U16 kategória bejegyzései

26 gólt szereztünk az U16-os meccsen🤩

U16 NP Keleti csoport 9. forduló

Astra HFC-Üllő – Debreceni EAC 26-1 (13-0)
⚽️Barna Gabriella (8), Reibl Orsolya (6), Godzsa Ivett (4), Nagy Barbara (4), Kovács Rebeka (2), Gáspár Viktória, Purczeld Zsuzsanna

U16-os lányaink ma nagypályán a keleti csoportban a DEAC együttesét fogadták Üllőn. Aktuális ellenfelünkről elöljáróban annyit tudtunk, hogy nem sok mérkőzést játszottak le eddig nagypályán, és azokon is többnyire nagyarányú vereséget szenvedtek, így bizakodóan vágtak neki lányaink a találkozónak. 

A mérkőzés elejétől kezdve látszott, hogy nagy különbség van játékerőt illetően a két együttes között (csapatunk javára), és ez a második perctől kezdve gólokban is megmutatkozott. Igazából futószalagon gyártották lányok a helyzeteket, lehetőségeket, és ezeket többnyire értékesíteni is sikerült nekik. Reibl Orsolya tehát már a második percben feliratkozott a gólszerzők hosszú listájára és ezután gyakorlatilag  2-3 percenként potyogtak a gólok a debreceni kapuba. A félidőben már 13-0-ra vezettek lányaink, a második játékrészben pedig szintén nem adták 13 gólnál alább. 

A találatok hosszabb leírásától ezúttal most eltekintenénk, de a gólszerzőket mindenképp érdemes megemlíteni, hiszen nagyon sokan megérdemelték már az eddig elvégzett munkájuk alapján, hogy eredményesek lehessenek. Barna Gabriella a mezőny legfiatalabb tagjaként 8 gólt szerzett, Reibl Orsolya hatszor talált a DEAC kapujába, Godzsa Ivett, és Nagy Barbara négyszer volt eredményes, Kovács Rebeka kétszer, Gáspár Viktória és Purczeld Zsuzsanna pedig egyszer vette be  a debreceni kaput. 

Az 55. percben ugyan ellenfelünk lőtt egy becsület gólt, de még ez is belefért ilyen gólzáporos győzelem mellett. 

Gratulálunk a lányoknak, reméljük ebből a győzelemből erőt tudnak meríteni a folytatáshoz, melyre már csütörtökön sor kerül,  amikor is Kazincbarcikán lép  majd pályára csapatunk. 

Szép volt lányok! Csak így tovább!💪👏🥳

 

Fejben kell jobbnak lenni!

U16 NP keleti csoport 8. forduló

Kecskeméti LC KTE SI – Astra-Alef HFC-Üllő 2-1 (0-0)
⚽️Rácz Anna (44.,48.) ill., Nagy Barbara Emma (57.)

U16-os csapatunk a nagypályás bajnokság keleti csoportjában vasárnap játszotta aktuális bajnoki mérkőzését a Kecskemét ellen. 

A lányok nagyon bátortalanul kezdték a találkozót, emiatt nem nagyon sikerült eljutni ellenfelünk kapujáig, de a kecskeméti lányoknak sem sikerült bevenni Kinka Petra kapuját, így 0-0-ás döntetlennel fordultak a csapatok.

A szünetben rendeztük a sorokat, és a második játékrészben már sokkal bátrabban és jobban játszottak a lányok, sokat passzoltak, sikerült helyzeteket is kialakítani a kecskeméti kapu előtt. Ennek ellenére ellenfelünk szerezte meg a vezetést, sőt négy perccel később ismét sikerült betalálniuk, így a 48. percben már 2-0-ra vezetett a hazai együttes. Csapatunk igyekezett javítani, ez az 57. percben sikerült is, Nagy Barbara szerzett gólt. Talán ha kicsit nagyobb tűzzel, akarattal játszanak a lányok, akkor akár egyenlíteni is tudott volna csapatunk, de ez sajnos nem sikerült, így 2-1-es vereséget szenvedtek.

Az eredményeken már látszik, hogy nyár óta szépen összeállt a csapat, sokat fejlődtek a lányok, de még azt el kell hinniük, hogy tudnak nyerni, amit mindenkinek saját magában kell rendeznie, és akkor talán hamarosan már sikerül pontot, pontokat szerezni nagypályán is.

📅Az U16-os lányok az őszi szünetben két találkozót is játszanak, kedden a DEAC együttesét fogadják Üllőn, csütörtökön pedig a Kazincbarcika csapatával mérkőznek meg. November harmadikán pedig az utolsó őszi bajnoki mérkőzésre kerül sor, a Békéscsaba együttese érkezik majd Üllőre.📅

“A legfontosabb amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá”

Hajrá lányok!Hajrá Astra!⚽️💪

Egygólos vereség Gyulán😞

U16 NP Keleti-csoport 7. forduló

Gyulai Amazonok – Astra HFC-Üllő 1-0 (0-0)
⚽️ Turbucz Anna (44.)

Jegyzőkönyv

U16-os csapatunk  kedden játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Gyulai Amazonok együttese ellen. A gyulai együttes egy nagyon erős, masszív csapat, és az eddigi találkozóikon minden alkalommal győztesen hagyták el a játékteret. Nem ígérkezett tehát könnyűnek a mérkőzés lányaink számára, ráadásul még az időjárás is nehezítette mindkét csapat dolgát.

Az első perctől kezdve az Amazonok birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket és lehetőségeket Kinka Petra kapuja előtt. Petra azonban nagyon jó védett, sok gyulai lehetőség, helyzet után rendre kapusunk volt a végállomás. A mezőnyjátékosok is megtették, amit tudtak, keményen védekeztek, és így az első játékrészben nem is született találat. A második félidőben sem változott a játék képe, csapatunk igyekezett megszűrni a gyulai rohamokat, és így a támadásra már kevesebb energiájuk maradt lányainknak. A 44. percben megszerezte a vezetést ellenfelünk Turbucz Anna találatával. A mérkőzés hajrájában egy-két ígéretes támadást is tudtak vezetni lányaink, amelyből az egyiken Reibl Orsolyának majdnem sikerült egy távoli lövéssel egyenlítenie.

Több találat már nem született, így ellenfelünk 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A lányoknak nem lehet okuk a szomorkodásra, hiszen remekül helyt álltak egy mondhatni rutinosabb csapat ellen, valamint meccsről meccsre egyre jobban játszanak, és ez az eredményeken is megmutatkozik. Nyáron ez a csapat gyakorlatilag elölről kezdte az építkezést, és voltak olyan játékosok, akik még csak ebben a szezonban léptek először pályára. Ehhez képest ezen a mérkőzésen már csak egy gólt kaptak egy erős csapattól, és utólag már talán kicsit bosszantó is, hogy nem sikerült legalább egy döntetlent kiharcolni. 

Nagyon jó úton járnak tehát a lányok, és biztosak vagyunk benne, hogy nemsokára ez már pontszerzésben is megmutatkozik!

📅Csapatunknak még négy mérkőzése van hátra az őszi szezonból, és ebből kettőt az őszi szünetben játszanak  le a lányok. Október 25-én Kecskeméten vendégszerepel  a csapat, két nappal később pedig a DEAC együttesét fogadja majd Üllőn.📅

Hajrá Lányok!!!👏💪

Ismét győztünk ¾-pályán!😍

Szolnoki MÁV UP FC – Astra HFC-Üllő 0-1 (0-1)
⚽️ Reibl Orsolya (20.)

Csapatunk összeállítása a mérkőzésen: Kinka Petra – Godzsa Ivett, Barna Gabriella, Reibl Orsolya, Kapcsos Lilla, Bellon Petra, Gáspár Viktória, Bagdi Doroti, Kovács Rebeka, Adamov Dorottya

Az U16-os ¾-pályás bajnokság 6. fordulójában a Szolnoki MÁV együttesénél vendégeskedett csapatunk. Az előző találkozón – a Monoron ellen – is remekül játszottak már a lányok, és reméltük, hogy ezúttal sem lesz másként. Az első félidőben ez folytatódott is, jól és bátran játszott csapatunk, sok szép passzt, valamint sok támadásvezetést láthattak lányainktól a kilátogató szurkolók. Bár több lehetőségünk is akadt a hazai kapu előtt, csak a 20. percben sikerült gólt szerezni, Reibl Orsolya⚽️ talált a szolnoki kapuba. Ekkor még nem gondolta senki, hogy ez lesz a találkozó egyetlen találata. A második játékrészben kicsit fáradtabban futballoztak a lányok, de a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, teljesen megérdemelten nyerte meg csapatunk a mérkőzést!

A következő találkozót jövő héten szombaton játssza majd csapatunk, a Gödöllő együttese érkezik majd Üllőre.

Szép volt lányok! Gratulálunk! Csak így tovább!👏

 

Győzelem a Monor ellen!🥳

U16 ¾-pálya 5.forduló

Monori SE – Astra-Alef HFC-Üllő 2-4 (1-2)
⚽️Gergely-Szép Csenge (2.), Szőllősi Natália(81.) ill., Bajza Kata (9.,48.), Godzsa Ivett (25., 77.)

Jegyzőkönyv

U16-os csapatunk ¾-pályán pénteken a Monor együttesével csapott össze Monoron.
A mérkőzés nem kezdődött túl jól csapatunk számára, hiszen a második percben már vezetett ellenfelünk Gergely-Szép Csenge találatával. A gól után viszont összekapták magukat a lányok, és a 9. percben Bajza Kata találatával egyenlített csapatunk, sőt a 25. percben Godzsa Ivett góljával a vezetést is megszerezte. A mérkőzés ezen szakaszában már csapatunk dominált, és a második játékrészben sem volt ez másként. A lányok sok helyzetet dolgoztak ki, ezekből kettőt sikerült is értékesíteni. Bajza Kata és Godzsa Ivett is duplázni tudott, előbbi a 48., utóbbi pedig a 77. percben növelte előnyünket, és már 4-1-re is vezettek a lányok. A Monor csapatának is voltak lehetőségei, helyzetei, de Baranyai Brigitta ezeket védeni tudta, és csak a 81. percben tudott még kozmetikázni az eredményen a monori együttes, amikor Szőllősi Natáliának sikerült bevennie kapunkat.

A lányok megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, a fejlődés már eredményekben is megmutatkozik, sőt több edzésen gyakorolt elemet is viszont látott már a csapattól Rácz Zsófia vezetőedző. 

Reméljük a folytatás is hasonló lesz!

Szép volt lányok, gratulálunk!👏

Pontszerzés Tiszakécskén!

U16 HNP Dél-Keleti csoport 2. forduló

Tiszakécske VSE – Astra-Alef HFC-Üllő  1-1 (0-1)
g:Kiss Lilia Anna (78.) ill. Reibl Orsolya (42.)

A jegyzőkönyv IDE kattintva megtekinthető!

A 2020/2021-es szezonra teljesen átalakult U16-os csapatunk. Többen kiöregedtek ebből a korosztályból, a fiatalok felkerültek az U14-es csapatunkból, így vezetőedzőnknek, Rácz Zsófiának teljesen új csapatot kell felépítenie. A feladat nem könnyű, hiszen több lánynak is új még a nagypályás terület is, éppen ezért az első két nagypályás mérkőzésükön vereséget szenvedtek a lányok a jó erőkből álló Szolnok, és a szintén erős Debrecen ellen. A ¾-pályás bajnokság viszont jelenleg mondhatni “testhezállóbb” csapatunknak, ezt meg is mutatták a lányok Tiszakécskén. 

Tiszakécskére sem tudott még teljes kerettel utazni csapatunk, ennek ellenére leányaink irányították a mérkőzést, sőt Reibl Orsolya 42. percben szerzett találatával a vezetést is megszerezték. Több lehetősége is lett volna még lányainknak a gólszerzésre, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteket, még egy jogosan megítélt büntető is kimaradt, ellenfelünk pedig a mérkőzés utolsó perceiben egyenlíteni tudott, így tulajdonképpen két pontot otthagytak a lányok Tiszakécskén. Szomorkodni azonban nincs okunk, megvan az első pontja a csapatnak, és még rengeteg lehetőségük lesz a javításra!

A lányok szépen fejlődnek, még időre van szükség ahhoz, hogy a  megszokják egymást, a nagypályát, és rutint szerezzenek, de jó úton jár a csapat!

A következő megmérettetés jövő héten vasárnap a Pest megyei U15-ös bajnokságban vár a lányokra, a Gyáli BKSE együttesével mérkőznek majd meg.

Hajrá lányok!

Vereség az utolsó fordulóban

11.forduló

Astra-Alef HFC – Airnergy FC 2-7 (0-4) jegyzőkönyv
g: Godzsa Ivett (41.), Cser Alexandra (47. öngól)

U16-os csapatunk vasárnap a keleti csoport első helyén álló Airnergy-BMTE csapatát fogadta a Goldball Parkban. Ellenfelünk szép mérleget tudhat magáénak, hiszen eddig csak egyetlen vereséget szenvedett el, így a papírforma mindenképpen nekik kedvezett. Sajnos ez végül reálisnak is bizonyult, hiszen az Airnergy a félidőben már 4-0-ra vezetett, és hiába próbálkoztak a lányok, nem tudták megállítani ellenfelünk gyors támadásait. Ráadásul még kényszerű cserére is sor került az első játékrész vége előtt, Döbröczöni Zoé kapott több rúgást a térdére, és nem tudta folytatni a játékot. A második félidőben bár sikerült szépíteni, nem nagyon változott a játék képe, különösen Pavlovics Misell játékára nem találtak lányaink ellenszert, aki még két gólt szerzett (az első félidőben lőtt egy mellé), valamint még egyszer sikerült betalálni ellenfelünknek, így 7-2-re megnyerték a találkozót.
Az első helyen telelő Airnergy csapata megérdemelten vitte el a három pontot, de  lányaink is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen sokan ebben a szezonban kezdték csak a nagypályát, és a második körben több olyan győzelmet is sikerült aratni, ami az első mérkőzéseken még nem sikerült. Az Airnergy csapata ellen is sikerült “faragni” a különbségen, hiszen az első találkozón még nem tudtak lányaink gólt szerezni, most igen. Nagyon sokat dolgoztak a lányok egész ősszel, sok mérkőzést játszottak, hogy fejlődni tudjanak, és talán el is fáradtak az ősz végére, így  jól fog jönni a megérdemelt pihenő.

 

Gratulálunk lányok az őszi teljesítményhez!

Első helyen zárjuk az őszt

10.forduló

BVSC-Zugló – Astra-Alef HFC 0-3 (0-0) jegyzőkönyv
g: Bajza Kata (49., 73.), Horváth Fanni (72.)

U16-os csapatunk háromnegyed-pályán a BVSC vendége volt a bajnokság 10. fordulójában. A papírforma lányainknak kedvezett, hiszen a tabella első helyéről várta csapatunk a találkozót, míg ellenfelünk a nyolcadik pozíciót foglalta el. Ennek ellenére nehezen kezdődött el a gólgyártás, kisebb méretű volt a pálya is a megszokottnál, így csapatunk nehezen tudta feltörni ellenfelünk védelmét. Helyzetekig ugyan sikerült eljutni a lányoknak, de azokat nem sikerült értékesíteni, így a szünetig nem esett találat. A 49. percben aztán Bajza Kata “megtörte a jeget”, és a második játékrészben még kétszer sikerült bevenni ellenfelünk kapuját. A 72. percben Horváth Fanni volt eredményes, egy percre rá pedig ismét Bajza Kata szerzett gólt, így lányaink 3-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Ezúttal nem sikerült sok gólt szerezni, három pontot viszont igen, és ezzel a győzelemmel az utolsó mérkőzésünk eredményétől függetlenül ŐSZI ELSŐ csapatunk! A jövő heti Csepel elleni találkozó végeredménye az őszi elsőséget ugyan nem befolyásolja, de ahhoz fontos, hogy sikerüljön több ponttal “ellépni” ellenfeleinktől. Éppen ezért reméljük, hogy csapatunk ezt a mérkőzést is sikerrel zárja majd!

 

Bravó lányok! Gratulálunk!

 

Döntetlen a Nyíregyháza ellen

U16 Keleti csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-1) jegyzőkönyv
g: Bajza Kata (30.)

U16-os csapatunk ma azt a Nyíregyházi Spartacust fogadta a Goldball Parkban, akik a második fordulóban 10-0-ra győztek hazai pályán lányaink ellen. Ugyan a mai nap is ellenfelünk szerezte meg a vezetést a 15. percben, de a játék képe teljesen más volt, mint az előző találkozón. Csapatunk most egyenrangú ellenfele volt a nyíregyházi együttesnek, és mondhatjuk azt is, ha kicsit élesebbek lányaink a kapu előtt, akkor több góllal is vezethettek volna a szünetben. Az egyenlítés viszont még az első játékrészben sikerült, Bajza Kata talált távolról a Spari kapujába. A második félidőben is közelebb állt csapatunk a győzelemhez, mint ellenfele, sőt talán egy jogos büntetőt el is vett lányainktól a játékvezető.
Több gól már nem született a találkozón, így osztoztak a pontokon a csapatok.
Már többször írtuk, hogy csapatunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen, és ezen a mérkőzésen ez még jobban látszott. Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Vancsik Zsoltnak, hogy ilyen rövid idő alatt olyan közel tudtak kerülni egy olyan ellenfélhez, akitől előzőleg tíz gólt kaptak, és most egy kis szerencsével, akár győzhettek is volna.

 

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Győzelem az Újpest ellen

U16 Keleti csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC – Újpest FC 5-1 (3-1) jegyzőkönyv
g: Kirchner Anna (14., 38., 55.), Godzsa Ivett (19.), Horváth Fanni (42.)

U16-os csapatunk vasárnap hazai pályán fogadta az UTE együttesét. A mérkőzésen csapatunk birtokolta többet a labdát, és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket az újpesti kapu előtt. Ellenfelünk gyors ellentámadásai azonban veszélyesnek bizonyultak, így arra kellett törekednie lányainknak, hogy minél több helyzetet értékesíteni tudjanak. A 14. percben Kirchner Anna szerzett vezetést csapatunknak, majd Godzsa Ivett a 19. percben kétgólosra növelte az előnyt. A 37. percben egy átlövés-góllal szépített az Újpest, de a találatot követő középkezdésből azonnal gólt szereztek lányaink(Kirchner Anna talált a kapuba), így újra visszaállt a kétgólos különbség.
A második játékrészben már nem forgott veszélyben Kinka Petra kapuja, lányaink viszont még két gólt szereztek: Horváth Fanni a 42., Kirchner Anna az 55. percben vette be az újpesti kaput, és ezzel mesterhármast ért el.
Lányaink 5-1-re nyertek, és bízunk benne, hogy a következő fordulóban Kecskemétről is sikerül pontot, vagy pontokat elhozni csapatunknak.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

A képeket köszönjük Sütöri Boldizsárnak!