U16 kategória bejegyzései

Vereség az utolsó fordulóban

11.forduló

Astra-Alef HFC – Airnergy FC 2-7 (0-4) jegyzőkönyv
g: Godzsa Ivett (41.), Cser Alexandra (47. öngól)

U16-os csapatunk vasárnap a keleti csoport első helyén álló Airnergy-BMTE csapatát fogadta a Goldball Parkban. Ellenfelünk szép mérleget tudhat magáénak, hiszen eddig csak egyetlen vereséget szenvedett el, így a papírforma mindenképpen nekik kedvezett. Sajnos ez végül reálisnak is bizonyult, hiszen az Airnergy a félidőben már 4-0-ra vezetett, és hiába próbálkoztak a lányok, nem tudták megállítani ellenfelünk gyors támadásait. Ráadásul még kényszerű cserére is sor került az első játékrész vége előtt, Döbröczöni Zoé kapott több rúgást a térdére, és nem tudta folytatni a játékot. A második félidőben bár sikerült szépíteni, nem nagyon változott a játék képe, különösen Pavlovics Misell játékára nem találtak lányaink ellenszert, aki még két gólt szerzett (az első félidőben lőtt egy mellé), valamint még egyszer sikerült betalálni ellenfelünknek, így 7-2-re megnyerték a találkozót.
Az első helyen telelő Airnergy csapata megérdemelten vitte el a három pontot, de  lányaink is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen sokan ebben a szezonban kezdték csak a nagypályát, és a második körben több olyan győzelmet is sikerült aratni, ami az első mérkőzéseken még nem sikerült. Az Airnergy csapata ellen is sikerült “faragni” a különbségen, hiszen az első találkozón még nem tudtak lányaink gólt szerezni, most igen. Nagyon sokat dolgoztak a lányok egész ősszel, sok mérkőzést játszottak, hogy fejlődni tudjanak, és talán el is fáradtak az ősz végére, így  jól fog jönni a megérdemelt pihenő.

 

Gratulálunk lányok az őszi teljesítményhez!

Első helyen zárjuk az őszt

10.forduló

BVSC-Zugló – Astra-Alef HFC 0-3 (0-0) jegyzőkönyv
g: Bajza Kata (49., 73.), Horváth Fanni (72.)

U16-os csapatunk háromnegyed-pályán a BVSC vendége volt a bajnokság 10. fordulójában. A papírforma lányainknak kedvezett, hiszen a tabella első helyéről várta csapatunk a találkozót, míg ellenfelünk a nyolcadik pozíciót foglalta el. Ennek ellenére nehezen kezdődött el a gólgyártás, kisebb méretű volt a pálya is a megszokottnál, így csapatunk nehezen tudta feltörni ellenfelünk védelmét. Helyzetekig ugyan sikerült eljutni a lányoknak, de azokat nem sikerült értékesíteni, így a szünetig nem esett találat. A 49. percben aztán Bajza Kata “megtörte a jeget”, és a második játékrészben még kétszer sikerült bevenni ellenfelünk kapuját. A 72. percben Horváth Fanni volt eredményes, egy percre rá pedig ismét Bajza Kata szerzett gólt, így lányaink 3-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Ezúttal nem sikerült sok gólt szerezni, három pontot viszont igen, és ezzel a győzelemmel az utolsó mérkőzésünk eredményétől függetlenül ŐSZI ELSŐ csapatunk! A jövő heti Csepel elleni találkozó végeredménye az őszi elsőséget ugyan nem befolyásolja, de ahhoz fontos, hogy sikerüljön több ponttal “ellépni” ellenfeleinktől. Éppen ezért reméljük, hogy csapatunk ezt a mérkőzést is sikerrel zárja majd!

 

Bravó lányok! Gratulálunk!

 

Döntetlen a Nyíregyháza ellen

U16 Keleti csoport 9. forduló

Astra-Alef HFC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-1) jegyzőkönyv
g: Bajza Kata (30.)

U16-os csapatunk ma azt a Nyíregyházi Spartacust fogadta a Goldball Parkban, akik a második fordulóban 10-0-ra győztek hazai pályán lányaink ellen. Ugyan a mai nap is ellenfelünk szerezte meg a vezetést a 15. percben, de a játék képe teljesen más volt, mint az előző találkozón. Csapatunk most egyenrangú ellenfele volt a nyíregyházi együttesnek, és mondhatjuk azt is, ha kicsit élesebbek lányaink a kapu előtt, akkor több góllal is vezethettek volna a szünetben. Az egyenlítés viszont még az első játékrészben sikerült, Bajza Kata talált távolról a Spari kapujába. A második félidőben is közelebb állt csapatunk a győzelemhez, mint ellenfele, sőt talán egy jogos büntetőt el is vett lányainktól a játékvezető.
Több gól már nem született a találkozón, így osztoztak a pontokon a csapatok.
Már többször írtuk, hogy csapatunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen, és ezen a mérkőzésen ez még jobban látszott. Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Vancsik Zsoltnak, hogy ilyen rövid idő alatt olyan közel tudtak kerülni egy olyan ellenfélhez, akitől előzőleg tíz gólt kaptak, és most egy kis szerencsével, akár győzhettek is volna.

 

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Győzelem az Újpest ellen

U16 Keleti csoport 5. forduló

Astra-Alef HFC – Újpest FC 5-1 (3-1) jegyzőkönyv
g: Kirchner Anna (14., 38., 55.), Godzsa Ivett (19.), Horváth Fanni (42.)

U16-os csapatunk vasárnap hazai pályán fogadta az UTE együttesét. A mérkőzésen csapatunk birtokolta többet a labdát, és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket az újpesti kapu előtt. Ellenfelünk gyors ellentámadásai azonban veszélyesnek bizonyultak, így arra kellett törekednie lányainknak, hogy minél több helyzetet értékesíteni tudjanak. A 14. percben Kirchner Anna szerzett vezetést csapatunknak, majd Godzsa Ivett a 19. percben kétgólosra növelte az előnyt. A 37. percben egy átlövés-góllal szépített az Újpest, de a találatot követő középkezdésből azonnal gólt szereztek lányaink(Kirchner Anna talált a kapuba), így újra visszaállt a kétgólos különbség.
A második játékrészben már nem forgott veszélyben Kinka Petra kapuja, lányaink viszont még két gólt szereztek: Horváth Fanni a 42., Kirchner Anna az 55. percben vette be az újpesti kaput, és ezzel mesterhármast ért el.
Lányaink 5-1-re nyertek, és bízunk benne, hogy a következő fordulóban Kecskemétről is sikerül pontot, vagy pontokat elhozni csapatunknak.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

A képeket köszönjük Sütöri Boldizsárnak!

Harcos játék, de vereség az Airnergy csapatától

U16 NP Keleti csoport 4. forduló

Airnergy FC-BMTE – Astra-Alef HFC 7-0

U16-os csapatunk vasárnap csapott össze a Goldball Parkban az Airnergy együttesével. Ellenfelünk eddigi eredményei (Újpest-Airnergy 0-11, Airnergy-Kecskemét 15-0, DVTK-Airnergy 0-15) megmutatták, hogy erős csapattal fognak találkozni a lányok, (ami a mérkőzés elejétől kezdve látszott is), így inkább kontrajátékra rendezkedett be csapatunk. A védelmünk sokkal jobban működött, mint az eddigi mérkőzéseken, keményebben, határozottabban védekeztek a lányok, és küzdöttek végig becsülettel. Egy félidőnyi játék után 3-0-ra vezetett a hazai csapat, a második félidőben pedig még négyszer sikerült bevenniük Kinka Petra kapuját, így 7-0-ra megnyerték a mérkőzést. Papírforma eredmény született tehát, de lányainkat dicséret  illeti, mert végig küzdötték a meccset, és helyzetet is ki tudtak alakítani ellenfelük kapuja előtt.
Folyamatosan haladnak előre a lányok, hétről-hétre egyre többet lehet tőlük látni a pályán, és minél több tapasztalatot szereznek, melyekből tudnak tanulni, annál több sikerélményük lesz majd nagypályán is.

Legközelebb október 13-án lép pályára csapatunk, az Újpest együttese érkezik majd Csepelre.

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Hajrá lányok!

 

Továbbra is 100%-os csapatunk

U16 HNP Közép csoport 4. forduló
Astra-Alef HFC – Soroksár SC 3-1 (2-1)
g: Reibl Orsolya, Bajza Kata, Horváth Fanni

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kinka Petra – Kovács Rebeka, Körmös Petra, Reibl Orsolya, Papp Julianna, Döbröczöni Zoé, Deme Petra, Godzsa Ivett, Bajza Kata, Horváth Fanni, Halász Anna, Gáspár Viktória, Bagdi Doroti, Kádár Luca

U16-os csapatunk tegnap ¾-pályán fogadta a Soroksár együttesét Csepelen. Bár a 6. percben ellenfelünk szerzett vezetést, Reibl Orsolya a 12. percben egyenlített, Bajza Kata pedig a 30. percben egy gyors támadás végén a vezetést is megszerezte csapatunknak. Ettől a pillanattól kezdve tulajdonképpen nem forgott veszélyben lányaink győzelme, hiszen szinte az egész mérkőzésen csapatunk birtokolta többet a labdát, és vezetett támadásokat a soroksári kapura. A 48. percben Horváth Fanni is betalált, így kialakult a 3-1-es végeredmény, mellyel csapatunk kilenc ponttal vezeti az U16-os ¾-pályás bajnokság tabelláját.
Szépen játszottak a lányok, egyre jobban kezd összeállni a csapat, és ez mindenképpen biztató a jövőre nézve. 

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Erős ellenféltől szenvedtünk vereséget

U16 Keleti csoport 2. forduló

Nyíregyházi Spartacus – Astra-Alef HFC 10-0

Astra-Alef HFC: Kinka Petra – Kovács Rebeka (Bagdi Doroti 41.), Perczel Szonja, Reibl Orsolya, Papp Julianna, Nagy Barbara (Gáspár Viktória 30.), Halász Anna, Döbröczöni Zoé, Körmös Petra, Deme Petra, Godzsa Ivett (Kádár Luca 64.) 

U16-os csapatunk vasárnap a Nyíregyházán lépett pályára,a Nyíregyházi Spartacus csapata ellen. Sajnos nagyon gyorsan gólt szerzett ellenfelünk, (már az első percben), és ez megtörte a lányokat, így a második, és a hatodik percben tovább tudta növelni előnyét a nyíregyházi együttes. Ezután sokáig nem született találat, majd az első játékrész végén, még két gólt szerzett ellenfelünk. A második játékrész elején próbáltak küzdeni lányaink, 15 percig jól is tartották magukat, majd megint zörrent kapusunk Kinka Petra mögött a háló, és ezután talán kicsit fel is adta csapatunk a mérkőzést. Még négy találat született a lefújásig, így a Nyíregyháza csapata 10-0-ra megnyerte a találkozót.
Az öt U14-es régiós válogatottat adó hazaiak előrébb tartanak már csapatszinten, mint a mi lányaink, akik közül többen nyáron kezdték a nagypályát, és idő kell még ahhoz, hogy belerázódjanak. Addig is az erősebb csapatok elleni meccsekből tanulni kell, nem szabad türelmetlennek lenni, és a beletett munka előbb-utóbb kifizetődik majd.

Hajrá lányok!

 

Vereség a Vasastól

U16 nagypálya keleti csoport 1. forduló

Astra-Alef HFC – Vasas Kubala Akadémia 0-5

U16-os csapatunk Üllőn fogadta a Vasas Kubala Akadémia együttesét a keleti csoport első fordulójában. Keretünk erre a szezonra jelentősen átalakult, hiszen aki követte az előző szezonban ezüstérmes csapatunk mérkőzéseit, az tudja, hogy a tavalyi kezdőcsapatból talán Reibl Orsolya volt az egyetlen, aki vasárnap is pályára lépett. A 2003-asok kiöregedtek az U16-os korosztályból, valamint a Siber ikrek sem állnak már a csapat rendelkezésére, így több olyan játékos is pályára lépett, akiknek ez volt az első nagypályás bajnoki mérkőzése. Lányaink igyekeztek az eddig tanultakat alkalmazni a mérkőzésen, de Virág Annát nem tudták tartani, aki háromszor is beköszönt Kinka Petra kapujába.  Rajta kívül Major Fanni szerzett még két találatot, aki keretbe foglalta a mérkőzést, hiszen az első, és az utolsó gólt is ő szerezte.
Csapatunknak nem lesz könnyű dolga ebben a szezonban, hiszen hozzá kell szokniuk a lányoknak a nagypályához, és olyan csapatokkal kell majd felvenni a versenyt, akik átlagéletkorban idősebbek nálunk. Nagyon fiatal a jelenlegi U16-os koroszályunk, többségben 2006-os születésű játékosok alkotják, sőt a 2007-es születésű Döbröczöni Zoé is a kezdőcsapatban kapott helyet ezen a mérkőzésen.
Csapatunk dolgozik becsülettel az edzéseken, és a türelem, valamint a munka meghozza majd az eredményeket is.

Hajrá lányok!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Ezüstérmeshez méltó győzelem Soroksáron

U16 kiemelt csoport 22. forduló

Soroksár SC – Astra-Alef HFC 0-11 (0-7)
g: Siber Glória(6), Hári Kata (2), Siber Szófia (2), Horváth Fanni

U16-os csapatunk ma a kiemelt bajnokság utolsó, azaz 22. fordulóját a Soroksár SC ellen vívta. Az őszi egymás elleni találkozón lányaink nyertek 8-0-ra, így a papírforma alapján most is csapatunk győzelmére lehetett számítani. A lányok nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, már az első percben megszerezték a vezetést Siber Szófia találatával, és az első játékrészben meg sem álltak hét gólig. Siber Szofi a 14. percben kétgólosra növelte az előnyt, és mivel testvére Glória sem akart lemaradni mellőle, ezért megrúgta a dupláját, négyszer talált a soroksári kapuba. Az ikrek mellett a mérkőzés 28. percében Horváth Fanni is eredményes volt.
Ilyen nagy arányú vezetésnél a második játékrészben már csak örömfutball lehetett, a lányok már az ezüstérem birtokának tudatában játszhattak, és még négyszer sikerült is ellenfelük kapujába találni. Új gólszerzőt is köszönthettek a lányok a második félidőben, hiszen Siber Glória mellett, aki ebben a 40 percben is kétszer volt eredményes, Hári Kata is duplázni tudott.
Ezüstérmeshez méltó, nagyarányú győzelemmel zárták tehát lányaink a szezon utolsó mérkőzését, Siber Glória pedig a mai mérkőzésen szerzett hat találatával a góllövők versenyében 35 góllal a harmadik helyen végzett. (csak két találattal lemaradva az első helyezettől)

Újabb ezüstéremnek örülhettünk

Baranya megyében az U16-os korosztályban ma rendezték a megyei döntőt, ahova megnyerve a csoportját bejutott csapatunk is. A döntő három résztvevő csapata az MLE Sellye, az MLE PMFC, és a mi lányaink körmérkőzéses rendszerben döntötték el, hogy melyik a megye legjobb U16-os csapata. Az első mérkőzésen a Sellye csapatával mérkőztek meg a lányok, ahol 2-0-ás vereséget szenvedtek. Ezután rögtön következett a második összecsapás a PMFC együttese ellen, amit Szirényi Vivien, és Kosztics Rebeka találatával sikerült megnyerni. Az utolsó meccsen a Sellye csapata 3-0-ra múlta felül a PMFC-s lányokat, így csapatunk nyakába került az ezüstérem!

Végeredmény:

MLE Sellye 6 pont
Astra HFC Siklós 3 pont
MLE PMFC 0 pont

Csapatunk kerete a döntőben: Tönkő Dorottya – Takács Vivien – Pálfi Fanni – Kosztics Rebeka⚽️ – Kauder Aida – Szirényi Vivien⚽️ – Fromberger Dorka – Szeibert Amanda – Baranyai Brigitta – Solti Gabriella