok egész ősszel, sok mérkőzést játszottak, hogy fejlődni tudjanak, és talán el is fáradtak az ősz végére, így  jól fog jönni a megérdemelt pihenő.

 

Gratulálunk lányok az őszi teljesítményhez!