Rövidhír kategória bejegyzései

!KÖZLEMÉNY!

Határozatlan ideig nem lesznek utánpótlás edzések klubunkban!

Tegnap ismét döntött Magyarország Kormánya, hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények a koronavírus megfékezése érdekében. A döntés nyilván minden utánpótlás játékosunkat érinti, főleg, hogy az iskolák mellett a budapesti középiskolai kollégiumok is bezárnak. Március 16-tól azonban az utánpótlás-labdarúgásban is megáll egy időre az élet. A Magyar Labdarúgó Szövetség ma kiadott egy közleményt, amely szerint hétfőtől leáll az összes utánpótlás-bajnokság, visszavonásig nem rendeznek meg egyetlen mérkőzést sem. (A felnőtt bajnokságokkal még nem tudjuk mi a terv.)
A közlemény kiadása után döntött klubunk is. Az egészség megőrzése érdekében határozatlan időre minden alközpontjában felfüggeszti az utánpótlás-edzéseket, így Budapesten, Kiskunfélegyházán, illetve Siklóson sem tartunk foglalkozásokat.

Köszönjük a megértést!

Mindenki vigyázzon magára, és reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

Zártkapus mérkőzések, és zártkapus edzések

Ahogy az már több helyen olvasható a kormány szerdán bejelentette, hogy minden olyan rendezvényt melynek száma beltéren eléri a 100 főt, illetve kültéren az 500 főt, azt be kell tiltani. A Magyar Labdarúgó Szövetség erre reagálva szintén meghozta döntését, határozatlan időre felfüggesztette a Bozsik tornák megrendezését, illetve minden mérkőzésre zárt kapukat rendelt el. Természetesen a pálya-tulajdonosok is reagáltak a hírre, így csapataink edzés helyszínein is korlátozások léptek életbe a mai naptól. Mindkét sporttelepen (Goldball Park, illetve Csepel CSHC ) zárt kapus edzéseket vezettek be. 

Fontos hangsúlyozni, hogy ez mit is jelent tulajdonképpen:

  • A mérkőzéseken csak a hazai, illetve vendég csapat stábja, és játékosai tartózkodhatnak. Mindkét csapat 25-25 főt delegálhat a találkozókra, szülők, rokonok, ismerősök, barátok NEM látogathatják a mérkőzéseket a rendelet visszavonásáig. 
  • Ugyanez igaz az edzésekre is, mindkét sporttelepre TILOS belépni a hozzátartozóknak, a gyermeket a kapuig kísérhetik, és ott is várhatják meg.
  • A Goldball Parkban beléptető rendszer alapján működik majd a bejutás, melyhez listát kell leadni a kapuban, és csak azok a játékosok, edzők léphetnek be a sporttelepre, akik neve a listán szerepel
  • mindkét sporttelepen odafigyelnek majd a higiéniára, többször fertőtlenítik majd az öltözőket, és arra is figyelnek, hogy a játékosok csak annyi ideig tartózkodjanak a közös helyiségekbe, amennyi feltétlenül szükséges az edzések előtt, illetve az edzések után.

 

Szeretnék megkérni azokat a játékosainkat, illetve felhívni a szülők figyelmét, hogy akik az utóbbi időben bármikor bármeddig tartózkodtak külföldön, legalább két hétig ne látogassák az edzéseket, mérkőzéseket.

 

A járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében kérjük, hogy mindenki működjön együtt, és tartsa be a fenti szabályokat!

 

Köszönjünk!

A Bozsik tornákról bővebben ITT, a zárt kapus találkozókról pedig EZEN a linken lehet olvasni.

SUTYI MESTERHÁRMASSAL ÜNNEPELTE SZÜLETÉSNAPJÁT!

 

MAGYAR KUPA : DAC UNIÓ – ASTRA-BÍRÓ-KERT FC 1-14 (0-6)

Alaposan átforgatott csapatunk a Magyar Kupa küzdelem sorozatában az NB2-es DAC UNIO csapatával találkozott Győrben. A fiatalokkal teletűzdelt  alakulat, már az első félidőben is eredményes volt hisz, 0-6 állt az eredményjelző táblán, ám akkor még a játék képén meglátszott, hogy soha ilyen összetételben nem szerepelt együttesünk. A második félidőre aztán, összerázódott a brigád és nagy arányú győzelemmel zártuk a találkozót. Legújabb  „szerzeményünk”  Ács Noémi (alias „Sutyi” )  éppen születésnapját ünnepelte, méghozzá  mesterhármassal, amihez utólag is gratulálunk! Természetesen a mesterötösig jutó Fogl Katiról sem feledkezhetünk meg, de valamennyi játékosunkat dicséret illeti!

ÖT ASTRÁS A VÁLOGATOTT KERETBEN!

 

A női A-válogatott, február 24-26-án Lipóton tart újabb felkészülést. Vágó Attila csapatának programjában ezúttal két mérkőzés is szerepel, vasárnap az osztrák bajnok SV Neulengbach, majd kedden az áprilisi elitkörre készülő U19-es válogatott ellen játszanak a március elején – már a légiósokkal kiegészülve – Portugáliában, az Algarve-kupán futballozó lányok.
 
 
A keretek:
A-válogatott:
 Németh Júlia (Ferencváros), Szőcs Réka (MTK), Kovács Klaudia (Astra HFC) – kapusok; Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Gál Tímea (MTK), Tálosi Szabina (FC Südburgenland), Demeter Réka (MTK), Tóth II Alexandra (Viktória-Trend Optika FC), Jakab Kata (Astra HFC), Csiszár Henrietta (MTK), Szabó Boglárka (Astra HFC), Smuczer Angéla (MTK), Kaján Zsanett (Ferencváros), Megyes Ágnes (Astra HFC), Dénes Dorka (Hegyvidék SE), Zimányi Kovács Anikó (Szegedi AK), Sipos Lilla (Viktória-Trend Optika FC), Zágor Bernadett (MTK), Pádár Anita (MTK), Vágó Fanny (MTK), Fogl Katalin (Astra HFC), Megyeri Boglárka (Viktória-Trend Optika FC) – mezőnyjátékosok. Biztonsági tartalék: Papp Dóra (MTK), Szabó Zsuzsanna (MTK).
 
noifoci.com

MA ESTE KUPAMECCS!

 

Elődöntőt játszik a futsal Magyar Kupában az ASTRA-BULLS Az elődöntőig jutottak a csapatok a Magyar Kupában. A legjobb négy között két NB-II-s és két NB-I-s csapat található. Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls csapata az NB-II. Nyugati csoportjában tetemes előnnyel vezető Rába ETO Győr csapatát fogadja február 17-én vasárnap 19: 00 órakor a KÉSZ Arénában. Az elődöntő már oda – visszavágós, az eddigi fordulókkal ellentétben, ahol egy meccsen dőlt el a továbbjutás. Fantasztikus mérkőzésre van kilátás, hiszen a tét a döntőbe jutás.

 

 

A kupamérkőzést megelőzően 13: 00 órától leány futsal U-15 korosztály 7. fordulóját rendezik.

A tornán résztvevő csapatok:  DVTK Miskolci Vénusz, Univerzum, Variens Statoil Mókusok, Astra Kiskunfélegyházi Bulls.

A szervezők várnak minden érdeklődőt, sportbarátot, szurkolót.

TRÉNINGEZIK A VÁLOGATOTT KERET

 

Szombattól hétfőig Telkiben edzőtáborozik a magyar felnőtt női válogatott. Az “új”  szövetségi kapitány, Vágó Attila 5 játékosunkat is meghívta a keretbe: Kovács Klaudia, Fogl Katalin, Szabó Boglárka és az u17,19 válogatottak után először a felnőtt kerethez kerülő Jakab Kata mellett, vésztartaléknak Pincze Gabriella is meghívót kapott. Gratulálunk!

 

NEM A KÉSZ-BEN JÁTSZUNK AZ ELTÉVEL!

  

A női futsal NB-I-s bajnokság keretében a 14. fordulóból előrehozott bajnoki mérkőzést játszik a táblázat élén álló Astra Kiskunfélegyházi Bulls csapata. Kíváncsian várjuk a csapat játékát, hiszen a játékosok január 7- óta  kemény megterhelést kapnak, mert készülnek a nagypályás NB-I-re is.

Bízunk benne, hogy a csapat begyűjti a három bajnoki pontot az érkező ELTE – BEAC ellen.  

A mérkőzést január 17-én csütörtökön 19: 00 órakor rendezik a Constantinum Sportcsarnokban.

A rendezők várnak minden kedves szurkolót, sportbarátot, érdeklődőt. 

 

FUTSAL!

A női futsal NB-I-es bajnokság 11. fordulójában rangadóval kezdi a pontvadászatot az első helyen álló ASTRA- Kiskunfélegyházi BULLS csapata.

A bajnoki táblázat második helyén álló DVTK Miskolci Vénusz csapata érkezik.

A bajnoki mérkőzést a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban rendezik 2013. január 6-án vasárnap

15: 30 órakor.